امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
از سیـ ـگاری شدن فرزندتان پیشگیری کنید!!!
#1
نقش والدین در پیشگیری از سیـ ـگار كشیدن فرزندان
والدین درمقابله با مصرف سیـ ـگار، الكل و مواد مخدر نوجوانان و جوانان، مهم ترین نقش را بر عهده دارند. برقراری ارتباط با فرزندان و بیان انتظارات خانواده درباره مصرف نكردن سیـ ـگار و مواد مخدر، دو فعالیت اساسی والدین به شمار می آیند. والدین علاوه بر آنچه در منزل انجام می دهند، می توانند در برنامه های پیشگیری كه در مدرسه انجام می گیرد، شركت كنند. در این مبحث، به بیان نكاتی در زمینه نقش والدین در امر پیشگیری از سیـ ـگار كشیدن فرزندان می پردازیم.
با ارائه الگو ، فرزندان خود را راهنمایی كنید ، اگر می خواهید فرزندان شما سیـ ـگار نكشند، خود شما باید یك الگوی مناسب برای آنها باشید. امكان سیـ ـگاری شدن كودكانی كه والدین آنها هر دو سیـ ـگاری اند دو برابر بیشتر از كسانی است كه یكی از والدین آنها سیـ ـگاری است.

اگر سیـ ـگاری هستید، به دنبال روش ها و راه هایی باشید كه در ترك سیـ ـگار به شما كمك كند. عادت سیـ ـگار كشیدن خود را تغییر دهید تا وقتی كه موفق شوید به طور كامل آن را ترك كنید.

از سیـ ـگار كشیدن در منزل و كنار فرزندان خود اجتناب كنید. فرزندان خود را در كنار كسی كه سیـ ـگار می كشد قرار ندهید. مدرسه را تشویق كنید برنامه های آموزشی ضد سیـ ـگار را از سال های پایین اجرا كند.


برقراری روابط ، نقش كلیدی دارد
لازم است صادقانه و دوستانه با فرزندان خود در مورد خطرهای سیـ ـگار صحبت كنید. این رفتار حتی می تواند زندگی آنها را نجات دهد. وقتی با فرزند خود در مورد سیـ ـگار صحبت می كنید، به نكات زیر توجه كنید:
- بچه ها را از خریدن كوله پشتی یا وسایلی كه مربوط به شركت های تولید سیـ ـگار است، منع كنید. تحقیقات نشان داده است كودكانی كه لباس های ورزشی تبلیغاتی سیـ ـگار می پوشند یا دوست دارند كه یكی از آنها را داشته باشند، سه برابر بیشتر به كشیدن سیـ ـگار تمایل دارند.



- برعوارض دراز مدت كشیدن سیـ ـگار تأكید نكنید؛ چون برای بچه ها مشكل است خود را درسن بزرگسالی تجسم كنند. صحبت كردن درباره عوارض كوتاه مدت سیـ ـگار مانند: كاهش قدرت بدنی ورزشكاران، به سختی نفس كشیدن، و بد رنگ شدن دندان ها تأثیر بیشتری دارد.


- مكان های عمومی را كه سیـ ـگار كشیدن در آنها ممنوع است، به فرزندان خود معرفی كنید." نه " گفتن را به فرزندان خود بیاموزید. هرچه زودتر به كودكان بیاموزید كه در برابر فشار همسالان مقاومت كنند. آنها را برای داشتن فكر و عقیده خود تشویق كنید،خصوصاً وقتی كه آنها در مقابل فشار گروه ایستادگی می كنند.به بچه ها بگویید كه كارخانه های تولید سیـ ـگار آنها را فریب داده اند تا درآمد بیشتری داشته باشند، زیرا معمولاً بچه ها نمی پذیرند كه مورد سوء استفاده قرار بگیرند.


- شناختن خطرهای سیـ ـگار و سرعت سیـ ـگاری شدن نوجوانان و جوانان هشدار دهنده است. آنها معمولاً سیـ ـگار كشیدن را از یازده سالگی شروع می كنند و در چهارده سالگی به آن عادت می كنند. مراكز كنترل و پیشگیری بیماری ها در ایلات متحده آمریكا گزارش می كند كه هر روز بیش از3000 كودك سیـ ـگاری می شوند و در حدود یك سوم از این كودكان در نهایت از سرطان، بیماری های قلبی یا بیماری های تنفسی می میرند.


خطرهای دیگری كه سیـ ـگار برای تندرستی دارد، عبارت اند از:
- ناراحتی تنفسی و نفس تنگی، تشدید آسم.
- بیماری لثه، جوش های عمیق در اطراف لب و كاهش قدرت بهبود یافتن پوست.
- كند شدن رشد شش ها و كاهش فعالیت آنها.
- اعتیاد به نیكوتین.
- كاهش اكسیژن ماهیچه ها و بروز ضعف بدنی.
- ناباروری.
- سكته.


كودكانی كه سیـ ـگار نمی كشند اما به طور غیرمستقیم در مجاورت دود سیـ ـگار یا ته سیـ ـگار قرار دارند نیز در معرض خطرند. دودشدن ته سیـ ـگار دو تا سه برابر خطرناك تر است چون از فیلتر نمی گذرد. سالانه هزاران نفر ازدود ناشی از سیـ ـگار و تنباكو از دنیا می روند. این دودها خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهند و باعث عفونت دستگاه تنفسی در كودكان می شوند.



سایر عوارضی كه دود های تنباكو و سیـ ـگار در محیط برای كودكان دارند عبارت اند از:
- تشدید آسم، سرفه كردن و خس خس كردن
- افزایش ابتلا به سرماخوردگی
- عفونت گوش
- سندرم مرگ ناگهانی كودكان
- خطرهای قبل از تولد


خطرهای سیـ ـگار برای سلامت، قبل از تولد كودك شروع می شود. دود در دوران بارداری از طریق استنشاق، مستقیماً وارد شش های جنین می گردد و مانع از رسیدن اكسیژن و غذای كافی برای رشد جنین می شود. در دوران نوزادی نیز از طریق شیر مادری كه سیـ ـگاری است به كودك منتقل می گردد و به كم وزنی كودك كه خطری جدی برای سلامت كودك است، ناتوانی های وخیم یا حتی مرگ او منجر می شود.


عادات خود را تغییر دهید . اگر شما یا فرزندتان سیـ ـگار می كشید، قبل از این كه مجبور شوید نسبت به ترك آن اقدام كنید، تجسم كنید چه وقت و چرا سیـ ـگار می كشید و برای مقابله با آن محرك ها روش های دیگری بیابید. هر روز از یك روش جدید استفاده كنید تا وقتی كه موفق شوید ترك كنید.

فقط پس از بیست دقیقه ، بدن فواید سیـ ـگار نكشیدن را حس می كند. پس از یك سال، خطر بیماری های قلبی به نصف كاهش می یابد و بعد از 5 تا 15 سال خطرهای ابتلا به سكته، سرطان و بیماری های قلبی با كسانی كه هرگز سیـ ـگار نكشیده اند برابر خواهد شد.



وقتی كه برای ترك سیـ ـگار تلاش می كنید، در پذیرش كمك متخصصان و پزشكان تردید نكنید. می توان در كنار درمان های دارویی كه شامل جانشین كردن نیكوتین است، درمان های رفتاری را هم دنبال كرد. در برنامه ترك سیـ ـگار شركت كنید. سعی كنید در برنامه ای شركت كنید كه شامل اطلاعات غذایی برای كنترل وزن، ورزش و تكنیك های كنترل استرس باشد.


از یادگیری غفلت نكنید - هرچه بیشتر بیاموزید، آسان تر می توانید سلامت فرزندان خود را تأمین كنید. برای كسب اطلاعات بیشتر در مورد خطرهای سیـ ـگار و ترك آن می توانید مطالعات خود را گسترش دهید.
آمدن ' بودن ' شدن ' رفتن
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  چیز‌هایی که باور نمی‌کنید اینقدر بزرگ باشند نیـایــش 3 379 ۲۸-۰۵-۹۷، ۱۱:۵۸ ق.ظ
آخرین ارسال: نیـایــش
  رفتار هایی که باور نمی کنید ارثی باشند taranomi 4 264 ۱۹-۱۰-۹۶، ۱۱:۱۸ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  فکرش را هم نمی کنید از مصرف این مواد »اوردوز« کنید taranomi 3 256 ۱۹-۱۰-۹۶، ۱۱:۱۶ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
4 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
نويد (۰۷-۰۶-۹۴, ۱۲:۱۳ ق.ظ)، آشوب (۰۶-۰۶-۹۴, ۱۱:۴۴ ب.ظ)، dokhtarehava (۰۶-۰۶-۹۴, ۱۱:۳۸ ب.ظ)، Living Corpse (۳۱-۰۴-۹۵, ۰۱:۳۹ ق.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان