امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفاده از داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی
#1
استفاده از داروهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی


[عکس: 91577.jpg]

درمان سرفه، آبریزش بینی، تب با داروهای گیاهی نیز امكان‌پذیر است و ...
یك متخصص گیاهان دارویی با بیان این‌‌كه درمان سرماخودگی توسط پزشكان به ‌صورت علامتی انجام می‌شود، گفت: درمان علامتی به‌ معنای درمان قسمت‌های مختلفی از بدن است كه در بیماری سرماخوردگی درگیر می‌شود مانند درمان سرفه، آبریزش بینی، تب كه این نوع درمان با داروهای گیاهی نیز امكان‌پذیر است.
دكتر علیرضا یزدی‌نژاد خاصیت ضدباكتری گیاه آویشن را یادآور شد و افزود: این گیاه در درمان سرفه‌های خشك مورد استفاده قرار می‌گیرد كه در حال حاضر نیز فرآورده‌های مختلفی از آن در داروخانه‌ها موجود است. وی، بوی معطر این گیاه را دلیل بر حفظ خاصیت آن دانست و اظهار كرد: البته استفاده از این گیاه در زنان باردار ممنوع است و در زنان شیرده و كودكان زیر 2 سال نیز باید با احتیاط مصرف شود.

یزدی‌نژاد گیاه ختمی را از دیگر گیاهان موثر در درمان سرفه‌های خشك سرماخوردگی نام برد و اضافه كرد: افراد می‌توانند به‌صورت دم‌‌كرده یا جوشانده از این گیاه استفاده كنند و قرص مكیدنی آن نیز در داروخانه موجود است.


وی افزود: البته استفاده از این گیاه یا شكل دارویی آن در افراد دیابتی توصیه نمی‌شود، چرا كه استفاده از آن، قندخون را افزایش می‌دهد. این متخصص گیاهان دارویی، گیاه 4 تخم را كه تركیبی از بالهنگ، قدومه شیرازی و صمغ گیلاس و آلبالو است روش دیگری در درمان سرفه‌های خشك معرفی كرد.


تقویت سیستم ایمنی با كتیرا و سرخارگل وی همچنین گیاه كتیرا و سرخارگل را از گیاهان دارویی نام برد كه موجب تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شوند و افزود: این دو نوع گیاه با افزایش تولید گلبول‌های سفید و تقویت فعالیت گلبول‌های سفید بدن سیستم ایمنی را تقویت می‌كنند. گیاه كتیرا بومی ایران است و در بازار نیز به ‌صورت خشك یافت می‌شود، ولی با توجه به این‌ كه سرخارگل بومی ایران نیست به‌ صورت آزاد در بازار یافت نمی‌شود، افراد می‌توانند آن را به‌ صورت قرص از داروخانه‌ها تهیه كنند.

یزدی‌نژاد با اشاره به خاصیت تب‌‌بری گیاه پرسیاوش در درمان سرماخوردگی اظهار كرد: پرسیاوش گیاه حساسی است و با گذشت 6 ماه از زمان جمع‌آوری آن، خاصیت خود را از دست می‌دهد.
دارچین؛ ادویه شفابخش دارچین در درمان سرماخوردگی، سوء هاضمه و گرفتگی عضلات موثر است.به گزارش ایسنا، در طب سنتی چین از دارچین به عنوان یك سوپر دارو برای درمان مشكلاتی چون سرماخوردگی، سوء‌هاضمه، گرفتگی عضلات و همچنین افزایش سطح انرژی و بهبود گردش خون استفاده می‌شود. به گفته متخصصان، مصرف یك دوم قاشق چایخوری دارچین در روز میزان كلسترول بد خون را كاهش می‌دهد.

دارچین با پایین آوردن قند خون و افزایش میزان تولید انسولین در بدن به درمان دیابت نوع دوم كمك می‌كند. دارچین خاصیت ضد قارچی دارد و هاگ قارچ‌ها نمی‌توانند در محیطی كه دارچین هست، تكثیر شوند. این ادویه همچنین تكثیر سلول‌های سرطان‌های خون و غدد لنفاوی را كاهش می‌دهد.دارچین از لخته شدن خون جلوگیری می‌كند، تركیب دارچین با عسل نیز برای بهبود درد آرتریت مفید است. بعلاوه افزودن دارچین به غذا مانع از رشد باكتری‌ها و فاسد شدن غذا می‌شود و می‌توان از آن به عنوان یك نگهدارنده طبیعی غذا استفاده كرد.


گردآوری : گروه سلامت سیمرغ
www.seemorgh.com/health
منبع : jamejamonline.ir
قلبم ایستاد.!
به تماشــای رفتنت...

پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
معجزه گیاهان دارویی در درمان سرماخوردگی

1-آویشن:

عصاره آویشن حاوی ماده ای بنام تیمول است که برای درمان آسم وسرفه های خشک وبرنشیت مفید است.

شیوه مصرف :1 تا 4 گرم پودر خشک این گیاه را با یک لیوان آب جوش(به مدت 20 دقیقه) دم کنید.پس از صاف کردن محلول را شیرین کرده و3 بار در روز مصرف کنید.

2-پر سیاوش:

این گیاه ارام کننده تحریکات وسرفه ونرم کننده سینه است0

شیوه مصرف:2 قاشق چایخوری برگ این گیاه را در یک پیمانه آب جوش بریزید وبه صورت دم کرده یا جوشانده استفاده کنید.

3-پنیرک

این گیاه حاوی موسیلاژ(لعاب نباتی)و ویتامینهای a-b-cاست.پنیرک گیاهی ضد سرفه وکاهش دهنده تحریکات سرفه است

شیوه مصرف:بصورت دم کرده میتوان از برگ وگل این گیاه استفاده کرد.

4-به

دم کرده برگهای این گیاه برای تسکین ودرمان سرفه بسیار موثر است .از لعاب دانه های این گیاه برای درمان گلو درد وگرفتگی صدا استفاده میشود.

5-اسفرزه

این گیاه نرم کننده شکم وضد تب ولرز است ودر درمان گرفتگی صدا موثر است.

شیوه مصرف:دانه های آن را در آب بریزید وبگذارید بماند ودائم بجای آب آن را میل کنید.



6-قدومه

مخلوط این گیاه به همراه به دانه-سپستان واسفرزه به صورت 4 تخم که لعاب دار است برای گرفتگی صدا وسرفه های خشک موثر است.

شیوه مصرف:1 قاشق چایخوری از 4 تخم را در یک استکان آب جوش بریزید و30 دقیقه دم کنید سپس لعاب آن را استفاده نمایید.

7-ختمی

گل ومیوه وریشه این گیاه مصرف دارویی دارد وخلط آور وضد سرفه است.

شیوه مصرف:گلبرگهای آن را خشک کرده و آسیاب کنیدسپس برای هر بار استفاد ه یک قاشق مربا خوری از پودر آسیاب شده را در یک لیوان آب جوشیده سرد شده یا عرق کاسنی برای مدت 8 ساعت خیسانده وسپس مصرف کنید.

8- بنفشه

این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد وبرای غر غره گلودرد بسیار موثر است.شیوه مصرف: دو قاشق غذا خوری از پودر این گیاه را در نیم لیتر آب بجوشانید وباضافه کردن مقداری شیر وعسل آنرا مصرف کنید .شربت تهیه شده از دم کرده آن برای درمان سرفه موثر است.



لازم به ذکر است تمامی گیاهان فوق در درمان کودکان نیز مفید میباشد.





شش نکته درباره گیاهان دارویی



1-داروهای گیاهی نیز عارضه دارند.



واضح است که داروهای گیاهی هم مانند داروهای شیمیایی، دارای عوارض خاص خودشان هستند و لازم است بیمار قبل از مصرف، نسبت به آنها آگاهی کافی پیدا کند. ضمن اینکه همه فرآورده های گیاهی احتمال ایجاد حساسیت را دارند و باید به این نکته توجه شود

2- داروهای گیاهی در دوران بارداری و شیردهی ممکن است مضر باشند



بعضی فرآورده های گیاهی ( با مقادیر دارویی) در دوران بارداری منع مصرف دارند و ممکن است باعث وارد آمدن صدمه به جنین و یا حتی سقط جنین شوند؛ بنابراین حتما قبل از مصرف هرنوع داروی گیاهی در دوران بارداری و حتی شیردهی، با پزشک یا متخصص داروهای گیاهی مشورت کنید .



3-مصرف داروهای گیاهی برای کودکان ممکن است مانع داشته باشند



مصرف ترکیبات گیاهی به خصوص در کودکان زیر ۲ سال، می تواند باعث بروز واکنش های حساسیتی شدید یا مشکلات تنفسی شود؛ پس احتیاط کنید .



4-مصرف همزمان داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی ممکن است تداخل داشته باشند



بسیاری از داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل دارند و باعث افزایش یا کاهش اثر آنها می شوند؛ بنابراین اگر داروی شیمیایی مصرف می کنید، قبل از مصرف هر نوع داروی گیاهی، حتما با پزشک خود مشورت کنید.



5.داروها و عصاره های گیاهی به هر روشی که تهیه شود، مفید و قابل استفاده نیستند



بسیاری از گیاهان اگر به روش درست فرآوری نشوند ممکن است مواد موثر و ترکیبات مفید خود را از دست بدهند. بعضی از این ترکیبات به حرارت حساس هستند و همچنین شرایط و حتی ظروف نگهداری آن ها هم در حفظ ترکیبات مفید آنها موثر است .



6-داروهای گیاهی نیاز به تنظیم دوز دارند


در تمام موارد دوز عصاره یا اسانس گیاهی مورد نظر، در میزان تاثیر و اثر درمانی آنها مهم است. ضمن اینکه بسیاری از گیاهان دارای حداقل دوز سمی هستند و اگر بیشتر از این مقدار مصرف شوند، می توانند باعث بروز سمیت های قلبی، کبدی و کلیوی شوند.

منابع:فصلنامه تخصصی بیماریهای کودکان-اینترنت
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
عرق الوئورا هم براي تقويت سيستم ايمني بدن خيلي خوبهdfgh
پاسخ
سپاس شده توسط:
#4
اطلاعات تقریبا کامله
ممنون
آمدن ' بودن ' شدن ' رفتن
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  قرص باکلوفن برای چیست؟ دوز و عوارض قرص باکلوفن صنم بانو 1 275 ۰۴-۰۲-۰، ۰۳:۲۳ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  بهترین دمنوش‌های گیاهی برای یک خواب راحت صنم بانو 4 238 ۱۷-۰۱-۰، ۱۰:۴۸ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  قرص ملوکسیکام برای چیست؟ عوارض قرص ملوکسیکام صنم بانو 1 144 ۰۸-۱۲-۹۹، ۰۹:۵۷ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان