امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اشنایی با غذاهای سنتی همدان
#1
 غذاهای سنتی همدان
همدان یکی از کلان‌شهرهای ایران در منطقهٔ غربی و کوهستانی ایران و مرکز شهرستان و استان همدان است.همدان و توابع آن، از دیرباز دارای فرهنگ ریشه‌دار و غنی بوده‌است که قدمت برخی از عناصر آن به تحقیق برابر با تاریخ سه هزار سالهٔ شهر است. 
 
استان همدان یکی از نقاطی است که مردم آن به خوردن غذاهای آبکی مانند آش و آبگوشت علاقه‌ی بسیاری زیادی دارند. به گونه‌ای که اکثر غذاهای سنتی و بومی تهیه شده توسط بانوان همدان از کشور را تنوع جالبی از این نوع غذاها دربرگرفته است. 
در همدان تنوع غذایی زیاد است و علاوه بر انواع غذاهایی که در همه ایران طبخ می‌شود؛ برخی از انواع غذاهای محلی و همچنین چندین نوع آبگوشت ویژه نیز رواج دارد.
 
همدان همچنین دیار ترشی‌ها و مرباهای عجیب و غریب است. به علت وجود انواع ترشی اهالی همدان مثلی دارند مبنی بر اینکه «همدانیا میلیچ (گنجشک) تو هوا می‌پره، می‌گیرن موکونن ترشی.» با شروع فصل پاییز اغلب زنان همدانی دست به ‌کار تهیه ترشی‌های مختلف می‌شوند. 
 
آبگوشت قرمه‌ همدان : 
 
[عکس: hamedan-food02-2.jpg]
آبگوشت قورمه همدان 
 
آبگوشت قرمه یکی از خوراک‌های سنتی استان همدان به شمار می‌رود. همانطور که از نام این غذا می توان حدس زد، مواد اصلی آن همان هایی هستند که در پخت خورش قورمه سبزی به کار می رود؛ با این تفاوت که این غذا آبدارتر از حالت خورشی است و در مواد اولیه اش سیب زمینی و تخم مرغ نیز وجود دارد. مزه این غذا به نوعی است که گویی آبگوشت و قورمه سبزی را با یکدیگر ترکیب کرده اید.
 
آبگوشت کلم قمری همدان :
 
[عکس: hamedan-food02-3.jpg]
انواع آش های همدان
 
آبگوشت کلم قمری یکی از خوراک‌های سنتی استان همدان است. همانطور که از نام این غذا معلوم است اصلی ترین ماده به کار رفته در آن، کلم قُمری است. مواد این آبگوشت را، کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ تشکیل می‌دهد همچنین این آبگوشت را می‌توان همراه با کشک محلی و ماست و سیر نیز میل کنید.(طرز تهیه آبگوشت کلم قمری)
 
کباب سرداشی همدان:
 
[عکس: hamedan-food02-4.jpg]
کباب سرداشی همدان
 
سرداشی یکی از غذاهای سنتی استان همدان است که شباهت زیادی به کباب تابه‌ای دارد؛ تفاوت اصلی کباب سرداشی با کباب تابه‌ای، استفاده از سیب‌زمینی در مواد اولیه این غذا و نحوه پخت آن داخل فر یا ماهیتابه است. ریشه نام‌گذاری این غذا به  دورانی برمیگردد که افراد مایه کباب را در خانه حاضر می‌کردند و سپس آن را به نانوایی‌های سنگکی می‌بردند تا برایشان داخل تنور یا همان «سرِداش» بپزند. البته امروزه دیگر برای تهیه کباب سرداشی نیاز به تحمل این دشواری‌ها نیست و به‌سادگی این غذا را در فر می‌پزند.
مواد لازم برای طبخ این غذا، گوشت گوسفند، پیاز، سیب زمینی، فلفل سبز، گوجه فرنگی ، نمک، فلفل و ادویه بوده و با ترکیب این مواد با یکدیگر غذای لذیذی را طبخ می کنند.
 
آبگوشت یخنی همدان :
 
[عکس: hamedan-food02-5.jpg]
آبگوشت یخنی همدان
 
آبگوشت یخنی یکی از خوراک‌های سنتی استان همدان است. مواد این آبگوشت را پیاز، گوشت، لیمو عمانی، سیب‌زمینی و گوجه فرنگی تشکیل می‌دهد.
 
کوفته مخصوص همدان :
 
[عکس: hamedan-food02-6.jpg]
کوفته همدان
 
در شهر همدان کوفته ای طبخ می شود که روش تهیه مخصوص خود را داشته و با کوفته معروف تبریزی متفاوت است. فقط تبریز نیست که به کوفته‌های خوشمزه معروف است. همدان نیز در نوع خود کوفته‌های بی نظیری دارد. مواد لازم برای کوفته مخصوص همدان، گوشت، لپه، آلو، پیاز، نخود، گردو، برنج و غیره است. در سفر به همدان خوردن کوفته همدان را فراموش نکنید.
 
آش گوجه‌فرنگی همدان :
 
[عکس: hamedan-food02-7.jpg]
آش گوجه فرنگی همدان
 
آش گوجه‌فرنگی طعمی بسیار متفاوت و خاص دارد. این غذا بسیار دلچسب و لذیذ است. آش گوجه فرنگی در بسیاری از شهرهای ایران تهیه می شود و در همدان نیز، نوع خاصی از این غذا به وسیله مردم محلی پخته می شود که حتما ارزش یک بار امتحان کردن را دارد. در آش گوجه فرنگی همدانی از سبزی (جعفری، نعنا، تره)، برنج، لپه، گوجه فرنگی، پیاز، رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن استفاده می کنند. (طرز تهیه آش گوجه)
 
آش خشکبار همدان :
 
[عکس: hamedan-food02-8.jpg]
آش خشکبار همدان
 
خشکبار یکی از خوشمره ترین و در عین حال سالم ترین خوراکی هایی هستند که معمولا به عنوان میان وعده در فاصله ی بین وعده های اصلی غذا استفاده می شوند. آش خشکبار یکی از غذاهای محلی استان همدان است. این آش در صورتی با مزاج شما سازگار است که خشکباری مثل آلو ، آلبالو و … که مزه‌ی ملسی دارند را دوست داشته باشید. سبزی آش، گوشت استخوان‌دار، خشکبار( آلبالو خشک، برگه‌ هلو، آلو ترش خشک)، رشته، شیره‌ انگور، حبوبات (نخود، لویبا، ، عدس)، پیاز و نعناع موارد مهم این آش است.
 
خورش غوره بادمجان همدان :
 
[عکس: hamedan-food02-9.jpg]
خورش بادمجان همدان
 
با فرا رسیدن فصل تابستان و آمدن غوره های تازه، یکی از غذاهای دلچسبی که در استان همدان به وفور پخت می شود، خورش بادمجان است. به خاطر استفاده از غوره در محتویات، خورش طعم ترشی به خود می گیرد. بانوان همدانی با استفاده از بادمجان، غوره، پیاز، گوجه‌فرنگی، نمک، ادویه، مرغ، فلفل، زردچوبه، گوشت چرخ‌کرده و رب گوجه‌فرنگی به تهیه و طبخ این غذای لذیذ و مطبوع می پردازند. (طرز تهیه خورش غوره بادمجان )
 
آش آماج همدان :
 
[عکس: hamedan-food02-10.jpg]
آش اوماج همدان
 
از دیگر غذاهای معروف همدان آش آماج است که در شهرهای دیگر هم با نام اوماج طبخ می‌شود. مواد لازم برای تهیه ی این آش سبزی آش، حبوبات (عدس، لوبیا چشم‌بلبلی)، پیازداغ، سیر، تخم ‌مرغ و البته آماج است. آماج یک جور خمیر در شکل های نامنظم است که بعد از اینکه در حرارت خشک شد در آش های سنتی استفاده می شود. (طرز تهیه آش آماج [b]همدان[/b])
 
آش هویج و جو همدان:
 
[عکس: hamedan-food02-11.jpg]
آش هویج و جو همدان
 
آش هویج و جو از غذاهای سنتی همدان است که سر سفره افطار طرفداران زیادی دارد. برای پخت این غذا از نخود، بلغور، هویج، پیاز داغ، گوشت چرخ کرده، فلفل، نمک و زردچوبه استفاده می کنند. در تهیه این غذا کشک هم استفاده می شود که معمولا در حین پخت و پیش از سرو غذا، به مواد اضافه می شود.
 
آش بادمجان ملایر :
 
[عکس: hamedan-food02-12.jpg]
 غذاهای سنتی همدان
 
این آش که به ویژه به عنوان پیش غذا سر سفره افطار نوش جان می شود را با گوشت گوسفندی، بادمجان، بلغور گندم، عدس، پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و روغن، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می کنند. البته بسته به سلیقه، بعضی از افراد این آش را با لوبیا و نخود به جای عدس می پزند؛ همچنین بعضی افراد این آش را با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ تزیین می کنند و برخی ترجیح می دهند داخل آن کشک نریزند. (طرز تهیه آش بادمجان ملایر)
 
آش شل پتله همدان :
 
[عکس: hamedan-food02-13.jpg]
غذاهای سنتی استان همدان
 
آش شل پتله با استفاده از سبزی آش، گوشت با استخوان (قلم)، بلغور، پیاز، عدس، سیب زمینی، نمک، فلفل و دیگر ادویه ها پخته می شود؛ همچنین پتله هم از مواد اولیه اصلی این غذا به حساب می آید. (پتله نوع خاصی گندم فرآوری شده است که با صرف وقت و انرژی زیاد تهیه می شود.) مردم محلی معمولا روی این آش ترشی می ریزند و آن را صرف می کنند، به همین خاطر این غذا را به نام آش شله پتله ترشی هم می شناسند.
 
حلوا زرده همدان:
 
[عکس: hamedan-food02-14.jpg]
دسر سنتی همدان
 
حلوا زرده مخصوص همدان است .حلوا زرده را همدانی ها به‌ عنوان دسر و سوغات درست می کنند ‌و به‌ دلیل این که با زرده تخم‌ مرغ تهیه می‌شود به آن حلوا زرده گفته می‌شود. حلوا زرده از نظر شکل ظاهری شبیه به فرنی ولی کمی سفت تر از فرنی است و به رنگ زرد مایل به نارنجی است. سر سفره افطار یک همدانی حتما می توانید یک ظرف حلوا زرده بیابید. مواد موجود در حلوا زرده زرده تخم مرغ، شکر آسیاب شده، گلاب،کره آب شده و زعفران می باشد. (طرز تهیه حلوا زرده)
 
ترحلوا با هويج :
 
[عکس: hamedan-food02-15.jpg]
حلوا هویج همدان
 
یکی از غذاهای سنتی استان همدان است که معمولا بر سر سفره افطار همدانی ها قرار دارد. این حلوا از هویج، شکر، زعفران، گلاب، روغن، آرد برنج، هل و دارچین تهیه می‌شود.
رمز شب ...!
دوست دارم هایت هست
این را که بگویی
خوابم می برد
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  بازار سنتی بزرگ رشت زمان قاجار صنم بانو 0 124 ۰۳-۱۲-۹۶، ۰۲:۴۹ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  اسکی بازی در همدان، خراسان و فارس taranomi 2 114 ۰۹-۱۱-۹۶، ۱۱:۲۴ ق.ظ
آخرین ارسال: taranomi
  همدان d.ali 0 159 ۰۹-۰۹-۹۶، ۱۰:۲۷ ق.ظ
آخرین ارسال: d.ali

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
hadis hpf (۲۶-۰۲-۹۹, ۰۳:۵۹ ق.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان