امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اعتراض فروشندگان به قطع اشتباه آنتن گوشی‌ها
#1
روزنامه شهروند - مائده امینی: یک جای کار می‌لنگد؛ برخی از فروشندگان موبایل می‌گویند که آنتن گوشی ثبت شده آنها به اشتباه قطع شده و تلفن‌همراه برخی از صاحبان گوشی‌های مسافری، بدون توجیه قانونی از دسترس خارج شده است. به نظر می‌رسد سیستم رجیستری اشتباهاتی دارد که علی‌الحساب کسی پاسخگوی آن نیست.
 
 
«گوشی من یک گوشی مسافری است که در فرودگاه ثبت شده. هزینه رجیستری را هم پرداخت کرده‌ام اما دو روز است که تلفن همراهم تبدیل به اسباب‌بازی شده. اتحادیه می‌گوید مشکل گمرک است و گمرک هم پاسخگو نیست» البته غائله به این‌جا ختم نمی‌شود و مشکل فقط گوشی‌های مسافری که از زیر دست گمرک رد شده نیست. فروشندگان موبایل در روزهای گذشته طوماری از امضا جمع کرده‌ و از مسئولان کمک خواسته‌اند.
در متن اعتراض ‌نامه‌ای که تدوین شده، آمده است: «در تاریخ فوق ٣٥ نفر از کسبه به اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی مراجعه کرده‌اند. آنها دچار سردرگمی و استیصال شده‌ و مشکلات متعددی برای آنها به وجود آمده است.» و در ادامه مشکلات این کسبه با جزییات بیان شده است.
داستان از این قرار است که بعد از اجرای آخرین مرحله طرح رجیستری، بیش از ٥‌هزار گوشی اپل، قاچاق تشخیص داده شده و آنتن آنها قطع شد. فروشنده‌های این ٥‌هزار گوشی موظف شدند که یا یک گوشی جدید به مشتری بفروشند یا عین وجه را نقدا و براساس فاکتور به مشتری برگردانند. از همین جا بود که هرج و مرج در بازارهای موبایل به پا شد.
«یکی از همکاران ما ١٥٠‌میلیون تومان ضرر کرده است» این ادعای فروشنده‌ای در طبقه همکف پاساژ علاالدین است.یکی ديگر از فروشندگان این پاساژ به «شهروند»می‌گوید که هر روز با یک سناریوی جدید، متضرر می‌شود و دیگر امکان ادامه این وضع برایش مقدور نیست.
درواقع همه گوشی‌ها در بازار بعد از اجرای رجیستری با گارانتی در ویترین فروش گذاشته می‌شود. اتفاقی که شاید روی کاغذ به نفع مصرف‌کننده باشد اما هزینه گارانتی‌های رسمی به طرز سرسام‌آوری بالاست که با توجه به قدرت خرید مردم، بازار خرید و فروش موبایل را راکد کرده ‌است.
این درحالی است که رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی به «شهروند» می‌گوید: بازار موبایل راکد نشده و اتفاقا رونق هم یافته است چرا که مشتری با اطمینان خاطر بیشتری نسبت به گذشته خرید می‌کند. مهدی محبی می‌گوید که فروشنده تحت هر شرایطی موظف به پاسخگویی است و کاربرانی که گوشی آنها از دسترس خارج شده اگر با مراجعه به فروشنده به حق خود نرسیده‌اند، به اتحادیه مراجعه کرده و از طریق مراجع رسمی شکایت تنظیم کنند.
چه بر سر فروشندگان آمده است؟
مشتری‌ها کمتر شده‌اند. این را می‌توان با گشت و گذار کوتاهی در بازار موبایل ایران یا پاساژ علاالدین دریافت. صاحب یکی از واحدهای تجاری علاالدین به «شهروند» می‌گوید: افزایش قیمت در بازار موبایل سرسام‌آور است. حتی در برخی موارد قیمت‌ها دو برابر هم شده است. شرایط برای ما خانم، غیرقابل تحمل شده. هر روز ضرر می‌دهیم.
او که با سابقه ٢٠‌سال فعالیت در بازار موبایل، رجیستری را یک طرح کارشناسی نشده می‌داند، گفت: فروش ما کاهش پیدا کرده. مردم می‌ترسند گوشی بخرند و از طرفی گوشی آیفونی که تا دو ماه پیش ٣‌میلیون و ٤٠٠‌هزار تومان می‌خریدیم، امروز باید ٤‌میلیون و ٢٠٠‌هزار تومان بخریم و لابد انتظار دارند که بدون سود بفروشیم! چون مشتری چنین پولی نمی‌دهد.
فروشنده واحد ایران زمین در این پاساژ هم به «شهروند» می‌گوید: امروز یک گوشی آیفون ٧ برای من برگشته که اصلا نو نبوده. کارکرده بوده. تکلیف گوشی‌های کار کرده چه می‌شود؟ ٢‌میلیون و ٣٠٠‌هزار تومان بابت این گوشی به مشتری دادم و رفته.
از طرفی دیروز یک گوشی برگشتی ٦ اس داشته‌ایم. ٦ اس گوشی قدیمی و برای ٢‌سال پیش است. مگر قرار نبود برای گوشی‌هایی که قبل از ١٥ آذر امسال خریده و فعال شده‌اند مشکلی پیش نیاید؟ هرجا هم می‌رویم کسی پاسخگو نيست.
اما و اگرهای این رجیستری تاریخی!
طرح رجیستری بعد از مدت‌ها در کشور ما، عملی شد. دولت دهم بارها و بارها نسبت به عملی کردن آن وعده داد اما شاید دردسرهای اجرای این طرح باعث شد که عطای آن را به لقایش ببخشد.
در فاز سوم اجرای این طرح قرار بود گوشی‌هایی که بعد از ١٥ آذر امسال به صورت قاچاق از هر راهی به کشور می‌رسند، قطع شده و از دسترس خارج شوند. حالا تعداد زیادی از گوشی‌های قانونی هم در این میان قربانی شده‌اند.
با اجرای این طرح خریداران موظف بودند که هنگام تهیه گوشی تلفن‌همراه استعلام گرفته و سپس کد فعال‌سازی را از فروشنده دریافت کنند.
گوشی‌های مسافری اولین باگ مهم این طرح محسوب می‌شوند که به نظر می‌رسد گمرک مسئولیت آنها را برعهده گرفته و قصد دارد که سریعا این معضل را برطرف کند.
روابط‌عمومی گمرک کشور دراین‌باره به «شهروند» می‌گوید: بخش تجاری ما مشکلی ندارد و بدون مشکل ساماندهی شده. مشکلات موجود مربوط به بخش مسافری است که رصد شده و در دست بررسی و حل است.
او در گفت‌وگو با «شهروند» خبر از راه‌اندازی یک سامانه آنلاین برای خوداظهاری مسافران و ثبت گوشی‌های مسافری داده و می‌گوید: کسانی که تلفن همراه آنها در این چند روز به علت دستپاچگی‌ و خطاهای انسانی از دسترس خارج شده می‌توانند به‌زودی با مراجعه به این سامانه یا مراجعه حضوری به فرودگاه برای ثبت گوشی خود اقدام کنند.
مورد بعدی اما گوشی‌هایی است که برخی فروشندگان مدعی شده‌اند قبل از تاریخ ١٥ آذر ثبت کرده‌اند اما اکنون از دسترس خارج‌اند. گفتنی است پیگیری‌های «شهروند» برای بررسی صحت و سقم ادعای فروشندگان هم از سازمان تنظیم مقررات، وزارت ارتباطات و ستاد مبارزه با قاچاق کالا بی‌نتیجه ماند و حتی برخی مسئولان، فروشندگان را به دروغگویی متهم کردند.
بخش دولتی بلد نیست کار انجام دهد دود اشتباه و سهل‌انگاری عده‌ای به چشم فروشنده‌ها می‌رود. مهدی میرمهدی کمجایی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه به «شهروند» می‌گوید: کار دولتی‌ها همین است. یک کاری را شروع می‌کنند که نمی‌توانند تمامش کنند. بعد آن را نصفه و نیمه رها کرده و به گردن بخش خصوصی می‌اندازند.
او که معتقد است بازار به‌زودی به هم می‌ریزد، ادامه می‌دهد: فروشنده یک مغازه ١٠ متری که بدبخت شده‌، چه می‌داند قاچاق چیست؟ به‌راحتی به همه برچسب قاچاق می‌زنند.
میرمهدی می‌افزاید: گوشی‌های اپل بین ٥٠٠ تا ٧٠٠‌هزار تومان گران‌تر شده‌اند. این هرج و مرج نیست؟ موضوع بعدی این است که چرا سامسونگ با وجود در اختیار داشتن ٥٠‌درصد بازار گوشی در کشور مشمول طرح رجیستری نمی‌شود؟ قانونی شدن بازار سامسونگ به مذاق چه کسانی خوش نمی‌آید؟
میرمهدی با اشاره به این‌که روزانه ١٠‌هزار گوشی وارد کشور می‌شود، معتقد است که رجیستری در کشور ما معنایی ندارد چرا که بازار دست عده‌ای خاص است و در این میان فقط فروشندگان خرد زیر پای قانون له می‌شوند.
افزایش واردات قانونی گوشی
شاید تنها حوزه‌ای که واردات زیاد آن در کشور ما نکوهیده نیست، حوزه فناوری است. مسئولان خبر از رشد ۵۲‌میلیون دلاری واردات قانونی تلفن‌همراه را داده‌اند.
سخنگوی طرح رجیستری گوشی‌های تلفن‌همراه در آخرین اظهارات خود به خانه ملت گفته است: واردات قانونی گوشی‌های تلفن‌همراه در دو ماه گذشته ۵۲‌میلیون دلار افزایش یافته است. حمیدرضا دهقانی‌نیا افزود: در آبان و آذر‌ سال گذشته ٤٤‌میلیون دلار گوشی تلفن همراه به صورت قانونی وارد کشور شده بود که این مقدار در مدت مشابه امسال به ٩٦‌میلیون دلار افزایش یافت.
او گفت: این افزایش در پی اجرای دو مرحله طرح رجیستری و مشمول کردن نشان تجاری اپل صورت گرفت. دهقانی‌نیا گفت: با توجه به رصد صورت گرفته، در پی اجرای مراحل اول و دوم طرح رجیستری، قیمت گوشی تلفن‌همراه در کشور کاهش یافته است!
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  موتورولا هم گوشی‌های ارزان نسل پنجم تولید کرد صنم بانو 0 372 ۲۲-۱۰-۹۹، ۰۹:۴۰ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  ممنوعیت رجیستری گوشی اتباع تا یک ماه صنم بانو 0 118 ۰۸-۱۰-۹۹، ۱۰:۵۹ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  اعتراض چند نماینده به تداوم قطعی اینترنت نیـایــش 4 688 ۰۱-۰۹-۹۸، ۱۱:۱۶ ب.ظ
آخرین ارسال: نیـایــش

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
4 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
صنم بانو (۲۵-۱۰-۹۶, ۰۱:۱۵ ب.ظ)، دخترشب (۲۵-۱۰-۹۶, ۱۱:۴۵ ق.ظ)، AsαNα (۲۴-۱۰-۹۶, ۰۸:۰۰ ب.ظ)، taranomi (۲۴-۱۰-۹۶, ۱۱:۲۷ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان