۱۷-۱۲-۹۶، ۰۶:۴۳ ب.ظ
هفته نامه سلامت: چربیها ترکیباتی هستند که بدن برای تامین انرژی و بسیاری از اعمال حیاتی خود به آنها نیازمند است. این گروه از مواد غذایی به پروتئینها برای انجام عملکردشان کمک میکنند. همچنین منشاء واکنشهای شیمیایی محسوب میشوند و در روند رشد، فعالیت سیستم ایمنی، تولیدمثل و... نقش دارند. چربیها همچنین به جذب برخی مواد مغذی مانند ویتامینهای A،E،D و K در کبد کمک میکنند اما بهرهمندی از تاثیرات مثبت این گروه مواد غذایی تنها زمانی است که به کمک برنامه غذایی متعادل و متنوع کنار شیوه زندگی سالم، تعادل میان دریافت و مصرف و نهایتا ذخیرهسازی چربی، برقرار باشد و بهخصوص در انتخاب چربیها دقت شود تا بهترین نوع روغنها انتخاب شده و مصرف چربیهای حیوانی و کره به حداقل ممکن برسد.
در غیر این صورت باید منتظر بروز بیماریهای مختلف بود. با این حال مشکل اینجاست که معمولا بسیاری از ما به مصرف زیاد روغنها در تغذیه خود عادت کردهایم. بنابراین، اگر خواستار حفظ سلامت و تناسب اندامتان هستید، از این پس برخی اصول تغذیهای سالم و کمچرب را رعایت کنید. مطمئن باشید به زودی این شیوه جدید را بیشتر میپسندید.
19 توصیه ضدچربی در آشپزی
1. قسمتهای کمچرب گوشت را بخرید و قبل از طبخ، چربیهای قابلرویت آن را جدا کنید. به علاوه، از همین گوشت برای تهیه گوشت چرخکرده هم استفاده کنید.
2. پوست مرغ و دیگر ماکیان را قبل از طبخ جدا کنید. این قسمت حاوی مقدار زیادی چربیهای اشباع است.
3. گریل و بخارپز کردن گوشتها را جایگزین روشهای معمول سرخ کردن کنید. حتی میتوانید به جای سرخ کردن انواع گوشت و ماهی، آنها را در کاغذ آلومینیومی بپیچید و در فر بگذارید.
4. سبزیجات را بخارپز یا گریل کنید و اگر برای تهیه بعضی غذاها حتما نیاز به سرخ شدن است، از مقدار کمی روغن گیاهی استفاده کنید.
5. هنگام سرو سالاد، آبلیمو، سرکه یا سس ماست را جایگزین سس مایونز و دیگر سسهای با پایه روغن کنید.
6. در انتخاب لبنیات نیز انواع کمچرب برتری بیشتری نسبت به لبنیات پرچرب دارند و جالب است بدانید چربی بالای شیر حتی میتواند مانع جذب کلسیم شود.
7. کوکو را در تابههای تفلون طبخ کنید تا نیاز کمتری به روغن باشد.
8. در تهیه پوره سیبزمینی به جای کره، ماست بریزید و برای بهبود طعم از سبزیجات معطری مانند جعفری کمک بگیرید.
9. ساندویچ را همراه سس خردل، کچاپ، سس انار و دیگر سسهای ترش میل کنید و از این پس مایونز را کنار بگذارید.
10. به جای دسر و بستنیهای چرب از میوه، ماست و دسرهای میوهای استفاده کنید.
11. سوپها و خورشها را کمی قبل از سرو، آماده کنید و بگذارید سرد شوند سپس چربی جمعشده روی غذا را بردارید و دوباره گرمشان کنید.
12. هنگام سرخ کردن سیبزمینی علاوه بر مقدار کم روغن گیاهی، از ماهیتابه تفلون استفاده کنید و در آن را نیز ببندید زیرا بخار روند طبخ سیبزمینیها را تسریع میکند.
13. در تهیه سوپهای با پایه خامه، شیر کمچرب را جایگزین کنید. البته میتوانید از پیاز رندهشده یا پوره سیبزمینی نیز برای قوام سوپ به جای خامه کمک بگیرید.
14. به جای استفاده از پنیرهای ورقهای در دستورهای مختلف آشپزی، پنیر رندهشده استفاده کنید زیرا در این صورت حجم پنیر مصرفیتان کمتر خواهد بود. همچنین بهتر است پنیر سفید کمچربی را جایگزین پنیرهای پیتزا کنید.
15. روغن را در اسپری بریزید. در این صورت تنها به چرب شدن ظرف اکتفا میکنید و دیگر طبق عادت حجم زیادی روغن نیاز نخواهید داشت.
16. معمولا هنگام طبخ نان، شیرینی و... سینی فر را چرب میکنیم. به شما پیشنهاد میکنیم از این به بعد ورقههای آشپزی جایگزین روغن یا کره مصرفیتان باشد.
17. پیش از سرو مواد غذایی سرخشده مانند سیبزمینی، بادمجان، کدو و... آنها را روی کاغذ خشککن بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
18. نیمی از مقدار پیشنهادی روغن یا کره در دستورهای شیرینی و کیک را با کمپوت میوه یا ماست جایگزین کنید.
19. خامه یکی از مواد غذایی پرمصرف آشپزی بهخصوص شیرینیپزی است اما میتوان برای کاهش دریافت این نوع چربیها با توجه به دستور مورد نظر، نیمی از مقدار خامه را ماست شیرین یا شیر استفاده کرد.
2. پوست مرغ و دیگر ماکیان را قبل از طبخ جدا کنید. این قسمت حاوی مقدار زیادی چربیهای اشباع است.
3. گریل و بخارپز کردن گوشتها را جایگزین روشهای معمول سرخ کردن کنید. حتی میتوانید به جای سرخ کردن انواع گوشت و ماهی، آنها را در کاغذ آلومینیومی بپیچید و در فر بگذارید.
4. سبزیجات را بخارپز یا گریل کنید و اگر برای تهیه بعضی غذاها حتما نیاز به سرخ شدن است، از مقدار کمی روغن گیاهی استفاده کنید.
5. هنگام سرو سالاد، آبلیمو، سرکه یا سس ماست را جایگزین سس مایونز و دیگر سسهای با پایه روغن کنید.
6. در انتخاب لبنیات نیز انواع کمچرب برتری بیشتری نسبت به لبنیات پرچرب دارند و جالب است بدانید چربی بالای شیر حتی میتواند مانع جذب کلسیم شود.
7. کوکو را در تابههای تفلون طبخ کنید تا نیاز کمتری به روغن باشد.
8. در تهیه پوره سیبزمینی به جای کره، ماست بریزید و برای بهبود طعم از سبزیجات معطری مانند جعفری کمک بگیرید.
9. ساندویچ را همراه سس خردل، کچاپ، سس انار و دیگر سسهای ترش میل کنید و از این پس مایونز را کنار بگذارید.
10. به جای دسر و بستنیهای چرب از میوه، ماست و دسرهای میوهای استفاده کنید.
11. سوپها و خورشها را کمی قبل از سرو، آماده کنید و بگذارید سرد شوند سپس چربی جمعشده روی غذا را بردارید و دوباره گرمشان کنید.
12. هنگام سرخ کردن سیبزمینی علاوه بر مقدار کم روغن گیاهی، از ماهیتابه تفلون استفاده کنید و در آن را نیز ببندید زیرا بخار روند طبخ سیبزمینیها را تسریع میکند.
13. در تهیه سوپهای با پایه خامه، شیر کمچرب را جایگزین کنید. البته میتوانید از پیاز رندهشده یا پوره سیبزمینی نیز برای قوام سوپ به جای خامه کمک بگیرید.
14. به جای استفاده از پنیرهای ورقهای در دستورهای مختلف آشپزی، پنیر رندهشده استفاده کنید زیرا در این صورت حجم پنیر مصرفیتان کمتر خواهد بود. همچنین بهتر است پنیر سفید کمچربی را جایگزین پنیرهای پیتزا کنید.
15. روغن را در اسپری بریزید. در این صورت تنها به چرب شدن ظرف اکتفا میکنید و دیگر طبق عادت حجم زیادی روغن نیاز نخواهید داشت.
16. معمولا هنگام طبخ نان، شیرینی و... سینی فر را چرب میکنیم. به شما پیشنهاد میکنیم از این به بعد ورقههای آشپزی جایگزین روغن یا کره مصرفیتان باشد.
17. پیش از سرو مواد غذایی سرخشده مانند سیبزمینی، بادمجان، کدو و... آنها را روی کاغذ خشککن بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
18. نیمی از مقدار پیشنهادی روغن یا کره در دستورهای شیرینی و کیک را با کمپوت میوه یا ماست جایگزین کنید.
19. خامه یکی از مواد غذایی پرمصرف آشپزی بهخصوص شیرینیپزی است اما میتوان برای کاهش دریافت این نوع چربیها با توجه به دستور مورد نظر، نیمی از مقدار خامه را ماست شیرین یا شیر استفاده کرد.
اینجا همه ی برادران قابیلند
با وسوسه های ناتنی فامیلند
از ترس خیانت به رفاقت،ای عشق
اینجا همه ی رابطه ها تعطیلند...
با وسوسه های ناتنی فامیلند
از ترس خیانت به رفاقت،ای عشق
اینجا همه ی رابطه ها تعطیلند...