امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خرید و فروش دنیای کودکان در خانه‌های ایرانی
#1
خرید و فروش دنیای کودکان در خانه‌های ایرانی/ آغوشی که فدای لایک‌های مجازی می‌شود

تاریخ گواه آن است که اکثر ایرانی ها در برابر رشد تکنولوژی بیش از حد ذوق زده شده، طوری که در ماه های اولیه ورود یک تکنولوژی زندگی آنها مختل می شود.


[عکس: pic-16574-1439977846.jpg?itok=LZ3VwRs1]
اتاق خبر 24:
این روزها شبکه های اجتماعی و بازی های موبایلی یکی از زمان برترین ابزارها برای انسان در سن و سال مختلف است.شاید زمانی بازی های کامپیوتری و اعتیاد کودکان و نوجوانان به آن اصلی ترین دغدغه خانواده ها بود، اما به نظر می رسد با گذشت زمان و فراگیر شدن شبکه های اجتماعی در گوشی و تبلت های پدر و مادر خانواده اکنون جامعه به سمتی در حرکت است که علاوه بر فرزندان یک خانواده پدر و مادر آنها هم می توانند معضلاتی برای خانواده ایجاد کنند.
ذوق زدگی بیش از حد ایرانی ها در برابر پیشرفت تکنولوژی

تاریخ گواه آن است که اکثر ایرانی ها در برابر رشد تکنولوژی بیش از حد ذوق زده شده، طوری که در ماه های اولیه ورود یک تکنولوژی زندگی آنها مختلف شده به گونه ای، تا زمانی که به استفاده از آن تکنولوژی نرسند آرام و قرار نمی گیرند.زمانی رویای تلفن همراه و استفاده از آن داغ بود و بعد از آن هم استفاده از پیامک و در ادامه هم گوشی و شبکه های اجتماعی.

اما امروزه شبکه های اجتماعی با توجه به جذابیت و فراگیر بودن آن وقت اکثر خانواده های ایرانی را می گیرد، به صورتی که در طول شبانه روز و حتی محل کار، افراد را به خود مشغول کرده است.درج مطالب گوناگون و ارتباطات گسترده در این شبکه های مجازی باعث می شود تا افراد در طول شبانه روز پیگیر مطالب و ارتباطات خود باشند.
شبکه های اجتماعی بلای جان صمیمیت خانواده ها

جدا از بحث مشکلات اجتماعی و معضلاتی که پای برخی از خانواده ها را به دادگاه باز کرده است، در حالت فراگیرتر در خانواده های ایرانی، شبکه های اجتماعی مسبب سردی روابط گرم خانواده ها شده است.اگر چه برخی از این مشکلات به صورت نرم و غیر محسوس در خانواده ها در حال اثرگذاری است ولی نمی تواند مسئله ای تلقی شود که بتوان از آن عبور کرد.

اگر کوچکترین رفت و آمدی در میان خانواده های مختلف باقی مانده باشد، طعم گس و بی حساب و کتاب بازی با گوشی در میان اکثر اعضا خانواده رنجش افراد را فراهم می کند.

اگر چه شاید در نگاه اول جمله بالا به بدبینانه ترین نحو ممکن مطرح شده باشد، اما با دقت بیشتر در میان خانواده و بستگان در جه یک در مهمانی های مختلف مشاهده می کنیم که افراد حتی در جمع و هنگام صحبت افراد، سرگرم گوشی های مختلف خود هستند.
ادبیاتی که قابل کنترل نیست!

در چنین شرایطی هرگز نمی توان رفتارها و حرکات ناپسند کودکان در جمع را کنترل کرد.طبیعی است که بخش اعظمی از تغییر رفتارهای کودک به علت پرسه زنی مفرط در فضای بازی های رایانه ای و یا ارتباط نزدیکتر با افراد هم سن و سال خود در فضای مجازی است که در چنین شرایطی با توجه به اینکه پدر و مادر هم درگیر فضای مجازی هستند هرگز نمی تواند راه کنترل فرزند را در پیش گیرند.

این در حالی است تجربه ثابت کرده است در فضای مجازی ادبیات افراد هم تحت تاثیر قرار می گیرد مخصوصا ادبیات کودکان.همانطور که رفتار پرخاشگرانه برخی از کودکان به تاسی از بازی های جنگی رایانه ای است تغییر ادبیات هم می تواند به دلیل ورود بیش از حد در فضاهای مجازی باشد.

از طرف دیگر استفاده بیش از حد خانواده ها از شبکه های اجتماعی سبب رونق ادبیات مجازی در فضای خانواده می شود طوری که تغییر آن عملا غیر ممکن می شود.

طبق بررسی کارشناسان استفاده بیش از دو ساعت از گوشی در طول شبانه روز برای یک انسان، اعتیاد به گوشی تلقی می شود اما بروز این تفکر غلط در افراد با تکرار جملاتی نظیر: من فقط برای سرگرمی استفاده می کنم، اگر بخوام می تونم مدیریت کنم،بیکار نباشم استفاده نمی کنم" و هزار توجیه دیگر از این واقعیت دور می شوند.به گونه ای که اخیرا تبلیغات گسترده رسانه ملی و شهرداری به منظور آگاه سازی خانواده ها با مطالب و تصاویر مختلف سعی دارند حداقل پدر و مادر خانواده را از آسیب های اجتماعی این جریان آگاه سازند.

در دوره و زمانه ای که رشد تکنولوژی و صنعت خیره کننده است، قطعا شخصی با پیشرفت و به روز بودن انسان ها مخالف نیست اما غرق شدن در فضای شبکه مجازی و دوری از سبک زندگی اصیل ایرانی ولو به صورت ناخودآگاه می تواند آسیب جدی روحی و حتی جسمی، نه تنها برای شخص بلکه برای تک تک اعضاء خانواده در پی داشته باشد.
چگونگی رهایی خانواده ها از بلاهای شبکه اجتماعی

با این اوصاف به نظر می رسد، برای برون رفت از این شرایط در مرحله اول،افزایش صمیمیت و برنامه ریزی دقیق و بدون خلل بتواند کابوس سردی روابط در خانواده ها را کنترل کند.به گونه ای که استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی هم در راستای دورهم بودن خانواده و افزایش روابط باشد.

در مرحله دوم استفاده خانواده ها از بازی های خانوادگی ایرانی، که اخیرا در حال افزایش است، می تواند موثر باشد.بازی های مختلفی که امکان استفاده خانوادگی از آن ممکن است طوری که علاوه بر نشاط و سرگرمی خانواده ها، از فرهنگ ناب ایرانی بهره مند می شوند.

توجه به نکات ریز و اخلاقی شاید برای برخی افراد مهم نباشد اما به نظر می‌رسد عدم توجه به همین نکات ریز بعدها به خروارها دردسر برای انسان تبدیل می‌شود.

جامعه‌ای که واقعاً همواره بعد از تهدید جنگ سخت در معرض جنگ نرم قرار دارد، توجه به نکات ریزودرشتی که سبک ناب زندگی ایرانی را ترویج می‌دهد، می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد طوری که بتوان تهدیدهای مختلف ازجمله شبکه‌های اجتماعی را به فرصتی برای باهم بودن و ترویج فرهنگ ناب ایرانی تبدیل کرد، به‌گونه‌ای که استفاده از این خدمات به‌صورت معین و مشخص نه‌تنها خانواده‌ها را از هم دور نمی‌کند بلکه در فضایی دل‌چسب می‌تواند به هم نزدیک‌تر هم کند.
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  اولین تصویر از خسارت تگرگ‌های تخم‌مرغی در کرمانشاه صنم بانو 0 15 ۲۳-۰۱-۳، ۰۷:۵۲ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  ایرانی‌ها سال قبل در گوگل دنبال چه می‌گشتند؟ صنم بانو 0 16 ۲۲-۰۱-۳، ۰۷:۳۱ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  مدرک عجیب برای احراز هویت این دختران ایرانی صنم بانو 1 183 ۱۶-۱۱-۱، ۰۱:۰۹ ق.ظ
آخرین ارسال: زینب سلطان

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
3 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
لیلی (۲۸-۰۵-۹۴, ۰۴:۳۱ ب.ظ)، v.a.y (۲۸-۰۵-۹۴, ۰۴:۴۱ ب.ظ)، *setare* (۲۸-۰۵-۹۴, ۰۵:۲۸ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان