امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانشگاه‌ها و رسانه‌ها آنچنان که باید شعر انقلاب را نقد نکرده‌ان?
#1
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه شعر فجر گفت: دانشگاه‌ها و رسانه‌ها کمتر به نقد و بررسی علمی شعر انقلاب پرداخته‌اند اما جشنواره شعر فجر فرصتی برای ارزیابی دقیق و به حق سروده‌های شاعران انقلاب است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،اختتامیه نهمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجرعصرامروزشنبه 16 اسفند با حضورعلی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد، محمدهادی ایازی معاون سابق فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران در تالار وحدت برگزار و برگزیدگان و شایستگان تقدیر خود را معرفی کرد.
علی جنتی وزیر ارشاد در این مراسم درسخنانی گفت: شعر، رکن وسیع و ستون قرار فرهنگ ما است. فارسی‌زبانان عصاره ایمان و آرمان ما را در شعر تعیین کردند تا پیام رسان آیندگان باشند. شعر عرصه صمیمیت و راستی و انصاف است و پاسداشت شعر پاسداشت حکمت و حریت به شمار می‌رود.
وی ادامه داد: در قرن چهارم تا اواخر قرن هشتم شاعران سرآمدان و پیشگامان اندیشه، حکمت و عرفان بودند، شعری که به قله‌ای چنین رفیع دست می‌یابد هم شاعر و هم مخاطبش را به سرمنزل مقصود می‌برد. شاعران فاتحان فلات فضیلت و ساکنان حریم حقیقت‌اند، هر شاعری چشم به حقیقت جهان گشود، جهان را با کلید زبان درک کرد. شاعران فارسی‌گو مرتبتی بی‌مثال در جهان دارند چرا که رساتر از گفتار و نوشتار عناصر سازنده جهان را به عبد نظم کشیده‌اند اگر فلسفه هستی خردورزی است و اگر اخلاق نسخه سعادت است و اگر تاریخ سرگذشت آدمیان است، شعر عصاره همه اینها را به کمال کفایت در خود دارد چرا که از یک سو جلوه‌گاه اندیشه است و از سوی دیگر طنین عاطفه است.
[عکس: %D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87.jpg]
وزیر فرهنگ با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی گفت: روزی که مشیت الهی بر این قرار گرفت که مردم به بانگ امام خمینی از جا برخیزند و افقی تازه پیش روی فرهنگ گشوده شد، این افق پیش روی شعر، ویژه‌تر بود، تغییر رنگ و آهنگ شعر نسل‌های پیش و ظهور شاعران جوان پس از انقلاب شعر ما را به نوگویی و نوگرایی رساند . شاعران انقلاب در رجعت مردم به اصل فرهنگ خویش سهیم شدند و شعر آنها نه تنها بازتاب عاطفه سرشار بود، بلکه به روایت حقایق و وقایع نیز پرداخت.
جنتی گفت: شعر فارسی در 3 دهه اخیر در انحصار اقشار خاص نبوده بلکه آیینه‌ای پیش روی مردم گرفته تا جلوه‌های حقایق معاصر را منعکس کند، شعر امروز اسباب خاطر مجالس چند نفره و جلوه‌گاه شخصی شاعر نیست بلکه آیینه امیدها و دین‌های مردم ما است. شعر امروز تنها عرصه قدرت‌نمایی شاعر نیست بلکه طلایه‌دار عزت و کرامت انسانی، آزادی اجتماعی، آگاهی و نوگرایی است.
وی ادامه داد: شعر امروز ایران حتی در قالبی چون غزل، تکرار و ادامه گذشته نیست، بلکه نگاه شاعر امروز نگاهی تازه است، از همین رو است که قله‌های شعر امروز به متن زندگی ما راه یافته است. گذشته از سبقه مردمی ویژگی دیگر شعر امروز چند صدایی و کثرت‌گرایی آن است. شکر کنونی ایران عرصه کثرت در عین وحدت است. به گواه فردیت شاعر در شعرش و گواه رهیافت نو در شعر فارسی است اما متاسفانه آنچه در مقام داوری در شعر انقلاب عرضه شده است یا تحسین و اثبات مطلق بوده یا به کلی آن را رد کرده‌اند. دانشگاه‌ها و رسانه‌های ما کمتر به نقد و بررسی علمی شعر انقلاب همت گماشته‌اند.
وزیر فرهنگ جشنواره شعر فجر را فرصتی برای ارزیابی دقیق و به حق سروده‌های شعرا دانست و گفت: جشنواره شعر فجر فرصتی است تا شعر را به نقد بنشانیم و شکوفایی آن را بررسی کنیم. همچنین وظیفه دیگر این جشنواره ارتباط شعر فارسی با دیگر کشورها است. با شناخت کم و کیف شعر فارسی در ملت‌های دیگر یگانگی و شرافت و قداست شعر فارسی بیش از پیش نشان داده می‌شود.
اسماعیل امینی دبیر علمی نهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر دیگر سخنران این نشست بود. او در ابتدای سخنانش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره زنده‌یاد مشفق کاشانی و مرحوم سیمین بهبهانی دو شاعری که در سال 93 بدرود حیات گفتند گفت: جشنواره شعر فجر در نهمین دوره برآیند تجربه‌های 8 دوره را پیش رو داشت و در نهایت آیین‌نامه برگزاری را در شورای علمی تدوین کرد تا شیوه برگزاری از تنگنای تصمیمات فردی رها شود. تمرکز در ارزیابی کتاب‌های منتشر شده در سال 92 و برگزاری محافل شعرخوانی در داخل کشور و حضور شاعران داخل در محافل شعرخوانی خارج از کشور بود، امید است که حاصل نهمین دوره گسترش فضای فرهنگی و معنوی و اعتلای شعر این سرزمین دیرسال باشد.
[عکس: %D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87%201.jpg]
مهدی قزلی مدیر بنیاد شعر و ادبیات داستانی که مجری برگزاری جشنواره شعر فجر بود نیز در سخنانی با اشاره به اینکه 5 نکته جشنواره شعر فجر از نظر من برجسته بود، گفت: نخست اینکه امسال برای اولین بار محافل شعری در کشورهای همسایه برگزار کردیم میزان نزدیکی فرهنگی ما با این کشورها بیش از یک جلسه را طلب می‌کرد اما در جشنواره امسال این فرصت تازه ایجاد شد، این محافل تاثیرات خوبی در جمع‌های ادبی و شعری کشور داشت همچنین به گسترده‌تر شدن روابط شاعران با همسایگان کمک کرد.
وی با اشاره به نکته برجسته دوم گفت: برای نخستین‌بار بخش رقابتی با هدف ارزیابی کتاب‌ها طرح‌ریزی شد، همچنین آیین‌نامه تدوین شد. ارزیابی کتاب‌ها موجب انسجام در داوری‌ها بود و افزایش جایزه به تعداد جوایز کتاب سال، موجب شد تا بخش رقابتی جشنواره نفس‌گیرتر شود.
قزلی کم حاشیه بودن جشنواره نهم را نکته برجسته دیگر دانست و گفت: برگزاری محافل شعر فجر موجب شد تا کلیه سلیقه‌ای که در عناد با جمهوری اسلامی ایران هستند در جشنواره حضور پیدا کنند. همچنین مشارکت بین ادبیات و سایر مجموعه‌های فرهنگی دولت که در کشور ما کمی غریبه است در این دوره ایجاد شد و ما امسال توانستیم مشارکت برخی سازمان‌ها و نهادهای دیگر را جلب کنیم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بنیاد شعر و ادبیات داستانی توانسته بعد از برگزاری جایزه ادبی جلال آل احمد و شعر فجر موقعیت خود را تثبیت کند، به ظرفیت این بنیاد برای برگزاری برنامه‌های ادبی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: بنیاد یک تشکل سیاسی نیست، معیار حرکت ما قانون است و بر طبق آن عمل می‌کنیم.
در ادامه این مراسم از برگزیدگان و شایستگان تقدیر 3 بخش شعر کودک و نوجوان، شعر، درباره شعر با حضور وزیر ارشاد تجلیل و به شایستگان تقدیر تندیس جشنواره، لوح تقدیر و 5 سکه بهار آزادی و به برگزیدگان لوح تقدیر، تندیس جشنواره و 30 سکه بهار آزادی اهدا شد. همچنین از شایستگان تقدیر سی‌ودومین دوره جایزه کتاب سال در بخش شعر که هر ساله در مراسمی در هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران تجلیل می‌شد نیز تجلیل شد.
براین اساس از سیداکبر میرجعفری صاحب کتاب «چند مجلس از دهه اول»، محمدرضا طهماسبی صاحب کتاب «واژگان واژگون» و علیرضا رجبعلی‌زاده کاشانی صاحب کتاب «باغ در حصار مصائب» تجلیل شد.

پایان‌بخش این مراسم نیز اجرای سالار عقیلی خواننده کشورمان بود.
زنـــــده باد هـــــدف... :)


پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  بازیگر زن [color=#ff0000]سینم[/color] ای قبل از انقلاب درگذشت صنم بانو 0 117 ۱۹-۰۸-۱، ۱۱:۴۴ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  شوک تحصیلی به دانشجویان هنر دانشگاه تهران صنم بانو 0 124 ۱۶-۰۸-۱، ۰۴:۴۶ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  صف جنجالی و خبرساز مقابل دانشگاه شریف صنم بانو 0 146 ۰۷-۰۸-۱، ۰۴:۳۵ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان