امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سفر به چابهار، بهاری‌ترین بندر ایران
#21
دیدار با تمساح پوزه کوتاه
[عکس: 1596317_469.jpg]
دیار سیستان، دیار دیدار با تمساح پوزه کوتاه است. اگر مسئولان گردشگری محلی همت کنند، این موجود می تواند به برند منطقه تبدیل شود و افراد بسیاری را به جذب نماید. این تمساح پوزه کوتاه، از جمله برجسته ترین حیوانات حیات وحش چابهار بوده و زیستگاه اصلی آن در این منطقه قرار دارد.
زیستگاه اصلی این تمساح که به نام محلی گاندو خوانده می‌شود، حدود سیصد و هشتاد هزار هکتار مساحت دارد که بخشی از آن در چابهار و بخش دیگر آن در شهرستان ایرانشهر واقع شده است.
[عکس: 1596318_233.jpg]
بیشتر این تمساح‌ها در برکه‌ های میان راسک و باهو کلات و باتلاق‌ های دلگان و کلانی متمرکز هستند. این تمساح تنها گونه ایرانی است که ارزش ملی و بین‌ المللی دارد. طول این جانور تا چهار متر نیز می رسد و حدود نیمی از کل بدن آن را دمی قوی تشکیل داده است.
در حیات وحش سیستان و بلوچستان، می توان نمونه هایی از این تمساح را مشاهده کرد.
قبلا در گزارشی، درباره نخستین بانوی ایرانی پرورش دهنده کروکودیل در جزیره قشم صبحت کرده ایم.
بزرگترین خزنده‌ی ایران، بازمانده خزندگانی است که حدود ۲۶۵ میلیون سال پیش می‌ زیسته‌ اند. نکته جالب آن است که این حیوان در طول شصت و پنج سال پیش، تغییرات اندکی را تجربه کرده است. تمساح های معروف سیستانی، پوزه‌ای پهن دارند که طرفین فک بالایی ۱۹ دندان و طرفین فک پایینی ۱۵ دندان دارد. در قسمت پشت سر و در ناحیه گردن نیز دو جفت صفحات شاخی بزرگ دیده می‌ شود.
تمساح سیستانی، پاها ی کوتاهی دارد و پنج انگشت منتهی به ناخن های بلند در پاها ی جلوئی و چهار انگشت منتهی به ناخن‌های کوتاه‌تر در پاها ی عقبی دیده می‌ شوند. رنگ بدن این تمساح، زیر تابش آفتاب به شکل زیتونی تا قهوه ای رنگ است و شکمی بدون فلس و به رنگ سفید متمایل به زرد دارد.
همانطور که می دانید، تمساح حیوانی بسیار خجالتی، محتاط و ترسو بوده و به سختی می‌توان آن را از نزدیک مشاهده کرد. اما در عین حال، حیوانی باهوش و زیرک است و به محض احساس خطر و با حضور مزاحم در آب فرو رفته و مخفی می‌ شود، اما برای تنفس باید سریعا به سطح آب برگردد. غذایش را عموما ماهیان، پرندگان و پستانداران تشکیل می‌دهند و معمولا شب‌ ها شکار می‌ کند.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#22
مسجد جامع دزک
[عکس: 1596320_424.jpg]
یکی از مناطق دیدنی مذهبی چابهار، مسجد جامع دزک است. این مسجد در روستای دزک در ۳ کیلومتری شرق سراوان واقع شده است. سراوان جایی است که پاسگاه مرزی آن، تا کنون بارها مورد حمله اشرار مسلح از آنسوی مرز قرار گرفته.
احتمال داده می شود که این مسجد به دوران صفویه تعلق داشته باشد. مصالح به کار رفته در دیوارها و ستون ها، از خشت و چینه و پوشش سقف، از فرآورده های نخل و خرما و گز و کنار هستند.
[عکس: 1596321_348.jpg]
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#23
موزه محلی چابهار
[عکس: 1596322_818.jpg]
در موزه محلی چابهار، سبک مد و لباس زنان و مردان چابهار و همچنین شیوه تولید صنایع دستی را مشاهده می کنید.
[عکس: 1596323_386.jpg]
صنایع دستی مشاهده شده در موزه محلی چابهار را می توانید از فروشگاه های صنایع دستی شهر تهیه کنید.
[عکس: 1596324_312.jpg]
بخشی از موزه محلی چابهار.
موزه محلی چابهار، محفلی برای دیدن سبک زندگی مردم و آداب و سنت های آنان است. این محل ۶۰۰ متر مربعی، قبلا فرمانداری چابهار در دوران قاجار بود.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#24
غارهای سه گانه و معبدیان مسیتی
[عکس: 1596327_212.jpg]
دورنمای روستای باستانی تیس از داخل غارهای بان مسیتی.
غارهای بان مسیتی، مجموعه غارهایی در ۵ کیلومتری شمال باختری روستای تیس در دامنه کوه شهبازبند در چابهار هستند و یکی از شهرهای زیر زمینی در جنوب کشور قلمداد می شوند. گردشگران ایران دوست معمولا استقبال خوبی از منطقه یاد شده به عمل می آورند. این غارها، شامل سه غار هستند که یکی غار طبیعی و دو مورد دیگر، مصنوعی و دست ساز هستند.
غار اول طبیعی و به شکل نیم دایره و با استفاده از روش تراشکاری درون غار و دهانه آن توسعه پیدا کرده است.
[عکس: 1596328_908.jpg]
[عکس: 1596330_211.jpg]
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#25
کوه های گل افشان
[عکس: 1596332_772.jpg]
یکی از دیدنی های حیرت انگیز شهرستان چابهار، کوه های گل افشان است که مهم ترین آن، در نقطه ای نزدیک به کنارک به نام بندر تنگ قرار دارد. کوه گل افشان بندر تنگ، با ارتفاع تقریبی ۱۰۰ متر و قطر قاعده کمی بیش از ۱۰۰ متر، در نود کیلومتری چابهار قرار دارد و تقریبا با یک ساعت رانندگی از مرکز چابهار، می توان به آنجا رسید.
البته از مرکز چابهار و ترمینال اصلی، به مقصد کوه های گل افشان، اتوبوس و سواری در دسترس است که در همه ساعات شبانه روز، آماده جابجایی مسافران نوروزی به نقاط مختلف چابهار به خصوص این منطقه هستند.
[عکس: 1596334_938.jpg]
بالا رفتن از کوه اگر فصل بارندگی نباشد، تقریبا راحت است. در بالاترین نقطه کوه چاله‌ای به قطر کمتر از یک متر و به عمق حدود نیم متر وجود دارد که با گل پوشیده شده است.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#26
[عکس: 1596335_460.jpg]
در فواصل زمانی حدود یک دقیقه، مقداری گل با صدای خاصی شبیه به ترکیدن یک حباب، از چاله خارج می شود که جذابیت خاص خود را داشته و به همین خاطر، گردشگران زیادی راهی این منطقه می شوند تا کنش و واکنش های طبیعی زمین را مشاهده کنند. در کنار این کوه، دو کوه کم‌ ارتفاع دیگر وجود دارد که به نظر می‌ رسد زمانی آن‌ ها نیز گل‌ افشان بوده‌ اند.
[عکس: 1596337_915.jpg]
این منطقه و فوران های کوتاه، سبب شده تا برخی از تورهای گردشگری چابهار، اینجا را نیز در فهرست بازدیدهای روزانه خود قرار دهند. درباره این پدیده جالب، نظریات گوناگونی وجود دارد.
برخی معتقدند به دلیل نزدیکی زیاد به اقیانوس هند و همچنین شکل خاصی که پوسته زمین در این ناحیه دارد، پوسته اقیانوس با شیب بسیار تندی در منطقه به داخل زمین فرو می رود و همین امر، فشار های زیادی را به پوسته زمین وارد می کند. در نهایت فشار به وجود آمده، سبب خروج آب و به همراه آن گل و لای می شود
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#27
مسجد جامع تیس
[عکس: 1596339_547.jpg]
از مناطق دیدنی چابهار می‌توان مسجد تیس را نام برد. این مکان مذهبی، از نظر ساختار معماری و نوع طراحی، شبیه مساجد کشورهای پاکستان و هندوستان است و البته به دلیل همجواری سیستان و بلوچستان با پاکستان و تاثیر فرهنگ پاکستانی ها از هندوها در طول تاریخ، چنین مسئله ای چندان هم عجیب نیست.
همانند اکثر مساجد اهل تسنن، این مسجد نیز تک مناره است. مسجد تیس صحن زیبایی دارد و آن را باید یکی از دیدنی ترین مساجد چابهار دانست؛ چرا که گنبدهایی که به رنگ سبز و قرمز رنگ آمیزی شده اند و درب های شیشه کاری شده رنگی، جذابیت خاصی به مسجد بخشیده است. مشاهده لباس سراسر سفید مردمان بلوچ و شیوه عبادت آنان نیز در نوع خود زیبا جلوه می کند.
[عکس: 1596343_453.jpg]
تیس روستایی باستانی از توابع شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان ایران است که در منطقه کوهپایه‌ ای در ۵ کیلومتری شمال غربی چابهار قرار دارد. برای سفر به آن،از تاکسی هایی که نزدیک ترمینال اصلی قرار دارند می توان استفاده کرد. قابل ذکر است که پیشینه باستانی این بندر به دوران هخامنشیان باز می‌ گردد و آثار تاریخی بسیاری در این روستا وجود دارد.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#28
در زمان حکومت هخامنشیان، تیس یکی از بنادر بسیار مهم تمدن بزرگ ایران در نواحی سواحلی مکران بوده و قبلا نیز به آن تیز گفته می شده. کالاهایی که از آسیای شرقی و هند به بندر تیس حمل می شدند، به مناطق مختلف خاورمیانه، آسیای میانه و مناطق قفقاز در شمال ایران ارسال می گردید.
[عکس: 1596345_158.jpg]
تیس در سده‌های اولیه اسلامی نیز بندری مهم بوده است و فردی چون “مقدسی” که از جمله مورخین سده چهارم هجری قمری بود، از رونق بندر و کسب و کار تیس، بسیار سخن گفته است.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#29
بندر گواتر
[عکس: 1596347_219.jpg]
در آخرین نقطه مرزی شهرستان چابهار و تماس با مرز پاکستان بندری کوچک و قدیمی اما زرخیز به نام «گواتر» قرار گرفته که مقصد خوبی برای گردشگری دریایی به شمار می رود.
همانطور که در نقشه بالا مشاهده می کنید، تکه کوچکی از محدوده سیستان و بلوچستان واقع در منتهی الیه جنوب شرقی سرزمین زرخیز ایران اسلامی، چون گوهر بهشتی در ساحل دریای عمان می‌ درخشد. بندر گواتر به دلیل واقع شدن در نزدیکی جنگل های حرا، از جمله مناطق حفاظت شده سازمان حفاظت محیط زیست به شمار می رود.
مشاهده صیادان، سبک زندگی مردم، پوشش، صنایع دستی و همچنین فعالیت های کسب و کار اهالی، مقاصد گردشگری جذابی را پیش روی مسافران نوروزی چابهار قرار می دهد.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#30
چگونه به چابهار همیشه بهار برویم؟
سفر به چابهار، یک تیر و چند نشان است و هم امکان سفر دریایی را برای شما فراهم می کند و هم فرصت کوهنوردی و جنگل نوردی را پیش روی شما قرار می دهد. اما باید بدانید که مسی رهوایی چابهار، از مناطق شمال به خصوص از تهران طولانی است.
اگر با هواپیما قصد سفر به چابهار را دارید، خودتان را برای سفری در حدود ۱۴۰ دقیقه آماده کنید. در حال حاضر روزانه چند پرواز از مسیرهای مختلف به چابهار صورت می‌ گیرد. پروازهای تهران به چابهار با توقف در شیراز، بندرعباس یا زاهدان انجام می‌ شود. در هفته فقط دو پرواز (دوشنبه و جمعه) به صورت مستقیم به این شهر می‌ رود.
برای تهیه ی بلیط پیشنهاد می شود از وب سایت پین تا پین استفاده کنید. سایت زورق نیز در این زمینه، کمک خوبی خواهد بود.
چابهار به دلیل قرار گرفتن در جنوبی ترین قسمت استان سیستان و بلوچستان، مسیر دسترسی نسبتا سختی دارد. ولی پس از رفتن به چابهار می توانید چند شهر را با هم ببینید.
آن ها که که مایل به سفر زمینی هستند، از زاهدان، کرمان و بندرعباس می‌توانند خود را به چابهار برسانند. همچنین می‌ توان با قطار به کرمان یا بندرعباس رفت و از آنجا سفر جاده‌ ای را در پیش گرفت. مسیر تهران تا چابهار دو راه دارد: راه اول از یزد، کرمان، بم و ایرانشهر می‌گذرد که تقریباً ۱۹۶۱ کیلومتر است.
مسیر دیگر، یزد، سیرجان، بندرعباس و جاسک است اما به دلیل نامناسب بودن جاده به هیچ وجه پیشنهاد نمی شود. البته مسیر زمینی به چابهار تا ایرانشهر تقریبا یکسان است و بهتر است برای صرفه جویی در وقت از مسیر عظیم شهر بروید. شما از این طریق حدود ۲ ساعت زودتر خواهید رسید.
توجه داشته باشد که به دلیل هم جواری چابهار با دریاهای آزاد ، مسیر دسترسی آبی نیز برای شما فراهم است. با وجود آن که چابهار بندری پر تردد است، جای سفر دریایی از دیگر شهرهای ساحلی مانند بوشهر و بندرعباس به این نقطه شهر در گردشگری کشور خالی به نظر می‌ رسد.
توصیه های چابهار گردی
۱- اگر بهار ۹۶ قصد چابهار گردی دارید، بلیط هواپیما و رزرو هتل را از طریق درگاه های معرفی شده خریداری کنید تا تخفیف بیشتر برای این سفر طولانی و نسبتا گران، در اختیار داشته باشید. آرمان سفر نیز همراه خوبی خواهد بود.
۲- اداره گردشگری سیستان، اطلاعات لازم را برای سفر شما به بهاری ترین بندر ایران، ارائه می کند.
۳- در صورتی که قصد سفر دریایی به عمان را دارید، روادید سفر را در تهران تهیه کنید. هیچ فعالیت کنسولی کشور عمان در چابهار و سیستان و بلوچستان انجام نمی شود.
۴- در صورتی که روادید عمان را دریافت کردید و قصد سفر دریایی به مسقط دارید، از بنادر چابهار، اطلاعات مرزی را جویا شوید.
۵- برای بازدید از جاذبه های چابهار، به حداقل ۴ روز کامل نیاز دارید تا بتوانید آنها که در نقاط بیرونی شهر هستند را نیز ببینید.
۶- صنایع دستی چابهار، بخشی از صنعت صنایع دستی کشور به شمار می رود. برای کمک به رونق اقتصاد منطقه، بد نیست نسبت به خرید آنها اقدام کنید.
۷- اگر در روزهای آخر سال نسبت به انتخاب چابهار به عنوان مقصد نوروز گردی تصمیم گرفتید و مکان های اقامتی در دسترس شما نبود، از اداره گردشگری چابهار، اطلاعات موسسات گردشگری محلی را گرفته و نسبت به امکان رزرو ویلا و خانه های محلی اقدام نمایید.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ۵ شهر خنک ایران برای سفر در تابستان صنم بانو 0 352 ۱۹-۰۴-۱، ۰۹:۲۵ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  تنگه‌ جادویی شوتاریکو؛ رازآلودترین تنگه ایران صنم بانو 3 960 ۰۸-۰۴-۰، ۰۷:۴۵ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  تمام مناطق جن‌زده‌ ایران در یک مطلب پُر ترس و لرز صنم بانو 2 445 ۱۹-۰۳-۰، ۰۷:۳۰ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
صنم بانو (۱۱-۱۲-۹۶, ۰۶:۳۷ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان