۰۵-۰۱-۹۷، ۱۲:۲۴ ب.ظ
برترین ها: قورمهسبزی بوی وطن میدهد، بوی ایران، بوی كوچه پسكوچههای كاهگلی و درشكه و كوچهباغهای قدیمی. از قورمهسبزی صدای تار درویش خان و شعر كلاسیك منظوم به گوش میرسد. یعنی قورمهسبزی تا این حد نوستالژی است؟ بله، اگر باور نمیكنید، از كسانی بپرسید كه دور از وطن زندگی میكنند.
قورمهسبزی در بین غذاهای ایرانی ویژگیهای منحصربهفردی دارد. تنها غذایی است كه تغییری نكرده است. بهعنوان مثال آبگوشتی كه در حال حاضر تهیه میشود، با آنچه 100سال پیش پخته میشد، متفاوت است چون در آن زمان خبری از سیبزمینی و گوجهفرنگی نبود. كباب كوبیده هم همینطور. در زمانهای دور كباب با گوجه همراه نبود، خورش قیمه نیز چنین راهی را پیموده است اما قورمهسبزی اصالت ذاتی خودش را طی سالها به طور كامل حفظ كرده است.
از سوی دیگر قورمهسبزی تنها غذایی است كه همزمان مسیر مدرنیته را هم طی كرده است، آن هم چه جور! پیتزای قورمهسبزی كه معرف حضورتان هست. درحقیقت قورمهسبزی به نوعی یك غذای پست مدرن محسوب میشود. شاید نه مثل تار درویشخان، كه مثل تار حسین علیزاده و كمانچه كیهان كلهر.
جایگاه
با اینكه قورمهسبزی هرگز جزء غذاهای مجلسی نبوده اما طبخ صحیح آن یكی از شرایط واجب برای كدبانو بودن است. درحقیقت قورمهسبزی مانند اندرونیهای قدیمی یكی از مهمترین و خصوصیترین بخشهای آشپزی و درعین حال زندگی است.
كم هستند كسانی كه با قورمهسبزی میانه خوبی ندارند كه بیشتر آنها از میان خانمها هستند، عمدهترین دلایل آن بوی شنبلیله و استفاده از گوشت قرمز در طبخ این غذاست. هر ملیتی ذائقه مخصوص به خودش را دارد، بهعنوان مثال غذای كرهای تند و شیرین است. غذای هندیها معطر و تند است و خوراك مردم آمریكای لاتین تند و شور است. ذائقه ایرانیها هم به سمت ترشی و شوری تمایل دارد و قورمهسبزی بهعنوان سمبل ملی ذائقه ایرانی شناخته میشود.
جایگاه
با اینكه قورمهسبزی هرگز جزء غذاهای مجلسی نبوده اما طبخ صحیح آن یكی از شرایط واجب برای كدبانو بودن است. درحقیقت قورمهسبزی مانند اندرونیهای قدیمی یكی از مهمترین و خصوصیترین بخشهای آشپزی و درعین حال زندگی است.
كم هستند كسانی كه با قورمهسبزی میانه خوبی ندارند كه بیشتر آنها از میان خانمها هستند، عمدهترین دلایل آن بوی شنبلیله و استفاده از گوشت قرمز در طبخ این غذاست. هر ملیتی ذائقه مخصوص به خودش را دارد، بهعنوان مثال غذای كرهای تند و شیرین است. غذای هندیها معطر و تند است و خوراك مردم آمریكای لاتین تند و شور است. ذائقه ایرانیها هم به سمت ترشی و شوری تمایل دارد و قورمهسبزی بهعنوان سمبل ملی ذائقه ایرانی شناخته میشود.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !