مواد لازم کوفته ساندویچی :
مواد لازم
اندازه
ادویه فلفل
2 قاشق غذا خوری
تخم کرفس
نامشخص
نمک
نیم کیلو
پیاز خرد شده
2 عدد
سس باربیکیو
یک فنجان
نامشخص
کمی
8 عدد
انبه
چند ورقه
طرز تهیه کوفته ساندویچی :
*. در یک کاسه کوچک فلفل، تخم کرفس و نمک را با هم به خوبی مخلوط کنید.
*. نیمی از پیاز را با
گوشت به خوبی مخلوط کنید بقیه پیاز را با سس باربیکیو به خوبی هم بزنید.
*. زنجبیل را اضافه کنید.مخلوط
گوشت و پیاز را روی حرارت ملایم درون تابه به آرامی بپزید.
*. سپس ادویه را روی آن بپاشید و سس باربیکیو را روی آن بریزید و مخلوط تهیه شده.
*. را درون نان ساندویچی قرار دهید و چند ورقه انبه روی آن بگذارید.
*. پس از قطع ساقة ریشه دار این گیاه،مواد شیمیایی فعال موجود در گیاه از قبیل "زینجیبرن"، "بنزابولن"، "جینجرول"، "شوقول" خاصیت ذاتی خود را از دست می دهند.شرکتهای دست اندرکار و فعال در زمینه فرآورده های گیاهی،
زنجبیل را به صورت عصاره،تنتور،انواع کپسول یا روغن آن عرضه می کنند تا از زایل شدن این مواد شیمیایی جلوگیری شود.بنابراین فرآورده هایی را مصرف کیند که به وضوح در برچسب خودش میزان
زنجبیل مورد مصرف شما را ذکر کرده باشد
واد لازم کوفته برنجی : مواد لازم
اندازه
5 عدد
برنج پخته شده
دو و نیم پیمانه
یک چهارم الی یک دوم پیمانه
رنده شده دو سوم پیمانه
پیاز خرد شده
یک چهارم پیمانه
نمک
فلفل
یک چهارم پیمانه
کره ذوب شده
یک سوم پیمانه + یک قاشق غذاخوری برای سرخ کردن پیاز
پودر سیر
یک قاشق غذاخوری (به میزان دلخواه)
85 گرم
روغن سرخ کردنی
به مقدار لازم
آرد
1 پیمانه
1 پیمانه
*. پیاز را در یک قاشق غذاخوری کره، روی حرارت متوسط سرخ نمایید تا طلایی رنگ گردد.
*. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید سرد شود.
*. سه عدد
تخم مرغ را کاملاً بزنید. سپس آنها را با برنج پخته شده،
گوشت، کره ذوب شده.
*. نیر پارمیسان، پیاز سرخ شده، نمک، پودر سیر و فلفل و
جعفری مخلوط نمایید و خوب به هم بزنید.
*. سطح ظرف حاوی مواد را بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
*. پنیر چدار را به صورت مکعب های کوچک، خرد نمایید.
ترکیب
گوشت و برنج را از یخچال بیرون بیاورید.
*. و ورز دهید و توپهایی به قطر 5 سانتیمتر تهیه کنید. یک تکه
پنیر چدار را داخل هر یک از توپها
فشار دهید.
*. تا در مرکز آنها قرار بگیرد. دوباره شکل کروی آنها را ترمیم نمایید.
*. دو
تخم مرغ را کاملاً بزنید تا یکدست شوند. آرد را در ظرفی جداگانه و آرد
سوخاری را نیز در ظرف دیگری بریزید.
*. روغن را حرارت دهید و وقتی کاملاً داغ شد،
کوفته ها را در آن سرخ کنید تا سطح آنها طلایی شود.
*. آنها را بیرون بیاورید و روی دستمالهای حولهای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
مواد لازم
اندازه
یکو نیم پیمانه
2 عدد
هویج ( رنده شده )
2 عدد
سیبزمینی ( پخته و له شده )
4 عدد
یک پیمانه
کنجد ( بو داده )
یک قاشق غذاخوری
2 قاشق غذاخوری
یک قاشق غذاخوری
پودر جوز هندی
پودر فلفل سیاه
نمک
روغن برای سرخ کردن
به میزان لازم
پودر نان
3 پیمانه
به میزان لازم
مواد لازم
اندازه
آرد سفید
یک و نیم پیمانه
نمک
آب
2 پیمانه
*. لوبیا سفید را از شب قبل خیس میکنیم. بعد با کمی آب آن را میپزیم تا بخوبی نرم شود. سپس آب آن را گرفته و
لوبیا را به صورت له و
خمیر در میآوریم. بعد در یک کاسه بزرگ تمام مواد شامل
کدو سبز و هویج رنده شده، سیبزمینی لهشده، کنجد، فلفل سیاه،
جعفری خرد شده، پودر جوزهندی،
پنیر سفید رنده شده،
ذرت پختهشده، آب
لیمو ترش و نمک را خوب با هم
ترکیب میکنیم و از این
ترکیب حدود 10 الی 12 عدد
کوفته درست میکنیم.
*. بعد آرد و نمک را با هم مخلوط کرده و سپس با آب سرد
ترکیب میکنیم تا مایع مناسبی که کمی غلظت داشته باشد به دست آوریم.
کوفتهها را در مایه ذکر شده فرو میکنیم و سپس در پودر نان میغلتانیم. اکنون روغن را در ظرف کوچک و مناسبی داغکرده و با احتیاط
کوفتهها را در روغن فراوان سرخ میکنیم تا رنگ آنها طلایی شود. بعد در ظرفی مناسب میچینیم. همچنین میتوانیم دورتادور آن را با
جعفری تازه تزیین کرده و به صورت گرم سرو کنیم. این
کوفتهها را میتوانیم با سس
خرما یا تمرهندی مصرف کنیم.
مواد لازم
اندازه
500 گرم
پیاز متوسط
2 عدد
سیر
3 تا 4 پر
نان سفید بریده شده
2 تا 3 ورق
شیر
نعناع تازه خرد شده
1 عدد
*. نان را در شیر می خیسانیم و آنرا نرم می کنیم.
گوشت و پیاز رنده شده و سیر کوبیده و نان خیس خورده.
*. نعناع خرد کرده را با
گلپر و
تخم مرغ و کمی نمک مخلوط می کنیم و خوب مالش می دهیم تا مواد مخلوط شوند.
*. کمی آرد یا نان خشک کوبیده(آرد
سوخاری)روی میز می ریزیم. از مایه
گوشت گلوله هایی درشت تر از یک
گردو درست می کنیم.
*. آنها را در آرد می غلتانیم. مقداری روغن در تابه می ریزیم و می گذاریم داغ شود.
کوفته ها را به طوریکه بر روی هم انباشته نشوند.
*. در یک ردیف قرار گیرند،در تابه می چینیم،تابه را تکان می دهیم تا
کوفته ها نچسبند؛گاهی آنها را زیر و رو می کنیم.
*. وقتی کمی سرخ شدند،چند دقیقه در ظرف را می گذاریم و حرارت را ملایم می کنیم تا مغز آنها بپزد.
*. بعد
کوفته ها را از روغن خارج می کنیم و در صافی می ریزیم،وقتی روغن اضافی در صافی گرفته شد.
*. آنها را در ظرف می چینیم.اطراف ظرف را با شاخه های کوچک نعناع تزئین می کنیم.
مواد لازم
اندازه
300 گرم
300 گرم
150 گرم
پیاز داغ
1 قاشق غذاخوری
3 عدد
زرشک
1 قاشق غذاخوری
1 قاشق غذاخوری
1 عدد
به میزان لازم
به میزان لازم
به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه
به میزان لازم
روغن
به میزان لازم
*. پیاز سرخ شده را با
گوشت و کمی روغن تفت می دهیم تا آب
گوشت کشیده شود.
*. سپس
سبزی را با آسیاب
سبزی خورد کن آکا کاملا ریز میکنیم و رب
گوجه فرنگی را نیز اضافه می کنیم.
*. کمی تفت می دهیم.بعد نمک، فلفل، زردچوبه و آب
زعفران را اضافه و کمی مخلوط می کنیم.
*. از مواد به اندازه یک
پرتقال کوچک بر می داریم و وسط آن را گود کرده، کمی زرشک و
گردو می ریزیم.
*. کوفته ها را مدت دو ساعت در یخچال قرار می دهیم تا خودشان را بگیرند و وا نروند.
*. بعد آنها را در روغن داغ، سرخ کرده و با سس قرمز و گوجه سرو می نماییم.
مواد لازم کوفته کاسه ای :
مواد لازم
اندازه
300 گرم
پیاز
یک عدد
یک عدد
نمک، فلفل
به میزان لازم
به میزان لازم
به میزان لازم
دو قاشق غذاخوری
دو عدد
شیر
یک پیمانه
کره
به میزان لازم
*. نمک، فلفل و
زیره را هم اضافه کرده و کاملا ورز دهید.
*. کمی آرد
سوخاری ریخته تا از حالت نرمی در بیاید.
*. به صورت کاسه کوچک در آورده و روی سینی فر چرب شده بگذارید.
*. طوری که داخل آن گود باشد و در فر با حرارت 170 درجه سانتی گراد به مدت 15 الی 20 دقیقه قرار داده تا مغز پخت شود.
*. سیب زمینی پخته شده را رنده کرده و همراه با کره و شیر روی حرارت هم زده تا نرم شود.
*. کمی هم نمک و فلفل بزنید و داخل
کوفته ها را با این پوره پر کرده.
*. کمی روی آنها
پنیر پیتزای رنده شده ریخته و مجددا در فر گذاشته تا فقط
پنیرها آب و طلایی شود.
با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشون رو میشنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریبشون تعجب میکنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارن که در هیچ یک از اونها نمیشه پیداش کرد. این رو همه میدونیم و بهش ایمان داریم که هیچ غذایی و در هیچ جای دنیا نمیتونه جای
قورمه سبزی و قیمه بادمجون و
فسنجون رو بگیره. غذاهای اصیل ایرانی طعم و عطری دارن که تا همیشه در خاطر هرکسی که حتی یک بار اونها رو مزه کرده باشه می مونه و این برای ما یک افتخاره. خیلی از دوستان لطف داشتن و از مطالب آشپزی ایرانی رضایت داشتن. همین مساله باعث قوت قلب ما میشه و اینکه انگیزه بیشتری برای ادامه پیدا میکنیم. به همین دلیل امروز هم یک غذای ایرانی و واقعا لذیذ رو قرار میدم که بر خلاف تصورات نادرستی که هست، خیلی آسون و سریع آماده میشه.
کوفته تبریزی
کوفته انواع مختلفی داره. مثل کوفته کله گنجشکی، کوفته نودچی و… در این مطلب از اونجایی که کوفته تبریزی از همه معروف تر و پر طرفدار تره این رو انتخاب کردم. بماند که اونهای دیگه رو هم تاحالا خودم درست نکردم.
مواد لازم برای تهیه کوفته
- گوشت چرخ کرده 300 تا 400 گرم
- برنج 5 قاشق غذا خوری
- لپه 4 قاشق غذاخوری
- تخم مرغ یک عدد
- پیاز دو عدد متوسط
- سبزی معطر به دلخواه 2 قاشق غذاخوری (توصیه من اینه که مرزه و ترخون باشه و گشنیز و جعفری. اگه یکی دو پر نعنا و شوید هم بریزید بد نیست. نعنا رو زیاد نریزید که تلخ میکنه.)
- برای مواد میانیش هم به دلخواه میتونید آلو، زرشک یا گردو رو داشته باشید. هر کدوم رو که خواستید از قبل خیس بدید.
- رب گوجه 4 قاشق غذا خوری
- روغن و نمک و فلفل و زردچوبه و آب به مقدار لازم
من مقدار مواد رو به اندازه ای گفتم که خودم استفاده کردم و با این دستور دقیقا همین سه تا کوفته ای رو تحویل گرفتم که در عکس میبینید. پس اگر مقدار بیشتری میخواید مقدار رو خودتون تغییر بدید. البته به جز تخم مرغ که به ازای هر نیم کیلو گوشت یک تخم مرغ اضافه کنید.
کوفته آماده سرو
طرز تهیه کوفته تبریزی
چرا کوفته من وا میره؟فوت فن و نکات پخت کوفتهفوت و فن های کوفته زیاده و واقعا مثل
ته چین از اون دسته غذاهاس که باید با تجربه و صبر و حوصله مهارت هاش رو یاد گرفت. ولی به طور کلی:
- لپه و برنج باید نیم پز باشه. نه اینکه کاملا بپزه و یا خام باشه.
- آب پیاز باید گرفته بشه.
- در هر مرحله از مخلوط کردن مواد اون ها رو کاملا ورز بدید. کوفته به طور کلی باید یک ربعی ورز بخوره و این مرحله مهمترین قسمت ماجراست.
- گلوله هاتون باید کاملا یک دست و گرد باشه و خیلی آروم وارد قابلمه بشه.
- حرارت قابلمه ای که آب رب در اون هست و کوفته ها رو میخواید داخلش بذارید باید کاملا پایین و ملایم باشه. اگر آب رب در حال قل زدن باشه کوفته وا میره.
- در کوفته رو اصلا نباید کیپ کنید چون وا میره. من خودم در پنج تا ده دقیقه اول اصلا درش رو نمیذارم و بعد از اون درش رو نصفه میذارم.
- به هیچ وجه تا یک ربع اول به کوفته ها دست نزنید چون هر تکون کوچیک ممکنه باعث ترک خوردنش بشه.
- یه نکته دیگه هم این که از همون ابتدا موادتون رو به تعداد جدا کنید و بعد گلوله کنید تا مثل کوفته من آخریش کوچیکتر از بقیه نشه