ایران رمان

نسخه‌ی کامل: آش هالاو یا آبگوشت غوره، غذای محلی سنندج
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
آش هالاو سنندج از غذا های محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته می شود، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار می آید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل می کنند.

مواد لازم:
  • چغندر ۱ عدد
  • برنج دو سوم پیمانه
  • نخود ۱/۲ پیمانه
  • فلفل به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • گوشت ۷۰۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • روغن به میزان لازم
  • برگ چغندر ۳۰۰ گرم
  • جعفری ۱۰۰ گرم
  • آب غوره ۱/۲ پیمانه
  • زعفران آب کرده به میزان لازم
  • نعناع داغ به میزان لازم
  • پیاز داغ به میزان لازم
[عکس: 850041_513.jpg]
طرز تهیه:

1- در قابلمه ای روی حرارت متوسط مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تا نرم شود، تفت دهید.

2 -
گوشت را به آن اضافه کنید و تا قهوه ای رنگ شود، تفت دهید. به آن ها نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.

3-نخود را به همراه 7 پیمانه آب به سایر مواد اضافه کنید و بجوشانید. سپس حرارت را کم کرده و بگذارید برای 30 دقیقه قل بزند.

4-برنج را در آش بریزید و بگذارید تا آش کاملا پخته شود.

5- برگ چغندر و جعفری را به آش اضافه کنید و آن برای 30 دقیقه دیگر بپزید.

6- آب غوره، زعفران (آب کرده) و چغندر پخته را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید.

7- آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و میل کنید.

نکات:

1- پیاز را خرد کنید.

2- از گوشت بدون استخوان استفاده کنید.

3- نخود را از قبل خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.

4- برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.

5- چغندر را پوست بگیرید. آن را خرد کنید و برای حدود ۲ ساعت آب پز کنید.

6- برگ چغندر و جعفری را خرد کنید. در صورت تمایل می توانید از سایر سبزی های معطر مانند نعناع و پیازچه هم استفاده کنید.

7- اگر تمایل داشتید می توانید میزان آب غوره را کم یا زیاد کنید.