خواص نارگیل
گوشت این میوه سفید رنگ و چرب است و درون آن با یک شیره یا مایع شیرین پر شده است.... نارگیل، گیاهی است که ابتدا در جنوب آسیا کشت میشد و در حال حاضر در تمام مناطق آسیایی وجود دارد.
مردم اقیانوس آرام از تمام قسمتهای این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف میکنند.
درخت نارگیل، درختی است زیبا و تنومند که به صورت قائم رشد کرده و بدون انشعابات است. برگهای آن بسیار بزرگ و زیبا است و دارای گلهایی به رنگ زرد و نارنجی است.
در قاعده میوهی نارگیل سه سوراخ وجود دارد که چشمهای نارگیل نامیده میشوند. گوشت این میوه سفید رنگ و چرب است و درون آن با یک شیره یا مایع شیرین پر شده است.
درخت نارگیل ارزش غذایی در 100 گرم نارگیل به شرح زیر است: ویتامین ب: تیامین 10 میلیگرم ویتامین ث: 2 میلیگرم کلسیم: 21 میلیگرم آهن: 2 میلیگرم فسفر: 98 میلیگرم چربی: 34/7 گرم کربوهیدرات: 14 گرم پروتئین:3/4 گرم کالری: 359
دیگر خواص نارگیل عبارتند از:
نارگیل
• از تشکیل گواتر ساده پیشگیری میکند.
• دارای خاصیت تناسب اندام است.
• یبوست و هر نوع گاز ایجاد شده در معده را از بین میبرد.
• از روغن نارگیل برای درمان زخمها، بریدگیها، سوختگیها و نیز آفتاب سوختگیها استفاده میشود.
• استفاده از روغن نارگیل بر روی پوست، برای کاهش چین و چروکهای پوستی توصیه میشود.
• روغن نارگیل برای تقویت مو نیز به کار میرود.
• خوردن حداقل 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل نیاز روزانه به ویتامین E را برطرف میکند.
• خوردن آب نارگیل برای رفع مشکلات کلیه و مثانه موثر است.
ماسک انار برای چین و چروک صورت
جالب است بدانید که از ماسک انار برای مقابله با چین و چروک پوست صورت استفاده می کنند.
انار به دلیل داشتن "آنتی اکسیدان های قوی"، با رادیکال های آزاد که عامل اصلی پیری پوست هستند، مقابله می کند.
یکی دیگر از علل مفید بودن انار برای پوست، غنی بودن از "اسید الاژیک" است.
پوست انار برای استفاده ی موضعی (ماسک) بهتر است، اما اگر ممکن نبود، از دانه های انار نیز می توان استفاده کرد.
امروزه شرکت های سازنده مواد آرایشی - بهداشتی ، در محصولات مختلفی مانند شوینده های صورت، لوسیون های پاک کننده، کرم های مرطوب کننده و ماسک های صورت از انار استفاده می کنند.
برای استفاده موضعی، مقداری آب انار را بگیرید و آن را بدون مخلوط کردن با چیز دیگری روی پوست صورت خود بمالید. این کار باعث روشن شدن پوست می شود و برای تغذیه پوست هم بسیار مناسب است.
برای جوش هم مفید است
از انار به صورت موضعی برای درمان آکنه نیز استفاده می کنند.
روش تهیه یک ماسک برای بهبود آکنه به این ترتیب است که : مازو، پوست انار، گل ارمنی و مندل را بکوبید و با سرکه و گلاب آمیخته و روی جوش ها بمالید تا بهبود حاصل شود.
البته باید اذعان کرد که امروزه بیماران زیر نظر متخصصان پوست و مو، از داروهای موضعی یا خوراکی برای درمان جوش های صورت یا بدن استفاده می کنند، اما به هر حال در طب سنتی ما نیز دستورات بسیار جالبی وجود دارد که انصاف نیست آنها را به طور کامل کنار بگذاریم، کما این که بسیاری از افراد با مراجعه به متخصصان طب سنتی و مصرف داروهای گیاهی مختلف، نتایج درمانی قابل قبولی به دست می آورند.
روغن دانه انار (Pomegranate seed oil)
دانشمندان طی پژوهشهای مختلف دریافتند که روغن دانه انار دارای خواص
آنتی اکسیدانی قوی، ضد التهابی و ضد میکروبی است.
خاصیت آنتی اکسیدانی این روغن:
* از
سرطانی شدن سلولهای بدن پیشگیری می کند.
* باعث کاهش ایجاد
زخم در مبتلایان به
سرطان پوست می شود.
* از
بیماری های قلبی و
تصلب شرائین جلوگیری می کند.
* فرایند پیر شدن سلول ها را کند می نماید، لذا در حفظ
جوانی موثر است.
* از
پیری زودرس و
چین و چروک پوست جلوگیری می کند.
سایر فواید روغن دانه انار عبارتند از :
* به تنظیم هورمونها که نقش مهمی در کاهش خطر احتمال ابتلا به
سرطان سینه دارند، کمک میکند.
* مصرف منظم آن می تواند از
مشکلات یائسگی مانند
پوکی استخوان ، در خانم ها جلوگیری کند.
* روغن دانه انار از تشکیل سلول های سرطانی وابسته به
استروژن و غیر وابسته به استروژن جلوگیری می کند.
* روغن دانه انار به منظور برطرف کردن کدری پوست در
محصولات آرایشی به کار برده می شود.
* این روغن
مرطوب کننده پوست است و ویژگی ضد التهابی و ضدمیکروبی آن علاوه بر محافظت، به پوست انعطاف پذیری می بخشد.
* روغن دانه انار که خاصیت ضدالتهابی قوی اش مرهون اسید چرب موجود در آن است،
ناراحتی های پوستی مانند
خشکی پوست ،
اگزما و
سوختگی در اثر نور خورشید را تسکین می دهد.
* در بازسازی و تقویت پوست نقش دارد.
* این روغن در کاهش
ورم و
دردهای عضلانی موثر است.
* از
افزایش وزن نیز جلوگیری می کند. رعایت یک برنامه غذایی صحیح و مصرف هم زمان مکمل روغن دانه انار باعث کاهش وزن می شود. برای بالا بردن
سوخت و ساز بدن می توانید از این روغن روی سالاد و غذا استفاده کنید.
البته دانشمندان خاطر نشان کرده اند که فواید درمانی روغن دانه انار، فقط با مصرف منظم آن در زمان طولانی به دست می آید.
خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است. قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت .....
خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می كرده اند. خیار گیاهی است علفی و یكساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازك و خشن است . برگ های آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گل های آن زرد رنگ كه به دو صورت نر و ماده روی یك پایه قرار دارند. میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممكن است كوچك یا بزرگ باشد. خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است. قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است. آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است. جوشانده پوست خیار، درمان خوبی برای یرقان است.
یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می باشد، بهتر است. اگر مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش جان نمایید، رنگ رخسارتان باز می شود؛ در حقیقت به کبد شما جلا می دهد و روح را شاداب می نماید.اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می توانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.خیار از نظر طب قدیم ایران سرد است و خنك كننده بدن می باشد و به هضم غذا كمك می كند. سایر خواص درمانی خیار شامل موارد زیر است : 1) حل كننده اورات و اسید اوریك است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می كند. 2) ادرار آور است و برای رفع سوزش ادرار مفید است. 3) خون را تصفیه می كند. 4) خیار برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است. 5) عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می كند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود. 6) خیار عطش را تسكین می دهد. 7) خیارملین است.
8) خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.
9) اگر خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید، چین و چروك های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می كند.
10) اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید. اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید، همه روزه از لوسیون زیر استفاده كنید: یك خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یك لیوان شود. سپس آن را صاف كنید و بگذارید سرد شود. بعد 50 گرم بادام خام و پوست كنده را آسیاب كرده و با این آب مخلوط كنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف كنید. به محلول صاف شده 250 گرم الكل سفید و یك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنید و كاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند. 11) برای درمان اگزما، ترکیدن پوست و رفع خارش مفید است. 12) جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید. 13)همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند.
مضرات : * اشخاصی كه ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد. * خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید. * همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند. كسانی كه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند، باید آن را با نمك بخورند.
خواص درماني خربزه
1- خربزه داراي ويتامين A است، از اين رو در ترميم و تجديد سلول هاي بدن نقش دارد.
2- خربزه با داشتن خاصيت ادرارآور بودن در بيماري هاي سنگ کليه و مثانه مفيد است.
3- خربزه سرشار از ويتامين هاي A، D وC و سلولز است.
4- خربزه به علت دارا بودن خاصيت ملين، براي معالجه يبوست تجويز مي شود.
5- اگر گوشت خربزه را له کنيد و به صورت مرهم روي سوختگي هاي سطحي پوست بدن بگذاريد، آن را معالجه خواهد کرد.
6- تخم خربزه براي سرفه حاد، دردسينه و حلق و تب هاي شديد مفيد است.
7- خربزه باعث افزايش شير در زنان شيرده مي شود.
8- مغز تخم خربزه بوداده طبيعت گرم دارد.
9- مغز تخم خربزه بوداده داراي خاصيت ادرارآور، نرم کننده و افزايش دهنده ميل جنسي است.
10- خربزه براي اشخاص مبتلا به سل ريوي و کم خوني مفيد است.
11- خربزه، رنگ چهره را روشن مي کند و بيماري استسقا» (احساس تشنگي دائمي) را درمان مي نمايد.
13- خربزه به هضم غذا کمک مي کند و رودل را برطرف مي نمايد.
14- خوردن 8 گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه، سنگ مثانه را دفع مي کند.
ارزش غذايي هلو
درخت هلو از زمان هاي قديم در چين وجود داشته و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است. در قرون وسطي از آن بصورت يک داروي گياهي استفاده مي کردند. هلو منبع غني ويتامين هاي A و C و نيز منبع خوبي از پتاسيم است. به آساني هضم مي شود و تقويت کننده بدن است. هلو براي اشخاص سرد مزاج مضر است. به همين دليل اين افراد بايد هلو را با عسل يا زنجبيل بخورند. هضم هلو براي بعضي از اشخاص دشوار است و نفخ ايجاد مي کند. براي اينکه ايجاد نفخ نکند، بايد آن را حداقل نيم ساعت قبل از غذا خورد.