ایران رمان

نسخه‌ی کامل: از كجا فهميدي ايرانيان، عصباني ترين مردمِ دنيا هستند؟
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
اخیراً نتایج یک موسسه نظرسنجی منتشر شده مبنی بر اینکه جامعۀ ایران عصبی‌ترین جامعۀ روی زمین است.

این گزارش در تلگرام در حال گردش و همخوان شدن است. چیزی که باعث تعجب است مکانیزمِ رسیدن به این نتیجه است.

ظاهرا مؤسسه گالوپ برای این گزارش با حدود هزار و پنجاه نفر از هر کشور (به طور متوسط) مصاحبه داشته است.
نمی دانیم که در جامعه آماریِ این گزارش، "با کدام هزار نفر از ایران" مصاحبه شده است ولی (فارغ از مسایل جاریِ منطقه ای)، واقعاً برایم سوال است که آن هزار نفری که از عربستان برای این نظرسنجی انتخاب کرده اند چگونه بوده است؟ یا هزار نفری که از پاکستان شرکت کرده اند؟ یا از برخی کشورهای آفریقایی نظیر نیجریه یا سومالی؟ یا از برخی کشورهای آمریکای_جنوبی؟

از کجا فهمیده ای که ایرانیان عصبانی ترین (و به تعبیر گزارش رادیو فردا: خشمگین_ترین) مردمان اند؟
پنج سال است که دنیا شاهدِ جدیدترین و عریان ترین صحنه های خشونت تکفیری است که در مقابل دوربین ها صورت می گیرد. اتفاقاتی که از شدتِ تلخی گاه انسان باورش نمی شود که واقعیت باشد. انواع و اقسام خشونت را شهروندانِ کشورهای پیرامون ایران از زمان یازده سپتامبر تا کنون مرتکب شده اند و حالا ایرانیان شدند عصبانی ترین؟

ممکن است گفته شود آن بحثِ خشونت است و این بحث عصبانیت و این دو مقوله متفاوت از هم است. باشد! آقای گالوپ شما توضیح دهید که این چه جور ملتِ عصبانی مزاجی است که سابقه رفتارهایش اینقدر ملایم و خطی بوده و آن چه جور غیرِ عصبانی خشنی است که به مغز ملاله_یوسف_زی (بخاطر مدرسه رفتن دختر) گلوله شلیک می کند یا لباسِ تکفیر به بر می کند و گردن ِ خبرنگار_ژاپنی را مقابل دوربین ( به صورت غیر عصبانی) می زند. بروید به مدیران این مؤسسه بگویید عزیزان تصدق روحیه لطیف تان شویم در شهر زیبای پرینستون ، کشفِ دیگری نبود بکنید که در خلال رخدادهای تلخِ این پنج-شش سال اخیر به چنین اکتشاف مهیبی دست یافتید؟

با یکی از دوستان که این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته، صحبت بود. می گفت نمونه رفتارهای عصبانی ایرانی ، اِشغال سفارت_آمریکا بعد از انقلاب . دوست دیگری می گفت، فارغ از آنکه آن رفتار از سر عصبانیت بوده یا نبوده، و فارغ از بحثِ اینکه آن کار درست بوده یا نبوده، ولی خاطر همایونی تان هست که (34 سال بعد از انقلاب ایران) در کشور لیبی هم انقلاب شد، ولی انقلابیون لیبی بعد از حمله به سفارت آمریکا در بنغازی در دم، سفیر و سه همکار دیگرش را کشتند؟ در اوجِ شور و هیجان انقلاب ایرانی ، (آنهم 37 سال قبل) چنین بوده؟

آیا مدیران این موسسه نظرسنجی، نسبتِ دیگری پیدا نکردند به ایرانی ها بدهند؟ در این گزارش همچنین آمده که در فهرست «بیشترین تجربیات منفی»، ایران رتبه سوم است. در دنیایی که در آبهای مدیترانه هر روز هزاران مهاجر از کشورهای آفریقایی، غرق می شوند، تجربه منفیِ زندگی ایرانیان را دیده اید و انبوهِ مصائب و گرفتاریهای آفریقا را ندیده اید؟

ایران ما، ممکن است در خیلی زمینه ها برای زندگی ، بهترین یا حتی خوب نباشد، ولی اگر می خواهید در برخی حوزه ها بدترین اش بکنید لااقل حرفِ منطقی و روِشمند بزنید. عزیزانی که این دست نتایج موسسات نظرسنجی ها را همخوان می کنید، لااقل اگر نگران تحقیر_ملی نیستید، به "مستدل" بودن این نتایج تردید کنید.

ایرانِ ما، شاید جایِ چندان مهربانی، برای زندگی کردن نباشد ( که مهربانی در آن زیاد نیست ) ولی نیازی نداریم دیگران بیایند و برای ما "ترین" اش کنند. این شگفتی از غریبه ها در "ترین" کردن ما، به یادمان خواهد ماند!
اتفاقا ايرانيا ماشالله خيلى ريلکسن، مگه اين همه فشار و فقر و تحريم رو تحمل نمى کنن؟؟
اعتراضى هم نمى کنن. خب نشونه ى بردباريشونه ديگه.
ولى کشوراى ديگه اينجورى نيستن. تا پنير يه ذره گرون ميشه، فرداش همه با تابلوهاشون تو خيابونن واسه اعتراض.
ايرانيا با کلى از محدوديت ها دارن زندگى مى کنن و دم نمى زنن. اونوقت کشوراى پيشرفته رو برو ببين چه امکاناتى دارن و هنوز هم اعتراض دارن.azsx
ایرانیا عصبانی نیستن باشن هم عصبانی ترین نیستن
دیگه با این همه جنایت و خشونت بعضی کشورا که کلیپاش تو مجازی هست نیازی به تحقیق نبود[عکس: dfgh.gif]