رژیم غذایی سالم یکی از بحث برانگیزترین موضوعات جهان است که تصورات غلط زیادی درباره آن وجود دارد. مثلا آیا میدانستید که کراکر بیشتر از شیرینی برای دندان هایتان ضرر دارد؟ آیا میدانستید که سرفه مزمن را میتوان با شکلات درمان کرد و یا سیب زمینی با انسان شباهت دارد؟ پس آماده باشید تا شگفت زده شوید، چون میخواهیم نگرشتان را به غذاهای مختلف تغییر دهیم تا رژیم غذایی بهتری انتخاب کنید.
برچسب روی میوهها و سبزیجات خوراکی است
سازمان غذا و دارو توصیه میکند حتما میوه و سبزیجات را قبل از مصرف بشویید، اما شما را از خوردن برچسب روی آنها منع نمیکند. برچسبها خوراکی هستند، با این حال اگر میتوانید آنها را قبل از خوردن جدا کنید.
خوردن یک برش پیتزا بهتر از خوردن یک کاسه غلات برای صبحانه است
تحقیقات نشان میدهد که خوردن یک برش پیتزا صبحانه متعادلتری نسبت به یک کاسه غلات صبحانه است، چون حاوی پروتئین و مواد تازه بیشتری است و قند کمتری دارد. بیشتر این صبحانهها حاوی پروتئین و چربی کافی نیستند، اما قند زیادی دارند
غذاهای تند عمر را بیشتر میکنند
تحقیقات نشان میدهد که خوردن حداقل یک وعده غذای تند در روز خطر مرگ را ۱۴ درصد کاهش میدهد. همچنین مواد زیست فعال موجود در غذاهای تند مثل کپسایسین (capsaicin) کلسترول بد و تری گلیسرید را کاهش میدهد و التهاب را بهبود میبخشد.
گوجه در یخچال طعمش را از دست میدهدتحقیقات جدید نشان میدهد که گذاشتن گوجه فرنگی در دمای زیر ۱۲ درجه سانتیگراد، مانع تولید مادهای میشود که باعث طعم و عطر آن میشود. دمای سرد عملکرد ژنهایی را که مسئول طعم گوجه فرنگی هستند، کاهش میدهد. به همین دلیل بهتر است گوجه را در اتاق تاریک و خارج از یخچال نگه داریم.
لیمو بیشتر از توت فرنگی قند دارد
توت فرنگی حاوی ۴۰ درصد قند است در حالی که لیمو ۳۰ درصد بیشتر، یعنی حدود دو برابر توت فرنگی قند دارد. اما به دلیل اسید سیتریک موجود در آن متوجه نمیشویم. بنابراین اگر زیاد لیمو بخورید، قند موجود در آن باعث چاقی میشود، اما به دلیل طعم اسیدی آن بعید است زیاد بخورید.
ماندگاری شیر هیچ ربطی به مواد نگهدارنده ندارند
بیشتر مردم فکر میکنند شیری که مدت بیشتری میتوان نگهداری کرد حاوی مواد نگهدارنده زیادی است. اما درست نیست. برای افزایش ماندگاری شیر، آن را تا تا ۱۳۵ درجه سانتیگراد گرم و سپس به سرعت سرد میکنند؛ بنابراین باکتریهای بد از بین میروند، اما همه ویتامینها حفظ میشوند. چنین شیری را میتوان قبل از باز کردن ۱۲۰ روز و بعد از باز کردن پاکت تا ۴ روز نگه داشت.
مایکروویو کردن سبزیجات بهترین راه حفظ همه مواد معدنی و مغذی است
بهترینراه برای حفظ مواد مغذی غذا حرارت دادن آن به مدت بسیار کم با مقدار کمی مایع است. مایکروویو میتواند این کار را به بهترین نحو انجام دهد. وقتی غذا را در مایکروویو میپزید، در آن را محکم ببندید تا یک محیط بخاری خوب ایجاد شود.
انگور در مایکروویو منفجر میشود
اگر انگور را نصف کنید و در مایکروویو بگذارید، منفجر میشود. چون انگور بسیار کوچک و امواج الکترومغناطیسی بسیار متمرکزند. بنابراین اگر نیاز به گرم کردن انگور دارید از مایکرویو استفاده نکنید.
ماهی سالمون پرورشی سفید است
ماهی سالمون رنگ صورتی طبیعی دارد چون در دریا میگو میخورد. اما سالمون پرورشی غذای کاملا متفاوتی میخورد. به همین دلیل سفید یا صورتی بسیار کمرنگ است. پرورش دهندگان برای ایجاد رنگ، از رنگدانههای مختلف استفاده میکنند.
زرده تخم مرغ بیشتر از سفید مواد مغذی و معدنی دارد
زرده تخم مرغ حاوی همه ویتامینها و موادمعدنی مفید لازم برای یک رژیم غذایی متعادل است. البته سفید تخم مرغ برای خوردن بهتر است، اما اگر به مواد مغذی بیشتری نیاز دارید زرده گزینه بهتری است. زرده بیشتر از سفیده کلسترول دارد، اما فراموش نکنید که کلسترول هم یک ماده ضروری برای سلول هاست.