ایران رمان

نسخه‌ی کامل: یادبود هیپ‌هاپیِ دیرین‌دیرین برای تهیه‌کننده‌اش
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
 ۲۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۸
 
​​​​​​
یادبود هیپ‌هاپیِ دیرین‌دیرین برای تهیه‌کننده‌اش

مجموعه دیرین دیرین برای ذکر و یاد تهیه کننده فقید آن دست به اقدامی جالب توجه زده اند و به سبک آیتم های مجموعه یاد او را گرامی داشتند.
عصر ایران: دیرین دیرین ، یکی از معروفترین مجموعه‌های پویانمایی ایرانی است که به زبان طنز مشکلات اجتماعی ، اقتصادی، فرهنگی، زیست‌محیطی و ... را مطرح می کند که از زمان آغاز آن در سال 1394 با استقبال مخاطبان روبرو شد و سبک و سیاقی جدید را در ساخت این گونه آیتم های انیمیشنی رقم زد.
محمد ابوالحسنی (تهیه کننده) ، علی درخشی (طراح و کارگردان) و محمدرضا علیمردانی (راوی) سه رُکن اصلی و خالق این مجموعه هستند.
متاسفانه در اوائل بهار امسال محمد ابوالحسنی به کرونا مبتلا شد و در ۷ فروردین ۱۴۰۰ درگذشت.
همواره بعد از درگذشت افراد تاثیر گذاری چون ابوالحسنی بحث تقدیر و بزرگداشت آنها مطرح است و معمولا به چند مراسم و ذکر خاطره ختم می شود و یا در زمانه امروز چند مطلب و پست درباره آن شخص فقید منتشر می گردد.
اما مجموعه دیرین دیرین برای ذکر و یاد تهیه کننده مجموعه دست به اقدامی جالب توجه زده اند و به سبک و سیاق مجموعه دیرین، دیرین قسمتی را به نکوداشت و شرح مختصری از زندگینامه و فعالیت های تهیه کننده فقید مجموعه اختصاص داده اند.
[عکس: 2585441_826.png]جدای از استاندارد بودن بخش انیمیشن و ترکیب آن با عکس‌های مرحوم ابوالحسنی، همان لحن راوی و سبک مجموعه هم حفظ شده است و از همه مهمتر باید به موسیقی و سبک مورد استفاده هم اشاره کرد.
استفاده از موسیقی هیپ هاپ برای شرح حال زندگی، خصوصیات فردی ، آرمان ها و آرزوهای محمد ابوالحسنی بسیار انتخاب درستی است.
موسیقی هیپ هاپ، عموماً از یک یا چند خواننده رپ که داستان‌های شبه زندگی‌نامه تعریف می‌کنند تشکیل شده‌است و به صورت اشعار بسیار ریتمیک پر از تکنیک‌هایی همچون همگونی مصوت‌ها، تجانس آوایی، قافیه و ... است.
هیپ هاپ در ذات خود همواره یک روحیه و لحن اعتراضی را به همراه دارد که در این قطعه انگار علاوه بر معرفی و یاد ابوالحسنی از این کوچ ابدی او شاکی است و از طرف دیگر اعتراض به ناملایمات و بی مهری‌هایی دارد که در زندگی تهیه کننده دیرین دیرین وجود داشته است. شعرهای این قطعه هم به درستی علاوه بر رویکرد نقادانه به گله و شکایت زبان محاوره ای نزدیک است.
[عکس: 2585440_362.jpg]
این قسمت دیرین دیرین ادا دینی به تهیه کننده فقید و خانواده اوست و نشان می دهد وقتی خلاقیت وجود داشته باشد چه مرزهای بی انتهایی را می توان درنوردید.
انصافا این برخورد متفاوت در خور و شان زنده یاد محمد ابوالحسنی است که به شهادت بسیاری از دوستان و همکارانش تمام زندگی اش را در راه دیرین دیرین و ارتقا آن گذاشته بود.
یاد و خاطره محمد ابوالحسنی گرامی و دست مریزاد به تمام سازندگان مجموعه دیرین، دیرین برای این یادنامه متفاوت.