ایران رمان

نسخه‌ی کامل: چه نوع لبنیاتی استخوان را تقویت میکند
شما در حال مشاهده نسخه آرشیو هستید. برای مشاهده نسخه کامل کلیک کنید.
چه نوع لبنیاتی استخوان را تقویت میکند [عکس: knowyourbone1.jpg]


پوکی استخوان

باعث می شود

استخوان

تراکم
خودش را از دست بدهد
بیشتر در معرض ابتلا

به

شکستگی قرار گیرد
.
این

وضعیتی است که

مردم زنان و مردان مسن

را تحت تاثیر قرار
میدهد
.


محققین سوئد، فرانسه و شمال آمریکا روابط متقابل بین چهار ماده مغذی موجود در محصولات لبنی و نقش آن ها را در سلامت استخوان و عضلات اسکلتی ارزیابی کردند. کلسیم، فسفات غیر معدنی، ویتامین D و پروتئین مواد مغذی هستند که بر یکپارچگی استخوان و عضله اسکلتی اثر دارند. کمبود این مواد مغذی مغذی موجب پیری می شود. فرآورده های لبنی غنی از کلسیم، فسفر و پروتئین هستند و برخی از کشورها لبنیات خود را با ویتامین D غنی سازی می کنند. این مقاله از نوع مروری است که در آن نقش این چهار ماده مغذی در لبنیات در کنار فعالیت ورزشی، بر مسیرهای فیزیولوژیکی و سلولی نگهدارنده ساختار و عملکرد استخوانی و عضلانی ارزیابی شده است. با وجود این که کلسیم موجود در شیر به عنوان یکی از مهم ترین مواد مغذی اثر گذار لبنیات بر سلامت عضلانی و اسکلتی است، روابط بین کلسیم، فسفر، ویتامین D و پروتئین نیز در این زمینه نقش مهمی را برعهده دارد. نشان داده شده است که ترکیب مکمل یاری ویتامین D و کلسیم می تواند موجب کاهش شیوع شکستگی های لگن و غیر مهره ای سالمندان شود. به طور ویژه در برخی مطالعات نشان داده شده است که ویتامین D می تواند خطر افتادن را در سالمندان کاهش دهد. پروتئین موجود در لبنیات نیز علاوه بر بهبود بازسازی عضلانی، بر جذب روده ای مطلوب کلسیم و فسفر اثر دارد. محققین در این مطالعه پیشنهاد کردند که ترکیب این جهار ماده مغذی به همراه فعالیت بدنی منظم می تواند اثر زیادی بر حفظ سلامت استخوانی – عضلانی داشته باشد. یافته های مرتبط با این مطالعه در Journal of the American College of Nutrition منتشر شد.
خوبه...xcvl