امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
در بین نان های معروف کدام سالم تر است و علت آن چیست
#1
[عکس: 37963.jpg]
 
دکتر علی اکبر سیاری :"سنگک" را از سایر انواع نان‌ها سالم‌تر دانست و با اشاره به ارزش غذایی "سبوس"، از بازنگری استانداردهای سبوس آرد خبر داد.
به گزارش بهداشت‌ نیوز، دکتر علی اکبر سیاری درهمایش نان سالم با بیان این که هشت عامل خطر سلامتی مردم را تهدید می‌کند، اظهار کرد: چهار مورد از این عوامل خطر رفتاری است که غذای ناسالم و کم تحرکی در رتبه‌های اول و دوم آن قرار دارند. نانی که مردم مصرف می‌کنند، نزدیک به ۵۰ درصد انرژی مورد نیاز آنها را تامین می‌کند. همچنین ۴۵ درصد پروتئین در مردم عادی و ۶۰ درصد در فقرا از طریق مصرف نان به دست می‌آید. ۸۰ درصد آهن مورد نیاز بدن و ۳۰ درصد کلسیم نیز از این راه تامین می‌شود.
 
وی افزود: یکی از موارد موثر در غذای ناسالم، مصرف نمک بیش از اندازه است؛ به طوری که مردم ما به صورت روزانه ۱۰ تا ۱۲ گرم نمک مصرف می‌کنند. در حالی که سازمان جهانی بهداشت، استاندارد مصرف نمک را روزانه پنج گرم اعلام کرده است. نان مهم‌ترین راه مصرف نمک است، به همین دلیل باید استاندارد آن را به گونه‌ای تعریف کنیم که ذائقه مردم نیز آن را بپذیرد.
 
  وی نان سنگک از نظر استفاده نمک در ترکیبات آن با نسبت یک گرم به ازای هر صد گرم نان، از کیفیت بهتری نسبت به سایر نان‌ها برخوردار است. ولی این نسبت در نان‌های بربری ۷۶ درصد، لواش ۷۴ درصد و در تافتون ۵۹ درصد بالاتر از حد مجاز است.
 
سیاری با بیان اینکه ۹ میلیون نفر از مردم ایران به بیماری فشار خون مبتلا هستند، ادامه داد: این بیماری بی‌علامت است و ریشه آن در مصرف نمک زیاد است. مصرف این ماده علاوه بر ایجاد فشار خون، باعث سرطان و چاقی نیز می‌شود.
 
وی با تاکید بر ارزش غذایی بسیار زیاد سبوس افزود: این ماده، آهن، منیزیم، کلسیم و روی دارد و اگر نانی این ماده را نداشته باشد باعث دیابت، چاقی و حتی سرطان می‌شود. استانداردهای آن نیز به همت وارد کنندگان گندم و جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال بازنگری است.
 
سیاری ضمن اشاره به آثار منفی استفاده از جوش شیرین و بلانکت در پخت نان عنوان کرد: در سال ۱۳۷۶ آرد را با آهن و اسیدفولیک غنی کردیم و قرار شد که چهار نان اصلی از این نوع آرد استفاده کنند. با توجه به این اقدام، میزان کمبود آهن در سن حاملگی در ایران به ۱۴ درصد رسید.
منبع: ایسنا
بازنده میگه میشه اما سخته
برنده میگه سخته اما میشه


 
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
نون های تیره تر بهتره، سبوسش بیشتر.
نون سفید ارزش غذایییش کمه.مثل نون لواش
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
خوشمزه تر هم هستن نونای سبوس دار
برای هر دردی دو درمان است:

سکوت و زمان
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خاصیت نوشیدن چای داغ در روز‌های گرم تابستان صنم بانو 1 1,438 ۲۶-۰۴-۰، ۰۶:۳۰ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  سالم ترین نوشیدنی دنیا که از خوردن آن غافل هستید minaa 0 171 ۰۷-۰۴-۰، ۰۲:۰۹ ب.ظ
آخرین ارسال: minaa
  تغذیه سالم و مناسب ماه رمضان در دوران کرونا صنم بانو 2 203 ۰۴-۰۲-۰، ۰۳:۳۳ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
5 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
sadaf (۲۵-۰۸-۹۶, ۰۱:۴۰ ب.ظ)، صنم بانو (۲۵-۰۸-۹۶, ۰۴:۳۷ ب.ظ)، دخترشب (۲۵-۰۸-۹۶, ۰۳:۱۰ ب.ظ)، !!Tina!! (۰۶-۰۹-۹۶, ۰۲:۳۲ ب.ظ)، taranomi (۲۵-۰۸-۹۶, ۰۳:۵۶ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان