امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز مجهزترین مرکز درمنطقه خاورمیانه
#1
تهران- ایرنا- معاون آموزشی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز مجهزترین مرکز نقشه برداری مغز در منطقه خاورمیانه است.
[highlight=#f7f7f7][عکس: 82171130-70905562.jpg]به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز امروز (دوشنبه) با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شد.
تاسیس اولین آزمایشگاه نقشه برداری مغز دو سال پیش ( اردیبهشت 93) با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ستاد علوم شناختی جهت پاسخگویی به نیازهای پژوهشی و فناوری کشور در زمینه ایجاد زیرساخت تصویربرداری و تحریک مغزی برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فناوری های شناختی آغاز شد.
این مرکز ملی به صورت هیات امنایی اداره خواهد شد و معاون علمی و فناوری رییس جمهور، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اعضای هیات امنا آن هستند.
ایستگاه های تصویربرداری تشدید مغناطیسی 3تسلا، انواع دستگاه های تحریک غیر تهاجمی مغزی سازگار با MRI، انواع الکترو انسفالوگرافی (شامل سیستم سازگار با MRI) و طیف نگاری کارکردی مادون قرمز عملکردی (سازگار با MRI) از جمله تجهیزات نصب شده دراین آزمایشگاه است.
این آزمایشگاه همچنین مجهز به امکانات پیشرفته پردازش داده ، تصاویر و سیگنال و همچنین آزمایشگاه واقعیت مجازی و ارزیابی شناختی است.
این مرکز یک موسسه ملی است و دستگاه های آن با کاربرد تحقیقاتی و درمانی در اختیار همه دانشگاه ها و محققان کشور قرار خواهد داشت.
دکتر 'محمدتقی جغتایی' معاون آموزشی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت وگو با ایرنا درخصوص این آزمایشگاه بیان کرد: با راه اندازی این مرکز می توانیم از طریق تصویربرداری، به روش های مختلف ساختار مغز را به صورت جزئی بررسی کرده و کارکرد مغز را در سطح سلولی و کارکردی قشری ارزیابی کنیم.
وی افزود: این مرکز با دو کارکرد مطالعاتی تحقیقاتی و ارایه خدمات به بیماران تاسیس شده است و راه اندازی آن موجب می شود در خاورمیانه در حوزه مربوط به تصویربرداری مغزی بتوانیم رشد کنیم، آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز مجهزترین و بهترین مرکز نقشه برداری مغز در منطقه است.
به گفته دکتر جغتایی، امکانات موجود در آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز، با امکانات مراکز پیشرفته دنیا برابری می کند، هدف از راه اندازی این مرکز گسترش تحقیقات علوم شناختی در حوزه های مربوط به مطالعات بیماری های دستگاه عصبی به خصوص در حوزه های مربوط به روانشناسی، آموزش و پرورش و قلمروهای مربوط به اقتصاد شناختی و مدیریت شناختی است.
جغتایی بیان کرد: ویژگی این مرکز این است که با توجه به دستگاه های پیشرفته در آن، علاوه بر این که ساختارهای آناتومی مغز را مورد بررسی قرار می دهد، امکان بررسی عملکرد مغز در حالت های مختلف نیز امکان پذیر است به طور مثال در این مرکز حالت های هیجانی مختلف فرد اعم از خشم و ترس مورد بررسی قرار می گیرد و نشان می دهد که کدام بخش از مغز در حال فعالیت است و کدام بخش در حالت خاموش قرار دارد.
وی گفت: در این مرکز امکان مطالعه روی مدارهای عصبی فعال در کارکردهای مختلف مغز وجود دارد.
وی یادآور شد: از لحاظ ویژگی های این مرکز، تجهیز بودن آن به ام آر ای هفت تسلا برای انجام کارهای تحقیقاتی و درمانی است،پیش از این در کشور تنها ام آر آی سه تسلا موجود بود، همچنین انواع دستگاه های بسیار پیشرفته الکتروانسفالوگرافی (EEG)است، در حالی که تا پیش از این در کشور دستگاه های EEG حداکثر 32 کاناله بود اما در این مرکز دستگاه 62 کاناله وجود دارد، همچنین در این آزمایشگاه انواع تحریکات مغزی انجام می شود و در کنار آن همزمان با آن، ام آر آی می تواند تصویربرداری کرده و عملکرد مغز را نشان دهد.
جغتایی گفت: این آزمایشگاه، یک آزمایشگاه ملی وابسته به وزارت بهداشت و وزارت علوم است، هیات امنای آن را وزیر بهداشت و وزیرعلوم و معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و افرادی از محققین کشور تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: رییس این آزمایشگاه با حکم رییس بهداشت معرفی می شود و راه اندازی این آزمایشگاه در شورای گسترش وزارت علوم تصویب شده است، در واقع راه اندازی این آزمایشگاه نمونه ای از همکاری بین بخشی وزارت علوم و وزارت بهداشت است که توسط این دو وزارت خانه و دانشگاه های معینی که با این مجموعه همکاری دارند، حرکت می کند، راه اندازی این آزمایشگاه نمونه جدیدی از همکاری های بین دانشگاه های پزشکی و غیر پزشکی است.
وی یادآور شد: این آزمایشگاه در دانشکده فنی دانشگاه تهران راه اندازی شده است، اما به لحاظ اساسنامه ای و هویتی وابسته به هیچ دانشگاهی نیست و تحت نظارت این دو وزارت اداره می شود.
جغتایی بیان کرد: فاز نخست این آزمایشگاه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز به بهره برداری رسید و برای تجهیز و بهره برداری از فاز دوم این آزمایشگاه، نیاز به 200 میلیارد ریال است، در حال حاضر توافقات برای خرید تجهیزات فاز دوم این آزمایشگاه با کشور دانمارک منعقد شده است.
وی گفت: این آزمایشگاه جزء پیشرفته ترین آزمایشگاه های منطقه است که علاوه بر ارایه خدمات به محققان و پژوهشگران داخلی، می تواند به ایرانیان و غیر ایرانیان خارج از کشور هم خدمات رسانی کند. [/highlight]
پایان رمانتون رو اینجا اعلام کنین

http://forum.iranroman.com/showthread.php?tid=129070&pid=782078#pid782078
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  قدیمی‌ترین نقشه از ستارگان جهان کشف شد صنم بانو 0 147 ۰۳-۰۸-۱، ۱۱:۳۳ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  کلسیم اضافی در مغز منجر به پارکینسون می‌شود صنم بانو 0 111 ۰۵-۱۲-۹۶، ۰۳:۲۰ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  نزدیک‌تر شدن هوش مصنوعی به مغز با "سیناپس مصنوعی" صنم بانو 0 120 ۰۵-۱۱-۹۶، ۰۳:۳۲ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
3 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
نويد (۱۲-۰۵-۹۵, ۰۶:۵۸ ب.ظ)، fatemeh . R (۱۲-۰۵-۹۵, ۰۶:۴۷ ب.ظ)، m@hshid (۱۲-۰۵-۹۵, ۰۷:۰۰ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان