امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
الهه میترا
#1
سنت پرستش مهر به دوران های بسیار کهن بر میگردد و در تاریخ اسطوره های خدای مهمی بوده است البته با توجه به لوحه هایی که به خط میخی و زبان هیتی در بغازکوی آسیای صغیر پیدا شده قدمت میترا به 1400 سال پ.م میرسد در مطالب قبلی گفته بودم که نام میترا با ورونا ترکیب میشوند و میتره - ورونه رو شکل میدهند . توصیف میترا در سنت هندی به این گونه است که گردونه ای درخشان و اقامتگاهی زرین با هزار ستون و هزار در دارد . او خدای پیمان است و وظیفه دارد بر پیمانها نظارت کند . و با هر که پیمان بشکند دشمنی میکند و به همین خاطر است که به خدای جنگ مبدل میگردد مثلا گفته شده سپاهیان ایران قبل رفتن به جنگ با کشورهای ضد مهر نیایشهایی بر بالای اسبهایشان به درگاه مهر انجام میدادند که بعدها این نیایشها زیر بنای کیش مهر یا میترائیسم در غرب شد . سرود مخصوص میترا مهریشت است که گفته شده پیش از خورشید ظاهر میشود و بعد همراه با او از مشرق به مغرب میرود و و پس از فرورفتن خورشید نیز به زمین می آید و بر پیمانها نظارت میکند به همین خاطر صفت خدای همیشه بیدار را به گرفته است .

توصیف میترا در مهریشت

او دارنده هزار گوش و ده هزار چشم است دستهایی بلند دارد که میتواند به همه جهان دراز کند .جایش بر بالای کوه البرز است بر تن زرهی زرین وبر دوش سپری سیمین و در دست گرزی گران دارد .او بر گردونه ی مینوی ستاره نشانی با چهار اسب سفید نامیرا که نعلهای زرین و سیمین دارند و ساخته سپندمینو هستند سوار میشود اسبهای مهر بدون سایه هستند .
او در پای پل چینود همراه ایزد سروش و ایزد رشن شرکت دارد و بر قضاوتها نظارت میکند . بازمانده جشنهایی که داشته جشن مهرگان است که در شانزدهمین روز از ماه مهر برگزار میشود که قرینه نوروز است . و جدای از اندیشه های ایرانی و هندی ، مهر به صورت خدای رومی بنام ( میتراس ) در می آید .
و درکشور های غربی مهر به صورت کودک یا جوانی از صخره زاده میشود ، با دشنه ای که روزی با آن گاو نر را میکشد .

گفته شده خورشید و میترا دو یار وفادار هستند دلیلش ای بود که بعد از متولد شدن می خواست نیروی بدنیش رو امتحان کنه پس با خورشید زورآزمایی میکنه خورشید نمیتونه تحمل کنه پس در نبرد به زمین می افته و مهر دست راستش رو برای کمک به خورشید دراز میکنه و این دوایزد با هم دست میدهند که نشانه ی تبعیت خورشید به مهر بود و بع مهر تاجی بر سر خورشید نهاد .


ربیهون / رپیثون/رپیتون

به معنی نیمروز و سرور و نگهبان گرمای نیمروزی است و همکار ایزد تیشتر است هر گاه دیو زمستان ظاهر میشود رپیثون خود را در زیر زمین پنهان میکند و آبهای زیر زمینی را گرم نگاه میدارد تا گیاهان و درختان از بین نروند . جشن رپیثون همان جشن نوروز است و در وقتی که دیو سرما میرود و رپیثون شادمان به زمین باز میگردد و شادی بیشتر او بر این است ریشه های درختان و گیاهان را با گرمای وجود خود زنده نگاه داشته تا بتوانند دوباره جوانه بزنند و ریشه کنند.
بازی بازی با دل ادمم بازی؟
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
مطلب جالبی بید
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  الهه مصریان فائزه 2 0 414 ۱۶-۱۰-۹۴، ۰۱:۲۱ ب.ظ
آخرین ارسال: فائزه 2
  الهه اب ها اناهیتا فائزه 2 1 417 ۲۹-۰۹-۹۴، ۰۷:۵۶ ب.ظ
آخرین ارسال: fatemeh . R

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
8 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
sadaf (۱۶-۱۰-۹۴, ۰۲:۰۸ ب.ظ)، rima30 (۱۱-۰۳-۹۵, ۰۲:۲۵ ب.ظ)، asal22 (۱۱-۰۳-۹۵, ۰۲:۲۴ ب.ظ)، shadi24 (۱۱-۰۳-۹۵, ۰۲:۲۲ ب.ظ)، lida1s (۱۱-۰۳-۹۵, ۰۲:۲۱ ب.ظ)، فائزه 2 (۱۶-۱۰-۹۴, ۰۱:۱۸ ب.ظ)، minoog (۳۰-۰۲-۹۵, ۱۲:۰۹ ب.ظ)، saracc (۱۱-۰۳-۹۵, ۰۲:۱۹ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان