امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
امروز در تاریخ | 7 مهر - 29 سپتامبر؛ در تاریخ چه گذشت؟
#1
Rainbow 

برترین ها: امروز 7 مهر برابر با 29 سپتامبر تقویم میلادی است. روزی که در تاریخ آبستن وقایع و اتفاقات زیادی در ایران و جهان بوده است. به مرور برخی از این وقایع می‌پردازیم.

رویداد ها:

سال 480 پيش از ميلاد - روزي که جنگ دريايي سالاميس روي داد

امروز ـ 29 سپتامبر، سالروز جنگ دريايي سالاميس است كه در سال 480 پيش از ميلاد ميان ايران و اتحاديه يونانيان روي داد و ايران در آن موفق نشد. نيروي زميني يونانيان در برابر ارتش ايران توان مقاومت نداشت و همه اميد ژنرالهاي يوناني به جنگ دريايي بود. مورّخان، تعداد كشتي هاي ايران را 400 تا 700 نوشته اند، ولي بيشتر اين كشتي ها به دست عنصر ايراني هدايت نمي شد. اين كشتي ها متعلق به وابستگان به ايران از جمله فنيقيه [سوریه و لبنان]، مصر و ايوني ها بودند كه نسبت به ايران تا پاي جان وفاداري نداشتند و فرماندهي يونانيان اين را مي دانست.

در آن زمان با اين كه آبراه درياي سرخ به رود نيل به تصميم داريوش بزرگ ساخته شده بود، ولي هنوز انتقال كشتي از خليج پارس به مديترانه از طريق آن آبراه چندان متداول نشده بود. زيراکه، ناويان خليج پارس با اوضاع مديترانه آشنا نبودند. بنابراين، فرماندهي ارتش ايران تصميم گرفته بود که در لشکرکشي سال 480 پيش از ميلاد به يونان از کشتي هاي ساتراپی ها و وابستگان خارجي ايران استفاده کند و اين کشتي ها ضمن حمل تدارکات و ملزومات نيروي زميني، وظيفه حمله و دفاع هم داشتند.

بامداد 29 سپتامبر به خشايارشا اطلاع رسيد كه يونانيان كه از آتن به جزيره سالاميس فرار كرده بودند قصد رفتن به منطقه «كرنت» و مقاومت از آنجا را دارند كه يك فريب جنگي بود. خشايارشا به كشتي هاي مصري نيروي خود دستور داد كه در باريكه ميان دو قسمت جزيره، راه را بر آنان ببندند كه اين كشتي ها با حمله متقابل غير منتظره يونانيان رو به رو شدند و چون اين باريكه عرض كمي داشت و جاي مانور نبود براي نجات خود با بي نظمي دست به عقب نشيني زدند. كشتي هاي ايوني ارتش ایران (مناطق يوناني نشين غرب آسياي صغير و جزاير مجاور ـ تركيه امروز) هم كه علاقه مندي بيشتري به همنژادهاي يوناني خود داشتند تا به ايران اقدام موثر نكردند، و از كشتي هاي فنيقي هم در برابر سيصد كشتي سه رديف پاروزن يوناني كاري ساخته نشد و ....

باوجود اين، اگر همه نيروي زميني ايران كه آتن را در تصرف داشت در يونان مانده بود، آتني ها ياراي بازگشت به ساحل را نداشتند. در آن روز بعضي مشاوران به خشايارشا گفتند كه اگر سريعا به وطن باز نگردد ممكن است كشتي هاي يوناني پُل متحرّك (ساخته شده از قايق و زنجير) را كه ميان آسيا و اروپا زده است از ميان بردارند و در اروپا سرگردان شود كه وي بي درنگ با دو سوم نيروهايش به اسيا باز گشت كه يك اشتباه نظامي ديگر بود.

جنگ سالاميس درس بزرگي است براي قدرت هاي بزرگ كه در صدد استيلاء بر كشورهاي كوچكتر برمي آيند. ولي، تا اين لحظه همه از آن استفاده نكرده اند از جمله فيليپ دوم پادشاه اسپانيا در قرن 16، كه ناوگان انگلستان را حقير شمرد، آما از آن شكست خورد و دوران برتري اسپانيا پايان يافت و نوبت به انگلستان رسيد. جنگ سالاميس و جنگ ماراتن كه 13 سپتامبر سال 490 پيش از ميلاد روي داد اهميت ويژه نيروي دريايي را به ثبوت رساند .

[عکس: 653893_314.jpg]
منظره جنگ دريائي سالاميس

سال 115 پيش از ميلاد - پيام تاريخي فرهاد دوم به امپراتوري روم

در پي برافتادن جانشينان اسكندر در شرق مديترانه به دست ايران و در غرب آن توسط امپراتوري نوپاي روم، فرهاد دوم شاه وقت ايران از دودمان اشكاني پس از عقد معاهده دوستي با چين، 29 سپتامبر سال 115 پيش از ميلاد به دولت روم پيام فرستاد كه قلمرو ايران همان قلمرو هخامنشيان (پيش از حمله اسكندر) و پايتخت ان شهر تيسفون (كنار دجله) خواهد بود كه اخيرا ساخته شده است و اين قلمرو بايد از تعرّض مصون باشد تا ميان دو كشور كه اينك همسايه شده اند صلح پايدار بماند.

[عکس: 653894_824.jpg]
فرهاد دوم

فرهاد دوم به روميان پيشنهاد كرد كه بهتر است اختلاف نظرهايي كه پيش خواهد آمد از راه مذاكره و داوري حل شود تا جنگ و خونريزي.

129 - آغاز نهضت عباسيان با قيام ابومسلم خراساني

نهضت عباسي به سال 129 ه‍ . ق در خراسان توسط ابو مسلم رسماً اعلام موجوديت كرد. قبل از اين فعاليت‌هاي آنان از سال 118 توسط امام محمّد به طور كاملاً مخفيانه رهبري مي‌شد، ابو مسلم توانست همكاري اقوام يمني و ربيعه و نيز خوارج حروريه را جلب كند و به زودي بر سرزمين شرق تسلط يابد.

[عکس: 653895_790.jpg]

1911 - آغاز جنگ ايتاليا و عثماني براي تصاحب سرزمين ليبي

كشور ليبي از اوايل قرن شانزدهم ميلادي بخشي از قلمرو امپراتوري عثماني بود و تا سال 1835م كه مستقيماً تحت نظارت دولت عثماني قرار گرفت فرمان‏روايان اين كشور، منصوب و مأموري خراج‏گيري دولت عثماني بودند. در اين ميانْ دولت استعمارگر ايتاليا كه از مدت‏ها قبل چشم طمع به شمال افريقا به ويژه ليبي دوخته بود از ضعف دولت عثماني استفاده كرد و با يورش به اين منطقه در 29 سپتامبر 1911م، آن را از دست امپراتوري عثماني خارج ساخت. اين جنگ منشأ تشكيل كشور ليبي گرديد و سرزميني كه تا آن زمان بيشتر به طرابْلُسِ غرب معروف بود، نام ليبي گرفت. ليبي در جريان جنگ جهاني اول تحت استعمار كامل ايتاليا واقع شد و پس از چهل سال، سرانجام در 24 دسامبر 1951، استقلال خود را اعلام كرد.

[عکس: 653896_291.jpg]
نیروهای ترک عثمانی در لیبی

1378 - كشف بزرگترين ميدان نفتي ايران با ظرفيت 26 ميليارد بشكه در حوالي اهواز

ميدان نفتى آزادگان در 80 كيلومترى غرب اهواز قرار دارد. اين ميدان با ذخيره نفت درجاى حداقل 26 ميليارد بشكه و ميزان قابل برداشت 6 ميليارد بشكه در سال 1378 كشف گرديد.ميدان نفتى آزادگان كه ميزان هيدروكربور درجاى آن بالغ بر 31 ميليارد بشكه است ظرفيت توليد حداقل 300 هزار بشكه در روز را دارد، كشف اين ميدان بزرگترين كشف انجام گرفته در ايران در 35 سال گذشته به شمار مي‌رود.

[عکس: 653897_396.jpg]
ميدان نفتى آزادگان

2004 - اعلام رسمي اتمي شدن كره شمالي

« چوئه ـ سو هوم » معاون وزارت امورخارجه جمهوري دمكراتيك خلق كره (شمالي) درجلسه 27 سپتامبر 2004 مجمع عمومي سازمان ملل جزئيات دست يافتن اين كشور به اسلحه اتمي را اعلام كرد و گفت:

"دولت متبوع ما راه ديگري جز مسلح شدن به سلاح هسته اي نداشت زيرا نگران حمله اتمي ناگهاني آمريكا بود كه سياست قديمي خود مبني بر حذف كره شمالي را همچنان دنبال مي كند. مسلح شدن به سلاح اتمي صرفا براي دفاع از خود و پيشگيري از حمله اتمي آمريكا و نيز يك جنگ اتمي در آسياي شرقي بوده است. با وجود اين، ما (کره شمالي) آماده ايم اين سلاحها را در صورتي كه آمريكا سياست خود را تغيير دهد و صادقانه آماده همزيستي شود از كار بيندازيم. ما قبلا هم اشاره كرده بوديم كه از سوخت مصرف شده، پلوتونيوم به دست آورده ايم.".

[عکس: 653898_917.jpg]

در همين زمينه، «لي كوان يو» كه به پدر سنگاپور شهرت دارد و يك چيني تبار است در مصاحبه با «چارلي رز» كه همان شب از تلويزيون عمومي آمريكا پخش شد گفت كه به گمان او، كره شمالي اسلحه اتمي بكار نخواهد بُرد ولي اين احتمال وجود دارد كه دست به فروش سلاح اتمي بزند و باعث رواج اين تجارت در جهان شود. وي در عين حال گفت كه کره شمالي اطمينان دارد که مسکو و پکن به هيچوجه نمي خواهند كه كره شمالي از ميان برود و با رژيم ديگري هم مرز شوند.

وي ضمن اشاره به برنامه اتمي ايران گفت: در جايي كه پاكستاني ها بمب اتمي دارند، چرا ايرانيان نداشته باشند. مروري بر روانشناسي ايرانيان نشان مي دهد كه وقتي كاري را شروع كنند، رها ساختنش برايشان دشوار است و آن را تا به آخر دنبال خواهند كرد.

2009 - زلزله ای به بزرگی 8.0 ریشتر در حوالی جزایر سلیمان باعث ایجاد تسونامی شد.

[عکس: 653899_998.jpg]

زادروزها

۱۵۴۷ - زادروز میگل دِ سِروانتِس رمان‌نویس، نمایشنامه‌نویس و شاعر مشهور اسپانیایی و خالق یکی از بزرگترین شاهکارهای ادبی جهان «دون کیشوت»
۱۵۷۱ - زادروز کاراواجو نقاش ایتالیایی

[عکس: 653900_548.jpg]
میگل دِ سِروانتِس

۱۹۰۱ - زادروز انریکو فرمی فیزیکدان آمریکایی، برندهٔ جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۳۸
۱۹۱۲ - زادروز میکل آنجلو آنتونیونی، فیلم‌نامه‌نویس و کارگردان ایتالیایی

[عکس: 653901_694.jpg]
انریکو فرمی

۱۳۰۶ - زادروز حسین دهلوی، آهنگساز، رهبر ارکستر و از صاحب نظران موسیقی معاصر ایران
۱۹۳۶ - زادروز سیلویو برلوسکونی نخست وزیر سابق ایتالیا

[عکس: 653902_566.jpg]
میکل آنجلو آنتونیونی

۱۹۴۳ - زادروز لخ والسا رئیس جمهور لهستان از سال ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۵، برندهٔ جایزه صلح نوبل سال ۱۹۸۳
۱۹۵۱ - زادروز میچل باچله سیاستمدار، رئیس‌جمهور سابق شیلی از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ میلادی

[عکس: 653903_721.jpg]
حسین دهلوی

۱۹۶۱ - زادروز جولیا گیلارد سیاستمدار استرالیایی، اولین نخست‌وزیر زن تاریخ این کشور

[عکس: 653904_653.jpg]
جولیا گیلارد

درگذشت‌ها

۴۸ - درگذشت پومپه جنگ‌سالار و سیاست‌مدار برجستهٔ جمهوری روم
۱۹۰۲ - درگذشت امیل زولا نویسندهٔ فرانسوی

[عکس: 653905_109.jpg]
پومپه

۱۹۱۳ - درگذشت رودلف دیزل مخترع ومهندس مکانیک آلمانی، مخترع موتور دیزل
۱۹۳۰ - درگذشت ایلیا رپین نقاش برجستهٔ روس

[عکس: 653906_182.jpg]
امیل زولا

۱۹۶۷ - درگذشت لولا کارسون اسمیت مک‌کولرز، نویسنده و نمایش‌نامه‌نویس آمریکایی
۱۳۶۰ ـ شهادت موسی نامجو، وزیر دفاع ایران

[عکس: 653907_278.jpg]
رودلف دیزل

۱۳۶۰ ـ شهادت یوسف کلاهدوز، قائم‌مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۱۳۶۰ ـ شهادت محمد جهان‌آرا، فرماندهٔ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خرمشهر

[عکس: 653908_571.jpg]
محمد جهان‌آرا

۱۳۶۰ ـ شهادت جواد فکوری فرمانده نیروی هوایی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران
۱۳۶۰ ـ شهادت ولی‌الله فلاحی فرماندهی نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران

[عکس: 653909_498.jpg]
ولی‌الله فلاحی

۲۰۱۰ - درگذشت تونی کرتیس بازیگر آمریکایی
۲۰۱۲ - درگذشت هبه کامارگو مجری تلویزیون، بازیگر و خوانندهٔ برزیلی

[عکس: 653910_856.jpg]
تونی کرتیس

*****
منابع:

-پايگاه نوشيروان کيهاني زاده
-ویکی پدیای فارسی
-صفحه امروز در تاریخ در توئیتر
-راسخون


دیشب خوابت را دیدم..
صبح،
شمعداني باغچه مان گل از گلش شکفته بود...
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  واکنش عمان، انگلیس و چین به حادثه امروز در اصفهان صنم بانو 0 45 ۳۱-۰۱-۳، ۰۳:۰۷ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  جهانگیری: امروز نمی‌توان به مردم دروغ گفت صنم بانو 1 116 ۰۹-۰۵-۰، ۰۵:۳۹ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  نخستین تصاویر از دکور مناظره انتخاباتی امروز صنم بانو 0 177 ۱۵-۰۳-۰، ۰۶:۱۸ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
v.a.y (۰۷-۰۷-۹۴, ۱۱:۳۸ ق.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان