۱۶-۱۲-۹۶، ۰۹:۳۷ ق.ظ
هفته نامه اوقات خوش - رضا غیبی: پاستا نامی عمومی است و به تمامی فرآورده های خمیری حاصل از آرد گندم اطلاق می شود، همچون ماکارونی، اسپاگتی، ورمیشل، لازانیا و نودل. پاستاها از نوعی خمیر ایتالیایی درست می شوند که متشکل از آب، آرد و تخم مرغ است که گاهی بعضی از افزودنی ها و سبزیجات هم به آن ها اضافه می شود.
فرق پاستا با رشته های پلویی و رشته آش ایرانی در مواد تشکیل دهنده آن هاست. رشته های ایرانی فاقد تخم مرغ هستند. پاستاهای مرغوب از آرد سمولینا تهیه می شوند و از نظر شکل ظاهر تقسیم بندی های متفاوتی دارند. به طور مثال، به رشته های توخالی و لوله ای شکل پاستا، ماکارونی گفته می شود که هم اکنون تولید آن در ایران متوقف شده است و آنچه امروز در بازار عرضه می شود انواعی از اسپاگتی است. اسپاگتی رشته ای توپر و کم قطرتر از ماکارونی است که اگر همین رشته را کمی نازک تر کنند ورمیشل و اگر کمی پهن و نواری کنند نودل و با پهنای بیشتر لازانیا نام می گیرد.
پاستا به دلیل ماهیت کربوهیدراتی که داراست یک ماده غذایی باارزش است، همچنین به دلیل برخورداری از کربوهیدارت های پیچیده نسبت به بسیاری از محصولات دیگر غلات مانند نان و برنج برتری دارد و با دارا بودن اندیس گلاسیمی پایین تر نسبت به این مواد با تاثیر تدریجی بر افزایش قند خون موجب بالارفتن ناگهانی آن نمی شود و علاوه بر تاخیر احساس گرسنگی، سوخت عضله ها را برای مدت طولانی تر تامین می کند.
پاستا برخلاف تصور نادرست گذشته که آن را یک غذای چاق کننده می پنداشتند امروزه در تمام دنیا به عنوان یک گزینه سلامتی شناخته می شود.
• پاستا دارای انواع بسیار گوناگون و متنوع است که به حدود 350 نوع می رسد. ما در اینجا به معرفی تعدادی از مشهورترین آن ها می پردازیم.
فرق پاستا با رشته های پلویی و رشته آش ایرانی در مواد تشکیل دهنده آن هاست. رشته های ایرانی فاقد تخم مرغ هستند. پاستاهای مرغوب از آرد سمولینا تهیه می شوند و از نظر شکل ظاهر تقسیم بندی های متفاوتی دارند. به طور مثال، به رشته های توخالی و لوله ای شکل پاستا، ماکارونی گفته می شود که هم اکنون تولید آن در ایران متوقف شده است و آنچه امروز در بازار عرضه می شود انواعی از اسپاگتی است.
پاستا به دلیل ماهیت کربوهیدراتی که داراست یک ماده غذایی باارزش است، همچنین به دلیل برخورداری از کربوهیدارت های پیچیده نسبت به بسیاری از محصولات دیگر غلات مانند نان و برنج برتری دارد و با دارا بودن اندیس گلاسیمی پایین تر نسبت به این مواد با تاثیر تدریجی بر افزایش قند خون موجب بالارفتن ناگهانی آن نمی شود و علاوه بر تاخیر احساس گرسنگی، سوخت عضله ها را برای مدت طولانی تر تامین می کند.
پاستا برخلاف تصور نادرست گذشته که آن را یک غذای چاق کننده می پنداشتند امروزه در تمام دنیا به عنوان یک گزینه سلامتی شناخته می شود.
• پاستا دارای انواع بسیار گوناگون و متنوع است که به حدود 350 نوع می رسد. ما در اینجا به معرفی تعدادی از مشهورترین آن ها می پردازیم.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !