امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بهترین تصاویر فضایی هفته نشنال‌جئوگرافیک
#1

خبرآنلاین: پربیننده‎ترین تصاویر فضایی هفته را با ما ببینید، از پرواز جرقه‌ها در آلاسکا و نمای اورانوس در زحل گرفته تا جدیدترین تصاویر تلسکوپ فضایی هابل و آخرین خبرها از سیاره سرخ.

پرواز جرقه‌ها

[عکس: 288800_653.jpg]

این تصویر زیبا از شبانگاه آلاسکا، شفقی قطبی را نشان می‌دهد که در اثر برخورد طوفانی خورشیدی با میدان مغناطیسی زمین پدید آمده است. خورشید هم‌اکنون در اوج فعالیت‌های مغناطیسی یازده ساله خود قرار دارد و پدیده نور شمالگان (و البته جنوبگان) در مناطق قطبی زمین نیز به بیشینه رسیده است.

اورانوس از نگاه زحل

[عکس: 288801_149.jpg]

از روی زمین، سیاره اورانوس با تلسکوپ‌های معمولی به شکل نقطه‌ای آبی‌رنگ دیده می‌شود، اما فضاپیمای کاسینی که اکنون ده سال است به دور سیاره زحل می‌گردد، این نمای زیبا را از سیاره گردن ‌شکسته منظومه شمسی در کنار حلقه‌های زحل به تصویر کشیده است. البته هدف اصلی از گرفتن این عکس، کالیبره کردن دوربین‌های کاسینی بود.

ابرنواخترهای دوردست

[عکس: 288802_935.jpg]

با گذشت 24 سال از قرار گرفتن در مدار زمین، تلسکوپ فضایی هابل کماکان به رصدهای حیرت‌انگیز و اکتشافات خارق‌العاده خود ادامه می‌دهد. به تازگی اخترشناسان توانسته‌اند با استفاده از این تلسکوپ، سه انفجار ابرنواختری دوردست را که توسط عدسی‌های گرانشی کهکشان‌های نزدیک‌تر تقویت شده بود، آشکار کنند. طبق نظریه نسبیت عام اینشتین، گرانش مسیر حرکت نور را تغییر می‌دهد و اجسام بسیار پرجرم می‌توانند همانند یک عدسی، نور اجسام دورتر را متمرکز کرده و تصویری پرنورتر از آن ایجاد کنند. این عدسی‎های گرانشی همانند تلسکوپ‎های طبیعی به اخترشناسان کمک می‎کنند اجرام دوردست و بسیار کم‏‌نور را آشکار کنند. توجه داشته باشید اجرام پرنوری که به شکل ستاره‎های 10 پر دیده می‎شوند، ستارگان کهکشان راه‎شیری هستند.

شن‌های روان سیاره سرخ

[عکس: 288803_330.jpg]

تازه‌ترین تصاویر مدارگرد شناسایی مریخ، ام.آر.او (متعلق به ناسا) از سطح سیاره سرخ نشان می‌دهد که بادهای مریخ، تپه‌های شن این سیاره را جابجا می‌کنند. با بررسی تغییرات موقعیت این تپه‌های شن روان در سطح مریخ می‌توان به الگوهای وزش باد، اثرات فرسایش آن و هم‌چنین تاثیرات فصول بر پوسته این سیاره پی برد.

فعال‌ترین زایشگاه ستاره‌ای همسایه

[عکس: 288804_732.jpg]

تلسکوپ فضایی هابل در دستاوردی دیگر، تصویری از یکی از کهکشان‌های نسبتا نزدیک به راه‌شیری را ثبت کرده که نرخ تولد ستارگان در آن بسیار بالاست و به همین دلیل درخشش بسیار زیادی دارد. این کهکشان با نام M61 در خوشه کهکشانی سنبله قرار دارد و با قطر حدود 100هزار سال‌نوری، هم‌اندازه کهکشان راه‌شیری است. مرکز این کهکشان مملو از ابرهای هیدروژنی است که تحت تاثیر اثرات گرانشی سیاه‌چاله مرکزی کهکشان، به تولید ستارگان جوان مشغولند.

دریل‌کاری در مریخ

[عکس: 288805_831.jpg]

مریخ‌نورد کیوریاسیتی در آخرین توقف خود که تصویری از آن را ملاحظه می‌کنید، به بررسی یک قطعه سنگ شنی مشغول است. این سنگ، سومین هدف این مریخ‌نورد برای دریل‌کاری و بررسی ترکیب شیمیایی و معدنی آن بود.

دیشب خوابت را دیدم..
صبح،
شمعداني باغچه مان گل از گلش شکفته بود...
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
کلا به اطلاعات فضایی خیلی علاقه دارمShyمرسی
بازنده میگه میشه اما سخته
برنده میگه سخته اما میشه


 
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
شاهــکاره xcvl ممنون
In my heart, an ice flower has sprouted
پاسخ
سپاس شده توسط:
#4
مرسیییییییmara
هی فلانی دست هایم یخ زده است....

یک های از ته دل میخواهد ......
یک های عاشقانه........

نمی آیی؟؟؟؟
پاسخ
سپاس شده توسط:
#5
عاشق نجومم
ممنونmara
آمدن ' بودن ' شدن ' رفتن
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  رقابت خارج از مدار؛ جنگ‌های فضایی در راه است؟ صنم بانو 2 166 ۱۳-۱۲-۹۹، ۱۱:۴۵ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  کپسول روسیه به ایستگاه فضایی بین المللی رسید صنم بانو 0 83 ۳۰-۱۱-۹۹، ۰۹:۳۶ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  تلویزیون نانوسل چیست ؟معرفی بهترین ها تا سال 2021 صنم بانو 3 241 ۳۰-۱۱-۹۹، ۰۹:۲۲ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
maTisA (۲۷-۰۳-۹۶, ۰۸:۵۹ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان