امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تاریخ تفکر انسانی، تاریخ تکامل فرهنگ است
#1
تاریخ تفکر انسانی، تاریخ تکامل فرهنگ است
------------------------------------------------
به اعتقاد من، جدا کردن قشرهای مختلف یک جامعه و بحث اختصاصی درباره آنها، ضرورت ندارد.بحث جداگانه مربوط به «زنان»، «جوانان»، «سالخوردگان»، «روشنفکران» و حتی «اقلیت های دینی» و «قومها» نمی تواند گره اصلی را باز کند.

این درست است که، هریک از این قشرها، دشواریهایی خاص خود دارند و گاه در مقایسه با قشری دیگر، تنگنا
های بیشتری را تحمل می کنند، ولی در یک جمع بندی کلی، همه این دشواریها ناشی از شرایط موجود اجتماعی و مربوط به کل جامعه است.

در جامعه ای که زن آزاد نباشد یا اقلیتهای دینی مورد بی مهری قرار گیرند و یا به یک اقلیت قومی ستم روا دارند، به این معنا نیست که قشرها و قوم های دیگر مورد مهرند و آزاد، و می توانند بی دغدغه زندگی کنند.

اگر در جامعه ای ، آرامش یک قشر بهم بخورد، به معنای وجود ناآرامی در کل جامعه است.

فرهنگ عام حاکم بر جامعه است که تکلیف همه قشرها را روشن می کند.در جامعه ای که آزادی باشد و به «فرهنگ دموکراسی»(که دستاورد هزاران سال مبارزه مردم در سراسر سیاره ماست) احترام بگذارند، همه قشرها و همه قومها از آن بهره میگیرند و برعکس، در جامعه ای که«فرهنگ آزاداندیشی» جا نیفتاده باشد، همه مردم (با اندک تفاوتهایی) رنج می برند.

درست است که مثلا مطالعه نقش زرتشتیان در حفظ میراث فرهنگی پیش از اسلام ایران و یا بررسی نقش «آشوری ها» در ساختار فرهنگی جامعه ایرانی، می تواند روشنگر خیلی از جنبه های تاریخ فرهنگ ما باشد، ولی گمان می کنم یک زرتشتی ایرانی، با یک ایرانی غیر زرتشتی «هم فرهنگتر» باشد تا با یک زرتشتی هندی یا یک آشوری ایرانی در هم نشینی با کرد و فارس ایرانی، آرامش بیشتری داشته باشد تا با یک آشوری عراقی.

بررسی نقش قوم ها و قشرهای مختلف، در ساختار فرهنگی یک جامعه، لازم است و می تواند مفید باشد، ولی همیشه باید به یاد داشت که این ها همه، عنصرهای تشکیل دهنده فرهنگ کل جامعه اند.

این کل جامعه است که باید آینده را نشانه بگیرد و آنرا بسازد، در غیر اینصورت، مثلا هرگونه بحث انتزاعی درباره«زن» و رو در رو قرار دادن آن با «مرد» (مردی که کم و بیش، به همان اندازه زن، از دشواریهای جامعه رنج میبرد)، ممکن است موجب انحراف اندیشه ها بشود و نظرها را، به جای کل جامعه، متوجه جنبه خاصی از آن کند و اذهان را، به جای بسیج همه نیروهای اجتماعی در راه ساختن جامعه ای آزاد، به رویارویی قشرهای متفاوت منجر کند.

__________________________________________________ __
بخشی از گفت و گو با زنده یاد دکتر پرویز شهریاری از کتاب «در تعریف فرهنگ ایرانی» / حسین سرفراز
پایان رمانتون رو اینجا اعلام کنین

http://forum.iranroman.com/showthread.php?tid=129070&pid=782078#pid782078
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  چرا نیچه انقدر ضد زن است؟ Ar.chly 0 494 ۱۸-۰۹-۹۴، ۰۸:۱۷ ب.ظ
آخرین ارسال: Ar.chly
  زن در تفکر نیچه Ar.chly 0 538 ۱۸-۰۹-۹۴، ۰۸:۱۵ ب.ظ
آخرین ارسال: Ar.chly

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
2 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
Ar.chly (۱۷-۰۹-۹۴, ۰۸:۲۵ ب.ظ)، fatemeh . R (۱۶-۰۹-۹۴, ۰۳:۱۴ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان