امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تامین آرامش انسان در شهرسازی به سبک ایرانی فراموش شده است
#1
'محمود صلاحی' پنجشنبه شب در مراسم پایانی 'ششمین همایش ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با محوریت مولفه های شهر اسلامی و ایرانی' در دانشگاه فردوسی مشهد افزود: انسان در اسلام محور است و به طریق اولی شهر باید متناسب با تامین نیاز و آرامش شهروندان ساخته شود.
وی بیان کرد: در اسلام مباحثی که در مورد تامین آسایش انسان در جامعه مطرح شده در هیچ مکتب و دین دیگری نمی توانید بیابید و خیلی از مطالعات برجسته اساتید دانشگاه در مورد شهرسازی برگرفته از آموزه های اسلام است.
معاون شهردار تهران ادامه داد: انسان در خلقت، شرع، اسلام و در نگاه اهل بیت (ع) موضوعیت دارد لذا مدیریت شهری و استانی و کشوری باید بر اساس تامین آرامش انسان انجام گیرد.
وی گفت: آرامش عبارت است از هر آنچه برای راحتی و آسایش مردم، کاهش استرس و آلودگی هوا همراه با افزایش فضای سبز به صورت عمومی و افقی انجام می گیرد لذا باید شهروندان در شهرسازی محوریت داشته باشند و شهروند اخلاق مدار تربیت کرد.
صلاحی افزود: با محوریت قرار دادن انسان در بحث شهرسازی همه ابعاد اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی باید با هم دیده شوند و در این راستا باید از ساخت بیرون شهر به داخل رسید.
وی تاکید کرد: باید به جای مدیریت واحد شهری، مدیریت یکپارچه شهری را اجرا کنیم و همه چیز بطور هماهنگ و زیر نظر یک مدیریت در مجموعه شهر اجرا شود زیرا بسیاری از نقایص در شهرسازی در نتیجه همین مدیریت واحد شهری است.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه متصل کردن همه هزینه ها به درآمدهای شهری یک اشکال اساسی است گفت: باید در ابتدا درآمدهای پایدار شهری محاسبه و در جای خود هزینه شود و برای دیگر هزینه های مرتبط با امور شهر از مجاری دیگر درآمد کسب گردد.
وی افزود: در سراسر دنیا دولت بخشی از درآمدهای پایدار شهری را متقبل می شود به ویژه در بخش حمل و نقل شهری نیاز جدی به کمک دولت وجود دارد.
او گفت: اگر دولت در بحث هزینه های مرتبط با حمل و نقل به شهرداری کمک نکند آلودگیهای شهرهایی مثل تهران چند برابر می شود، اتفاقی که امسال گریبانگیر مشهد نیز شده است.
وی افزود: شهر نباید از داخل ساخته شود بلکه شهرسازی باید از حاشیه شروع شود و قبل از آن باید روستاها بطور ویژه دیده شوند زیرا جلوگیری از حاشیه نشینی با حمایت از تولید و اشتغال در روستاها میسر است.
معاون شهردار تهران گفت: برنامه ریزی شهری با تاکید بر مولفه های اسلامی بسیار اهمیت دارد، ساختن بنای اسلامی به معنای ساختن به سبک معماری ایرانی یا نساختن به سبک اروپایی نیست بلکه ساختن با حفظ حقوق مالک، همسایه و رهگذر است.
وی بیان کرد: امروزه شهرهای ایران نه معماری ایرانی اسلامی دارد و نه آنچه که از غرب در ساخت و ساز تقلید کرده کامل بوده است و این اشکال باعث بروز مشکلات گوناگون شهری از جمله نبود پارکینگ و ترافیک شده است.
صلاحی افزود: بسیاری از کشورهای دنیا مشتاق دیدن معماری ایرانی اسلامی در شهرهای ایران هستند اما آنچه در شهرهای کشورمان مشاهده می کنند سبک درهم ریخته معماری غربی است.
وی تاکید کرد: باید معماری ایرانی اسلامی را در شهرهای ایران احیا کنیم و کجا بهتر از مشهد به عنوان پایتخت معنوی ایران که شروع کننده احیا این معماری باشد.
منبع:شهر خبر
داستان کوتاه:
رمان (درحال تایپ):
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  زعفران ایرانی به سرنوشت پسته و فرش دچار شد صنم بانو 0 23 ۲۲-۰۱-۳، ۰۸:۰۵ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  این چینیِ از رده خارج را قرار است به ایرانی‌ها بفروشند صنم بانو 0 1,170 ۱۸-۰۲-۲، ۰۳:۳۴ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  این‌گونه قرار بود آرامش بر بورس حاکم شود صنم بانو 0 198 ۲۱-۰۸-۰، ۰۹:۵۶ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان