امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ترفندهای خانه داری و لوازم خانگی
#1
امیدوارم مورد استفاده خانومای خونه دار باشه
ماهي‌تابه سوخته
براي پاك كردن ماهي‌تابه يا قابلمه‌هايي كه سوخته و ته گرفته‌اند كمي جوش شيرين روي آنها بريزيد و مقداري آب به آن اضافه كنيد تا خيس شود ، بگذاريد چند ساعت بماند . بعد قسمت سوخته را راحت بشوييد .

تميركردن كارد
براي از بين‌بردن لكه‌هاي روي كارد آشپزخانه يا برطرف كردن زنگ‌زدگي روي آن مي‌توانيد از چوب پنبه استفاده كنيد . چوب پنبه را كمي خيس كنيد به آرامي آن را به يك ماده پاك‌كننده مانند تايد آغشته كنيد ، سپس با حركت جلو و عقب آن را روي تيغه كارد بكشيد ، به راحتي تميز مي‌شود .

ظرف‌هاي آلومينيومي
روي ظرف‌هاي آلومينيومي نمك بماليد ، خواهيد ديد كه به طور كامل نو مي‌شوند .
جلوگيري ازسياه شدن كتري وقابلمه
چنانچه در پیک نیک قصد کردید در فابلمه ، ماهیتابه یا کتری خود ، روی زغالهای صحرایی غذا درست کنید اما نگران سیاه شدن بیرون ظرف خود هستید ، توصیه می کنیم به پشت ظروف خود کمی خمیر ریش تراشی بمالید .با این تدبیر سیاهی ناشی از دود زغال واجاق به راحتی پاک خواهد شد ، بدون آنکه خراشی به ظروف شما وارد شود .

درخشندگي ليوانهاوفنجانها
برای شستن لیوانها وفنجانهای شیشه ای خود که براثر خودرن چایی ، کدر وبد منظره شده اند می توانید هفته ای یکبار همه لیوان ها را در محلول سرکه ونمک خیسانده ، بعد شسته وآبکشی نمایید تا درخشندگی روز اول خود را پیدا کنند .

خوشبو شدن فضا ومحیط خانه
در یک نعلبکی کمی ادکلن خوشبو ریخته ویک حبه قند چهار گوش در آن بیندازید ، طوری که ادکلن را خوب جذب کرده وقند خیس شود ، سپس قند را آتش بزنید ووقتی ادکلن تمام شد قند را خاموش کنید . با این تدبیر فضای خانه بسیار معطر خواهد شد .

خراب شدن ميوه دريخچال
لابد برای شما هم پیش آمده که وقتی میوه ها را در قسمت جا میوه ای پایین یخچال قرار می دهید بعد از چند روز کم کم شروع به کپک زدن کرده وخراب می شوند .علت آن هم آبی است که بتدریج در جا میوه ای جمع می شود ونیز رطوبت دائمی یخچال . چنانچه یک قطعه اسفنج –چه طبیعی وچه مصنوعی –را در جامیوه ای قرار دهید رطوبت وآبها را جذب کرده ومانع کپک زدگی میشود .

زودجوش آمدن سماور
برای زود جوش آمدن آب سماور،ابتدا آن را تا نیمه از آب پر کنیدو پس از گرم شدن،بقیه آب را به آن اضافه کنید.

نگهداري موادغذائي
اگر مواد غذایی به طور صحیح بسته بندی شوند و به سرعت در دمای فریزر سرد شوند، کیفیت خود را بیشتر حفظ کرده و مدت ماندگاری شان افزایش می یابد ولی پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذایی به ظاهر سالم هستند، اما هیچ گونه ارزش تغذیه ای نداشته و به تفاله تبد يل ميشود

زنگ زدن سيم ظرفشوئي
براي جلوگيري از زنگ زدن سيم ظرفشويي آن است که سيم را پس از شستن با آب، روي قطعه اي کاغذ آلومينيومي (فويل) قرار دهيد سپس روي چراغ گاز بگذاريد تا حرارت شعله پيلوت آرام آرام آب آن را بگيرد و خشک کند.
بوي عطردرخانه
یك راه سریع برای عطرآگین‌كردن محیط خانه، استفاده از گرماست. شما می‌توانید یك یا 2قطرهاز اسپری یا عطر مورد علاقه‌تان را روی حباب لامپ چراغ اتاق درحالی كه خاموش است اسپری كنید. سپس چراغ را روشن كنید. گرمای چراغ بوی عطر را در محیط اتاق پراكنده می‌كند.

سرخ كردن سبزي ومواد
اگر می‌خواهید شروع به سرخ‌كردن سبزی یا موادی بكنید كه مطمئن هستید هم خودتان و هم دیگر اهالی خانواده از بوی حاصل از آن ناراحت می‌شوند، پیش از شروع كار، ابتدا هواكش‌های داخل آشپزخانه را روشن كرده سپس مقداری سركه سفید را در كاسه‌ای بریزید

پختن تخم مرغ
براي پختن تخم مرغ به صورت آب پز يا عسلي ، يک قاشق غذا خوري نمک در آب سرد بريزيد و بعد تخم مرغ ها را در آن قرار دهيد تا از ترک برداشتن تخم مرغ حين پخت جلوگيري کند.

تميزي سفره غذا
اگر می‌خواهید سفره غذا، همیشه تمیز باشد و بوی غذا و چربی ندهد، هر بار پس از استفاده با آب و کمی سرکه بوسیله یک قطعه ابر، سفره را پاک کرده و خشک کنید.

نوسازی طلا و نقره
اگر انگشتر نقره شما به هر دلیلی مثلا مجاورت با مایع سفید کننده(وایتکس) سیاه شد ناراحت نباشید، آن را مدتی داخل آب نمک غلیظ بیندازید سپس چند دقیقه ای آن را روی فرش که پرزدار است محکم بکشید می بینید که مثل اول سفید می شود.

با گل ها به آرامی رفتار کن!
گرده افشاني گل سوسن مي تواند سبب ايجاد لکه برروي لباس و مبلمان شود، به همين دليل پيش از اينکه آن را با گل هاي ديگر در داخل گلدان قرار دهيد، سعي کنيد نرينگي آن را با دستمال به آرامي پا ک کنيد. اين کار را بايد هرچند روز يک بار انجام دهيد.

تميزكردن وسائل آشپزخانه
سینک های ظرفشویی، تخته گوشت، چاقو و ... به علت در تماس بودن با مواد غذایی خام و یا خیس بودن به مدت طولانی بیشتر در معرض آلودگی هستند. تمیز کردن آنها هر از چند گاهی ضروریست.

روش نگهداری گل نرگس
گل نرگس: اين گل در آب کم عمق مي تواند عمر بسيار درازي داشته باشد; به ويژه اگر ساقه هاي آن را بطور مکرر کوتاه کرده و آب را عوض کنيد و غذاي مکمل به آن اضافه نماييد. هر دو تا سه روز يکبار تنها در نيمي از گلدان آب بريزيد. مي توانيد پوسته محافظ را به حال خود ب

درخشندگي فرش
براي درخشندگي فرش مقداري نشاسته ذرت روي آن بپاشيد و بعد از يک ساعت با جاروبرقي جارو کنيد.

برای آنانکه به گل ها علاقه مندند
آب داخل ظرف، گلدان و يا محفظه اي که گياهان را در آن قرار داده ايد، بصورت روزانه عوض کرده و داخل ظرف آب تازه بريزيد. اگر حتي داخل ظرف فوم و يا اسفنج مخصوص هم وجود داشته باشد، شما بايد تا بالاي اسفنج و يا فوم آب بريزيد

پيمانه کردن کره يا روغن جامد:
قاشق يا پيمانه مورد نظر را چند لحظه در آب داغ فرو ببريد، بعد در قالب کره يا ظرف روغن جامد بزنيد و مقدار مورد نياز خود را به راحتي برداريد.

از برکت سفره تان نگهداری کنید
قبل از سرد شدن کامل نان ها ، آنها را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در پلاستيک دربسته بگذاريد. - حرارت نان باعث کپک زدگي زودرس آن مي گردد. از دسته کردن نان داغ جدا بپرهيزيد.

نگهداري گلدانها موقع سفر
در داخل وان حمام يا در يك لگن بزرگ، کمي آب بريزيد و چند آجر در کف آن و در داخل آب قرار دهيد. سپس گلدان ها را بر روي آجرها بچينيد.

سایبان باغچه
اين گل از تيره كاسنى مى‏باشد. بذر اين گل را مى‏توان در فصل بهار و در ماه‏هاى ارديبهشت يا اوايل خرداد كاشت.

دوام جوراب
قبل از آنكه جوراب بلند یا جوراب شلواری جدیدی به پا كنید ابتدا آنرا منجمد كنید با این كار دوام جوراب بیشتر خواهد شد.

واكس زدن كفش
برای ایجاد درخشندگی و برق بیشتر در كفشهای چرمی قبل از واكس زدن كفش را كاملا با وازلین چرب كنید و سپس واكس بزنید.

پلوپزراداخل آب نكنيد
هیچگاه پلوپز را داخل آب نکنید زیرا به به قسمتهای الکتریکی آن مانند کلید،گرمکن و عایق گرمکن آسیب می رسد.

نگهداري سيب
برای جلوگیری از فاسد شدن سیبها پنبه ای را به محلول گلیسیرین آغشته کنید و روی سیبها بمالید نه تنها میوه ها را براق می کند،

نگهداري سبزيجات
برای آنکه سبزیجات شما از جمله کاهو زرد و پلاسیده نشود. کف جایگاه مخصوص نگهداری سبزیجات را در یخچال با حوله کاغذی یا دستمال سفر بپوشانید.

اثرمدادروي ديوار
خمیر دندان برای پاک کردن اثر مداد از روی دیوار موثر است. خمیر دندان را با پارچه روی آن بمالید کاملا پاک می شود.

شيرپاستوريزه
اگر شير پاستوريزه بيش از 48 ساعت در يخچال باقي بماند و علائم فساد در آن ظاهر نشود ، مي‌توانيد از آن براي تهيه غذا يا مصرف روزانه استفاده كنيد ،‌به شرطي كه قبل از مصرف شير را براي مدت حداقل 10 دقيقه بجوشانيد .

لکه بری باشیوه آسان
براي از بين بردن جوهر سياه بر روي فرش يا لباس، مقداري ماست روي محل لكه ريخته و با قاشق ماست را جمع كنيد. چند مرتبه اين كار را تكرار كنيد، لكه كاملاً از بين مي رود.
لكه هاي فرش
پیش از تمیز کردن فرش، حتماً خوب جارو بزنید تا گرد وغبار آن گرفته شود. با مقداری ماست لکه‌هایی را که تازه روی فرش به وجود آمده پاک کنید. برای این منظور ماست را روی سطح لکّه بریزید و با یک قاشق جمع کنید. سپس با دستمال تمیز خوب خشک کنید.

تمیز کردن چرخ خیاطی
اگر می‌خواهید چرخ خیاطی شما عمر بهتری داشته باشد، همیشه آن را تمیز کنید. اطراف آن را بافشار ضعیف جاروبرقی تمیز کنید و برای داخل آن از یک قلم مو کمک بگیرید.

خط اتو انداختن
اگر می‌خواهید شلوار خود رابا اتو خط بیندازید که چشم همه را متحیر کنید، با اسفنج آغشته به آب و سرکه سفید محل مورد نظر را مرطوب کنید، سپس اتو بزنید
از بين بردن بوي غذا در خانه :
اگر خانه شما ازبوي غذا پر شده و باعث ناراحتي خانواده مي شود، از دود اسفند يا دود خاكشير استفاده كنيد. با دود كردن دارچين هم مي توانيد بوي غذا را كاملاً از بين ببريد. علاوه بر آن، دود اسفند باعث ضدعفوني شدن محيط هم مي شود.
خوشبو كردن فضا و محيط خانه
براي خوشبو شدن فضا و محيط خانه مي توانيد در يك نعلبكي كمي ادوكلن خوشبو بريزيد و يك حبه قند چهار گوش در آن بيندازيد، طوري كه ادوكلن را خوب جذب كند و قند خيس شود، سپس قند را آتش بزنيد و وقتي ادوكلن تمام شد قند را خاموش كنيد با اين تدبير فضاي خانه بسيار معطر خواهد شد.

تميز كردن ظروف سوخته
براي برطرف كردن آثار سوختگي ظروف مي توان مقدار زيادي جوش شيرين در آن ريخت و با كمي آب آن را مرطوب كرد تا تميز شود.براي زدودن لكه هاي چسبنده از ظروف نچسب هم مي توانيد از ٢ قاشق غذاخوري جوش شيرين و نصف فنجان سركه و يك فنجان آب استفاده كنيد.
رفع شوري غذاي شور:
در صورت شورشدن غذا مي توان از ٣ راه حل به تناسب نوع غذا استفاده كرد.
"كمي شكر به غذا اضافه كنيد.
" يك قطعه سيب زميني در ظرف غذا قرار دهيد تا هم زمان با پخت غذا باعث جذب نمك اضافه شود.
"مقداري از همان غذا را بدون افزودن نمك آماده و با غذاي شور مخلوط كنيد. در صورت اضافه آمدن غذا مي توان آن را تا موقع مصرف در فريزر نگه داري كرد.

رفع شيريني غذاي شيرين:
در صورت شيرين شدن غذا، به آن كمي نمك اضافه كنيد و در صورتي كه غذاي شما شامل سبزي يا انواع خورشت بود مي توانيد يك قاشق چاي خوري سركه نيز به آن بيفزاييد.

نگه داري سبزي ها:
سبزي هايي كه در حال پژمرده شدن هستند را از ساير سبزي ها جدا كنيد و كمي آب روي آن ها بپاشيد سپس آن ها را درون يك حوله تميز بپيچيد و به مدت يك ساعت در يخچال قرار دهيد. يا اين كه براي يك لحظه درون آب ولرم و سپس آب يخ حاوي مقدار كمي سركه سيب قرار دهيد.
خواهرم استعمارقبل ازهرچیزی ازسیاهی چادرتومیترسد تاسرخی خون من
شهید جعفرزاده
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
چه نكات ريز و مفيدي...mara
بالاي ٩٠ درصدش رو نمي دونستمxcvb
دیشب خوابت را دیدم..
صبح،
شمعداني باغچه مان گل از گلش شکفته بود...
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  آموزش کاشت و برداشت فلفل در خانه taranomi 1 293 ۰۵-۱۲-۹۶، ۰۹:۲۸ ب.ظ
آخرین ارسال: taranomi
  خودتان پزشک گیاهان خانگی باشید صنم بانو 5 304 ۲۳-۱۱-۹۶، ۰۴:۱۶ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  ترفندهای عکاسی در برف؛ دانستنی‎‌های لازم برای مبتدیان AsαNα 8 249 ۰۸-۱۱-۹۶، ۰۲:۴۰ ب.ظ
آخرین ارسال: AsαNα

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
4 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
v.a.y (۱۹-۰۷-۹۴, ۱۲:۲۱ ق.ظ)، دختر ایران (۲۸-۰۸-۹۴, ۰۵:۱۲ ب.ظ)، mania (۱۹-۰۷-۹۴, ۱۱:۳۰ ق.ظ)، !!Tina!! (۱۹-۰۷-۹۶, ۰۱:۱۳ ق.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان