امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تولید آب شیرین با انرژی هسته‌ای
#1
ایرانی‌ها با انرژی هسته‌ای آب شیرین هم تولید می‌کنند

در اوج ماجرای توافق هسته ای و موضوعات پیرامونی آن، رحیم میدانی معاون وزیر نیرو با بحرانی اعلام کردن وضعیت آب شرب استان بوشهر در جنوب ایران از اجرایی شدن طرح آب شیرین با همکاری نیروگاه اتمی این استان خبر داد.


[عکس: pic-13730-1438670943.jpg?itok=__LQjbl7]
به گزارش خبرنگار اتاق خبر 24:
در اوج ماجرای توافق هسته ای و موضوعات پیرامونی آن، رحیم میدانی معاون وزیر نیرو با بحرانی اعلام کردن وضعیت آب شرب استان بوشهر در جنوب ایران از اجرایی شدن طرح آب شیرین با همکاری نیروگاه اتمی این استان خبر داد.

نیروگاه اتمی بوشهر اولین نیروگاه تولید سوخت هسته‌ای ایران است و با در نظر گرفتن نیاز مردم جنوب کشور به تامین آب شیرین، شاید بتوان گفت که تولید آب شیرین از نیروگاه اتمی بوشهر یکی از مهم‌ترین توانایی ها این مرکز انرژی باشد که با اهمیت تر از رسالت آن در راستای تولید برق بوده و البته می‌تواند نقش مهمی هم در تامین بخشی از آب آشامیدنی مردم استان بوشهر داشته باشد.

برخی محققان به اين نتيجه رسيدند كه برخلاف باورهای عمومی مردم، هزينه‌های كمِ انرژی و راحتی، از مزايای توليد آب شيرين با استفاده از فناوری هسته‌ای است که با استفاده از دو روش حرارتی و غشایی انجام می‌شود.

برای شیرین سازی آب دریا باید انرژی زیادی درآبشیرین کن ها مصرف شود در صورتی که هزینه مصرفی اب شیرین کن‌های هسته ای بسیار ارزان تر از سایر انرژی ها است.

نمک زدایی با استفاده از حرارت های اتلافی از نیروگاه های هسته ای بهترین روش برای تولید آب شیرین است، در این روش آب دریا تبخیر شده و نمک بر جا می ماند، آب‌های تبخیر شده در فرآیند چگالش به آب شیرین تبدیل می‌شود.
شهر بوشهر روزانه حدود 90 هزار مترمکعب آب مصرف دارد که ساخت7 دستگاه آب‌شیرین‌کن بیش از 70 درصد نیاز این شهر را تأمین می‌کند.

این در حالی است که از سال 53 تا 57 در زمانی که آلمانی‌ها ساخت نیروگاه را بر عهده داشتند، تولید آب شیرین مطرح بود و 100 هزار متر مکعب برای هر واحد در نظر گرفته بودند که دو واحد روزانه 200 هزار متر مکعب تولید آب شیرین داشت اما اکنون مصرف روزانه آب استان بوشهر 95 هزار متر مکعب است.

آن زمان توان نیروگاه بوشهر یک‌هزار و 350 مگاوات بود که یک‌هزار و 200 مگاوات به شبکه سراسری و 150 مگاوات هم برای آب شیرین در نظر گرفته بودند.

طبق اظهارات مسئولین مربوطه قرار هست طرح آب شیرین این استان که به ظرفیت ۷۰ هزار متر مکعب در روز است با مشارکت بخش خصوصی و با همکاری نیروگاه اتمی بوشهر امسال اجرایی می‌شود و بر همین اساس در راستای بهره‌برداری از ظرفیت آب دریا در یک افق میان مدت ۱۲۰ هزار متر مکعب آب از طریق شیرین‌سازی آب دریا به ظرفیت آب استان بوشهر افزوده می‌شود.

همچنین که معاون عمرانی استاندار بوشهر از انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان انرژی اتمی ایران برای ساخت 7 واحد آب شیرین‌کن در نیروگاه اتمی بوشهر خبرداده است و گفت: مراحل اداری اجرای این 7 طرح آب شیرین کن در حال انجام است که پس از انجام مراحل تشریفات اداری اجرایی می‌شود.
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  تولید مک بوک و آی پد اپل مختل شد صنم بانو 0 164 ۲۲-۰۱-۰، ۰۶:۳۴ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  موتورولا هم گوشی‌های ارزان نسل پنجم تولید کرد صنم بانو 0 380 ۲۲-۱۰-۹۹، ۰۹:۴۰ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  درآمد چند میلیاردی از تولید ویدئو در یوتیوب و اینستاگرام taranomi 0 180 ۰۲-۱۲-۹۷، ۰۴:۳۸ ب.ظ
آخرین ارسال: taranomi

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
لیلی (۱۳-۰۵-۹۴, ۱۱:۳۴ ق.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان