امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حقوق خانواده
#1
دلایل اشتباه بودن مهریه بالا


1-هر بدهکاری را را باید یکروز داد و مهریه نیز یک دین و بدهکاری محسوب میشود .این درحالیست که مهریه حتی در صورت فوت زن به وراث او ارث میرسد و آنها حق گرفتن مهریه را پیدا خواهند کرد که این موضوع به پیچیدگی رابطه مالی مهریه اشاره دارد. امام رضا

هنگام ازدواج تلاش کن که مهریه از مهر السنه تجاوز نکند _ و آن پانصد درهم است_ پس رسول خدا به همین مهریه دیگران را به نکاح در میآورد و خود نیز با همین مهر با زنانش ازدواج نمود (500 درهم =5/262 مثقال نقره ) مستدرک الوسائل ج 15 ص 62 2-بدهکاری مرد به زن بر سر مهریه فقط به این دنیا ختم نمیشود و عواقب معنوی و آخرتی نیز بهمراه دارد و چنانچه مهریه در طول زندگی پرداخت نشود مثل دیون دیگر و یا حتی بدتر از آن دیون در آخرت بازخواست خواهد داشت . رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) فرمود :
مَنْ ظَلَمَ اِمْرَأَةً مَهْرَها فَهُوَ عِنْدَ اللّهِ زان يَقُولُ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ الْقِيامَةِ: عَبْدى زَوَّجْتُكَ أَمَتى عَلى عَهْدى فَلَمْ تُوفِ بِعَهْدى وَ ظَلَمْتَ أَمَتى فَيُؤْخَذُ مِنْ حَسَناتِهِ فَيُدْفَعُ اِلَيْها بِقَدْرِ حَقِّها، فَإِذا لَمْ تَبْقَ لَهُ حَسَنَةٌ أُمِرَ بِهِ اِلَى النّار بِنَكْثِهِ لِلْعَهْدِ إِنَّ الْعَهْدَ كانَ مَسْؤُولاً.( بحار، چاپ مؤسسه وفاء بيروت، ج 100، ص 349. )
كسى كه مهر زن را ظالمانه نپردازد، نزد خداوند زناكار محسوب مى شود، روز قيامت حضرت حق به او خطاب مى كند، بنده من كنيزم را بر اساس پيمانى كه با تو بستم « عقد و ازدواج » به تو تزويج نمودم، به پيمان من وفا نكردى، و بر او ستم روا داشتى، سپس به اندازه حق زن از حسنات مرد برداشته در پرونده همسرش مى گذارند، و چون حسنه اى به اندازه پركردن حق زن نماند، به گناه پيمان شكنى به آتشش مى برند، عهد و پيمان مسئوليت دارد.
3-هنگامی که مهریه زیاد باشد اصولاً مرد نیت بر ندادن مهریه خواهد کرد که بر اساس احادیث این کار معصیت بوده و اساس زندگی زناشوئی را زیر سوال میبرد . عن ابی عبدالله علیه السلام قال:
من امهر مهرا ثم لا ینوی قضاءه کان بمنزلة السارق.
امام صادق علیه السلام فرمود:
کسی که مهریه‏ای (برای زن قرار دهد) و قصدش این باشد که به او ندهد او هماننددزد است.
4-زیاد بودن مهریه بر اساس شرع و قانون میتواند موجب حق حبس در زوجه شود در این حال علاوه بر اینکه زوجه از همسرش تمکین نمیکند و زندگی مشترکی نیز با او نداشته بدهکار نفقه شده است و در حالی که بدهکار مهریه است نفقه هم باید بپردازد و همچنان زوجه حق دارد زندگی مشترک با زوج نداشته باشد که با روح آرامش و زندگی مسالمت آمیز منافات دارد . ماده 1085 قانون مدني مادام كه مهريه زوجه تسليم نشده در صورت حال بودن(عندالمطالبه) مهر، زن مي تواند از ايفاء وظائفي كه در مقابل شوهر دارد امتناع كند واين امتناع مسقط حق نفقه نخواهد بود 5-احادیث وارده مهریه زیاد را مذموم و ناپسند شمرده اند و موجب دشمنی زن و شوهر بحساب آورده اند و از قرار دادن مهریه سنگین بر حذر داشته اند که این نشان دهنده خطرناک بودن و آرامش ستیز بودن مهریه سنگین است. قال امیرالمؤمنین علی علیه السلام:
لا تغالوا بمهور النساء فتسلامد عداوة.
حضرت علی علیه السلام فرمود:
مهریه زنها را سنگین نگیرید که موجب کدورت و دشمنی گردد.
وسائل الشیعه، ج 15، ص 11
6-برای مهریه های زیاد و خارج از تمکن مالی شوهر خطر به زندان افتادن برای شوهر وجود دارد که در این صورت آبرو و حیثیت شوهر قبل از هر چیزی ممکن است از بین برود . ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی

ماده 2 ـ هر كس محكوم به پرداخت مالي به ديگري شود چه به صورت استرداد عين يا قيمت يا مثل آن و يا ضرر و زيان ناشي از جرم يا ديه و آن را تاديه ننمايد دادگاه او را الزام به تاديه نموده و چنانچه مالي از او در دسترس باشد آن را ضبط و به ميزان محكوميت از مال ضبط شده استيفا مي نمايد در غير اين صورت بنا به تقاضاي محكوم له ، ممتنع را در صورتي كه معسر نباشد تا زمان تاديه حبس خواهد كرد . 7-زیاد بودن مهریه زن ،فرزندان را از ارث محروم میسازد چرا که در هنگام فوت شوهر اولین حقی که محاسبه میشود مهریه زن است و اگر چیزی از دارائیهای مرد باقی بماند به وراث و فرزندان تعلق میگیرد اما در هنگامی که مهریه زیاد باشد عملاً مالی برای مرد باقی نمیماند تا به فرزندانش به ارث برسد .
تاریک بــاد !
خانه ی مــــردی که نمی جنگد
برای زنی که . . .
دوستش دارد . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
تغییر در رسیدگی به دادخواست مهریه و اجرای ماده ۲ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی


شيوه نامه اجرايى پرونده هاى مطالبه مهريه و اعسار طبق در ۱۶ماده و يك تبصره تصويب و از سوى رئيس قوه قضائيه ابلاغ شد.
ماده يك اين شيوه نامه تصريح دارد: در مراجعات مربوط به دعاوى خانواده، بر اساس دستورالعمل شماره يك طرح جامع رفع اطاله دادرسى ابتدا بايد از طريقواحد ارشاد و معاضدت قضايى اقدام هاى مقتضى صورت پذيرد.
براساس ماده ،۳ در صورت تمايل نداشتن زوجين به صلح و سازش يا اصرار زوجه بر دريافت مهريه،كارشناس ذيربط در واحد ارشاد و معاضدت قضايى با برشمردن مزاياى اقدام ازطريق اجراى ثبت، مشاراليها را به واحد اجراى سازمان ثبت ارجاع مى كند.دركنار اين امر از بيان مزاياى ساير روش هاى حل مشكل نظير دلالت به شورا هاىحل اختلاف، توصيه به استفاده از داور و يا بهره مندى از نهاد هاى مشاورهدولتى و خصوصى نيز استفاده مى شود.
براساس ماده ،۴ در صورت اصرار دوطرف يا زوجه بر اقدام قضايى، مراتب تمايل نداشتن وى بهاقدام از طريق واحد اجراى ثبت به صورت كتبى ثبت شده و به امضاى وى رسيده،آنگاه دادخواست مربوط پذيرفته مى شود.
تاریک بــاد !
خانه ی مــــردی که نمی جنگد
برای زنی که . . .
دوستش دارد . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
نحوه ارجاع و رسيدگى و صدور حكم

طبق ماده ،۶دادگاه پيش از صدور حكم محكوميت راجع به مهريه بايد مباشرتاً يا از طريقنهاد هاى شبه قضايى مانند شورا هاى حل اختلاف و داورى و نهاد هاى مشاورهدولتى و خصوصى، سعى در صلح و سازش و حصول توافق بين دوطرف داشته و مراتباقدام هاى خود را اعم از آن كه منتهى به رفع اختلاف شده يا نشده باشد درپرونده صورتجلسه كند.
وقت رسيدگى به ادعاى اعسار و تقسيط پرداخت مهريه به صورت فوق العاده و خارج از نوبت و حداكثر با تعيين وقت۱۰روزه است.
تاریک بــاد !
خانه ی مــــردی که نمی جنگد
برای زنی که . . .
دوستش دارد . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#4
اقدام هاى اجرايى

بر اساس ماده ،۹ بلافاصله پس از صدور احكام اعسار و تقسيط، اقدام هاى اجرايى لازم آغاز مى شود.اعتبار قانونى اين حكم تا زمانى است كه در مرحله اعتراض و تجديد نظر حكم دادگاه بدوى نقض نشده باشد.


اقدام هاى مربوط به زندانيان مهريه

طبق ماده ،۱۱ در صورتى كه محكوم عليه بابت بدهكارى مهريه در اجراى ماده ۲ قانون نحوه اجراى محكوميت هاى مالى در حبس باشد، بلافاصله پس از صدور حكم تقسيط يا اعسار آزاد مى شود.
براساس ماده ،۱۳ قضات ناظر زندان موظفند، بلافاصله پس از ابلاغ اين شيوه نامه پرونده تمام افرادى را كه به موجب اعمال ماده ۲ قانون نحوه اجراى محكوميت هاى مالى در حبس به سر مى برند، بررسى و اظهارات هر يك از آنها را راجع به وضع پرونده، استماع و صورت مجلس تهيه و به شرح ذيل اقدام كنند:
الف) چنانچه زندانى اعلام كند اموالى براى اجراى حكم دارد، ليست اموال مذكور با مشخصات كامل به دادگاهى كه حكم تحت نظر آن در حال اجراست، ارسال مى شود تا از طريق مرجع قضايى مربوط با قيد فوريت دستور آزادى زندانى طبق مقررات صادر شود.
ب) در صورتى كه زندانى براى اخذ رضايت و پرداخت دين نياز به مرخصى يا تماس با اشخاص ديگر حتى غير خانواده اش داشته باشد، ترتيب مرخصى مورد نياز و امكان ارتباط وى داده خواهد شد.
ج) در صورت طرح دعوى اعسار و تقسيط مهريه، با اخذ سوابق پرونده از زندانى يا خانواده وى نسبت به پيگيرى پرونده تا حصول نتيجه اقدام خواهد شد.
د) چنانچه زندانى مدعى اعسار باشد اما دعوى اعسار يا تقسيط مهريه را مطرح نكرده باشد، با اعطاى مرخصى به وى و يا از طريق وكالت معاضدتى جهت طرح دعوى اقدام مى شود و تا حصول رضايت زوجه و آزادى زندانى موضوع در دستور كار و تحت پيگيرى مستمر قاضى ناظر زندان خواهد بود.
بنقل از گروه اجتماعى روزنامه ایران
تاریک بــاد !
خانه ی مــــردی که نمی جنگد
برای زنی که . . .
دوستش دارد . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  حقوق دانش اموز در قانون اساسی فائزه 2 0 545 ۲۹-۰۹-۹۴، ۰۷:۴۴ ب.ظ
آخرین ارسال: فائزه 2
  حقوق ~ MoOn ~ 0 239 ۰۷-۰۸-۹۴، ۰۶:۰۱ ب.ظ
آخرین ارسال: ~ MoOn ~
  مطالعات خانواده ~ MoOn ~ 0 181 ۰۶-۰۸-۹۴، ۱۱:۴۶ ب.ظ
آخرین ارسال: ~ MoOn ~

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان