امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خانم های کرمانی و زیره پلوی معروفشان + طرز پخت
#1
زیره سرشار از خاصیت است. کرمانی های عزیز در سرزمین زیره ایران این غذا را شگرد دارند. اگر طعم زیره را میپسندید این غذا را حتما امتحان کنید.
[عکس: 715612_524.jpg]
مواد لازم:

  • برنج 4 پیمانه
  • زیره سیاه 2 قاشق غذاخوری
  • مرغ 1 کیلوگرم
  • پیاز 1 عدد
  • زعفران آب زده 3 قاشق غذاخوری
  • نمک وفلفل به میزان لازم
  • کاری به میزان لازم
  • پاپریکا به میزان لازم
  • گوشت راسته گوساله یا گوسفند 0.5 کیلوگرم
  • پیاز 2 بسته
  • برگ بو 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک وفلفل به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • دارچین به میزان لازم
  • زعفران آب زده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه


1. یرنج را شسته و به همراه مخلوط نمک و آب به مدت دو ساعت خیسانده و کنار میگذاریم .

2. پس از دوساعت در یک قابلمه متوسط آب را تا نیمه پر کرده روی حرارت زیاد میگذاریم تا جوش بیاید.

3. آب برنج را خالی کرده و همراه روغن آن را در آب جوش میریزیم و شعله را کم میکنیم.

4. در قابلمه را گذاشته پس از 15 دقیقه (زمانی که مغز برنج نرم شد ) یک استکان از آب و روغن روی برنج را برداشته و برنج را آبکش میکنیم . برنج را چشیده و نمک آن را اندازه میکنیم.

5. قابلمه را خشک روی حرارت قرار داده برنج را در آن میریزیم .و زیره را که از قبل شسته و در صافی ریخته ایم لا به لای برنج ریخته و آب و روغنی که برداشته بودیم را روی آن میریزیم

6. در قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم . وقتی که بخار کرد یک پارچه تمیز روی در قابلمه گذاشته و در قابلمه را میگذاریم. بعد از 30 دقیقه برنج حاضر است.

طرز تهیه گوشت :

۱ – گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و کمی زرد چوبه و فلفل و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت ۲ ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید .

۲ – بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنید . در انتهای طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقی مانده باشد .

۳- آب گوشت را صاف کنید، یعنی پیاز و برگ بو را خارج کنید و دور بریزید.

۴- در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود .

بعد گوشت پخته را – که بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد – به همراه کمی نمک و دارچین داخل تابه بریزید . تمام سطح آنرا سرخ کنید ، زعفران را داخل تابه بریزید .

نمک و ادویه آن را کنترل کنید و یک الی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط درب ظرف را ببندید و ۲۰ دقیقه گوشت را حرارت دهید.

طرز تهیه مرغ :

۱ – مرغ ها را تکه کرده و در روغن کامل تفت داده تا طلایی شوند .

۲ – پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم تا کاملا طلایی شوند .

۳ – ادویه ها را به پیاز اضافه میکنیم . برای این مرغ از هر ادویه ای که دوست دارید میتوانید استفاده کنید از جمله پاپرکا ، فلفل چیلی ، کمی دارچین ، کمی کاری ، ادویه گرام ماسالا و …. که همه به ذائقه شما بر میگردد .

۴ – لدویه ها را نیز کمی سرخ کرده و مرغ ها را که از قبل سرخ کرده ایم به پیاز اضافه میکنیم .

۵ – زعفران را که آب زده ایم به همراه یک لیوان آب گرم به مرغ اضافه کرده در ظرف را گذاشته و روی حرارت ملایم قرار داده تا مرغ آرام آرام بپزد و کم آب شود.
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
ممنون از دستور پختی که گزاشتی .gggh
ابر و باد و مه و خورشید و فلک یک شعر است / هر نسیم حرم کرب و بلا را عشق است.
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طرز تهیه مرصع پلو؛ غذای شیک و مجلسی صنم بانو 1 915 ۰۲-۰۳-۱، ۰۴:۱۲ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  طرز تهیه بورک خوشمزه mobina2020 0 862 ۲۵-۰۷-۰، ۱۰:۴۲ ق.ظ
آخرین ارسال: mobina2020
  محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: خراسان جنوبی صنم بانو 2 359 ۲۶-۰۶-۰، ۰۷:۱۶ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
2 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
ملکه برفی (۱۲-۰۹-۹۴, ۱۲:۵۱ ق.ظ)، شقایق سرخ (۱۲-۰۹-۹۴, ۰۹:۲۵ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان