امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خطرناک ترین دشمن شیعه چه گروهی است؟
#1
بنام خدا

سؤال: خطرناکترین دشمنان شیعیان و تفکر شیعی چه گروهی هستند و چه تفکرات و عقایدی دارند؟

پاسخ و جمعبندی: در پاسخ گفتنی است: خطرناکترین دشمنان شیعیان و تفکر شیعی را می توان به دو دسته دشمن بیرونی و دشمن درونی تقسیم کرد که در ادامه به معرفی انها می پردازیم:

الف- دشمن بیرونی :

سلفیان قدیم و جدید: در این جبهه خطرناکترین دشمن شیعه و شیعیان تفکر سلفی گری و وهابیت تکفیری است. در این میان، پیروان سلفیه، از احمدبن‌حنبل تا محمدبن‌عبدالوهاب را مربوط به دوران سلفیان قدیم دانست و تجزیه امپراتوری عثمانی را آغازی برای پیدایش زمینه‌های شکل‌گیری سلفیان جدید. مهم‌ترین مبانی کلامی سلفیه، تبعیت از فهم و روش صحابه، تابعان و محدثان قرن دوم و سوم، مخالفت با تأویل‌های کلامی - فلسفی در باب آیات قرآن و روایات، ایمان تام به ظواهر نصوص - هرچند معنای آنها فهمیده نشود - تقدیم نقل بر عقل و توسعه مفهوم شرک و کفر است. مهم‌ترین جنبه اجتماعی این گروه نوعی جزم‌گرایی فرقه‌ای است، به نحوی که فقط پیروان خود را فرقه ناجیه(1) و قوم بر حق می‌دانند و دیگر گروه‌های مسلمان را باطل، گمراه و گاهی کافر و مشرک. سلفیان قدیم و جدید در بسیاری از مواضع نظری مشترکند، اما مهم‌ترین وجه تمایز سلفیان جدید کاربرد خشونت و اعتقاد راسخ به اندیشه «تکفیر» است.(2) از اینرو می توان خطرناکترین دشمن را در جبهه بیرونی نسبت به تشیع خصوصاً و نسبت به جهان اسلام عموماً - نو سلفیان - دانست زیرا پیروان این فرقه منحرف و خشن که در چهره هایی همچون (داعش و جبهه النصره و ...) ظهور یافته با پشتوانه‌های عظیم مالی و حمایت های غرب، سعی در ایجاد اتحاد بین فرقه‌های اهل سنت با هدف خاص، مقابله با شیعه دارند و البته چنانکه گفتیم خطر این گروه فقط برای تشیع نیست بلکه جوامع اهل سنت نیز نمی توانند از دشمنی و اغراض پلید ایشان مصون باشند.
یهود: نص آیه شریفه قرآن نیز بدان تأکید می ورزد؛ دشمن ترين مردم نسبت به کسانی که ايمان آورده اند (اهل ولایت) را يهود و مشرکان معرفی می کند، چنانکه فرمود: " لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِّلَّذِينَ آمَنُواْ الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُواْ ..."(3) بدون شک، بسیاری از فتنه گری ها، توطئه ها، فرقه سازی ها، اختلاف افکنی ها، نسل کشی ها و ... که برای بنیان برکنی حقیقت اسلام و ریشه کنی مسلمانان بویژه پیروان اسلام ناب (مذهب حقه اثنی عشری) در اقصی نقاط جهان راه اندازی می شود با مدیریت و برنامه ریزی، حمایت همه جانبه و بهره گیری از اسباب و وسایل (زر و زور و تزویر) جامعه یهود و صهیونیسم انجام می شود و این بر صاحبان بصیرت پوشیده نیست. اما با وجود اینکه وهابیت تکفیری و مشی و منش سلفی گری و نوسلفیان بنوعی وامدار یهود هستند و بعبارتی یهود پدرجد وهابیت است. لکن، از منظر نگارنده، این وهابیت و مشی و منش سلفی گری است که خطرناکتر از یهود می نماید زیرا دشمنی یهود بر علیه مسلمانان و بویژه شیعیان، آشکار و علنی است اما چهره واقعی داعیه داران سلفی گری و وهابیت تکفیری که به ظاهر خود را پیروان حقیقی اسلام می دانند بر همگان روشن نیست.


ب- دشمنان درونی:
شعار اسلام، انقلاب اسلامی و امام راحل «امت واحده» است و قرآن کریم منشا هویت و منبع قانون است. هدف ما احیاء شعارهای قرآنی برای وحدت مسلمین(4) و اعتصام به حبل الله(5) و تقریب مسلمانان جهان است. نقطه‌ی مقابل این آموزش و دستور قرآنی، آموزش استعماری است: "اختلاف میان مسلمانان. یك عده، یك عده‌ی دیگر را تكفیر كنند، لعن كنند، خود را از آنها بری بدانند. این چیزی است كه امروز استعمار میخواهد؛ برای اینكه ما با هم نباشیم."(6) و بجای انکه از ظرفیت های یکدیگر برای تعالی اسلام و اندیشه های اسلامی بهره بگیریم به سوزاندن توانایی ها و ظرفیت های یکدیگر بپردازیم. متأسفانه دوشادوش دشمنان بیرونی و نظام استکباری، در داخل جهان اسلام نیز شاهد آنیم که برخی جریانات وابسته به استکبار جهانی نیز بعنوان حامیان جدی و خط شکنان اختلاف افکنی و تهاجمات فرهنگی اندیشه برانداز قرار دارند. که در ادامه به برخی موارد اشاره می کنیم:

شیعه ی لندنی و لس آنجلسی: بی شک، یکی از آفات درونی جهان اسلام و تشیع، تفکرات انحرافی شیعه لندنی و لس آنجلسی و اسلام آمریکایی است، آنها در شبکه‌های خود علیه شیعه و اهل سنت تبلیغات گسترده‌ای دارند اما مسلمین باید هوشیارانه یدِ واحده در برابر دشمنان باشند. صاحبان این تفکر انحرافی ذیل عنوان و حمایت مرجعیت فردی خاص، در شبکه های متعدد رسانه ای خود، تصویری وارونه از شیعیان به دنیا مخابره کرده، روز به روز به اختلاف افکنی میان مسلمانان با یکدیگر و همچنین در جهت تخریب مذهب حقه اثنی عشری میان پیروان ادیان دیگر می‌کوشند. از جمله با ساختن هفته برائت در نقطه مقابل هفته وحدت، ترویج خون‌ریزی، قمه‌زنی و اهانت به همسران و اصحاب رسول‌الله(ص) به‌بهانه عزاداری برای ائمه معصومین (علیهم السلام) که با نظر منفی بسیاری از علما و مراجع روبه‌رو شده است، رهبر معظم انقلاب (حفظه الله) در بخشی از سخنان گرانبهاشان صاحبان این تفکرات انحرافی را چه شیعه باشند و چه سنی، مزدور دشمن و ضد اسلام معرفی کردند.(7)
شیعیان افراطی و ناآگاه: گروه هایی از شیعیان و محبین اهل بیت (ع) و حتی برخی مادحین ناآگاه و بیسواد که بدلیل ناآگاهی از تبعات سوء سب و لعن به مقدسات اهل سنت، گاهی آشکارا و گاه به زعم خود مخفیانه، به نیت ثواب، مجالسی را بعنوان لعن و سبّ خلفاء و دیگر مقدسات اهل سنت برگزار می کنند، غافل از اینکه در جهان امروز با توجه به رشد تکنولوژی و افزایش شیطنت دشمنان آگاه و دوستان ناآگاه این قبیل توهین ها به هیچ نحوی از منظر جامعه، رسانه ها، فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی مخفی نمی ماند و بی شک، یکی از عوامل اختلاف، دشمنی و خون ریزی بین مسلمانان (شیعه و سنی) همین موارد است. متأسفانه وهابیت کثیف و داعش و دیگر جریانات افراطی اهل سنت، این قبیل فیلمها و کلیپ هایی که از مجالس و محافل سب و لعن خلفا بدست آورده اند را بهانه ای برای تعدی به جان و مال و ناموس شیعیان قرار داده و بسیاری عوام اهل سنت را علیه شیعیان تحریک می کنند بگونه ای که به راحتی خون شیعیان را ریخته و به مال و ناموس شان تعدی می کنند. مراجع عظام تقلید با این قبیل رفتارها مخالفت کرده اند و رهبری معظم امام خامنه ای (حفظه الله) نیز فتوای به حرمت داده اند.(8)
همسویان با دید سلفی گری، طرفداران اسلام بدون مذهب: یکی از مروجان این اندیشه شخصی است بنام ابوالفضل برقعي که افراطیّون اهل سنّت برای سوء استفاده از نام او ، وی را آیة الله العظمی می نامند ، از نويسندگان و روحانيون معاصر است (1367ـ 1290 ه ش) وي در جواني تندترين کتبها را در دفاع از عقايد شيعه و در رد آراء کسروي مي نوشت؛ ولی در اواخر عمر نوعی گرایش وهّابی گری پیدا کرد و کتب و متعددي در نقد مذهب تشيّع به رشته ی تحرير در آورد ؛ امَّا هیچگاه اعلام سنّی بودن نکرد ؛ بلکه می گفت: من اسلام بدون مذهب را قبول دارم.(9) صاحب این اندیشه و پیروان وی، به اعتقادات تشیع بویژه مسأله امامت و مقام عصمت و علم لدنی و انتصابی بودن آن حمله ور شده و اعتقاداتی نظیر توسل، تبرک، زیارت و شفاعت را شرک آمیز می دانند. صاحبان این اندیشه، سالها در لوای حمایت های مستقیم و غیرمستقیم نظام شاهنشاهی و ساواک که این طریقت گمراه را همسو با اهداف خویش می دید به ترویج این اندیشه های انحرافی پرداخته و مسیر روشن و نورانی مکتب حقه اهل بیت(ع) را در نظر بسیاری تیره و تار و مشوب و مبهم جلوه دادند، در آن زمانه، چه کسانیکه از اعتقادات ناب مکتب حقه اهل بیت (ع) عدول کرده و در آن دوران، با اعتقادات نادرست و سلاخی شده، در تاریکی معرفتی با دار دنیا وداع کردند. باید مراقب رشد این تفکر خطرناک، که همچون ماری از درون مذهب سربراورده و از پشت حمله ور می شود بود.

نفس انسانی: بدون شک، نفس انسانی دشمن ترین دشمنان انسانی است چنانکه فرمود: "اَعدى‌ عَدُوِّکَ نَفسُکَ الَّتى بَینَ جَنبَیک"(10) سرسخت‌ترین دشمنت نفس تو هست كه در میان دو پهلويت قرار دارد. چنانکه در بیانات رهبر بدان اشاره شده؛ از همه‌ى دشمنها بدتر، دشمن درونى انسان است، نفْسِ راحت‌طلب ماست، تنبلى ماست، تن‌آسایى ماست، عدم تدبیر ما در پیشبرد امورمان [است‌] - اینکه معلوم است.(11) البته می تواند این نفس اشاره به دشمنان درونی یک جامعه و مذهب هم باشد که خط و خطوط و جبهه شان آشکار نیست بلکه شناخت آنها و شیوه مبارزه با آنها بسا دشوارتر از مبارزه با دشمنان بیرونی است. بعبارتی نوعی غفلت و بی توجهی نفسانی نسبت به دشمنان درونی همیشه هست که این هم می تواند از سنخ دشمنی نفس باشد. اینها به جاى خود محفوظ؛ (اینکه) اوّل تا آخرِ قرآن چقدر تکرار شده عنوان «شیطان»، عنوان «ابلیس»؛ مکرّر گفته شده، مکرّر تکرار شده. از دشمن که نباید غفلت کرد. دشمن‌دانستنِ دشمن که عیب نیست؛ اینکه ما روى دشمن (بیرونی و اقسام آن) مدام تکیه میکنیم، معنایش این نیست که از عیوب خودمان و مشکلات درونى خودمان غافلیم؛ (بدون شک) غفلت از دشمن بیرونى، خطاى راهبردى عظیمى است که ما را دچار خسارت خواهد کرد. خب، باید دشمن را شناخت.(12)
نواندیشان دینی و طرفداران دین سکولاری: این جبهه و تفکر خاص نیز بعنوان یک تفکر التقاطی و انحرافی که عمدتاً متأثر از اندیشه ها و ایسم های غربی است نقش دشمنی خطرناک و درونی را نسبت به دین و مذهب حقه ایفا کرده که البته بسیار زیرکانه، حساب شده و مخفی، اغراض و اهداف خود را دنبال می کند. این جبهه، از ابزاری بهره می جوید و یا حداقل مدعی اهمیت دادن به آنست که در نظر همگان واجد ارزش و اهمیت است و آن عبارتست از ابزار عقلگرایی، توجه به حقوق انسان، جایگاه حقوق بشر، آزادی انسان و نظائر آن ... فلذا برای نفوذ در اندیشه و قلوب بشر، مسلح به اهرمهایی مؤثر و قوی است. و تلاش می کند به کمک عقل بشری، به اردوگاه نقل و مستندات دینی هجوم آورده و از ارزش و اعتبار و حجیت منابع نقلی بکاهد. در برخی از این دیدگاه ها، نقش وحی و منابع دینی (قرآن و سنت) مورد هجوم قرار گرفته و نقش اجتهاد اشخاص و فهم و تجربه دینی پررنگ معرفی می گردد، نواندیشان دینی در باب مسأله امامت که از مسلمات اعتقادی تفکر شیعی است نظرات شاذ و متفاوتی ارائه می دهند. از یک منظر می توان گفت: این تفکرات، همسو و هم جهت با تفکرات مسموم سلفی گری و وهابیت است(که بیانش گذشت) در این میان، تنها مواد و مبانی این دو گروه با هم متفاوت است. اما در هدف و نتیجه، یک غایت و هدف را دنبال می کنند. اینان، در حقیقت بدنبال تضعیف و تخریب جایگاه دین و نقش تعادلی و کمال بخشی آن با توجه به جامعیت و جهانی بودن و خاتمیت است، از سوی دیگر نیز بدنبال تخریب و کمرنگ کردن نقش و جایگاه امامت و ولایت که از اصول دین و متمم و مکمل نبوت نبی خاتم (ص) است هستند. بی شک، خطر ایشان که فضای فکری جامعه را شبهه آلود کرده و در بین عوام و خواص و سطوح مختلف دانشگاهی و برخی حوزویان ایجاد ابهام و تردید می کنند کمتر از دیگر دشمنان بیرونی و درونی جامعه شیعی نیست. اتفاقاً اینان، در این راه، از ابزار و ادبیات مورد تأیید دین و مناسب فطرت انسانی نظیر عقل، حقوق بشر، آزادی و نظائر آن استفاده می کنند و البته به هیچ اصولی هم پایبند نبوده و نیستند، از طرفی حاضر نیستند تفکرات تازه متولد شده شان را در مقام نقد و بررسی با متفکران و عالمان دینی به احتجاج بگذارند و یا با اهل علم مناظره کنند، از طرفی نیز حرص و ولع عجیبی برای نشر و ترویج این تفکرات نو و حلاجی نشده، از طُرُق مختلف در اماکن عمومی و دانشگاهی و در بین غیر اهل فن دارند.



نتیجه آنکه، دشمنان بیرونی و درونی اسلام و مذهب حقه، که در بالا به قدر سعه و توان و مجال معرفی کردیم صرفاً به همین موارد ختم نمی شود اما تلاش کردیم به اهم آنها بپردازیم، دیگر آنکه ذکر آنها در این مجموعه بمنزله این نیست که خطر همه آنها به یک اندازه است، اما بدون شک، غفلت از هریک از انها می تواند زمینه های آسیب در جامعه اسلامی را فراهم و خطرات جبران ناپذیری را بدنبال داشته باشد.


پاورقی______________________________________ __
1. این موضوع را می‌توان از کتاب‌هایی که با این نام تألیف شده، دریافت. نظیر: مختصر لوامع الانوار البهیه و سواطع سواطع الاسرار الثریه، فی شرح‌الدره المضیه فی عقیده الفرقه‌المرضیه، محمدبن‌علی بن‌سلوم، الابانع عن شریعه الفرقه الناجیه و مجانبه‌الفرق المذمومه، ابی‌عبدالله بن‌محمد‌ابن بطه‌العکبری‌الحنبلی؛ اعلام‌السنه المنشوره لاعتقاد الطائفه الناجیه المنصوره، حافظ بن‌احمد حکمی؛ التبصیرفی‌الدین و تمییزالفرقه‌الناجیه عن الفرق الهالکین، ابی‌مظفراسفراینی.
2. برگرفته از مقاله عقاید سلفی گری تکفیری، پرسمان دانشجویان، با کمی تغییر.
3. مائده، 82.
4. یا ایهاالمسلمون، اتحدوا اتحدوا.
5. واعتصموا بحبل الله جمیعاً و لا تفرقوا ... ؛ و همگی به ریسمان خدا [= قرآن و اسلام، و هرگونه وسیله وحدت‌]، چنگ زنید، و پراکنده نشوید! (آل عمران، آیه 103.
6. بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب (حفظه الله) در دیدار با شرکت کنندگان مسابقات بین المللی، 18/03/92.
7. ایشان در همین رابطه فرمودند: "امروز، هم در بین اهل سنّت، هم در بین شیعه، دستهایی در کار است برای اینکه اینها را از هم جدا کند؛ همه‌ی این دستها هم اگر جستجو کردید، میرسد به مراکز جاسوسی و اطّلاعاتی دشمنان اسلام؛ نه دشمنان ایران، نه دشمنان شیعه فقط؛ دشمنان اسلام. آن تشیّعی که ارتباط به ام‌آی‌شش انگلیس داشته باشد، آن تسنّنی که مزدور سی‌آی‌ای آمریکا باشد، نه آن شیعه است، نه آن سنّی است؛ هر دو ضدّ اسلامند."
8. اهانت به نمادها و شخصیت­های اسلامی برادران اهل تسنن ما حرام است و بطریق اولی هر چیزی که موجب اخلال در شرافت و هر گونه اتهام به همسر نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) باشد، حرام است. بلکه این اقدام نسبت به همسران انبیاء ممنوع است و بویژه نسبت به سرور ایشان حضرت رسول اعظم (صلی الله علیه و آله و سلم).
9. بنقل از پرسمان دانشجویان، بحثی در شناخت تفکرات وهابی گری، با کمی تغییر.
10. بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج ‏۶۷، ص ۶۴؛ حكمت نامه پيامبر اعظم صلَّي الله عليه و آله، محمدی ری شهری، ج ۷، ص ۴۱۸.
11. بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اساتید دانشگاه ها، ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
12. همان، با کمی جابجایی.
تصویرقشنگیست که در صحنه ی محشر مادورحسینیم(ع) و بهشت است که مات است!
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  وحشتناک ترین لحظه زندگی ! !!Tina!! 0 161 ۰۲-۰۷-۹۶، ۰۴:۱۰ ب.ظ
آخرین ارسال: !!Tina!!
  ماه رمضان امسال 30 روز است یا 29 روز ؟ admin 1 206 ۰۳-۰۴-۹۶، ۱۱:۲۰ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  زندگی در برزخ چگونه است؟ لیلی 0 147 ۱۵-۰۱-۹۶، ۰۴:۰۹ ب.ظ
آخرین ارسال: لیلی

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
5 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
sadaf (۳۰-۰۴-۹۵, ۰۴:۱۹ ب.ظ)، Afsaneh (۳۱-۰۴-۹۵, ۰۳:۵۹ ب.ظ)، نويد (۳۰-۰۴-۹۵, ۰۴:۴۰ ب.ظ)، nza3380 (۰۱-۰۵-۹۵, ۱۰:۰۷ ب.ظ)، maryamix (۳۰-۰۴-۹۵, ۰۵:۴۳ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان