امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دقیقه های عمرتان را با سیـ ـگار کاهش ندهید
#1
دقیقه های عمرتان را با سیـ ـگار کاهش ندهید



[عکس: images-13.jpg]
هر چقدر که از عوارض ناشی از مصرف دخانیات برایتان بگوییم کم گفته ایم ،ولی افراد سیـ ـگاری در جریان باشند هر نخ سیـ ـگار 15 دقیقه از عمرشان می کاهد ،شاید با شنیدن این واقعیت دست ازاین کار بردارند.

عضو انجمن تحقیقات تنباکو و سیـ ـگار با بیان اینکه هر نخ سیـ ـگار 8 دقیقه از عمر انسان می کاهد،گفت: مصرف دخانیات عامل بروز دهها بیماری خطرناک مانند دیابت، انواع سرطان ها، سکته ها، مشکلات تنفسی، اختلالات روانی، زایمان زودرس، تولد نوزادان با وزن کم هنگام تولد و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد می شود.

دکتر نصیر دهقان همزمان با روز جهانی دخانیات در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در باره تاثیر دخانیات در سلامتی افراد و جوامع افزود: استعمال دخانیات در تمام ابعاد زندگی افراد اعم از زندگی فردی و اجتماعی و همچنین سلامت جسمی و روانی فرد بسیار تاثیر گذار است.
به گفته وی مصرف هر نخ سیـ ـگار 8 دقیقه از عمر انسان را کاهش می دهد. دهقان با بیان اینکه استعمال دخانیات عوارض بسیار فراوانی بر سلامتی افراد بر جای می گذارد ادامه داد: از اثراتی که مصرف سیـ ـگار بر سلامتی افراد می گذارد می توان به مشکلات قلبی – عروقی ، دستگاه تنفسی ، انواع سکته ها و آثار مستقیم آن در ابتلا به انواع سرطان ها اشاره کرد.
عضو انجمن تحقیقات تنباکو و سیـ ـگار یاد آور شد :همچنین ردپای مصرف دخانیات در ابتلا به بیماری دیابت ، اختلالات روانی مانند افسردگی ، زایمان زودرس و تولد نوزادان با وزن کم هنگام تولد و سندرم مرگ ناگهانی نوزاد نیز مشاهده می شود.
دهقان افزود : پس از ترک سیـ ـگار، کاهش قابل ملاحظه ای در میزان مرگ و میر و ناتوانایی های ناشی از سیـ ـگار شامل بهبود نسبی در بیماری های قلبی-عروقی دیده می شود. وی اضافه کرد: نتیجه مطالعات نشان می دهند خطر سکته قلبی که در اثر مصرف سیـ ـگار افزایش نسبی پیدا می کند، پس از یک سال از ترک به یک سوم کاهش پیدا می کند و بعد از سه تا چهارسال می تواند تقریبا مشابه شخصی شود که سیـ ـگاری نبوده است.
عضو جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت :تصور می شود که کاهش خطر حمله قلبی (انفارکتوس قلبی) بعد از ترک سیـ ـگار به دلیل اثرات افزایش انعقاد پذیری ناشی از مصرف سیـ ـگار است . به گفته وی خطر مرگ ناگهانی ناشی از حوادث قلبی – عروقی آهسته تر کاهش می یابند و حدود پنج تا 15 سال طول می کشد.
***اقدامات انجام شده در زمینه کنترل دخانیات در کشور:
عضو انجمن تحقیقات تنباکو و سیـ ـگار اظهار داشت :در چند سال اخیر اقدامات موثری در زمینه کنترل مصرف دخانیات در کشور انجام گرفته است. از جمله چاپ تصاویر هشدار دهنده بر روی پاکت های سیـ ـگار و بسته های تنباکوی قلیـ ـان،پخش تیزر های ضد مصرف سیـ ـگار در رسانه، ممنوعیت مصرف سیـ ـگار در بسیاری از اماکن عمومی و اقداماتی از این قبیل که در زمینه فرهنگ سازی کنترل و کاهش مصرف دخانیات موثر بوده است.
وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین اصول در زمینه کنترل مصرف دخانیات، فرهنگ سازی و آموزش مضرات مصرف آن از سنین پایین به فرزندان است افزود :این موضوع در کشور جای کار دارد . به عنوان مثال می توان پس از تجربه موفق همیار پلیس راهنمایی و رانندگی، این بار با شعار ˈ هر کودک یک همیار ترک سیـ ـگار ˈ به فرزندانمان آموزش دهیم که حامی ترک سیـ ـگار والدین خود باشند.
** آمار های جهانی و ایران
دهقان اظهار داشت :طبق آمار های جهانی در حدود یک میلیارد و 500 هزار نفر در جهان مواد دخانی را استعمال می کنند و گزارش شده که در این بین سالانه 6 میلیون و 300 هزار نفر به دلیل مصرف آن ها جان خود را از دست می دهند.
وی گفت : آمارها نشان می دهد در حال حاضر در ایران بیش از 10 میلیون نفر مصرف کننده دخانیات وجود دارد که از این میان سالانه 50 هزار نفر به دلیل عوارض ناشی از مصرف دخانیات جان خود را از دست می دهند.
عضو انجمن تحقیقات تنباکو و سیـ ـگار اظهارداشت : در کشور حدود 20 درصد از جوانان تمایل به استفاده از مواد دخانی دارند و طبق نظر سنجی های اخیر گرایش 20 درصد نوجوانان کشور به انواع مواد دخانی بر آورد شده است که این می تواند زنگ خطر جدی برای فعالان حوزه سلامت باشد.
آمدن ' بودن ' شدن ' رفتن
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ماکارونی عامل این بیماری‌های خطرناک است صنم بانو 0 26 ۲۱-۰۱-۳، ۰۹:۲۰ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  چین: واکسن‌های ما خیلی به درد نمی‌خورند! صنم بانو 0 152 ۲۶-۰۱-۰، ۱۰:۵۴ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  نابودی باکتری‌های جان سخت با پوشش فسفری صنم بانو 0 156 ۲۶-۰۱-۰، ۰۹:۴۱ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان