امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دیدگاه «اکبر گلپایگانی» درباره «جلیل شهناز»
#1
هیچ‌کس چون جلیل شهناز در نوازندگی تار خلاقیت نداشت






مراسم تجلیل از بزرگ مرد موسیقی ایران در اصفهان برگزار شد و پیام اکبر گلپایگانی با این مقدمه که، هیچ کس چون جلیل شهناز نتوانست در نوازندگی تار از خود خلاقیت نشان دهد، برای حاضران قرائت شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، صبح روز جمعه(7 تیر)، مراسم تجلیل از بزرگ استاد تار ایران زمین در مسجد سید اصفهان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم محمد جواد کسایی فرزند مرحوم استاد حسن کسایی متن پیام خواننده موسیقی اصیل ایرانی، اکبر گلپایگانی را به شرح ذیل قرائت کرد:
«فقدان استاد گران قدر موسیقی ایران، جلیلی شهناز را به مردم هنر دوست اصفهان تسلیت می‌گویم هیچ کس چون جلیل شهناز نتوانست در نوازندگی تار از خود خلاقیت نشان دهد آثار وی ملودی‌های پر مغز زیبا و جاودانه بود و نواخته‌های بسیاری از این استاد بی نظیر بر جای مانده است که در هیچ کدام ” تکرار” نقشی ندارد همه نوآوری و همه بداهه‌پردازی است.
بسیاری نی نواختند،می‌نوازند و خواهند نواخت اما هیچ کس ( حسن کسایی) نشد و نخواهد شد…
تردید ندارم روزی و روزگاری خواهد آمد که ما نیستیم اما مجسمه سه اسطوره جاودان موسیقی ایران درشهر اصفهان را بنا خواهند کرد.
مجسه تاج اصفهانی در ورودی شهر اصفهان
مجسمه حسن کسایی را در میدان نقش جهان ( که نگین شهر اصفهان است)
و مجسمه مجسمه جلیل شهناز در خروجی اصفهان ( به سمت شهر حافظ و سعدی یعنی شیراز)
یاد هنرشان_ همواره برای ملت و فرهنگ ایران جاودانه باد _ دوستدارتان اکبر گلپایگانی 5 تیرماه 1392″
جلیل شهناز در بداهه نوازی نظیر نداشت
در ادامه ساسان سپنتا با بیان اینکه هنر جلیل شهناز کاری سنتی بود و به هیچ وجه تابع مد و بازار روز نبود، گفت: استاد شهناز و حسن کسایی در خصوص بداهه نوازی و جواب آواز دادن نظیر نداشتند.
این موسیقیدان افزود: معرفی شهناز به عموم مردم مدیون رادیو بود چرا که این ابزار، ساز و آواز اساتید را از کنچ برخی خانه ها به گوش عامه مردم رسانید و این “مرد عزیز” از سال 1328 با ورود به رادیو اصفهان همه علاقه و استعدادش را در طبق اخلاص هنر گذاشت و به مردم ایران تقدیم کرد.
این استاد موسیقی اصیل ایرانی با بیان اینکه شهناز خود معرف هنر خودش بود، تاکید کرد: کلنل وزیری امکان نداشت از شخصی که ازذره ای شایستگی برخوردار نبود لحظه ای تعریف کند و ستودن و تعریف شهناز توسط وزیری نشانگر هنر واقعی وی است.
بزرگان هنر اصفهان جانشینی نخواهند داشت
همچنین دیگر ادب دوست و موسیقی شناس خاک اصفهان استاد کاویانی اظهار کرد: متاسفانه از سال 1360 تاکنون گلزار ادب و هنر ایران مزار هنرمندان شده است چرا که در طول این سال ها پروردگار آواز، ” تاج اصفهانی”و رب النوع سخن قدسی، “عبید زاکانی” و در عصر حاضر ارحام صدرو زنده یاد حسن کسایی از بین ما رفتند و در روزهای اخیر هم استاد بزرگ تار نوازی ایران، جلیل شهناز دیده در خاک پنهان کرده است و ما را به سوگ خود نشاند.
وی با بیان اینکه این بزرگان جانشینی نخواهند داشت، گفت: همت بالا، محیط خانوادگی مناسب و عشق بی حد، دست در دست هم داد و جلیل شهناز را به جامعه هنر تقدیم کرد.
دیدی که کاسه تار را عنکبوت لانه نکرد!
در ادامه استاد تقی سعیدی یکی از خوانندگان اصفهان خطاب به حاضران گفت: مرحوم روح الله خالقی در کتاب سرگذشت موسیقی ایران می گوید که زمانی که آقا حسین قلی خان نوازنده بی بدیل تار در گذشت عارف قزوینی این بیت شعر را در وصف روی سرود: “کاسه تار بعد از او زیبد که عنکبوت بندد تار”
وی افزود: در سال 1377 از استاد علی تجویدی شنیدم که کلنل وزیری روزی به رادیو می اید و با شنیدن صدای تار استاد شهناز برجای نشسته و تا اتمام آْن قدم از قدم بر نمی دارد و بعد از پایان نواختن استاد جلیل شهناز می گوید:”دیدی که کاسه تار را عنکبوت لانه نکرد.”
به گزارش ایسنا، در این مراسم استاد سعیدی و استاد بطلانی قطعاتی حزن انگیز در فراغ بزرگ نوازنده تار ایران زمین خواندند.
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  استوری مجری تلویزیون درباره زن بلوندِ طالقانی صنم بانو 0 138 ۱۵-۰۸-۱، ۰۶:۳۸ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  افشای یک راز جنجالی درباره تتلو و سحر قریشی صنم بانو 1 170 ۰۷-۰۶-۱، ۰۶:۰۵ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  افشاگری «امیلیا کلارک» درباره بیماری مهلک‌اش صنم بانو 2 142 ۲۹-۰۴-۱، ۱۲:۲۶ ق.ظ
آخرین ارسال: هویدا مهرزاد

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان