۲۱-۰۹-۹۱، ۰۵:۴۹ ب.ظ
طبنا:روغن هسته انگور مادهای به نام رزوراترول دارد که یکی از پلیفنولهای بسیار قوی و با اهمیت در رژیم غذایی است و میتواند از بسیاری بیماریها از جمله بیماریهای چشمی، قلبی، کلیه و دیابت پیشگیری کند.
به گزارش خبرنگار سلامت طبنا؛ روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد. روغن هسته انگور با توجه به مقاومتش در برابر اکسیداسیون برای مصارف خوراکی و پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد.
مهمترین ویژگی هسته انگور، خاصیت بالقوه آنتیاکسیدانی موجود در آن است، به طوری که خاصیت آنتیاکسیدانی آن چندین برابر ویتامین C و ویتامین E که آنتیاکسیدانهای بالقوه هستند، در نظر گرفته میشود.
آنتیاکسیدانها موادی هستند که رادیکالهای آزاد (مواد مضر در بدن) را تخریب میکنند. رادیکالهای آزاد در واقع یونهای اکسیژنی هستند که با جذب بعضی الکترونها در سطح سلولی موجب صدمه زدن به DNA سلول و در نهایت تخریب آن میشوند. رادیکالهای آزاد به طور طبیعی در بدن تولید میگردن د، اما این روند با افزایش سن، تشدید میشود.
همچنین بعضی عوامل محیطی نظیر دود سیـ ـگار، بعضی داروها، اشعه ماوراءبنفش و آلودگی هوا نیز روند تولید آنها را سرعت میبخشند. در بررسیهای جدید انجام شده، افزایش سطح آنتیاکسیدان خون به دنبال تجویز مکمل هسته انگور مشاهده شد.
رادیکالهای آزاد همچنین در بروز عارضه پیری و مشکلات بسیاری از قبیل بیماریهای قلبی و سرطان دخیل هستند. آنتی اکسیدانهای موجود در هسته انگور قادر به خنثیسازی تاثیر رادیکالهای آزاد هستند و از بروز اغلب عوارض آنها جلوگیری میکنند.
نکتهای که مهم است و باید به آن توجه کرد، آن است که روغن هسته انگور یا هر روغن دیگری را هر چقدر هم که مفید باشد نباید بهطور کامل جایگزین سایر روغنها کرد.
در تغذیه همواره باید تعادل و توازن را مورد توجه قرار داد. وقتی مصرف روغنهای جامد را کم میکنیم، میتوانیم از روغنهای مایع مثل روغن زیتون، آفتابگردان و هسته انگور استفاده کنیم. اما نباید روغنهای مصرفی ما فقط روغن هسته انگور باشد.
از آنجا که رزوراترول به حرارت حساس است، نباید روغن هسته انگور را به قصد پخت و پز حرارت دهیم. حتی اگر روی بستهبندی این روغن نوشته شده باشد: «مقاوم به حرارت»، نباید از آن برای پخت و پز استفاده کرد زیرا در این صورت مواد مفید داخل روغن از بین میروند.
بهتر است از این روغن بهعنوان روغن سالاد در غذاهایی که حرارت نمیبینند، استفاده شود. طبیعتا خواصی که در روغن هسته انگور وجود دارد و با مصرف آن به بدن میرسد، با جویدن هسته انگور هم به بدن خواهد رسید. منتها این از جمله مواردی است که نمیتوان همیشه روی آن حساب کرد.
برخی افراد ممکن است به دلیل تنبلی رودهشان، خراش مری یا حتی به خاطر طعم گس خود این محصول، تمایلی به مصرف آن نداشته باشند اما اگر این مشکلات وجود نداشته باشد، مصرف هسته انگور راهی برای ورود رزوراترول به بدن است و مصرف روغنش نیز از مصرف خود هسته انگور راحتتر است.
روغن هسته انگور حاوی مقادیر قابل توجهی اسید چرب امگا -۶است، به طوری که حدود ۶۸درصد محتوای چربی آن از نوع اسید لینولئیک می باشد،
ولی از نظر امگا -۳بسیار ضعیف است، به طوری که فقط حدود ۰/۲ درصد اسید لینولنیک دارد .بقیه اسیدهای چرب آن شامل اسید اولئیک (خانواده امگا-۹)حدود ۱۹ درصد، اسید پالمتیک(اشباع)۷/۲درصد و اسید استئاریک۴/۸درصد است.
بر خلاف روغن زیتون که تحمل درجه حرارت بالا را ندارد؛روغن هسته انگور دمای پخت بالا را می تواند تحمل کند، چون نقطه ذوب بالاتری دارد وتغییر ناخوشایندی در ساختمان آن بوجو د نمی آید،
ضمن اینکه هیچ بو ومزه ای ندارد وممکن است برای ذائقه افرادی که بوی روغن زیتون رادوست ندارند، مقبولیت بیشتری داشته باشد.البته مهم است بدانید که محتوای آنتی اکسیدانی آن نیز بیشتر از روغن زیتون است.
روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است.
این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم. اسید لینولئیک (linoleic acid) موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.
این روغن می تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد. مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.
روغن هسته انگور کلسترول مضر (LDL) را کاهش و کلسترول مفید (HDL) را افزایش می دهد. از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.
بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند. ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.
مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.
با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.
این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است
به گزارش خبرنگار سلامت طبنا؛ روغن هسته انگور حاوی اسیدهای چرب با یک باند دوگانه است و به روغن زیتون شباهت زیادی دارد. روغن هسته انگور با توجه به مقاومتش در برابر اکسیداسیون برای مصارف خوراکی و پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد.
مهمترین ویژگی هسته انگور، خاصیت بالقوه آنتیاکسیدانی موجود در آن است، به طوری که خاصیت آنتیاکسیدانی آن چندین برابر ویتامین C و ویتامین E که آنتیاکسیدانهای بالقوه هستند، در نظر گرفته میشود.
آنتیاکسیدانها موادی هستند که رادیکالهای آزاد (مواد مضر در بدن) را تخریب میکنند. رادیکالهای آزاد در واقع یونهای اکسیژنی هستند که با جذب بعضی الکترونها در سطح سلولی موجب صدمه زدن به DNA سلول و در نهایت تخریب آن میشوند. رادیکالهای آزاد به طور طبیعی در بدن تولید میگردن د، اما این روند با افزایش سن، تشدید میشود.
همچنین بعضی عوامل محیطی نظیر دود سیـ ـگار، بعضی داروها، اشعه ماوراءبنفش و آلودگی هوا نیز روند تولید آنها را سرعت میبخشند. در بررسیهای جدید انجام شده، افزایش سطح آنتیاکسیدان خون به دنبال تجویز مکمل هسته انگور مشاهده شد.
رادیکالهای آزاد همچنین در بروز عارضه پیری و مشکلات بسیاری از قبیل بیماریهای قلبی و سرطان دخیل هستند. آنتی اکسیدانهای موجود در هسته انگور قادر به خنثیسازی تاثیر رادیکالهای آزاد هستند و از بروز اغلب عوارض آنها جلوگیری میکنند.
نکتهای که مهم است و باید به آن توجه کرد، آن است که روغن هسته انگور یا هر روغن دیگری را هر چقدر هم که مفید باشد نباید بهطور کامل جایگزین سایر روغنها کرد.
در تغذیه همواره باید تعادل و توازن را مورد توجه قرار داد. وقتی مصرف روغنهای جامد را کم میکنیم، میتوانیم از روغنهای مایع مثل روغن زیتون، آفتابگردان و هسته انگور استفاده کنیم. اما نباید روغنهای مصرفی ما فقط روغن هسته انگور باشد.
از آنجا که رزوراترول به حرارت حساس است، نباید روغن هسته انگور را به قصد پخت و پز حرارت دهیم. حتی اگر روی بستهبندی این روغن نوشته شده باشد: «مقاوم به حرارت»، نباید از آن برای پخت و پز استفاده کرد زیرا در این صورت مواد مفید داخل روغن از بین میروند.
بهتر است از این روغن بهعنوان روغن سالاد در غذاهایی که حرارت نمیبینند، استفاده شود. طبیعتا خواصی که در روغن هسته انگور وجود دارد و با مصرف آن به بدن میرسد، با جویدن هسته انگور هم به بدن خواهد رسید. منتها این از جمله مواردی است که نمیتوان همیشه روی آن حساب کرد.
برخی افراد ممکن است به دلیل تنبلی رودهشان، خراش مری یا حتی به خاطر طعم گس خود این محصول، تمایلی به مصرف آن نداشته باشند اما اگر این مشکلات وجود نداشته باشد، مصرف هسته انگور راهی برای ورود رزوراترول به بدن است و مصرف روغنش نیز از مصرف خود هسته انگور راحتتر است.
روغن هسته انگور حاوی مقادیر قابل توجهی اسید چرب امگا -۶است، به طوری که حدود ۶۸درصد محتوای چربی آن از نوع اسید لینولئیک می باشد،
ولی از نظر امگا -۳بسیار ضعیف است، به طوری که فقط حدود ۰/۲ درصد اسید لینولنیک دارد .بقیه اسیدهای چرب آن شامل اسید اولئیک (خانواده امگا-۹)حدود ۱۹ درصد، اسید پالمتیک(اشباع)۷/۲درصد و اسید استئاریک۴/۸درصد است.
بر خلاف روغن زیتون که تحمل درجه حرارت بالا را ندارد؛روغن هسته انگور دمای پخت بالا را می تواند تحمل کند، چون نقطه ذوب بالاتری دارد وتغییر ناخوشایندی در ساختمان آن بوجو د نمی آید،
ضمن اینکه هیچ بو ومزه ای ندارد وممکن است برای ذائقه افرادی که بوی روغن زیتون رادوست ندارند، مقبولیت بیشتری داشته باشد.البته مهم است بدانید که محتوای آنتی اکسیدانی آن نیز بیشتر از روغن زیتون است.
روغن هسته انگور از زمان های قدیم به دلیل خاصیت دارویی اهمیت زیادی داشته است.بررسی های جدید نیز نشان می دهد که روغن هسته انگور در تنظیم قند خون و جلوگیری از سرطان و بیماری های قلبی موثر است.
این روغن که سرشار از فلاوانوئید، بتاکاروتن، ویتامین C و E است خاصیت های زیادی دارد که در این مطلب این خواص را بررسی می کنیم. اسید لینولئیک (linoleic acid) موجود در آن، برای بازسازی پوست لازم است و تاثیر نرم کننده ای روی پوست و مو دارد.
این روغن می تواند به عنوان منقبض کننده و تقویت کننده پوست مورد استفاده قرار گیرد. مصرف این روغن برای رفع سیاهی دور چشم نیز مفید است.
روغن هسته انگور کلسترول مضر (LDL) را کاهش و کلسترول مفید (HDL) را افزایش می دهد. از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می کند. خاصیت آنتی اکسیدانی آن با رادیکال های آزاد مضر موجود در بدن مقابله می کند.
بررسی های متعددی نشان داده که این روغن از گسترش سلول های سرطانی در ریه، روده، پروستات و معده جلوگیری می کند. ترکیب موجود در آن از آسیب رسیدن به مویرگ ها جلوگیری می کند.
مصرف این روغن جریان خون و انعطاف پذیری مفصل ها را بهبود می بخشد.
با جلوگیری از ترشح هیستامین در سیستم ایمنی بدن هنگام واکنش آلرژی زا، علائم مربوط به آلرژی و آسم را کاهش می دهد.
این روغن در کاهش قند موجود در خون مفید است