نکات کلیدی درباره شربت زولبیا خانگی
بعد از جوش آمدن آب و وقتی شربت شروع به غلیظ شدن کرد، حرارت را پایین بیاورید. حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه (بسته به حرارت) طول میکشد تا شربت قوام پیدا کند.
وقتی شربت شروع به کش آمدن کرد، آماده است. غلظت آن باید کمی رقیقتر (شل تر) از عسل باشد.
اگر شربت بیش از حد غلیظ شود، بعد از ریختن شربت روی زولبیا، احتمالا شکرک زدن بالا میرود.
اگر شربت، زیادی رقیق باشد، باعث نرم شدن زولبیا خواهد شد.
طرز تهیه
مرحله اول؛ آماده کردن مایه زولبیا
در اولین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی، ماست و نشاسته را در یک ظرف بریزید و هم بزنید. بهتر است از همزن برقی استفاده کنید، ولی اگر در دسترس ندارید، مدت زمان هم زدن را بیشتر کنید. باید بعد از هم زدن، یک مایه یکدست و منسجم داشته باشید.
روغن مایع (۱ قاشق غذاخوری) روغن را اضافه کنید و دوباره هم بزنید. سپس گلاب، جوش شیرین و زعفران دم کرده را به مایع اضافه کنید.
مرحله دوم؛ استراحت دادن به مایه زولبیا
در دومین مرحله از طرز تهیه زولبیا خانگی، آرد را همراه با بیکینگ پودر ۲ بار از الک ریز بگذرانید و به مایه به دست آمده در مرحله اول اضافه کنید. مواد را دوباره کاملا با هم مخلوط کنید تا در انتها بسیار لطیف و یکدست شوند. مایه زولبیا باید رقیق و روان باشند تا به خوبی از قیف رد شوند.
مایه زولبیا را به مدت ۱ ساعت در دمای محیط قرار دهید تا به خوبی عمل بیاید. روی ظرف را بپوشانید. در آخر بای روی مایه زولبیا، حبابهای ریز تشکیل شود.
مرحله سوم؛ سرخ کردن زولبیا
دوباره مواد را هم بزنید تا حبابها حذف شوند. مواد زولبیا را در قیف بریزید. اگر قیف نداشتید، میتوانید از ظرف نگهداری سس استفاده کنید. یا اینکه از مواد را در یک پلاستیک فریزر بریزید و نوک آن را کمی با قیچی ببرید.
مقداری روغن در تابه تفلون بریزید و روی حرارت قرار دهید. به اندازه یک قطره از مایه زولبیا را در آن بیندازید. اگر به سرعت حجیم شد زمان مناسب برای سرخ کردن زولبیاهاست.
بعد از داغ شدن، مواد را به شکل دایرهای در روغن بریزید. باید اجازه دهید روی زولبیا، کمی طلایی شود. سپس آن را برگردانید تا سمت دیگر هم سرخ شود. از سرخ کردن بیش از حد زولبیاها خودداری کنید تا زیادی خشک نشود و رنگ آن به تیرگی نزند.
مرحله چهارم؛ آغشته کردن زولبیاها به شربت
زولبیاهای آماده شده را در شربت زولبیا که از قبل درست کرده اید و سرد شده است، بیندازید. باید همه جای زولبیاها به شربت آغشته شود. چند دقیقه زولبیاها را در شربت نگه دارید، سپس آنها را بیرون بیاورید. هر زولبیایی را که درست کردید، در شربت قرار دهید.
بعد از اینکه شربت روی همه زولبیاها را پوشاند، آنها را در یک صافی بگذارید تا شربت اضافی خود را از دست بدهد. سپس آنها را در ظرف مناسب بگذارید و سرو کنید. روی زولبیاها را با پودر نارگیل یا خلال بادام و پسته میتوانید تزیین کنید. اگر میخواهید زولبیا را برای مدت طولانی تری نگه دارید، حتما زولبیاها را در یک ظرف در بسته و در یخچال بگذارید.
برای درست کردن زولبیا از چه نشاستهای استفاده کنیم؟
نشاستهای را که انتخاب میکنید از نوع نشاسته گل باشد تا به خوبی در روغن حجیم شود و کف کند. نشاسته گل دانههای درشت تری دارد. در ضمن سعی کنید نشاسته تان مانده و کهنه نباشد. استفاده از نشاسته تازه باعث بیشتر پف کردن زولبیا خواهد شد.
بهترین ماست برای درست کردن زولبیا
بهتر است از ماست پرچرب و کمی ترش در طرز تهیه زولبیا خانگی استفاده کنید. ماست نباید به حدی ترش باشد که روی آن حباب تشکیل شده باشد. اگر از ماست خانگی استفاده کنید بهتر است. در غیر این صورت از ماست پرچرب پاستوریزه استفاده کنید.