امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شیرینی‌های خوشمزه قزوین؛ از شیرینی بهشتی تا حاج کریمی
#1
برترین ها: تنوع شیرینی و خوراکی‌های سنتی در استان قزوین، نشات گرفته از آداب و فرهنگ غذایی مردم این سرزمین است. انسان‌هایی خوش‌ذوق و هنرمند که با انواع خوردنی‌های بی‌همتایشان، در سراسر ایران و جهان، شهرتی به‌هم زده‌اند. از جمله‌ی این شیرینی‌های خوشمزه و وسوسه‌انگیز می‌توان به به شیرینی بهشتی،  اشاره کرد.
شیرینی بهشتی (شیرینی کرکی یا شیرینی نایینی)
مواد لازم:
پودر شکر ۲۰۰ گرم
روغن قنادی ۲۰۰ گرم
آرد سفید ۴۰۰ گرم
روغن مایع ۵۰ گرم
وانیل مقداری
پودر هل مقداری
پودر کاکائو مقداری
[عکس: 1731889_567.jpg]
طرز تهیه:
1. پودر شکر و روغن را باهمزن می‌زنیم تاکاملا سفید شود وانیل پودر هل را اضافه می‌کنیم مرحله بعد آرد اضافه می‌کنیم.
2. خوب که مخلوط شد روغن مایع را می‌ریزیم خمیر باید تااندازه‌ای نرم شود که بتوانیم آن راباقیف بزنیم اگر سفت بود کمی روغن مایه نیز اضافه می‌کنیم.
3. رنگ شیرینی بهشتی هم بستگی به سلیقه خودمان دارد که از پودر کاکائو و زعفران می‌توانیم استفاده کنیم .
4. خمیر که آماده شد داخل قیف ریخته وبا کمی فاصله از هم داخل دیس زده وروی آن را با کنجد خلال پسته یا سیاهدانه تزئین مکنیم وداخل فر بادرجه ۲۰۰قرار می‌دهیم زمان پخت حدود ۱۵ دقیقه می‌باشد.
شیرینی سه آرده (پادرازی)
مواد لازم:
روغن صاف ۲۵۰ گرم
وانیل یک چهارم ق م
آرد گندم ۱۲۵ گرم
آرد برنج ۱۲۵ گرم
آرد نخودچی ۱۵۰ گرم
پودر قند ۱۵۰ گرم
هل یک دوم قاشق چایخوری
تخم مرغ ۲ عدد
مواد رویی:
پودرقند یک دوم قاشق چایخوری
روغن مایع یک قاشق چایخوری
زرده ۱ عدد
زعفران دم کرده یک دوم قاشق چایخوری
[عکس: 1731890_546.jpg]
طرز تهیه:
1. آردها را با هم مخلوط کرده و روغن را اضافه می‌کنیم و خوب ورز می‌دهیم.
2. پودر هل را اضافه می‌کنیم و در ظرفی پودر قند را الک کرده و تخم مرغ و وانیل را اضافه می‌کنیم و با همزن می‌زنیم تا یکدست شوند.
3. مواد را به آردها افزوده و روی خمیر را با کیسه نایلونی پوشانده و ۱ ساعت در یخچال استراحت می‌دهیم.
4. کمی از خمیر را بین دو کیسه یا کاغذ روغنی با وردنه به ضخامت ۲-۳ میلی‌متر باز کرده و با قالب پادرازی قالب می‌زنیم و داخل سینی می‌چینیم و روی شیرینی‌ها را زرده زده و روی زرده‌ها ترکیب مواد رویی را می‌مالیم و در فر با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۱۰ دقیقه می‌پزیم.
شیرینی حاج کریمی
مواد خمیر:
روغن جامد ۴۰۰ گرم
پودر قند ۳۵۰ گرم
پودر هل یک قاشق چایخوری
تخم مرغ ۵ عدد
ماست ۶۰ میلی گرم
آرد گندم ۵۰۰ گرم
آرد برنج ۵۰۰ گرم
بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری
مواد میانی:
پودر گردو ۳۵۰ گرم
پودر قند ۵۰ گرم
پودر هل یک قاشق چایخوری
دارچین یک قاشق چایخوری
گلاب ۲ قاشق سوپخوری (۳۰ میلی لیتر)
روغن مایع ۲ قاشق سوپخوری (۳۰ میلی لیتر)
مواد تزیینی:
کنجد
خلال پسته
[عکس: 1731894_858.jpg]
طرز تهیه:
1. روغن جامد، پودر قند و هل را با همزن می‌زنیم تا خوب مخلوط شود.
2. ابتدا تخم مرغ‌ها را در ظرف دیگری شکسته کمی مخلوط می‌کنیم تا سفیده و زرده مخلوط شود.
3. بعد تخم مرغ و ماست را به مواد اضافه می‌کنیم و با مخلوط کن بهم می‌زنیم تا مخلوط یکدستی به دست آید.
4. در آخر آردها و بیکینگ پودر را که با یکدیگر الک شده‌اند را بار دیگر از الک گذرانده به مخلوط اضافه می‌کنیم تا به شکل خمیر در بیاید. این خمیر ورز دادن نیاز ندارد.
5. خمیر را چند ساعت استراحت می‌دهیم.
6. مواد میانی خمیر را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و به شکل گلوله‌ای به اندازه فندق درآورده آماده می‌گذاریم.
7. خمیر را پهن کرده و مواد میانی را با فاصله مناسب بر روی لایه اول قرار می‌دهیم. یک لایه دیگر از خمیر بر روی این دو قرار داده و قالب می‌زنیم.
8. دو لایه را کمی بهم فشار می‌دهیم تا به هم بچسبد.
9. داخل سینی را کمی چرب کرده و شیرینی را در سینی بچینید سپس روی هر کدام را با کنجد یا پسته تزئین کنید.
10. سینی را درون فری که از نیم ساعت قبل با حرارت ۱۷۰ درجه سانتیگراد گرم کرده‌اید به مدت ۲۰ – ۲۵ دقیقه قرار دهید (وقتی زیر شیرینی‌ها کمی طلایی شد یعنی پخته است)؛ اجازه دهید شیرینی‌ها خنک شوند سپس درون ظرف مناسب قرار دهید و سرو کنید.
شیرینی روح‌افزا
مواد لازم:
شکر ۱ کیلو
آرد سفید مخصوص قنادی نیم کیلو
روغن جامد ۳۰۰ گرم
آب نیم کیلو
گلاب و هل به اندازه کافی
سرکه یک قاشق چایخوری
[عکس: 1731892_473.jpg]
طرز تهیه:
1. ابتدا شکر و آب را مخلوط کرده و روی گاز گذاشته بعد از جوش آمدن، سرکه به آن اضافه شود. بصورت شربت نیم عسلی درآمده آن را از روی گاز برداشته و با یک کفگیر چوبی بهم بزنید تا به صورت فرنی درآید.
2. بعد روغن و آرد به روی گاز گذاشته تا مثل حلوا قرمز شده آن را به شکر اضافه کرده بهم بزنید نیم لیوان گلاب و مقدار پودر هل به آن اضافه شود.
3. آن را روی سینی شیرینی پهن کنید و مقدار پودر پسته روی آن می‌ریزید و بعد از ۲ ساعت که کاملاً سرد شد آنرا برش داده به صورت قالبهای لوزی ریز درمی آورید.
شیرینی نازک
مواد لازم
آرد سفید قنادی: ۵۰۰ گرم
نمک: یک پنجم قاشق چای خوری
بیکینگ پودر: ۲ قاشق چای خوری سر پر
کره یا مارگارین: ۲۵۰ گرم
تخم مرغ کامل: ۲ عدد
وانیل خالص: نوک قاشق چای خوری
خامهٔ صبحانه: ۲ قاشق غذاخوری
ماست (معمولی): ۱۵۰ گرم
مواد لازم برای مایهٔ درونی نازک:
کره یا مارگارین: ۲۰۰ گرم
شکر: دو و یک چارک پیمانه (۴۰۰ گرم)
آرد: ۳ پیمانه (حدود ۴۰۰ گرم)
هل سائیده شده: ۱ قاشق چای خوری
جوز هندی رنده شده: یک عدد کوچک
این شیرینی‌ها به علت داشتن کره یا مارگارین بسیار ترد و خوش‌خوراک بوده، قابلیت نگهداری نسبتاً طولانی دارند.
[عکس: 1731893_930.jpg]
طرز تهیهٔ خمیر:
1. آرد، نمک و بیکینگ پودر را ۳ بار با هم الک کنید.
2. کره یا مارگارین ذوب شده در دمای آشپزخانه را با همزن بزنید تا کرم رنگ شود.
3. ۳ قاشق غذاخوری از مخلوط آرد را روی کره یا مارگارین ریخته، هم بزنید.
4. تخم مرغ‌ها را دانه‌دانه اضافه کرده هر بار مخلوط را هم بزنید، با اضافه کردن هر تخم مرغ ۳ قاشق غذاخوری آرد به مایه اضافه نمایید.
5. با تخم مرغ دوم وانیل را هم اضافه نمایید (اضافه کردن آرد به صورت مرحله به مرحله برای سفت نگه داشتن خمیر است).
6. خامه را اضافه نموده، هم بزنید و مجدداً کمی از مخلوط آرد را به کار ببرید.
7. ماست را اضافه نموده، آن را به خورد خمیر بدهید.
8. در این مرحله همزن را خاموش کرده، باقیماندهٔ مخلوط آرد با دست به خورد خمیر بدهید.
9. در انتها خمیر به دست آمده خمیر نرم و لطیفی است که به دست تمیز نمی‌چسبد (منظور از دست تمیز دستی است که هنوز با خمیر تماس نداشته است). روی خمیر را بپوشانید تا مایه درونی را آماده سازید. (استفاده از هل و جوز هندی اجباری نبوده و سلیقه ایست ولی کاربرد آن‌ها توصیه می‌شود).
طرز تهیهٔ مایه درونی:
1. همهٔ مواد را داخل دستگاه غذاساز ریخته، مخلوط نمایید یا اینکه به کمک نوک انگشتان مالش دهید تا به صورت خرده نان درآید.
طرز پیچیدن نازک:
1. در ابتدا فر را روی حرارت ۱۸۰درجهٔ سانتی گراد روشن نمایید.
2. یک عدد سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده، کاغذ را با روغن مایع چرب کنید.
3. خمیر آماده شده را وزن کرده، آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
4. باقیمانده را مجدداً به دو قسمت مساوی تقسیم کنید (برای تهیهٔ دو رولت برای نازک).
5. هر قسمت از خمیر را روی سطح کاری که آرد پاشی شده است به صورت چهارگوش به قطر ۲ میلی‌متر پهن کنید (آردهای اضافه را با قلم موی بزرگ بتکانید تا شیرینی بعد از پخت زیاد خشک نشود).
6. با مایهٔ درونی روی خمیر را بپوشانید.
7. با کف دست مواد را روی خمیر فشار دهید تا به آن بچسبد.
8. از یک طرف خمیر را به صورت رولت بپیچانید. دو طرف رولت را ببندید و کمی آن را تخت کنید و با کشیدن رولت آن را نازک تر کرده به آن طول بدهید.
9. رولت را با کارد دالبردار به صورت دلخواه برش دهید و برش‌ها را درون سینی فر با فاصله بچینید. کار را با قسمت دوم خمیر تکرار کنید.
احترام که میزاری فکر میکنن لایق احترامن!
نه عزیزم! مارو مادرمون درست تربیت کرده..
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
دلم خواست Tongue
و خدایی که در این نزدیکیست..!
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
شیرینی نان چرخی
مواد لازم
آرد برنج ۷۵۰گرم
آرد سفید ۷۵۰گرم
روغن جامد ۷۵۰گرم
پودر قند ۳۷۵گرم
زرده تخم مرغ ۵عدد
ماست ۱لیوان
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
[عکس: 1731981_501.jpg]
طرز تهیه:
1. روغن، پودر قند رو با همزن می‌زنیم تا خوب با هم مخلوط بشوند.
2. بعد زرده‌های تخم مرغ رو همراه با پودر هل اضافه و دوباره با همزن می‌زنیم.
3. حالا بکینگ پودر رو به ماست اضافه و مخلوط می‌کنیم بعد به مواد دیگه مون اضافه می‌کنیم.
4. بعد از اینکه موادمون خوب با هم مخلوط و یکدست شدن همزن رو کنار میذاریم و آرد برنج، آرد سفید رو یکمرتبه اضافه می‌کنیم با دست شروع میکیم به مخلوط کردن و ورز دادن (البته نباید خیلی ورز بدهیم چون خمیر به روغن افتاده و سفت می‌شود)
5. خمیر رو به شکل گلوله در می‌آوریم و روی آن را با کیسه فریزر می‌پوشانیم و در جای خنک قرار می‌دهیم تا به مدت ۱۲ ساعت خمیر استراحت کنئ.
6. قالب نان چرخی را به چرخ گوشت نصب می‌کنیم.
7. خمیر را بعد از استراحت دوباره کمی ورز می‌دهیم تا نرم بشود حالا داخل چرخ گوشت می‌ریزیم و از چرخ رد می‌کنیم بعد به اندازه دلخواه خمیر را برش میدیم.
8. در سینی فر می‌چینیم روی آن مقداری پودر پسته می‌ریزیم بعد در طبقه وسط فر با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار می‌دهیم.
نکته:
1. یک ربع قبل فر رو روشن کنید تا گرم بشود.
2. برای تزیین روی شیرینی‌ها به جای پودر پسته از خرفه هم می‌توانید استفاده کنید.
3. آرد برنج و پودر قند رو از حریر رد کنید.
4. آرد سفید رو از الک رد کنید.
احترام که میزاری فکر میکنن لایق احترامن!
نه عزیزم! مارو مادرمون درست تربیت کرده..
پاسخ
سپاس شده توسط:
#4
کیک شربتی
مواد لازم:
زعفران ۱ قاشق چایخوری
هل ۱/۴ قاشق چایخوری
گلاب ۱/۴ لیوان
شکر ۱ لیوان
آب ۱ لیوان
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
هل ۱/۴ قاشق چایخوری
ماست شیرین ۱ پیمانه
روغن ۱ پیمانه
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱ پیمانه
آرد سفید ۲ پیمانه
پودر نارگیل و پودر پسته برای تزئین به مقدار لازم
[عکس: 1731982_713.jpg]
طرز تهیه:
1. فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید.
2. روغن و شکر را خوب بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و کرمی رنگ شود.(شکر باید در روغن حل شود).
3. سپس تخم مرغها را دانه‌دانه اضافه کرده و با همزن خوب هم بزنید. پس از اضافه کردن هر عدد مایه را ۳۰ ثانیه بهم بزنید.
4. هل و سپس ماست را به مخلوط اضافه کرده و خوب هم بزنید.
5. آرد را با بیکینگ پودر ۲ مرتبه الک کنید تا گلوله‌های آردی از بین بروند اما زیاد از حد هم آنها را هم نزنید.
6. درون قالب کاغذ روغنی انداخته و آن را چرب کنید.
7. مواد را در قالب بریزید؛ و به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید.
8. از خلال دندان برای تست پخت کیک استفاده کنید و اگر مواد کیک به خلال دندان نچسبید، کیک آماده است. کیک را برش بزنید و در گوشه‌ای قرار دهید تا خنک شود.
طرز تهیه شربت:
1. برای تهیه شربت کیک، آب و شکر و زعفران را به مدت ۱۰ دقیقه در شیر جوش بجوشانید و بعد هل و در آخر گلاب را اضافه کنید.
2. بعد از دو سه جوش، شربت را از روی حرارت بردارید و در گوشه‌ای قرار دهید تا خنک شود.
3. پس از خنک شدن شربت و کیک، شربت را روی کیک بریزید و اجازه دهید تا کیک خوب خیس شود.
4. کیک را حداقل ۴ ساعت درون یخچال نگهداری کنید.
نکات:
بهتر است میزان شکر را نصف کنید تا شیرینی بیش از حد دلتان را نزند.
مایه این کیک کمی سفت است و هنگامیگه وارد قالب می‌شود باید آن را با قاشق پخش کنید. اما نیازی به صاف کردن روی مایه کیک نیست.
زودتر از ۲۰ دقیقه در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد. گاهی متناسب با نوع فر ممکن است پخت تا ۵۰ دقیقه هم طول بکشد.
برای طلائی شدن رویه کیک می‌توانید حدود ۳ دقیقه گریل را روشن کنید.
احترام که میزاری فکر میکنن لایق احترامن!
نه عزیزم! مارو مادرمون درست تربیت کرده..
پاسخ
سپاس شده توسط:
#5
نان چای (مشترک با همدان)
مواد لازم
آرد به میزان لازم
کره ۱ پیمانه
تخم مرغ ۳ عدد
پودر قند ۱ پیمانه
ماست ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر ۱ دوم قاشق چایخوری
هل ۱ قاشق چایخوری
[عکس: 1732015_243.jpg]
طرز تهیه
1. کره و پودر قند رو می‌زنیم تا کاملا یکدست بشه.
2. ۱ عدد تخم مرغ کامل و ۲ تا زرده و هل رو اضافه کرده و مجددا می‌زنیم (دو تا سفیده اضافه است).
3. ماست و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده و به مواد اضافه می‌کنیم.
4. در انتها آرد رو به تدریج اضافه می‌کنیم تا وقتی که خمیر نرم و یکدستی به دست بیاد.
5. خمیر رو به قطر یک سانت با وردنه باز کرده و با قالب دلخواه بهش شکل میدیم.
6. خمیرهای قالب زده رو داخل سینی فر می‌چینیم و روش رو زردهٔ تخم مرغ مالیده و کنجد می‌پاشیم و به مدت نیم ساعت داخل فر ۱۷۰ درجه قرار میدیم تا بپزد.
احترام که میزاری فکر میکنن لایق احترامن!
نه عزیزم! مارو مادرمون درست تربیت کرده..
پاسخ
سپاس شده توسط:
#6
نان قندی
مواد لازم
شکر ۵۰ گرم
روغن مایع ۹۰ گرم
آب ۸۵ میلی لیتر
آرد ۴۰۰ گرم
نمک میوه ۲/۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ برای رومال
 
[عکس: 1731984_176.jpg]
طرز تهیه
1. شکر، روغن، آب را مخلوط می‌کنیم وبا همزن دستی می‌زنیم نمک میوه را اضافه می‌کنیم و در آخر آرد را اضافه می‌کنیم تا به شکل خمیر یک دستی در بیاد.
2. این خمیر نیاز به استراحت ندارد و سریع درست می‌شود.
3. بعد خمیر را پهن می‌کنیم و با چنگال یا هر وسیلهٔ دیگر سوراخ ایجاد کنید تا پف نکند بعد روی آن زرده تخم مرغ بزنید.
4. هر چه خمیر نازک تر باشد بهتر است. مدتی نانتان را در فر می‌گذارید تا طلایی شود.
احترام که میزاری فکر میکنن لایق احترامن!
نه عزیزم! مارو مادرمون درست تربیت کرده..
پاسخ
سپاس شده توسط:
#7
قرابیه (مشترک با تبریز)
مواد لازم
بادام پوست گرفته خام ۱۵۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
سفیده تخم مرغ ۳عدد
مخلوط مغز پسته و بادام و شکر به میزان لازم
[عکس: 1731985_209.jpg]
طرز تهیه:
1. بادام را به صورت پودر درآوردید و همراه با شکر و سفیدهٔ تخم مرغ دو بار، با دنده ریز چرخ گوشت چرخ کنید.
2. اگر خمیر سفت بود، کمی سفیدهٔ تخم مرغ به آن اضافه کنید.
3. خمیر را ورز دهید تا سفید رنگ شود.
4. سپس داخل قیف پارچه‌ای با سر ماسورهٔ ساده بریزید.
5. داخل سینی فر، کاغذ روغنی گذاشته و خمیر را توسط قیف به شکل دایره، با فاصله روی سینی بریزید.
6. سپس روی آن‌ها پسته و بادام و شکر بریزید.
7. شیرینی‌ها را در طبقه وسط فری که از قبل با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم شده، به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا روی آنها طلایی شود.
8. بعد از سرد شدن، شیرینی‌ها از کاغذ روغنی جدا کنید.
9. این شیرینی‌ها در مجاورت هوا زود خشک می‌شوند، لذا آنها را در ظرف دردار یا کیسهٔ نایلونی دربسته‌ای نگه دارید.
احترام که میزاری فکر میکنن لایق احترامن!
نه عزیزم! مارو مادرمون درست تربیت کرده..
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طرز تهیه بورک خوشمزه mobina2020 0 853 ۲۵-۰۷-۰، ۱۰:۴۲ ق.ظ
آخرین ارسال: mobina2020
  محبوب‌ترین غذا‌های محلی ایران: خراسان جنوبی صنم بانو 2 347 ۲۶-۰۶-۰، ۰۷:۱۶ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  سوپ پوره سیب‌زمینی، مناسب روز‌های شهریور صنم بانو 1 200 ۲۳-۰۶-۰، ۰۴:۳۳ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
4 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
nafas (۱۰-۰۶-۹۸, ۰۵:۰۸ ب.ظ)، زینب سلطان (۲۰-۰۴-۹۷, ۰۹:۵۹ ب.ظ)، ملکه برفی (۲۰-۰۴-۹۷, ۱۰:۵۳ ب.ظ)، نیـایــش (۲۲-۰۴-۹۷, ۰۶:۱۸ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان