امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عصبانی هستید؛ لبخند بزنید
#1
کارشناس ارشد روانشناسی در خراسان جنوبی گفت: حتی در مواقعی که بسیار عصبانی هستید، سعی کنید یک بار لبخند بزنید؛ زیرا تنها وقتی که حال خوبی داریم، لبخند نمی‌زنیم؛ بلکه در زمانی که می‌خواهیم حال بهتری داشته باشیم نیز لبخند به لبانمان می‌نشیند.
عادله قلاسی، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان جنوبی، گفت: خشم نوعی هیجان روحی است که اغلب بر اثر واکنش شخص نسبت به رفتار ناشایست دیگران بروز می‌کند.

وی افزود: خشم می‌تواند یک رنجش و ناراحتی زودگذر و یا یک عصبانیت تمام عیار باشد، در هر حال پدیده‌ای کاملا طبیعی و مانند سایر احساسات نشانه سلامت و تندرستی و عواطف انسانی می‌باشد.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی ادامه داد: هنگامی که خشم از کنترل خارج شود، می‌تواند به یک حس مخرب و ویرانگر تبدیل شود و پیامدهای ناگوار در محیط کار، روابط شخصی و در تمامی عرصه‌های زندگی شما بوجود آورد.

خشم و حس خودبزرگ بینی

قلاسی اظهارکرد: همچنین خشم می‌تواند حس خود بزرگ بینی را در شما زنده کند و زودتر از آنچه تصور می‌کنید به سلامت شما آسیب می‌رساند.

وی تاکید کرد: متاسفانه خشم برای شما مانند همدم همیشگی است که تمام عمر همراهتان خواهد بود و با هر طغیانی، فشار خونتان را به مقدار قابل توجهی بالا خواهد برد و این تنها یکی از پیامدهای زیانبار خشم بر تندرستی شما است.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی یادآور شد: افزون بر این باید بدانید که خشم و عصبانیت همچون زهری است که دائما به درون شما می‌ریزد.

خشم چیست؟

قلاسی با اشاره به اینکه خشم یک نوع احساس است که همواره بین دو حالت متغیر است، تصریح کرد: خشم می‌تواند عصبانیت و ناراحتی جزئی و یا در نوع حاد آن ، واکنشی جنون‌آمیز باشد.

وی افزود: خشم نیز احساسی نظیر سایر احساسات انسان است که با ویژگی‌های روانشناسی اشخاص تغییر می‌کند.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: هنگامی که عصبانی می‌شوید آثار فیزیولوژیک خشم در بدن ظاهر می‌شود، ضربان قلب و فشار خونتان بالا می‌رود و میزان ترشح هورمون‌ها نیز افزایش می‌یابد.

قلاسی با بیان اینکه عصبانیت می‌تواند به دلیل حوادث و رویدادهای بیرونی و یا تغییرات درونی باشد، تصریح کرد: ممکن است شما از شخص خاصی مانند همکاران، اعضاء خانواده و یا رئیس خود رنجیده باشید و رفتار آن‌ها باعث عصبانیت شما شده باشد و یا ترافیک و شلوغی شهر شما را خشمگین کند.

وی ادامه داد: فکر کردن و نگرانی در مورد مسائل و مشکلات روزمره و یا به یادآوردن وقایعی که قبلا باعث خشم و ناراحتی شما شده‌اند نیز از عواملی هستند که می‌توانند خشم شما را برانگیزند.

این کارشناس ارشد روانشناسی یادآور شد: بیان کردن خشم ، صحبت کردن پرخاشگرانه و عکس‌العمل تند و خشن حالتی غریزی است که اکثر ما هنگامی که خشمگین می‌شویم، از خود بروز می‌دهیم.

قلاسی اظهار کرد: خشم عکس‌العمل طبیعی در برابر تهدید و خطر است که به ما این اجازه را می‌دهد که در شرایط بحرانی از خود دفاع کنیم. بنابراین عصبانیت برای بقا و پایداری انسان‌ها ضروری و اجتناب ناپذیر است، وی تاکید کرد: ولی نباید فراموش کرد که برخورد فیزیکی با افراد و مواردی که ما را خشمگین می‌کنند، از لحاظ قانونی و معیارهای اجتماعی ناهنجار تلقی می‌شود و پیامدهائی منفی خواهد داشت.

این کارشناس ارشد روانشناسی ادامه داد: متاسفانه خشم و عصبانیت احساساتی هستند که به سختی می توان آنها را کنترل کرد اما با به کارگیری چند روش کارآمد می توان تلاشی سودمند در جهت کنترل این احساسات کرد.

قلاسی افزود: فراموش نکنید سلامتی مهمترین بخش زندگی هر فرد است و فردی که مدام عصبانی می شود، باید در انتظار بیماری هایی نظیر افزایش فشار و قند خون باشد.

وی با اشاره به اینکه یکی از ترفندهای بسیار موثر در مواقعی که به شدت عصبانی می شوید، نفس عمیق است، تصریح کرد: گرچه با انجام این کار خشم کاملا از بین نمی رود و مسئله برطرف نمی شود اما این روش می تواند شما را از هرگونه واکنش سریع و تصمیمات غیرمنطقی بازدارد.

این کارشناس ارشد روانشناسی تصریح کرد: سعی کنید حداقل برای یک بار، قضایا را از بیرون نگاه کنید و از خود بپرسید که آیا این شرایط آنقدر ارزش دارد که به خاطر آن عصبانی شوید؟

قلاسی تاکید کرد: اگر آگاهانه از خشم فاصله بگیرید، به سادگی می توانید به چنین سوالاتی جواب های ساده ای بدهید؛ چون در برخی موارد مشخص می شود چیزی که شما را برآشفته کرده، بسیار بی ارزش است.

وی ادامه داد: مسلم است که خشم خود را به سادگی نمی توانید مهار کنید اما یاد بگیرید که با مهم جلوه دادن خشم، فریاد زدن و حتی کوبیدن در نمی توانید بر خشمتان غلبه کنید؛ پس به ای این کارها، بکوشید تا خشمتان را مانند یک ابر تصور کنید؛ یعنی احساس کنید که خشم الان اینجاست ولی همزمان و به سرعت در حال حرکت و گذر است.

این کارشناس ارشد روانشاسی بالینی افزود: وقتی به قدری عصبانی هستید که نمی دانید چگونه باید از این حالت بیرون بیایید، بهتر است با یکی از دوستان صمیمی تان تماس بگیرید و از ته دل درباره خشم خود صحبت کنید تا حالتان بهتر شود.

قلاسی ادامه داد: در مواقعی که بسیار عصبانی هستید، لازم است خشمتان را تخلیه کنید. در این مواقع حرکت، بهترین وسیله برای رهایی سریع از عصبانیت است؛ زیرا با حرکت، هورمون استرس کاهش می یابد و هورمون اندروفین یا همان هورمون شادی آزاد می شود.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از راهکارهای مفید برای زدودن خشم، پیاده روی یا دویدن در اطراف منزل است، تاکید کرد: حتی در مواقعی که بسیار عصبانی هستید، سعی کنید یک بار لبخند بزنید؛ زیرا تنها وقتی که حال خوبی داریم، لبخند نمی زنیم؛ بلکه در زمانی که می خواهیم حال بهتری داشته باشیم نیز لبخند به لبانمان می نشیند؛

قلاسی خاطر نشان کرد: علاوه بر آن خنده استرس را کم می کند، فشار خون را کاهش می دهد و نیروهای دفاعی بدن را قوی تر می کند. فراموش نکنید در هر صورت، لبخند ارزشمند است.


[عکس: 2]
خنده بر لب میزنم تا کَــس نداند رازِ من
ورنه این دنیا که مـــا دیدیم ، خندیدن نداشت ...! 
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  غذاهای آرام بخش برای عصبانی‌ها taranomi 2 204 ۰۷-۱۱-۹۶، ۰۳:۰۷ ب.ظ
آخرین ارسال: AsαNα
  اگر طرفدار طول عمر هستید بخوانید نويد 0 159 ۱۲-۰۲-۹۴، ۰۷:۲۱ ب.ظ
آخرین ارسال: نويد

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
2 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
~ MoOn ~ (۲۲-۰۶-۹۴, ۱۰:۱۵ ب.ظ)، نويد (۲۲-۰۶-۹۴, ۱۰:۵۸ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان