۱۱-۰۲-۰، ۱۱:۲۱ ق.ظ
روزنامه همشهری: نان از هر نوع و شکلی که باشد، برکت سفرههای ایرانی است. البته این برکت سفره در وعدههای سحر و افطار ماه رمضان جایگاه خاصی دارد. بسیاری از روزهداران ترجیح میدهند طعم متفاوت و خوشمزه نانهای خانگی را در این ایام تجربه کنند.
از اینرو دستور تهیه ۳ نان محلی و خانگی را به شما آموزش میدهیم. این شما و این دستور ۳ نان خانگی و محلی برای سفرههای افطاری.
نان شیرمال
شیرمال، نانی بسیار خوشمزه و دلچسب و گزینهای عالی برای بازکردن روزه در سفره افطار است. بسیاری این نان را از بیرون تهیه میکنند، اما اینبار میخواهیم شما را با طرز تهیه شیرمال در خانه آشنا کنیم.
طرز تهیه
در کاسهای بزرگ، شیر گرم، تخممرغ، شکر، خمیرمایه، روغن و نمک را مخلوط کنید. آرد الکشده را کمکم و در چند مرحله به بقیه مواد اضافه کنید. دقت کنید از افزودن آرد بیشتر خودداری کنید تا نان خشک نشود. مواد را ابتدا با قاشق و سپس با دست ورز دهید تا خمیر جمع شود. حدود ۱۰ دقیقه خمیر را کاملا ورز دهید. در آخر سرکه را اضافه و با مواد مخلوط کنید. روی خمیر را بهمدت یک و نیم تا ۲ ساعت بپوشانید و به آن استراحت دهید. خمیر وَر آمده را به ۶ بخش تقسیم کنید و چانه بگیرید و ۲۰ دقیقه دیگر به چانهها استراحت دهید. سپس چانه را باز کرده و بعد از ورزدادن به شکل یک نان فانتزی کوچک دربیاورید. با زرده و دانههای روغنی رومال کنید. در فر از پیش گرمشده بهمدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا روی نانها طلایی و برشته شود.
مواد لازم
شیر گرم: یک پیمانه
آرد گندم سبوسدار: ۶۰۰ تا ۶۵۰ گرم
تخممرغ: ۲ عدد
خمیرمایه: یک قاشق غذاخوری
شکر: ۱۰۰ گرم
روغن مایع: ۱۰۰ میلی لیتر (نیم پیمانه سرخالی)
نمک و سرکه: هرکدام یک قاشق چایخوری
برای رومال:زرده تخممرغ یک عدد
کنجد، سیاهدانه و تخم کتان به مقدار کافی
از اینرو دستور تهیه ۳ نان محلی و خانگی را به شما آموزش میدهیم. این شما و این دستور ۳ نان خانگی و محلی برای سفرههای افطاری.
نان شیرمال
شیرمال، نانی بسیار خوشمزه و دلچسب و گزینهای عالی برای بازکردن روزه در سفره افطار است. بسیاری این نان را از بیرون تهیه میکنند، اما اینبار میخواهیم شما را با طرز تهیه شیرمال در خانه آشنا کنیم.
طرز تهیه
در کاسهای بزرگ، شیر گرم، تخممرغ، شکر، خمیرمایه، روغن و نمک را مخلوط کنید. آرد الکشده را کمکم و در چند مرحله به بقیه مواد اضافه کنید. دقت کنید از افزودن آرد بیشتر خودداری کنید تا نان خشک نشود. مواد را ابتدا با قاشق و سپس با دست ورز دهید تا خمیر جمع شود. حدود ۱۰ دقیقه خمیر را کاملا ورز دهید. در آخر سرکه را اضافه و با مواد مخلوط کنید. روی خمیر را بهمدت یک و نیم تا ۲ ساعت بپوشانید و به آن استراحت دهید. خمیر وَر آمده را به ۶ بخش تقسیم کنید و چانه بگیرید و ۲۰ دقیقه دیگر به چانهها استراحت دهید. سپس چانه را باز کرده و بعد از ورزدادن به شکل یک نان فانتزی کوچک دربیاورید. با زرده و دانههای روغنی رومال کنید. در فر از پیش گرمشده بهمدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید تا روی نانها طلایی و برشته شود.
مواد لازم
شیر گرم: یک پیمانه
آرد گندم سبوسدار: ۶۰۰ تا ۶۵۰ گرم
تخممرغ: ۲ عدد
خمیرمایه: یک قاشق غذاخوری
شکر: ۱۰۰ گرم
روغن مایع: ۱۰۰ میلی لیتر (نیم پیمانه سرخالی)
نمک و سرکه: هرکدام یک قاشق چایخوری
برای رومال:زرده تخممرغ یک عدد
کنجد، سیاهدانه و تخم کتان به مقدار کافی
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !