امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرانک ریبری؛ موشک رها شده از استانبول تا مونیخ
#1
 
 
 
روزنامه اعتماد - علي ميرزايي: «فرانك ريبري» بعد از گلزني در پيروزي ٣-١ ماه گذشته برابر بايرلوركوزن به رسانه‌ها گفته بود كه مي‌خواهد ١٠ سال ديگر در بايرن مونيخ بماند. مهاجم ٣٤ ساله سابق تيم ملي فرانسه كه قراردادش در انتهاي اين فصل به اتمام مي‌رسد به رسانه‌ها گفت: «هدف من اين است كه تا زماني كه ممكن است، در بايرن بمانم. خوشحالم از اينكه سالم و رو فرم هستم و از بودن در كنار تيم لذت مي‌برم؛ لذت از بازي و آموزش در كنار هم.
من معمولا كمك زيادي به مهاجمان كرده و دريبل‌هاي زيادي مي‌زنم اما زماني كه شما گلي به ثمر مي‌رسانيد اين فوق‌العاده است.» اينكه بازيكني بتواند تا ٤٤ سالگي براي يك تيم درجه يك فوتبال اروپا بازي كند بيشتر به يك شوخي مي‌ماند تا هدف؛ اما وقتي به گذشته و فرازو نشيب‌هاي گوناگوني كه پسر فقير فرانسوي پشت سر گزارده تا ستاره دنياي فوتبالي كه ما مي‌شناسيم باشد، بنگريم، خواهيم ديد كه با تلاش ريبري، هر احتمال ناچيزي، امكان وقوع مي‌يابد. ريبري پس از انتقال از مارسي در سال ٢٠٠٧ به تدريج به يكي از تاثيرگذارترين مهره‌هاي بايرن بدل شده است. هرچند جايگاه او در سمت چپ بايرن مونيخ از طرف هموطنش، «كينزگي كومان» در حال تهديد شدن است اما هنوز هم در تركيب اصلي تيم باقي مانده است.
[عکس: 1593913_173.jpg]
جاي زخمي كه از ريبري يك ستاره ساخت
ريبري در سال ١٩٨٣ در شهر ساحلي «بولوژونه شورمر» متولد شده و در يكي از محله‌هاي فقيرنشين حومه شهر رشد كرد. خوش شانس بود كه در دو سالگي، از تصادف يك كاميون با ماشيني كه او و خانواده‌اش در آن بودند جان سالم به دربرد اما دچار جراحت شديدي شد كه براي ترميم بيش از ١٠٠ بخيه روي صورتش زدند و آثار آن هنوز هم واضحا پيداست.
ريبري كوتاه قامت از اين زخم رنج برده و توسط همسن و سالان مورد تمسخر قرار مي‌گرفت اما نكته آموزنده زندگي ستاره بايرن مونيخ در اينجاست كه به جاي تسليم، بر سختي‌هاي شروع زندگي‌اش غلبه كرده تا امروز يك ستاره دنياي فوتبال باشد. مهاجم بين‌المللي سابق فرانسه اعتقاد دارد كه اين تجربه به او كمك كرده است تا روحيه‌اش را قوي‌تر كند. ريبري مي‌گويد: « اين زخم باعث شد كه براي همه‌چيزهايي كه بعدا به وجود آمد قوي‌تر شوم.» بنابراين جاي تعجب نيست كه او توانسته جايگاهش را در تركيب اصلي تيم بايرن براي سال‌ها حفظ كند.
برای هر دردی دو درمان است:

سکوت و زمان
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
كوتاه بودن براي «ليل» , دوره سخت يادگيري و قدم برداشتن در پله‌هاي اول موفقيت
ريبري با تلاش خود و در سن ١٣ سالگي به آكادمي باشگاه «ليل» پيوست اما سه سال بعد مجبور به ترك اين مدرسه فوتبال شد. او بعدها فاش كرد كه پس از شكستن آرنجش در تيم ليل مربيان مي‌خواستند او را به علت اينكه ريز اندام است، كنار بگذارند. ريبري در اين رابطه مي‌گويد: «من در بازي خوب بودم اما تنها يك مشكل وجود داشت كه آرنج من شكسته بود و به همين دليل مرا از اين تيم بيرون كردند. آنها پيش از اين نيز مي‌خواستند مرا بيرون كنند چون براي آنها خيلي كوتاه بودم. من آدمي نيستم كه از تلاش دست بكشم و خوشحالم از اينكه توانسته‌ام در مسيرهاي ديگر موفق شوم. » ريبري بعد از اين اخراج شرايط سختي را پشت سر گذارد؛ مدتي در يك تيم محلي؛ مدتي در تيم در حال ورشكستگي «المپيك آلز» و دوره‌اي يك ماهه نيز مجبور به همراهي پدر به عنوان كارگر ساختماني، ماحصل اين اخراج بود.
هافبك بايرن، اين مدت را يك دوره منحصر به فرد يادگيري مي‌داند كه او را بيشتر متعهد كرد تا يك بازيكن حرفه‌اي فوتبال باشد. ريبري در كتابش مي‌گويد: « من فهميدم كه كار پدرم چقدر سخت است و من براي اين كار ساخته نشده‌ام. بنابراين مجبورم تا با تلاش در فوتبال موفق باشم.» اوضاع ريبري در سال ٢٠٠٣ تغيير كرد؛ «فيليپ گورسات»، مدير باشگاه دسته سومي «برست» به ريبري اين فرصت را داد تا خودش را نشان داده و به تيم در رسيدن به دسته دوم فوتبال فرانسه كمك كند. گورسات در اين رابطه گفته بود: «اين بچه توانايي بازي در ليگ دسته دوم را دارد و در اينجا شرايط مناسب براي آن را به دست خواهد آورد.
شما خواهيد ديد كه او خيلي سريع است.» درآمد ريبري در برست ماهانه ٢٥٠ يورو بود كه براي ريبري بد نبود اما با پيوستن بازيكنان جديد با استيل‌هاي مناسب، شرايط باز هم سخت شد. گورسات اقرار مي‌كند: «در آن شرايط شانس شكست ريبري ٩٩ درصد و احتمال اينكه او بتواند به رويايش تحقق بخشد يك درصد بود.» اما ريبري اين كار را كرد و با كمك به باشگاه براي صعود به دسته بالاتر، در انتهاي فصل خود نيز به تيم «متز» پيوست كه شرايطي بهتر از باشگاه قبلي داشت.
تصميم تعيين‌كننده براي انتقال به تيم پرطرفدار گالاتاسراي و ملقب شدن به «فراريبري»
ريبري در سال ۲۰۰۴ براي متز به ميدان رفت اما پيشرفت چشمگيرش سبب جلب‌توجه خيلي از باشگاه‌هاي بزرگ شده بود و در حالي كه محبوبيت زيادي در بين هواداران «آژاكس»، «لنز» و «ليل» پيدا كرده بود تصميم به نقل مكان به غول تركيه‌اي گالاتاسراي گرفت. «گئورگي حاجي» سرمربي گالاتاسراي از گزينه خريد زمستاني او استفاده كرده و با ريبري قراردادي سه و نيم ساله به مبلغ دو و نيم ميليون يورو تنظيم شد كه تجارتي سودمند براي گالاتاسراي به نظر مي‌رسيد. ريبري در زمستان ۲۰۰۵ به گالاتاسراي رفته و بعد از چند بازي مجوز حضور در تركيب اصلي باشگاه را به دست آورد؛ صورت زخمي در گالاتاسراي شروع به بروز دادن خصوصياتي كرد كه امروز بدان شناخته مي‌شود. استارت‌هاي سريع ريبري در بال تيم سبب شد تا هواداران به او لقب «فراريبري» بدهند اين لقب به خاطر سرعت و كنترلش بر روي توپ به او داده شد.
دربي بين قاره‌اي خاطره‌انگيز سال ٢٠٠٥ در صدمين سال تاسيس
[عکس: 1593914_181.jpg]
اولين اثر ملموس ريبري در باشگاه، كمك به برد در برابر «آنكارا اسپور» و نگه داشتن تيمش در كورس قهرماني بود؛ با اين حال و با وجود باخت برابر فنرباغچه، وجود ريبري تضميني بود كه چنين اتفاقي در فينال جام حذفي رخ نخواهد داد. «فنرباغچه» در كورس قهرماني ليگ بوده و قبل از گالا به فينال جام حذفي رسيده بود. دربي بين اين دو تيم به خاطر قرارداشتن فنرباغچه در بخش آسيايي استانبول و گالاتاسراي در بخش اروپايي هميشه از حساسيت بالايي برخوردار بوده و به خود لقب دربي بين قاره‌اي گرفته است اما استرس ديگري براي فنرباغچه وجود داشت كه حدود يك دهه به جام حذفي«تركيه كاپ» نرسيده بود.
با اين حال، با توجه به بهتر بودن شرايط فنرباغچه و ميزباني اين تيم؛ شروع بازي غير منتظره بود. گالا در دقيقه ١٥ و توسط ريبري به اولين گل خود دست يافته و با دو گل «نكاتي» و «هاكان شكور» اختلاف بيشتر هم شد و در نهايت با پاسخ يكي از گل‌ها توسط «لوسيانو» نيمه اول بازي پايان يافت. با تعويض‌هاي فنرباغچه در ابتداي نيمه دوم اوضاع براي اين تيم اميدواركننده پيش مي‌رفت تا اينكه گل دقيقه ٧١ هاكان شكور همه‌چيز را سخت‌تر كرد.
هاكان در دقيقه ٨٦ هت تريك خود را كامل كرده و سبب پيروزي پرگل تيمش در اين بازي حساس شد. وقتي هواداران فنرباغچه به تابلو ورزشگاه نگاه مي‌كردند نتيجه باورپذير نبود. گالاتاسراي مي‌خواست كه صدمين سال تاسيس خود را با يك جام جشن بگيرد. در مقابل، فنرباغچه هم در يك رقابت تنگاتنگ با گالا و «ترابوزان اسپور» در روز پاياني قهرمان ليگ شد.
برای هر دردی دو درمان است:

سکوت و زمان
پاسخ
سپاس شده توسط: هویدا مهرزاد
#3
مديريت ضعيف هيات‌مديره، فسخ قرارداد و ناراحتي هواداران
ريبري پنج ماه بعد از امضاي قرارداد دايمي با گالاتاسراي و به دليل تعويق در پرداخت دستمزدش، تصميم به منقطع كردن قراردادش با باشگاه گرفت. در طول شش ماه حضور در ليگ تركيه ريبري ادعا كرد كه تنها يك بار به او پرداخت انجام شده است. از طرفي عضو هيات‌مديره باشگاه به هواداران گفته بود: «هيچ تاخيري در پرداخت‌هاي انجام شده به اين بازيكن وجود ندارد.» در ادامه ريبري به فرانسه برگشت تا به تيم «مارسي» بپيوندد كه اين موضوع سبب خشم هواداران گالا شد. دو نفر از اعضاي هيات‌مديره به پاريس رفته و حتي ريبري را تهديد نيز كردند كه در نهايت منجر به دخالت پليس شد. مسوولان گالاتاسراي از پذيرش مسووليت خود سرباز زده و باعث شدند تا يك پرونده بين‌المللي براي مدت دو سال باز بماند. عضو هيات‌مديره مي‌گفت: « هدف ما بازگشت ريبري است. اگر او نمي‌خواهد براي ما بازي كند، وكيل و مدير برنامه‌اش بايد اين هزينه را پرداخت كنند.
مقررات فيفا بيان مي‌دارد تا زماني كه تاخير در پرداخت كمتر از سه ماهه باشد نقض قرارداد محسوب نمي‌شود. » مواردي كه از ديد مسوولان گالاتاسراي از طرف ريبري نقض شده بود يك بند قرارداد بود با اين عنوان كه ريبري«اجازه ندارد مذاكره با هر باشگاه ديگري را بدون اطلاع‌اوليه با باشگاه انجام دهد، به عبارتي با گفت‌وگو با مسوولان مارسي، ريبري اين شرايط را نقض كرده است. آنها همچنين به يك بند اضافي اشاره كردند كه نشان مي‌داد، در صورتي كه ريبري مايل باشد با باشگاه ديگري مذاكره كند مجبور خواهد بود خسارت ١٠ ميليون يورويي پرداخت كند.» در ادامه باشگاه دستمزد ريبري را به اين بازيكن داد تا راه را براي بازگشتش هموار كند اما اتفاقات پيش آمده منجر شده بود كه ريبري اعتماد خود را نسبت به باشگاه از دست داده و لقاي استانبول را به عطايش ببخشد.
فيفا پس از بررسي شواهد حكم به نفع ريبري داد و در نهايت يك سال بعد نيز، دادگاه عالي ورزش«CAS» راي به ابطال قرارداد ريبري با گالاتاسراي داده و بدين‌ترتيب كشمكش‌هاي ريبري و گالاتاسراي پايان پذيرفت.
تبديل شدن به «جواهر» فوتبال فرانسه و بهترين بازيكن «بوندسليگا» و فوتبال اروپا
«ژان فرناندز» مربي سابق ريبري در متز، به ريبري كمك كرد تا بتواند به مارسي بپيوندد، در مقابل فراريبري نيز با سرعت و دقت بالاي خود به بهترين شكل جواب اعتماد مربي را داده و خيلي سريع در تركيب اصلي تيم قرار گرفت. نمايش درخشان اين هافبك مهاجم فرانسوي، سبب شد تا با وجود عدم سابقه ملي به تيم ملي نيز دعوت شده و براي فرانسه در جام جهاني ۲۰۰۶ بازي كند. بازي‌هاي درخشان فرانك در تيم ملي از او بازيكني محبوب ساخت. به طوري كه زين الدين زيدان او را «جواهر جديد» فوتبال فرانسه ناميده بود. در آن سال تيم‌هايي مانند رئال مادريد و آرسنال و ليون خواهان جذب او بودند ولي ريبري در مارسي باقي ماند.
اما در نهايت و در فصل بعد با قيمت ۲۵ ميليون يورو راهي بايرن مونيخ شده و قراردادي چهارساله با اين تيم امضا كرد. «فرانس بكن باوئر» اسطوره باشگاه بايرن كه در زمان انتقال ريبري رييس باشگاه بود، در مورد اين انتقال گفته بود: «امضاي قرارداد با ريبري همانند برنده شدن در بخت آزمايي بود.» پيشرفت صورت زخمي در بايرن نيز ادامه يافت، در سال دوم حضور در بايرن، او موفق به كسب عنوان بازيكن سال فوتبال آلمان شد، عنواني كه پيش از او تنها يك بار نصيب بازيكني غير آلماني شده بود. ريبري با پشتكارش توانسته است ركورد بيشترين حضور يك خارجي در ليگ آلمان را نصيب خود كرده و افتخارات زيادي را به همراه بايرن مونيخ جشن بگيرد؛ هفت قهرماني بوندس ليگا، پنج جام حذفي فوتبال آلمان، دو بار نايب قهرمان جام قهرمانان اروپا و بالاتر از همه سال طلايي ٢٠١٣. ريبري در اين سال فصل درخشاني را در كنار بايرن مونيخ تجربه كرده و قهرماني در بوندسليگا، جام حذفي و ليگ قهرمانان اروپا را تجربه كرد. هافبك ٣٠ ساله از فصلي عجيب و غريب لذت برده و با ثمر رساندن ١٠ گل و ١٥ پاس گل در ٢٧ بازي ليگ، ركورد خيره‌كننده‌اي از خود به جاي گذاشت.
ريبري در همين سال برنده جايزه بهترين بازيكن سال اروپا شد و در جام باشگاه‌هاي جهان نيز به عنوان بهترين بازيكن انتخاب شد هر چند در مراسم توپ طلاي جهان، پس از مسي و رونالدو سوم شد.
[عکس: 1593915_966.jpg]
تاثيرگذاري فوتبال تركيه بر زندگي حرفه‌اي ريبري
ريبري به دليل تلاش براي خروج از شرايط سخت دوران كودكي، ستوده شده و يك دهه كسب عناوين و افتخارات رنگارنگ او را به عنوان يكي از بزرگان نسلش شناسانده است. با اين وجود نمي‌توان تاثير ١٧ بازي كه ريبري براي گالاتاسراي انجام داد را ناديده گرفت كه نقش مهمي در تبديل ريبري از يك بازيكن عادي دنياي فوتبال به ستاره‌اي كه امروز مي‌شناسيم داشته است. ريبري خود نيز در مورد اين تجربه، مثبت فكر مي‌كند: «من خوشحالم كه در تركيه بازي كردم و هواداران پرشور اين كشور را شناختم. مردم آنجا باشگاه و كشورشان را نمايندگي مي‌كنند. آنها مرا دوست داشتند و قبولم كردند. من در خروج از اين تيم ناراحت شدم.»
برای هر دردی دو درمان است:

سکوت و زمان
پاسخ
سپاس شده توسط: هویدا مهرزاد ، هویدا مهرزاد


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  فرهاد ظریف از زندگی شخصی اش می گوید، جنبه بالا برایم دردسر ساز شده ~mahdis~ 0 173 ۰۷-۰۵-۹۴، ۰۱:۴۰ ب.ظ
آخرین ارسال: ~mahdis~

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
2 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
taranomi (۱۶-۱۲-۹۶, ۱۱:۲۶ ق.ظ)، هویدا مهرزاد (۱۵-۱۱-۹۹, ۱۲:۴۵ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان