امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرصت های تهدیدی به نام زلزله
#1
Star 
تاریخ انتشار : سه شنبه, 12 دی 1396 11:17


   
[عکس: 9610-47t1316.jpg]
 


از زمانی که سازنده‌ای تصمیم به ساخت یک بنا می‌گیرد، تا زمانی که آن ساختمان پابرجاست و یا حتی تخریب می‌شود، اشتغالزاست. کشیدن نقشه ساختمان، پی ریزی، آرماتور بندی، بتن ریزی، قالب بندی ستون‌ها و تیرهای اصلی ساختمان، دیوار سازی، سفت کاری، نازک کاری و .... از جمله مراحل ساخت و ساز است که هر کدام قشری از فعالان ساختمانی را در گیر می‌کند. علاوه بر افرادی که مستقیما درگیر ساخت می‌شوند، افراد زیادی از طریق تولید مصالح ساختمانی، حمل و نقل، ناظران شاغل در نظام مهندسی و شهرداری‌ها، کارکنان شرکت بیمه و ... را نیز درگیر می کند.
 
در زمانی که ساختمان‌ها قابل استفاده می‌شوند نیز هر از چندگاهی افرادی برای رنگ آمیزی مجدد، تغییر نما و دکوراسیون و مواردی همچون بهسازی سازه وارد حوزه اشتغالی صنعت ساختمان می‌شوند و در نهایت نیز به هر دلیلی که ساختمان تخریب شود، گروهی برای برداشت زباله سازه وارد می شوند. بنابراین حوزه اشتغال در ساختمان‌سازی، حوزه گسترده‌ای است که البته این روزها به دلیل مشکلات حاکی از تهدید زلزله روی دیگری از خود را نشان داده‌است.
 
این روزها که تب ترس از زلزله فراگیر است، معضلی به نام بافت فرسوده و نیاز به بهسازی و مستحکم سازی این بناها مطرح می‌شود. انجام این فعل، علاوه بر این که معضل آوار نشدن خانه بر سر ساکنان را حل می‌کند، باعث می شود که افراد زیادی از طریق اشتغال زائیده شده از دل این تهدید، سرکار بروند.
 
ساخت‌و‌ساز به‌عنوان صنعتی تاثیرگذار در اقتصاد و اشتغال کشور علاوه بر مشکل بیکاری با مشکلات دیگری چون کیفیت نامناسب ساختمان‌ها و حوادث بالای حین کار روبه‌رو است. در بیان کیفیت پایین ساختمان‌ها به عمر مفید آنها اشاره می‌شود که در کشور ما نسبت به کشورهای توسعه‌یافته تا یک‌سوم ارزیابی می‌شود و همچنین هزینه‌های سنگین و تعمیر و نگهداری که در مدت زمان کوتاه بهره‌برداری به مالکان تحمیل می‌شود. مشکل دیگر حوادث جانی کارگاه‌های ساختمانی است که 45 درصد کل حوادث کار کشور را تشکیل می‌دهد؛ آماری که در دیگر نقاط جهان تا 17 درصد گزارش می‌شود.
 
نیاز ضروری خانه‌های روستایی به استحکام بخشی
جواد خوانساری، عضو هیئت مدیره انجمن شرکت‌های ساختمانی در گفت و گو با «ابتکار» گفت: در تمامی شهرها و روستاهای کشور، ساختما‌هایی وجود دارد که اصطلاحا «معمارساز» نامیده می‌شوند و این ساختمان‌ها بدون وجود پی ریزی ضد زلزله ستون زده و سقف ها را بنا نهاده اند. ساختمان‌هایی از این دست باید کاملا خراب شده و از نو بازسازی شوند، زیرا آواری که ایجاد می‌کنند، خسارات زیادی به لحاظ مادی و جانی به بار می‌آورد. اما برخی دیگر از ساختمان‌ها، پی ریزی مناسب داشته‌اند، اما دیواره های جانبی و یا اسکلت فلزی و بتنی آن‌ها در جای مناسبی قرار نگرفته و با لرزش‌های زمین، می‌تواند خطرآفرین باشد. بنابراین این ساختمان‌ها را می‌توان بهسازی کرد تا از وقوع اتفاقات بدتر در این حوزه جلوگیری کند.
 
او افزود: اگر دولت و مالکان ساختمان‌ها در این حوزه به عملیات سرمایه‌گذاری بپردازند، اشتغال‌زایی زیادی در حوزه‌های ساختمانی و مسائل جانبی ساختمان‌ها مانند سیمان، فولاد و سایر مصالح وابسته پیش می‌آید. با توجه به این که وضعیت بسیاری از ساختمان‌ها به خصوص در روستاها و دهستان‌ها، وضعیت اسف‌باری است و زلزله اخیر کرمانشاه، این موضوع را به تلخی نشان داده است، ورود به این حوزه سرمایه گذاری و به تبع آن اشتغالزایی ناگزیر است. اما با اقدامات اصلاحی، اکنون می‌توانیم ساختمان ها را تا 7.5 ریشتر در مقابل زلزله ایمن کنیم.
 
نیم میلیون بیکار در صنعت ساختمان
حسین وثوقی ایرانی، عضو کمیسیون خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی در گفت و گو با «ابتکار» گفت: حدود نیم میلیون نفر اعضا نظام های مهندسی سراسر کشور در سال های اخیر که مسکن به لاک رکودی فرو رفته است، با بیکاری مفرط مواجه شدند. در این حوزه کارشناسان و دولتمردان روش های مختلفی مانند صدور خدمات فنی و مهندسی و رونق بخشی به صنعت ساختمان با اعطای وام مسکن را پیشنهاد می دهند. رونق بخشی به اشتغال فعالان ساختمان با استفاده از پتانسیل های بخش نوسازی و بهسازی بناهای ساخته شده و همچنین بازسازی مناطق زلزله زده نیز می تواند صورت بگیرد.
 
او افزود: البته مهم تر از این که بازاری ایجاد شود تا عده ای به اشتغال برسند، کافی نیست، بلکه ایجاد بهره وری در سازه ها، باید به عنوان هدف اول و مهم در این بخش شناخته شود، بنابراین ایجاد اشتغال باکیفیت در این حوزه می تواند در نیل به این هدف کمک رسان باشد.
 
وثوقی در ادامه با انتقاد به ساخت و سازهای دولتی و بخش نظامی در منطق زلزله زده گفت: در روزهای اولی که زلزله کرمانشاه رخ داد، برای مدیریت بحران و نظم مناطق بحران زده، این نهادها باید حضور پیدا می کردند، اما اکنون بازسازی این مناطق باید به دست بخش خصوصی سپرده شود. در ایر ان انجمن های صنعت ساختمان قدمتی بیش از 50 سال دارند و آرشیو بسیاری از شرکت های بزرگ پیمانکاری کشور حتی در سطح بین الملل حرفی برای گفتن دارند، بنابراین استفاده از پتانسیل بخش خصوصی در این موضوع ضروری است. لذا حاکمیت باید کار را به دست خصوصی بسپارد و خود با دقت بالایی نظارت داشته باشد.
 
این فعال صنعت خدمات فنی و مهندسی در ادامه به ضعف نظارتی و ضعف ساخت و ساز دولتی ها اشاره کرد و گفت: پس از تخریب 100 درصدی بنای بیمارستان تازه ساز سرپل ذهاب، وزیر مسکن به درستی انتقادهای جدی از ساخت و ساز بخش دولتی را عنوان کرد. در این اوضاع و گفت و گوهایی که حول محور این مشکلات به وجود آمد، شرکت های بیمه نیز وارد شدند. در پس ورود شرکت های بیمه به این بخش، علاوه بر این که ریسک خسارت زلزله کاهش پیدا می کند، ناظران بیمه نیز برای جلوگیری از ایجاد خسارت های آتی، در زمان ساخت و ساز حضور پیدا می کنند که این امر باعث افزایش استحکام بنا می شود.
 
وثوقی در خصوص وضعیت بازار مسکن گفت: در پاییز سال جاری، نسبت به پاییز سال گذشته، تعداد پروانه هی ساختمانی صادر شده، رو به فزونی داشته که این امر را می توانیم به عنوان پیش رونق صنعت ساختمان قلمداد کنیم و از آنجایی که رونق بخش مسکن، پیش شرط رونق اقتصادی است، می توانیم امیدوار باشیم که در پس آن رونق در اقتصاد کشور رخ بدهد.
 
ابتکار
  
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  اولین تصویر از خسارت تگرگ‌های تخم‌مرغی در کرمانشاه صنم بانو 0 26 ۲۳-۰۱-۳، ۰۷:۵۲ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  افشای ابعاد جدید از دلایل مرگ توله‌های «ایران» صنم بانو 1 174 ۲۹-۰۲-۱، ۰۴:۲۷ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  وضعیت شب گذشته مردم بندرعباس پس از زلزله صنم بانو 0 154 ۲۴-۰۸-۰، ۱۰:۰۴ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
3 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
صنم بانو (۱۲-۱۰-۹۶, ۰۲:۴۹ ب.ظ)، دخترشب (۱۲-۱۰-۹۶, ۰۸:۲۷ ب.ظ)، taranomi (۱۲-۱۰-۹۶, ۰۴:۰۹ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان