امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فواید مسافرت در سلامتی
#1
سفر


1- كاهش استرس و اضطراب

سفر به شما این امکان را می دهد که کمی فشار های روحی و جسمی را از خود دور کنید. حتی اگر سفر کاری باشد و شما مجبور باشید ساعت های متمادی در کنفرانس هایی شرکت کنید، در عوض با کشور یا شهر جدیدی آشنا خواهید شد. ممکن است مسافرت اضطراب و استرس هم داشته باشد، به خصوص اگر سفر شما همراه با گردش و بازدید از جاهای دیدنی باشد یا نیاز به آشنایی با زبان های مختلف داشته باشید یا مقصدتان شهری شلوغ باشد. اما استرس سفر یک استرس مثبت است و مثل اضطراب شما از کار زیاد یا زندگی روزمره نیست. كاهش فشار و استرس روحی همیشه به سلامتی شما کمک خواهد کرد.

2 - تنوع در زندگی
مسافرت از هر نوعی که باشد باعث می شود برای مدتی از زندگی عادی خود دور شوید و همین مسئله به تنهایی انرژی زیادی به شما می دهد. اینکه بخواهید برنامه روزانه خود را کمی تغییر دهید، می تواند به عنوان نوعی درمان محسوب شود و این کار از کسل و خسته شدن فکر و جسم جلوگیری می کند. بزرگی می گفت: "هر تغییر و تنوعی به اندازه استراحت خوب است".

3 - استفاده از هوای آزاد
سفر باعث می شود كه از چهاردیواری منزل یا محل كار دور شوید و بیشتر ازهوای تازه و سالم لذت ببرید. اگر برای گردش به کوهستان یا برای استراحت به کنار دریا بروید، نسبت به روزهای عادی عمیق تر نفس بكشید تا اکسیژن بیشتری وارد بدنتان شود. همچنین می توانید از آفتاب گرفتن هم استفاده ی زیادی ببرید، اما احتیاط های لازم برای جلوگیری از آفتاب سوختگی را فراموش نکنید.

4- تغییر در رفتار
برنامه ریزی هم قسمتی از تفریحات تان است. زمانی که سفری در پیش دارید، حتی یکنواختی و کار سخت باعث می شود که بهتر با مشکلات کاری کنار بیایید. سفر کردن دید و احساس تازه ای نسبت به فرهنگ ها و آداب و رسوم مختلف به شما می دهد و کمک می کند که از زندگی بیشتر لذت ببرید. سفر حتی باعث می شود دید تازه ای نسبت به شهر خودتان هم پیدا کنید.

5- آشنایی با افراد و فرهنگ های مختلف
سفر کمک می کند تا افراد مختلفی را ملاقات کنید. اجتماعی بودن و معاشرت کردن نوعی درمان به حساب می آید و باعث می شود با فرهنگ ها و آداب و رسوم مختلف آشنا شوید.

6- خاطرات سفر
اگر تواناییش را دارید که به هر کجا دوست دارید سفر کنید، این کار را انجام دهید چون ممکن است بعدها پشیمان شوید. پس اگر همیشه آرزو داشته اید به استرالیا سفر کنید، الان وقتش است. همچنین بد نیست در طول سفر حتما خاطرات خود را بنویسید و عکس های یادگاری بگیرید تا بعدها بتوانید از آن خاطرات به خوبی یاد کنید.

7- ارتباط بهتر با همسر
سفر به شما این امکان را می دهد که بدون فکر کردن به وظایف و مسئولیت های خانه، زمان بیشتری را با همسرتان بگذرانید و کمی به گذشته برگردید. مطمئناً گذراندن اوقاتی خوش کنار همسرتان در سفر، خیلی بهتر از دعوا کردن است. دور شدن از محیط خانه و کار، باعث تجدید قوا و آرامش می شود و برای سلامتی روحی خانواده نیز مفید است.

8 - مطالعه در سفر
سفر کردن یکی از فعالیت هایی است که نباید نادیده گرفته شود. اگر زیاد به مسافرت می روید، سعی کنید بیشتر روی فواید آن مطالعه کنید چون اینگونه از سفرتان بیشتر لذت خواهید برد. از فرصت هایی که برای مسافرت برایتان پیش می آید نهایت استفاده را ببرید و از تأثیری که بر جسم و روحتان دارد استقبال کنید.
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
فوايد سفر
سفر، راه، مسافرت
الف- سلامتي؛ قال رسول الله صلّي اللّه عليه و آله: سافروا تصحوا و جاهدوا تغنموا. بحار/76/221
سفر كنيد تا صحت و سلامتي به دست آريد و جهاد كنيد تا غنيمت يابيد.
ب- زياد شدن عقل؛ قال رسول الله صلّي اللّه عليه و آله: "سافروا فانكم ان لم تغنموا مالا افدتم عقلا. "
مسافرت كنيد. چرا كه اگر مالي به دست نياوريد، اما عقلتان زياد مي‌شود.
مسافرت و خستگى
ـ پيامبر خدا (ص): مسافرت كردن بخشى از عذاب است و هرگاه فردى از شما سفرش را به پايان رساند زود نزد خانواده خود رود.
ـ مـسـافرت بخشى از عذاب است، كه انسان در آن از غذا و آب و خواب خود مى افتد، پس هرگاه فردى از شما به هدف خود از مسافرت دست يافت، زود برگردد.
ـ امام على (ع): سفر كردن يكى از دو عذاب است.
انتخاب همسفر
ـ پيامبر خدا (ص): نخست همسفر انتخاب كن، بعد قدم در راه گذار.
ـ امـام عـلـى (ع): پـيش از مسافرت، از همسفر جويا شو و پيش از (خريد) خانه، ببين همسايه ات كيست.
ـ مفضل بن عمر (در برگشت از سفر) چون بر امام صادق (ع) وارد شد، حضرت پرسيد: چه كسى هـمـسـفر تو بود؟
عرض كردم: مردى از برادرانم، فرمود: پس چه شد؟
عرض كردم: از وقتى وارد مـديـنـه شـده ام نـمـى دانم جايش كجاست، حضرت فرمود: مگر نمى دانى كه هر كس چهل گام با مؤمنى همسفر شود خداوند در روز قيامت راجع به او از وى مى پرسد؟
سفر، راه، مسافرت
مردانگى در سفر
مـردانـگـى در سـفـر عـبـارت اسـت از: بـخشيدن از ره توشه خود به همراهان، شوخى كردن بـه گـونـه اى كـه خـشـم خـدا را همراه نداشته باشد، قلـّت مخالفت و ناسازگارى با همسفران، و ترك بدگويى از همراهان بعد از جدا شدن از آنان.
ـ امـام عـلـى (ع): مـردانگى در سفر عبارت است از: بخشيدن از ره توشه خود به همراهان، قلـّت نـاسازگارى با همسفران و بسيار به ياد خداى عزوجل بودن در هر فراز و نشيب و هر فرود آمدن و برخاستن و نشستنى.
ـ پـيـامبر خدا (ص) درباره مردانگى در سفر فرمود: مردانگى در سفر عبارت است از: بخشيدن از زاد و توشه خود به همراهان و خوش اخلاقى و شوخى كردن، به شرط آن كه معصيت خدا نباشد.
ـ امام صادق (ع): مردانگى در سفرعبارت است از: ره توشه زياد و خوب و بخشش آن به همسفرانت و كـتـمـان اسـرار آنان بعد از جدا شدن از آنها و زيادى شوخى در غير آنچه كه خداى عزوجل را به خشم آورد.
سفرهاي نهي شده
ـ امام على (ع): انسان نبايد به سفرى رود، كه مى ترسد در آن به دين و نمازش لطمه اى وارد آيد.
ـ مـحـمـد بن مسلم از امام صادق (ع) درباره حكم مردى پرسيد كه در سفر جنب مى شود و (براى غـسـل كـردن) چيزى جز برف يا يخ نمى يابد، حضرت فرمود: در اينجا موضوع ضرورت در ميان است او نبايد بار ديگر به چنين جايى كه به دين او لطمه مى زند سفر كند.
گردش
ـ عـمـروبـن حريث خدمت امام صادق (ع) كه در منزل (و تفريحگاه) برادر خود عبداللّه بن محمد تـشـريف داشت، رسيد و عرض كرد: فدايت شوم! چه شده كه به اين جا آمده ايد؟
حضرت فرمود: براى گردش.
سفر، راه، مسافرت
سفر آخرت
ـ امـام باقر(ع): ابوذر (ره) در كنار كعبه به پا خاست و گفت: من جندب بن سكن هستم. مردم او را در ميان گرفتند ابوذر گفت: اگر يكى از شما بخواهد به سفرى رود، توشه اى كه به كارش آيد بـا خـود بـرمى دارد پس آيا براى سفر آخرت نمى خواهيد توشه اى برداريد كه به كارتان آيد؟
مردى برخاست و گفت: ما را راهنمايى كن. ابوذر گفت: يك روز بسيار گرم را براى روز رستاخيز روزه بگير و براى كارهاى بزرگ و دشوار (در روز قيامت) حجى بگزار و براى وحشت قبر در دل شب تار دو ركـعـت نـمـاز بـخـوان؛ سـخن نيكى كه بر زبان آرى و گفتار زشتى كه از آن لب فرو بندى، يا صدقه اى كه به بينوايى دهى شايد كه تو بينوا را از آن روز دشوار(قيامت) رهايى دهد.
دنـيـا را دو درم قرار ده: درمى براى خرجى خانواده ات و درمى براى آخرتت؛ سومين درم زيانبار و بى فايده است، پس در پى كسب آن مرو.
دنـيـا را دو جـمـلـه دان: جمله اى در طلب حلال و جمله اى براى آخرتت؛ سومين جمله زيانبار و بى فايده است در پى آن مرو، آنگاه گفت: اندوه روزى كه بدان نمى رسم مرا كشت.
ـ امام على (ع): هركه به فكر دورى راه باشد، خود را آماده كند.
ـ رسـول خـدا (ص) در ميان ما به خطبه ايستاد و فرمود: اى مردم! شما در سراى آرامش هستيد، شما بر مركب سفر سواريد، حركتتان شتابان است، پس خود را براى سفر دور و دراز آماده كنيد.
ـ آه از كمى توشه و درازى راه و دورى سفر و عظمت مقصد!
- ميزان الحکمة جلد 5
- مرکز تعليمات اسلامي واشنگتن
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#3
فایده سفر کردن از نگاه قرآن کریم
فرمان «سِیرُوا فِی الْأَرْضِ‏» شش بار در قرآن آمده است. متأسّفانه كافران بیش از ما به این دستور عمل كردند و وجب به وجب كشورهاى اسلامى را كاوش كردند و از منابع، ذخایر، نقاط قوّت و ضعف، آثار فرهنگى، كتب خطى و هنرهاى مسلمانان آگاه شده و آنها را غارت كردند و مسلمانان در خواب غفلت ماندند. بر مسلمانان واجب است از فرصتهای مناسبی چون عید نوروز برای جبران این غفلت بهره برده و به منظور کسب تجربه و عبرتگیری از ملل سابق در جهان گردش نمایند. در این مجال به بررسی جایگاه سفر و فواید آن از منظر آیات پرداخته می‌شود.
سفر
آثارى كه در نقاط مختلف روى زمین از دوران هاى قدیم باقى مانده اسناد زنده و گویاى تاریخ هستند، و حتى ما از آنها بیش از تاریخ مدون بهره‏مند مى‏شویم، آثار باقیمانده از دورانهاى گذشته، اشكال و صور و نقوش روح و دل و تفكرات و قدرت و عظمت و حقارت اقوام را به ما نشان می دهد، در صورتى كه تاریخ فقط حوادث وقوع یافته و عكس هاى خشك و بى روح آنها را مجسم مى‏سازد.
آرى ویرانه كاخ هاى ستمگران، و بناهاى شگفت‏انگیز اهرام مصر و برج بابل و كاخهاى كسرى و آثار تمدن قوم سبا و صدها نظائر آن كه در گوشه و كنار جهان پراكنده‏اند، هر یك در عین خاموشى هزار زبان دارند و سخن ها مى‏گویند، و اینجا است كه شاعران نكته سنج به هنگامى كه در برابر خرابه‏هاى این كاخ ها قرار مى‏گرفتند، تكان شدیدى در روح خود احساس كرده و اشعار شورانگیزى مى‏سرودند چنان كه" خاقانى" این آوازها را از درون ذرات كاخ شكست‏خورده كسرى و مانند آن با گوش جان شنیده، و آنها را در شاهكارهاى ادبى سرودند:
بر دیده من خندید كاینجا ز چه مى‏گرید؟ خندند بر آن دیده كاینجا نشود گریان!

مطالعه یك سطر از این تاریخهاى زنده معادل مطالعه یك كتاب قطور تاریخى است و اثرى كه این مطالعه در بیدارى روح و جان بشر دارد با هیچ چیز دیگرى برابرى نمى‏كند، زیرا هنگامى كه در برابر آثار گذشتگان قرار مى‏گیریم گویا یك مرتبه ویرانه‏ها جان مى‏گیرند و استخوانهاى پوسیده از زیر خاك زنده مى‏شوند، و جنب و جوش پیشین خود را آغاز مى‏كنند، بار دیگر نگاه مى‏كنیم همه را خاموش‏ و فراموش شده مى‏بینیم و مقایسه این دو حالت نشان مى‏دهد افراد خودكامه‏اى چه كوتاه‏فكرند كه براى رسیدن به هوس هاى بسیار زودگذر آلوده هزاران جنایت مى‏شوند.
و لذا قرآن مجید دستور مى‏دهد كه مسلمانان در روى زمین به سیر و سیاحت بپردازند و آثار گذشتگان را در دل زمین و یا در روى خاك با چشم خود ببینند و از مشاهده آن عبرت گیرند.
«قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‏ كُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ»؛ «بگو: در زمین بگردید، پس بنگرید كه (خداوند) چگونه آفرینش را آغاز كرده است؟ سپس (همان) خدا نشئه‏ى آخرت (قیامت) را ایجاد مى‏كند، همانا خداوند بر هر كارى بسیار توانا است»
آرى در اسلام نیز جهانگردى وجود دارد، و به آن اهمیت زیادى داده شده اما نه بسان توریستهاى هوس ران و هوس باز امروز بلكه براى تحقیق و بررسى آثار و سرنوشت پیشینیان و مشاهده آثار عظمت خداوند در نقاط مختلف جهان، و این همان چیزى است كه قرآن نام آن را "سیر فى الارض" گذارده و طى آیات متعددى به آن دستور داده است از جمله:
1ـ «قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ ثُمَّ انْظُرُوا كَیْفَ كانَ عاقِبَةُ الْمُكَذِّبِینَ»؛ « (اى پیامبر! به آنان) بگو: در زمین بگردید، سپس بنگرید كه سرنوشت تكذیب كنندگان چگونه شد؟»

پیام‏ها:
ـ سفرهاى علمى و آموزنده و عبرت‏آور، ستوده و نیكوست.
ـ شكست و سقوط مخالفان حقّ حتمى است، اگر شك دارید، تاریخشان را بخوانید و با سفر، آثارشان را ببینید و عبرت بگیرید.
ـ عوامل عزّت یا سقوط جوامع، قانونمند است. اگر عواملى مثل انكار و تكذیب حقّ در زمانى سبب هلاكت شد، در زمان دیگر هم سبب مى‏شود.
جهانگردی
ـ یكى از عوامل سقوط تمدّن‏ها، تكذیب انبیا است.
ـ جلوه‏هاى گذرا مهم نیست، پایان كار مهم است.
2ـ «قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنْشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلى‏ كُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ»؛ «بگو: در زمین بگردید، پس بنگرید كه (خداوند) چگونه آفرینش را آغاز كرده است؟ سپس (همان) خدا نشئه‏ى آخرت (قیامت) را ایجاد مى‏كند، همانا خداوند بر هر كارى بسیار توانا است.»

پیام‏ها:
ـ جهانگردى، سیر و سفر، مطالعه‏ طبیعت و گردش‏هاى هدفدار، یك وظیفه و ارزش است.
ـ گردش در طبیعت، انسان را به فكر وامى‏دارد.
ـ با مطالعه‏ى دقیق در آفرینش، شك و تردید خود را بر طرف كرده و خدا را بهتر مى‏توانیم بشناسیم.
ـ بهترین دلیل معاد، قدرت‏نمایى خداوند در پدید آوردن موجودات در نخستین مرتبه است.
3ـ «قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَیْفَ كانَ عاقِبَةُ الَّذِینَ مِنْ قَبْلُ كانَ أَكْثَرُهُمْ مُشْرِكِینَ»؛ «بگو: در زمین سیر كنید پس بنگرید عاقبت كسانى كه قبل از شما (زندگى مى‏كردند و) بیشترشان مشرك بودند چگونه بود.»
قرآن مجید دستور مى‏دهد كه مسلمانان در روى زمین به سیر و سیاحت بپردازند و آثار گذشتگان را در دل زمین و یا در روى خاك با چشم خود ببینند و از مشاهده آن عبرت گیرند
پیام‏ها:
ـ جهانگردى هدفدار، مورد سفارش اسلام است.
ـ حفظ آثار عبرت‏انگیز براى آیندگان، لازم است.
ـ تاریخ از منابع شناخت است. مطالعه‏ى تاریخ و بهره‏گیرى از حوادث گذشته، چراغ راه آینده است.
ـ سنّت‏ها و قوانین حاكم بر تاریخ، ثابت است. (با مطالعه‏ى علل حوادث دیروز، مى‏توان راه امروز را شناسایى كرد.)
ـ یك جامعه با اكثریّت منحرف، به قهر الهى مبتلا خواهد شد، گرچه تعدادى خوبان هم در آن باشند. (هر گاه در منطقه‏اى اكثریّت مردم فاسد شدند، جهاد و یا هجرت از آن جا لازم است.)
متاسفانه این دستور زنده اسلامى نیز مانند بسیارى از دستورات فراموش شده دیگر، از طرف مسلمانان توجهى به آن نمى‏شود، حتى جمعى از علماء و دانشمندان اسلامى گویا در محیط فكر خود، زمان و مكان را متوقف ساخته‏اند، و در عالمى غیر از این عالم زندگى مى‏كنند، از تحولات اجتماعى دنیا بى‏خبرند و به كارهاى جزئى و كم اثر كه در مقابل كارهاى اصولى و اساسى ارزش چندانى ندارد خود را مشغول ساخته‏اند.
در دنیایى كه حتى پاپها و كاردینالهاى مسیحى كه بعد از قرنها انزوا و گوشه‏گیرى و قطع ارتباط با دنیاى خارج، به سیر در ارض مى‏پردازند تا نیازمندیهاى زمان را درك كنند، آیا نباید مسلمانان به این دستور صریح قرآن عمل كنند و خود را از تنگناى محیط محدود فكرى بدر آورند تا تحول و جنبشى در عالم اسلام و مسلمین پدید آید؟
آنچه در آیات فوق گفته شد بیانیه روشنى است براى همه انسانها و وسیله هدایت و اندرزى است براى همه پرهیزگاران. یعنى در عین اینكه این بیانات جنبه همگانى و مردمى دارد تنها پرهیزگاران و افراد با هدف از آن الهام مى‏گیرند و هدایت مى‏شوند.
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#4
با وجود درآمد ناچیز و برنامه کاری فشرده ای که دارید، خیلی دشوار است که کار را کنار بگذارید و برنامـه بریزید که به مسافرت بروید. ولی بیرون رفتن، حتی برای مدتی کوتاه هم که شده، برای سلامتی شما بسیار مفید است واقعاً به نفعتان نیست که سفر رفتن را نادیده بگیرید.

از سفرتان بهترین استفاده را ببرید!
اگر پیشنهاد یک سفر کاری به شما شده است، قبول کنید چون باعث می شود تجربیاتتان بیشتر شده و موقعیت شغلیتان هم بهتر گردد. به علاوه موجب می شود که محیط کارتان هم، هر چند به طور موقت، تغییر کند.

اگر می خواهید به سفری تفریحی بروید، دقت کنید که چه همراهی برای خود انتخاب می کنید. اگر از نامزد غرغرو یا رفیق بی پولتان خسته شده اید، ممکن است این سفر به تجربه ای پر استرس تبدیل شود که همه ی منفعت هایی که می تواست برایتان داشته باشد را از بین ببرد.

گاهی اوقات مجبورید به تنهایی سفر کنید. این باعث می شود که افراد جدیدی را ملاقات نموده و ارتباطات جدیدی با دیگران ایجاد کنید، ضمن اینکه به شما این آزادی را می دهد که هر چه دوست دارید انتخاب کنید. البته نوع سفری که انتخاب می کنید خیلی مهم است. سعی کنید که کاملا مطابق میلتان باشد. اگر عاشق گردش کردن و بازدید از جاهای دیدنی هستید یا از استراحت کردن تمام روز کنار دریا لذت می برید راهی شهر شوید.

از طرف دیگر، اگر می خواهید در حال خوردن نوشیدنی کمی هم آفتاب بگیرید، این بهترین انتخاب ممکن خواهد بود.

مسافرت، چه کاری چه تفریحی، می تواند فواید بسیاری هم برای جسم و هم فکر شما داشته باشد. در زیر به بعضی از فواید سفر برای سلامتی شما اشاره می کنیم.

یک - فشار و استرستان کم تر خواهد شد
سفر به شما این امکان را می دهد که کمی استراحت نموده و فشار های روحی را از خودتان دور کنید. سفر خستگی شما را از بین می برد. حتی اگر سفری کاری باشد و شما مجبور باشید که ساعت های متمادی در کنفرانس هایی شرکت کنید، در عوض با کشور یا شهر جدیدی آشنا خواهید شد. ممکن است مسافرت اضطراب و استرس هم داشته باشد، به خصوص اگر سفر شما همراه با گردش و بازدید از جاهای دیدنی باشد و یا شما نیاز به آشنایی با زبان های مختلف داشته باشید و یا مقصدتان شهری شلوغ باشد. اما استرس سفر یک استرس مثبت است و مثل اضطراب شما از کار زیاد یا زندگی روزمره نیست. كاهش فشار و استرس روحی همیشه به سلامتی شما کمک خواهد کرد.

دو - تنوعی به زندگیتان خواهید داد
طبق جمله اي که می گوید: "هر تغییر و تنوعی به اندازه استراحت خوب است."، مسافرت از هر نوعی که باشد باعث می شود که شما، هر چند به مدتی کوتاه، از زندگی عادی خود دور شده و همین مسئله به تنهایی انرژی زیادی به شما می دهد. اینکه بخواهید برنامه روزانه خود را کمی تغییر دهید، می تواند به عنوان نوعی درمان برای شما محسوب شود و این کار از کسل و خسته شدن فکر و جسم شما جلوگیری می کند.

سه - از هوای آزاد بهره خواهید برد
در طی سفر شما بیشتر بیرون از ساختمان و در هوای آزاد خواهید بود تا اینکه طبق معمول داخل چهاردیواری اتاقتان در اداره حبس شوید. اینطوری می توانید بیشتر از هوای تازه و سالم لذت ببرید. اگر برای گردش به کوهستان یا برای استراحت به کنار دریا بروید، نسبت به روزهای عادی عمیق تر تنفس خواهید کرد و اکسیژن بیشتری به بدنتان وارد خواهد شد. همچنین می توانید از آفتاب گرفتن هم استفاده ی زیادی ببرید، به شرط اینکه احتیاط های لازم برای جلوگیری از آفتاب سوختگی را فراموش نکنید.

چهار - فعالیت جسمی بیشتری خواهید داشت
سفر با یکسری فعالیت بدنی اضافی همراه خواهد بود. ممکن است شما در برنامه سفرتان شنا در دریا یا گردش و بازدید از مکان های دیدنی یا والیبال ساحلی را گنجانده باشید، ولی حتی اگر هم بخواهید تمام روز را به استراحت بپردازید باز هم از ماندن در خانه بهتر است و بیشتر پیاده روی خواهید کرد و در کل نسبت به برنامه عادی همیشگیتان فعالیت جسمی بسیار بیشتری خواهید داشت.

پنج - از غذا خوردن لذت خواهید برد
حتی اگر به سفری دریایی بروید یا پیوسته در استراحتگاهی اقامت کنید، خیلی کم تر از زمانی که در منزل خود هستید از غذاهای آماده استفاده خواهید کرد. غذا خوردن در رستوران قطعاً خیلی بهتر از غذاهایی است که به سرعت آماده می شوند و با مایکروفر پخته می شوند. احتمالاً در طی سفر غذاهای فرنگي را در خارج از کشور امتحان خواهید کرد. دیگر نگران وعده های غذایی و میزان کالری مصرفیتان نیستید و به راحتی از مزه کردن غذاهای خوشمزه مختلف لذت خواهید برد.

شش - رفتارهایتان را اصلاح خواهید کرد
برنامه ریزی هم قسمتی از تفریحاتتان است. زمانی که سفری در پیش دارید، یکنواختی و کار سخت از ساعت 9 تا 5 و همیشه منتظر وقت استراحت بودن به نظر قابل تحمل تر می شود و باعث می گردد که بهتر با مشکلات کاری کنار بیایید. سفر کردن دید و احساس تازه ای نسبت به فرهنگ ها و آداب و رسوم مختلف به شما داده و به شما کمک می کند که از زندگی بیشتر لذت ببرید. بنا به مقصدی که انتخاب می کنید، سفر حتی باعث می شود دید تازه ای نسبت به شهر خودتان هم پیدا کنید.

هفت - اشخاص مختلفی را ملاقات خواهید کرد
سفر کمک می کند تا افراد مختلفی را از سرتاسر جهان ملاقات کنید. اجتماعی بودن و معاشرت کردن نوعی درمان به حساب می آید و همچنین باعث می شود که با فرهنگ ها و آداب و رسوم مختلف آشنا شوید.

هشت - خاطره ای به یاد ماندنی خواهید داشت
اگر تواناییش را دارید که به هر کجا که دوست دارید سفر نماييد، این کار را بکنید چون ممکن است بعدها پشیمان شوید. پس اگر همیشه آرزو داشتید که به استرالیا سفر کنید، الان وقتش است.

نه - با همسرتان ارتباط جدیدی برقرار خواهید کرد
سفر به شما این امکان را هم می دهد که بدون فکر کردن به وظایف و مسئولیت های خانه زمان بیشتری را با همسرتان بگذرانید و کمی به گذشته برگردید. مطمئناً گذراندن اوقاتي خوش کنار همسرتان در سفر خیلی بهتر از دعوا کردن سر نوبت شستشوی ظروف است.

چمدان هایتان را ببندید!
سفر کردن یکی از فعالیت هایی است که نباید نادیده گرفته شود. اگر زیاد به مسافرت می روید، سعی کنید بیشتر روی فواید آن مطالعه کنید چون اینگونه از سفرتان بیشتر لذت خواهید برد.

از فرصت هایی که برای مسافرت برایتان پیش می آید نهایت استفاده را برده و از تاثیری که بر جسم و روحتان دارد استقبال کنید. سفر می تواند خیلی برای سلامتیتان مفید باشد، پس چمدان هایتان را ببندید و راهی شوید. سفر خوش!
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#5
سفر، روح زندگی


لحظه لحظه زندگی انسان سرشار از خاطرات تلخ و شیرین است. خاطراتی که زندگی ما را تشکیل می دهند و گاهی تا آخرین لحظه عمر نیز باعث شادی یا رنجش خاطرمان می شوند. خاطره سازترین وقایعی که در زندگی رخ می دهند، بیشتر در زمان های خاصی صورت می گیرند. فرصت ها نیز مانند ابرها در حرکتند و تکرارناپذیرند. به راحتی می توان ادعا کرد که یکی از زیباترین و خاطره سازترین مقاطع زمانی، سفرهایی است که هر کس در طول عمر خویش انجام می دهد.چه سفرهای کوتاه و داخل شهری و چه سفرهای طولانی و بلند مدت و این مطلب را با رجوع به سفرنامه ها می توان دریافت.

اهمیت سفر

از اموری که حرکت انسان به سوی رشد و بالندگی را کند و یا حتی متوقف می کند، خستگی های ناشی از روزمرگی و یکنواختی زندگی است. استرس ها و ناآرامی های عصبی و به ویژه افسردگی در دنیای امروز گریبان گیر همه شده است؛ دنیایی که صنعت و پیشرفت های صنعتی، انسان و هویت انسانی او را کم رنگ می کند و خستگی های روحی و جسمی از هر طرف به او فشار می آورند. بهترین و مؤثرترین داروی پیش گیری و درمان، مسافرت است. فوایدی که در مسافرت و گردش نهفته است، اهمیت آن را روشن می کند.

سفر از نظر دین اسلام

باید توجه داشت که تمام افعال انسان چه کوچک و چه بزرگ دارای حکمی شرعی است. مسافرت نیز گاهی واجب، گاهی حرام، گاهی مستحب و گاهی مکروه است. بنابراین، مسافر باید نسبت به سفرش مواظبت داشته باشد تا سفری که در آن سختی های فراوانی را تحمل می کند، سودی برای آخرتش نیز داشته باشد. حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمود: «انسان نباید به سفری رود که می ترسد در آن، به دین و نمازش لطمه ای وارد شود».

اگر مسافر حدود و دستورات دین را در سفر رعایت نکند، نباید سفر رود:

;در سفر چون پی شکم گردی ;از کجا صدر و محتشم گردی؟
اوحدی مراغه ای

پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام خودشان به سفر و گردش می رفتند و دیگران را نیز به این امر ترغیب و تشویق می کردند.

آیا زیاد سفر کردن، خوب است؟

با آنکه بزرگان دین مطالب زیادی درباره سفر و آداب و فواید آن بیان داشته اند، افراط در تمام امور را هم نکوهش کرده اند. امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرموده است: « بر شما باد به میانه روی در تمام کارها».

بزرگان اخلاق نیز میانه روی و اعتدال در هر کاری را واجب و لازم می دانند. یکی از بزرگان در بیانات خود چنین می فرمود: «هر عمل خیری، حدی از آن مطلوب است که اگر از آن حد گذشت، ضدش حاصل می شود».

مرحوم فیض کاشانی رحمه الله در رساله سفر خویش، مسافرت های پی در پی را موجب نگرانی و پریشانی قلب می داند؛ زیرا قلب مسافر، پیوسته مشغول است... . بنابراین، اگر انسان به جهت طلب علم یا زیارت عالمان و عارفان به مسافرت رود تا راه تفکر و عمل بر او گشوده شود و آن گاه اقامت و سکون را در پیش گیرد، بهترین راه را پیموده است.

فواید سفر

اشاره ای به فواید و آثار سفر می تواند سختی و دشواری سفر را به امید رسیدن به این فایده ها، بر آدمی آسان سازد. از مهم ترین آثار سفر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. شناخت خداوند

وقتی مسافر از منزل خویش قدم بیرون می نهد، اگر با دقت به اطرافش بنگرد، معنی این شعر را می تواند درک کند:

;با صد هزار جلوه برون آمدی که من ;با صد هزار دیده تماشا کنم تو را
حافظ

دیدن سرزمین های مختلف، کوه ها و صحراها، دریاها و حیوانات و گیاهان متنوع، قلب هر بیننده ای را متوجه خداوند می سازد و اگر انسان با دیده دل نظر کند، می بیند که هر موجودی، دلیلی بر وجود و یگانگی خداوند است و با دقت و تدبر در جهان است که انسان به قدرت خداوند متعال پی می برد.

;چون ندانی ز خود سفر کردن ;بایدت در جهان گذر کردن
;تا ببینی نشان قدرت او ;با تو گوید زبان قدرت او
اوحدی مراغه ای

نتیجه چنین سفری است که انسان را به سفر معنوی و سیر و سلوک الی اللّه سوق داده است و در رسیدن به سر منزل مقصود یاری می دهد که به راستی:

;زهر سفر نوش کن اول چو خضر ;پس برو و چشمه حیوان طلب
خاقانی شروانی

پس هر کس سختی سفر را بر خود نچشاند و در آیات الهی تدبر نکند و در شناخت خداوند، سعی ننماید، از چشمه گوارا و هستی بخش خداشناسی و توحید جرعه ای نخواهد نوشید.

2. عبرت آموزی

خداوند متعال در جای جای قرآن کریم بندگان را به عبرت آموزی و پندگیری دعوت می کند و چنین دستور می دهد که «ای پیامبر! به مسلمانان بگو: در زمین مسافرت کنید و بنگرید که عاقبت تکذیب کنندگان چگونه بود.» (انعام:11) آری، زمانی که انسان از کنار شهرهای ویران می گذرد باید بیندیشد که روزگاری درون این خانه ها مردمانی زندگی می کردند، ولی اکنون خانه های آنان متروکه و ویران شده است و ساکنانشان به دست فراموشی سپرده شده اند و این، مسیری است که ما نیز دچار آن خواهیم شد. چنین افکاری در دل نبستن انسان به دنیا و درک فانی بودن آن کمک به سزایی می کند و انسان را به پرهیزکاری و تقوا نزدیک تر می سازد.

;کای پسر، خسروان که می بینی ;اندر این خاکشان به مسکینی
;همه بیش از تو بوده اند به زور ;اینکه شان می روی تو بر سر گور
اوحدی مراغه ای

اگر انسان به دیده عبرت بین بنگرد، درمی یابد که از کاخ ها تا کوخ ها به انسان درس زندگی می دهند، ولی افسوس که «ما اکثر العبر و اقلّ الاعتبار؛ چه زیاد است موارد عبرت و چه کم است عبرت گیرندگان».

3. نشاط روانی و شادابی روحی

از آنجا که سفر، حرکت و تنوعی در زندگی است، نشاطی در انسان ایجاد می کند که بر سلامت جسم و روان بسیار مؤثر است. امروزه روان شناسان برای درمان بسیاری از بیماری های روانی و حتی بیماری های جسمی بیماران خود که ریشه در مشکلات روانی دارند، مسافرت به مکان های گوناگون و به ویژه خوش آب و هوا را به آنان پیش نهاد می کنند.

مسافرت، یکی از عوامل سازنده شخصیت انسان است که قرآن مجید به آن توجه نشان می دهد و خداوند تبارک و تعالی بارها توصیه می کند:

أَ فَلَمْ یَسیرُوا فِی اْلأَرْضِ فَتَکُونَ لَهُمْ قُلُوبٌ یَعْقِلُونَ بِها. (حج: 46)

چرا سفر نمی کنند تا در نتیجه سفر قلب هایی پیدا کنند که با آنها تعقل و فکر کنند.

طبیعی است زندگی در محیط های بسته و در میان آداب و سنن قومی، انسان را در طلسم تعصبات گرفتار می سازد و روح آزاد و چشم حق بین وی را ضعیف می کند و منطق وحی، چنین فرهنگی را محکوم می کند. افزون بر این، بیشتر مسافرت ها با حرکات اعضای مختلف بدن همراه است و تحرک بدن در مسافرت، زیادتر است و از تأثیر این تحرک بر روی اعصاب و دیگر اندام ها نباید چشم پوشی کرد. در روایت ها هم بر همین مطلب اشاره شده است، چنان که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: « سفر کنید تا تندرست بمانید».

4. آشکار شدن استعدادها و نقاط ضعف

یکی از فایده های ارزشمند سفر، شناخت نقاط قوت و ضعف افراد است و همین مطلب از مسائل مهم روان شناسی و تربیت نیز به شمار می رود. برای تشخیص استعداد انسان ها، به این خاطر که بدانند برای چه ساخته شده اند تا اینکه در مسیر استعداد و کشش درونی، تربیت شوند و موضع مناسب خود را در اجتماع پیدا کنند، گردش و مسافرت می تواند به آسانی، این زمینه را هدایت کند و مفید باشد. بسیاری از صفات زشت انسان، در سفر بروز می کنند و ممکن است انسان در وطن خویش از آنها غافل باشد:

;آتش کند تمیز ز هم نقد و قلب را ;اخلاق خوب و زشت شود در سفر جدا
صائب تبریزی

مرحوم فیض کاشانی رحمه الله نیز چنین گفته است:

مسافرت، برای تهذیب نفس نیز بسیار لازم و مهم است؛ زیرا در سفر، پنهانی های اخلاق آشکار می شود و از همین جهت است که از کسی که شاهدی را تأیید می کرد، پرسیدند: آیا در سفری با او همراه بوده ای تا کاملاً به مکارم اخلاق او پی ببری؟ او گفت: نه، گفتند: پس تو او را کاملاً نمی شناسی.

از شبّر نقل شده است که گفت: ای گروه قاریان! به سفر بروید تا مهذب شوید؛ زیرا آب (هر قدر هم که پاکیزه باشد) اگر زیاد در یک محل بماند، بد بو می شود. و به راستی که، سعدی شیرین سخن زیبا گفته است:

;بسیار سفر باید تا پخته شود خامی ;صوفی نشود صافی تا در نکشد جامی
و نیز:

;اگر پارسایی سیاحت نکرد ;سفر کردگانش نخوانند مرد
و نیز:

;جهان گشته و دانش اندوخته ;سفر کرده و صحبت آموخته
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#6
با سفر، دیگر مریض نمی شوید
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران(istta)، اغلب افرادی که به کار اعتیاد دارند و زوج های وفادار فواید سفر و تعطیلات را نادیده می گیرند. شاید زندانی شدن در دفتر کار و حرام کردن مرخصی ها موقعیت بهتری برای شما از نظر رئیس تان بوجود بیاورد اما از بسیاری جهات مضراتی را نیز برای شما در پی خواهد داشت. شاید برای برخی تعطیلات نوعی اتلاف وقت به حساب بیاید اما در حقیقت رفتن به تعطیلات تاثیرات درمانی و روانی سودمندی برای افراد خواهد داشت.
فواید سفرهای بین المللی چیست؟
رفتن به تعطیلات احتمال وقوع مرگهای ناشی از بیماریهای کرونری را در بیماران مبتلا کاهش می دهد. طبق مطالعات انجام شده در دانشگاه ایالتی نیویورک در اورسوگ اگر شما زنی باشید که سالی دو بار به سفر می رود ریسک مشکلات قلبی حاد را از خود دورکرده اید. مطالعه دیگری نشان داد که احتمال فوت مردان در میانسالی در صورتی که در یک دوره ی 9 ساله به سفر نروند بسیار بیشتر است.
سلامت جسمانی مستقیما به دیدگاه روانی و اجتماعی افراد نسبت به زندگی بستگی دارد، بدان معنا که هر چه بیشتر به تعطیلات بروید سالم تر خواهید بود و از زندگی بیشتر لذت خواهید برد.
مسافرتهای منظم احساس کار زیاد را از شما می گیرد و باعث کاهش استرس می شود که عامل احتمالی بسیاری از بیماریهای ذهنی و جسمی و مشکلات است. سرطان، بیماریهای قلبی و دیگر موارد تا حدودی ناشی از میزان بالای استرس هستند.
دیگر مزایای رفتن به تعطیلات فردی و عمومی
شما می توانید با سفر کردن هزینه های درمانی خود را کاهش دهید. از آنجا که سفر می تواند استرس های تهدید کننده سلامتی شما را کاهش دهد، پول کمتری نیز برای برطرف کردن این دشواریها صرف خواهد شد.
سفر علاوه بر نفعی که برای سلامتی دارد در روابط افراد نیز می تواند تاثیرگزار باشد. برای مثال در یک رابطه خصوصی همچون ازدواج طرفین می توانند خود را بسیار بهتر و آسان تر از آن چیزی که در خانه امکان دارند به یکدیگر نشان دهند. سفر باعث می شود افراد زمان بیشتری برای سپری کردن با یکدیگر داشته باشند و این امر باعث می شود تا چیزهایی که در نظر شما بی اهمیت بوده اند و یا به آنهاتوجه نمی کردید را قدر بدانید و بهتر بشناسید.
وابستگی های دوستانه و خانوادگی نیز به کمک سفر و تعطیلات تقویت می شوند. با هم حرکت کردن و به یک مقصد نهایی رسیدن حس خوب رفاقت و همراهی را ایجاد می کند که منجر به ایجاد روابط جدید می شود. شما حتی می توانید خاطراتی فراموش نشدنی از سفر خود داشته باشید.
سفر حس کنجکاوی افراد را درباره مکانها، رویدادها و چیزهای ناشناخته دیگری که معمولا به آنها دسترسی ندارید ارضا کرده و به این ترتیب به سلامت روان کمک می کند. شما می توانید تعطیلات خود را به صورت سنتی یا غیر سنتی بگذرانید ولی به هر حال فرقی نمی کند و هر یک از این روشها تاثیر درمانی خاص خود را روی شما خواهد گذارد.
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#7
فواید سفر از نظر امام علی (ع)
شعری در دیوان منسوب به امام علی (ع) هست كه می گوید:

تغرب عن الاوطان فی طلب العلی *** و سافر ففی الاسفار خمس فوائد
تفرج هم واكتساب معیشة *** و علم و آداب و صحبة ماجد

سفر كن، مثل مرغ پا بسته نباش كه وقتی به پایش یك لنگه كفش می بندند دیگر نمی تواند تكان بخورد. سفر كن، ولی هدف تو از سفر طلب علوها و برتری ها، یعنی طلب فضیلت ها و كسب كمال ها باشد. و در سفر پنج فایده نهفته است:
1- تفرج هم؛ هم و غم، اندوه ها از دلت برطرف می شود، تفرج پیدا می كنی. انسان تا وقتی كه در محیط است، با سوابقی كه در زندگی دارد، خاطرات همیشه برای او یادآور غم و اندوه و غصه و گرفتاری هاست. مسافرت كردن و از دروازه شهر بیرون رفتن به طور طبیعی همان است و غم و غصه ها در شهر ماندن همان. پس اولین فایده اش این است كه از هم و غم ها نجات پیدا می كنید، لااقل روح انسان كه زیر سنگینی غم و غصه ها لگدمال می شود، برای مدتی آزاد می گردد.

2- و اكتساب معیشة؛ اگر باهوش باشید می توانید با مسافرت كسب معیشت كنید. انسان نباید در معیشت ها، در كسب درآمدها فكرش محدود باشد به آنچه كه در محیطش وجود دارد. چه بسا كه انسان با لیاقتی كه دارد اگر پایش را از محیط خود بیرون گذاشته و به محیط دیگر برود، برایش بهتر باشد، زندگیش خیلی بهتر شود و رونق بیشتری پیدا كند.

3- و علم؛ غیر از كسب معیشت، كسب علم كنید. هر عالمی یك دنیائی است. ممكن است در شهر شما عالم های بزرگ و درجه اولی باشند ولی هر گلی، بوئی دارد. عالمی كه در شهر دیگر است ممكن است از یك نظر در حد عالم شهر شما نباشد ولی او هم برای خود دنیائی دارد. وقتی با دنیای او روبرو شدید غیر از دنیائی كه داشتید، با دنیای علم دیگری نیز آشنا خواهید شد و علوم دیگری بدست خواهید آورد.

4- و آداب؛ همه آداب و اخلاق ها، آداب و اخلاقی نیست كه مردم شهر یا كشور تو می دانند. وقتی به جای دیگری سفر می كنید با یك سلسله آداب دیگر برخورد می كنید و احیانا متوجه می شوید كه برخورد و عادت های آنها بهتر از عادت مردم شماست، آدابی كه مردم آنجا رعایت می كنند بهتر از آداب مردم شماست. ممكن است یك سلسله آداب و اخلاق در مسافرت بیاموزید. لااقل می توانید آداب آنها را با آداب خود مقابل یكدیگر بگذارید و مقایسه كنید، قضاوت كنید و آداب خوب تر را انتخاب كنید.

5– و صحبة ماجد؛ غیر از مسئله كسب علم، صحبت است. صحبت یعنی چه؟ یعنی همنشینی. در سفر به همنشینی با مردمان بزرگ توفیق پیدا می كنید. گاهی صحبت با افراد بزرگ به روح شما كمال می دهد. (نه صحبت تعلیم و تعلم است، بلكه منظور همنشینی با آنهاست)، فی طلب العلی معنایش این است كه مسافرت بكنید و هدفتان از مسافرت این نباشد كه برویم ببینیم گرانترین هتل ها را كجا می توان پیدا كرد، بهترین غذاها را كجا می توان خورد، فلان عیاشی را در كجا می توان انجام داد، و از این قبیل.
تغرب عن الاوطان فی طلب العلی؛ در طلب فضیلت ها و علوها و رقائها و كمال ها از وطن دوری كن و اینهاست كه در اثر هجرت از وطن نصیب شما می شود.
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#8
نمونه هایی از ثمرات سفر
پای از خانه و وطن، بیرون گذاردن، آثار و فواید بی شماری دارد که اگر انگیزه های معنوی و خیر و صلاح، مبدأ آن باشد، همه آن فواید صد چندان خواهد شد.این رخداد که هرازگاهی در زندگی انسان ها روی می دهد، آن چنان مؤثر و معنویت زاست که قرآن کریم بارها و بارها بدان سفارش کرده است.نگریستن به نشانه های الهی و تدبر در فرجام اقوام و ملت های گوناگون، از جمله برکاتی است که به فرموده قرآن، بر سفر و سیر مترتب می شود.به سه نمونه از این آیات، اشاره می شود:

۱) قل سیروا فی الارض ثم انظروا کیف کان عاقبة المکذبین (۳) ، بگو: در زمین سیر کنید، سپس بنگرید عاقبت کسانی که آیات ما را دروغ می پنداشتند.

۲) قل سیروا فی الارض فانظروا کیف کان عاقبة المجرمین (۴) ، بگو: زمین را بپیمایند، پس بنگرید فرجام کسانی را که بزهکار بودند.

۳) و أفلم یسیروا فی الارض فینظروا کیف کان عاقبة الذین من قبلهم (۵) ، آیا آنان در زمین سیر نکردند، تا بنگرند عاقبت و پایان کار پیشینیان را.

جز آنچه که قرآن، از فواید سفر بدان اشاره کرده است، در روایات و سنت اسلامی و شیعی، بهره های دیگری نیز به سفر نسبت داده شده است که شماری از آنها بدین قرار است:

۱) شادابی تن و روح

تجربه و آموزه های عملی ثابت کرده اند که سفر، نقش مثبتی در تندرستی و بهداشت روانی انسان دارد.شاید این اثر جسمی و روانی از آن روی باشد که با تغییر آب و هوا و پای نهادن به دنیاهای جدید، روح آدمی به وجد و سرور می آید و همین فرحناکی، در سلامت جسم نیز اثر می گذارد.به هر روی پیامبر عظیم الشأن اسلام صلی الله علیه و آله به صراحت فرموده اند :

سافروا تصحوا،

سفر کنید، تا صحت یابید.

۲) رشد عقلانی

از فواید غیر قابل انکار سفر، رشد و بالندگی عقل انسان است.این بدان خاطر است که مسافران در طی سفر با شگفتی های طبیعت، اندیشه های گوناگون و برجستگی ها و کاستی های ملت های مختلف آشنا می شوند.این آشنایی، بیش از مطالعه و از نظر گذراندن اوراق کتابهای قطور، انسان را در رشد و بلوغ فکری کمک می رساند.رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله به زیبایی تمام این رهاورد مهم سفر را باز گفته اند:

«سافروا، فإنکم إن لم تغنموا مالا افدتم عقلا،» سفر کنید.همانا اگر در سفر مالی به چنگ نیاورید، به حتم اندیشه شما فزونی خواهد گرفت.

۳) عبرت اندوزی

سفر، انسان را با سرنوشت و آثار بر جای مانده از پیشینیان آشنا می کند و این آشنایی خود بزرگترین آموزگار بشری است.در واقع، سفر نوعی مطالعه و تأمل در حالات و رفتار کسانی است که تاریخ سرنوشت و فرجام آنان را برای ما باز گفته است.این همان درس بزرگی است که قرآن چندین بار بدان اشاره کرده است:

«أ فلم یسیروا فی الارض فینظروا کیف کان عاقبة الذین من قبلکم و لدار الاخرة خیر للذین اتقوا أ فلا تعقلون

آیا آنان در زمین سیر نکردند تا بنگرند عاقبت پیشینیان را، و هماناخانه آخرت بهتر است برای کسانی که می پرهیزند، آیا نمی اندیشید؟

و به قول شاعر

هر که نامخت از گذشت روزگار*هیچ ناموزد ز هیچ آموزگار

۴) کنار آمدن با دشواری ها

سفر به انسان می آموزد که چگونه با مشکلات رو در رو شود و چه سان از عهده آنها برآید .زیرا هر مسافری در طی مسیر با مرارت هایی چند، رو به روست و از رفع و رجوع آنها ناگزیر است.این درگیری موقت با مشکلات، تمرین مناسبی برای حضور فعالانه در همه عرصه های زندگی است.

۵) شناسایی بهتر اطرافیان

روشن است که دوستی انسان ها با یکدیگر، جز در هنگامه های سختی و عسرت، محک نمی خورد .سفر این فرصت را در اختیار می گذارد که مردم یکدیگر را بیازمایند و از پایداری و میزان وفاداری دوستان خود آگاه شوند.از همین روست که امیر مؤمنان، علی علیه السلام فرموده اند:

«السفر میزان الاخلاق،»

سفر ترازوی اخلاق است

نیز امام صادق فرموده اند:

«لا تسم الرجل صدیقا سمة معروفة حتی تختیره بثلاث: تغضبه فتنظر غضبه، یخرجه من الحق الی الباطل، و عند الدینار و الدراهم و حتی تسافر معه،»

تا کسی را به سه چیز نیازموده ای، وی را دوست خود مخوان: او را به خشم آر و بنگر که در آن حالت، آیا از حق به سوی باطل می گراید؟ دیگر آن که او را به درهم و دینار بیازمای و سوم این که او را با خود همسفر کن، و در سفر او را بیازمای.

گویا امام صادق علیه السلام مسافرت را چونان محکی می داند که خالص را از ناخالص تمیز می دهد و سره را از ناسره جدا می کند، آری:

خوش بود گر محک تجربه آید به میان*تا سیه روی شود هر که در او غش باشد

۶) بهره وری و برخورداری

شکی نیست که سفر در کنار همه آثار و مواهب معنوی آن، گاه بسیار سودبخش و نعمت افزاست .اینکه اقتصاد همه کشورهای جهان بر پایه تجارت می چرخد و تجارت یعنی سفر از دیاری به دیار دیگر.نمی توان در خانه نشست و انتظار آن داشت که نعمت های مادی و معنوی خداوند، به سوی ما سرازیر شود.به تعبیر زیبای قرآن در سوره جمعه، برای برخورداری از فضل الهی، باید در زمین پراکنده شد و راه داد و ستد و تجارت را پیش گرفت:

«فانتشروا فی الارض و ابتغوا من فضل الله، در زمین پراکنده شوید و فضل خدای را بجویید.

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله نیز فرموده اند:

سافروا تصحوا و تغنموا، سفر کنید تا سالم شوید، و غنیمت برید.

نیز امام صادق علیه السلام از پدران بزرگوار خود و آنان از رسول گرامی اسلامی صلی الله علیه و آله نقل کرده اند که:

سافروا تصحوا و ترزقوا، سفر کنید تا سلامتی یابید و روزی برگیرید. مشابه چنین کلماتی، در میان سخنان پیامبر عظیم الشأن صلی الله علیه و آله و دیگر پیشوایان معصوم اسلام بسیار است.

فواید و آثار معنوی و مادی سفر، به همین مقدار خلاصه نمی شود.در طی مباحثی آینده با بسیاری دیگر از آنچه سیر و سیاحت به دامان مسافران می گذارد، آشنا خواهیم شد.اما شایسته است که در همین جا به برخی از روایاتی که کمک و یاری رساندن به مسافران اسلام را سفارش کرده اند، اشاره کنیم.از این روایات می توان دریافت که سفر در اسلام از چه منزلت و قداستی برخوردار است.وقتی پیامبر اسلام می فرماید: «خداوند با مسافران مهربان است» و جملاتی دیگر که همه از مهر خدا به مسافر سخن می گویند، در می یابیم که سفر و سیاحت، اگر به انگیزه های شرعی و سالم صورت گیرد، نزد پیشوایان دینی، گرامی و ارجمند است.

رسول گرامی اسلام فرموده اند:

لو یعلم الناس رحمة الله للمسافر، لاصبح علی ظهر سفر، ان الله بالمسافر رحیم، اگر مردم از رحمت خدا به مسافر، خبر می داشتند، همگی بار سفر می بستند.همانا خداوند با مسافران بسی مهربان است.

و در حدیثی دیگر فرموده اند:

من أعان مؤمنا مسافرا نفس الله عنه ثلاثا و سبعین کربة و أجاره من الغم و الهم فی الدنیا و الاخرة، و نفس عنه کربه العظیم یوم یعض الظالم علی یدیه، کسی که مسافر مؤمنی را یاری می رساند، خداوند از او هفتاد و سه اندوه را بر می دارد و در دنیا و آخرت وی را در پناه خود می گیرد.چنین شخصی، در روز قیامت که ستمگر دست خود را به دندان می گیرد، او از ناراحتی بزرگ آن روز آسوده و در امان است.

همچنین بسیار سفارش شده است که مسافران در اثنای سفر، به یکدیگر مهربانی کنند و در برآوردن حاجات همسفران خود، از هیچ کمکی دریغ نورزند.این سفارش ویژه نیز جایگاه سفر را در اسلام، آشکارتر می سازد.سخن ارزنده پیامبر اسلام در این باره، بدین شرح است: ما إصطحب أثنان إلا کان أعظمها اجرا و أحبهما الی الله عز و جل أرفقهما بصاحبه،

دو کس با یکدیگر همسفر نمی شوند، مگر آنکه مهربان ترین آن دو، نزد خداوند اجر بیشتری دارد و خداوند وی را دوست تر می دارد.

روایاتی از این قبیل بسیار است.مضاف بر اینکه در جوامع روایی، احادیث بی شماری است که کمک رساندن به مؤمن و دستگیری از مسلمانان را ارج بسیار نهاده اند.این روایات گرچه در خصوص سفر و مسافران نیست، ولی آنان را نیز شامل می شود.
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:
#9
فواید سفر کردن

در زنده گی به غیر از برنامه های کاری باید دیگر برنامه های را هم در تقسیم اوقات خود بگنجانیم چون با انجام برنامه های کاری متواتر انسان خسته میشود وبرای رفع این خسته گی ها همه برنامه
های کاری را یک کار گذاشته با وجود آنکه درآمد ناچیزی هم که دارید کوشش کنید به سفر بروید فرقی نمیکند که این سفر برای مدت کوتاه باشد یا برای چندین روز ویا فرقی نمیکند به داخل کشور باشد یا به خارج کشور مقصد این است که سفر فواید زیادی را بالای سلامتی شما میگذارد .

سفر ها انواع گوناگونی دارد سفرهای کاری،سفر های تفریحی وغیره وهمیشه کوشش کنید در محل کاری که هستید با آنکه کارای زیادی هم به دوش شما است باز هم این شانس سفررفتن را از دست نداده چون این سفر کاری هم باعث میگردد که هم تحولی برای شما ایجاد شود وهم تجربه شما در مورد کاری که دارید زیاد وزیادتر شود.
چون سفراین امکان را برای شخص میدهد که استراحت نموده وبرای یک مدت کمی خود را از بین مشکلات دور ساخته وبرای تفریح کردن،دیدن اماکن زیبا،خریداری نمودن،آشنایی با دوستان جدید وآشنا شدن با زبان جدید این همه باعث میشود که شخص را خوش ساخته واز این سفرکردن خود لذت ببرد بلاخره سفر چی کاری باشد چی تفریحی بالای جسم وفکر انسان تأثیرات مثبتی را میگذارد هرچند که از زنده گی عادی خود دور هستید باز هم این تنها بودن ممکن است به شما لذت بخش باشد.

سفرکردن باعث میشود که با آداب،کلتور،فرهنگ ورسم ورواج های مناطق مختلف آگاه شده واین به اشخاص بیشتر کمک میکند که با آشنایی با این رسوم وآداب مختلف شخص از سفر کردن خود لذت زیادی ببرد در کُل سفر رفتن از هر لحاظ به انسان فواید زیادی را دارد وباعث میشود که شخص از سفر خاطرات زیادی را به خاطر بسپارد اگر شخصی توانایی داشته باشد باید کوشش کند حداقل سال یک بار به سفر برود چون با سفر کردن شخص با حقیقت ها وزیبایی های زنده گی آشنا میشود.
به نام خدایی که به گل ، خندیدن آموخت . . .
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  توصیه هایی برای مسافرت در نوروز taranomi 1 162 ۱۸-۱۲-۹۶، ۰۴:۲۴ ب.ظ
آخرین ارسال: taranomi
Rainbow فواید کارکردن خانم ها در خارج از خانه v.a.y 1 306 ۰۶-۰۶-۹۵، ۰۳:۳۵ ب.ظ
آخرین ارسال: خانوم معلم
  فواید جسمی و روحی ازدواج admin 2 241 ۰۶-۰۶-۹۵، ۰۳:۳۰ ب.ظ
آخرین ارسال: خانوم معلم

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان