امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قلیـ ـان عامل ابتلا به "هپاتیت" و "سل"
#1
Brick 
تاریخ انتشار : شنبه, 30 دی 1396 08:08

[عکس: 9610-47t3172.jpg]


بارها نسبت به استعمال قلیـ ـان و مضرات آن هشدار داده شده و چند اشتباه رایج درباره آن وجود دارد؛ یکی از آنها کاهش سموم موجود در دود قلیـ ـان با عبور از آب است، اما این ادعا واقعیت ندارد و برخلاف این عقاید،دود منتشره از قلیـ ـان حاوی مقادیر بیشماری از مواد سمی است.


به گزارش ایسنا، در گذشته قلیـ ـان بیشتر در مناطق جنوبی کشور و در میان بانوان سالخورده خانواده و در منزل مورد استفاده قرار می‌گرفت، در حالی که اکنون الگوی مصرف در سرتاسر کشور و به ویژه در میان جوانان و در سفره‌خانه‌­های سنتی و مکان‌های مشابه شایع شده است. در مورد قلیـ ـان چند اشتباه رایج در جامعه وجود دارد؛ یکی از آنها کاهش سموم موجود در دود قلیـ ـان با عبور از آب است، اما این ادعا اصلاً واقعیت ندارد و تنها نقش آب، کاهش دمای دود و افزایش رطوبت آن و در نتیجه قابل تحمل کردن استنشاق آن برای فرد مصرف کننده است. برخلاف بسیاری از عقاید و باورهای سنتی، دود منتشره از قلیـ ـان حاوی مقادیر بیشماری مواد سمی است.
 
قلیـ ـان اعتیادآور است
می‌گویند قلیـ ـان اعتیادآور نیست، در حالی که دود هر نوع محصول توتون از جمله توتون مورد مصرف در قلیـ ـان، حاوی نیکوتین است که ماده‌ای اعتیادآور است و چندبار مصرف آن موجب اعتیاد به نیکوتین می‌شود .
 
همچنین این اعتقاد وجود دارد که مصرف قلیـ ـان کم خطرتر از سیـ ـگار است؛ در حالی که مصرف قلیـ ـان در مقایسه با سیـ ـگار دود بسیار زیادتری را وارد ریه‌­های فرد مصرف کننده می‌کند. افراد سیـ ـگاری که به طور متوسط ۱۲-۸ نخ سیـ ـگار در روز مصرف می‌کنند، به طور متوسط، با ۷۵-۴۰ پک به مدت ۷-۵ دقیقه حدود نیم لیتر دود استنشاق می‌کنند. مصرف کننده قلیـ ـان در هر وعده مصرف که به طور متوسط ۸۰-۲۰ دقیقه طول می‌کشد، حدود ۲۰۰-۵۰ پک می‌زند و هر پک به طور متوسط حاوی15/. تا یک لیتر دود است؛ یعنی هر وعده مصرف قلیـ ـان به طور متوسط معادل کشیدن ۴۰ تا ۸۰ و گاهی ۱۰۰ نخ سیـ ـگار است. از دیگر عوارض قلیـ ـان که در سیـ ـگار دیده نمی‌شود، افزایش احتمال انتقال بیماری‌های واگیردار و مسری، نظیر تبخال و هپاتیت و سل است که به دلیل استفاده اشتراکی آن دیده می‌شود. حتی درصورت عوض کردن سر لوله قلیـ ـان، مواد باقی مانده در شلنگ آن می‌تواند عامل انتقال این بیماری‌ها باشد. علاوه بر آن احتمال آلوده بودن توتون و تنباکوی مورد استفاده در قلیـ ـان به انواع قارچ‌ها و میکروب‌ها وجود دارد. در بیشتر موارد تنباکوی مورد استفاده در قلیـ ـان کیفیت مناسبی نداشته و با کمی اسانس قابل عرضه می‌شود.
 
مصرف قلیـ ـان فقط برای مصرف کننده خطرناک است؟
بنابراعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، گفته می‌شود مصرف قلیـ ـان فقط برای فرد مصرف کننده خطرناک است، درحالی که استنشاق تحمیلی دود دخانیات شامل مصرف قلیـ ـان هم می‌شود؛ به طوری که یک ساعت در معرض دود قلیـ ـان دیگران بودن، معادل مصرف شش تا هشت نخ سیـ ـگار است. به اشتباه، نگاه برخی خانواده‌ها به قلیـ ـان، نوعی تفریح و تفنن است و این امر موجب می‌شود تا از سویی استعمال قلیـ ـان توسط نوجوانان و جوانان و حتی در مواردی کودکان در حضور والدین و حتی به تشویق والدین برای ایجاد صمیمیت بین اعضای خانواده، صورت پذیرد و والدین ناآگاهانه زمینه اعتیاد عزیزان خود به نیکوتین و در نهایت مواد دخانی را فراهم کنند.


منبع: بیتوته
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ماکارونی عامل این بیماری‌های خطرناک است صنم بانو 0 32 ۲۱-۰۱-۳، ۰۹:۲۰ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  افزایش سهم چاقی و کاهش سهم سیـ ـگار در ابتلا به سرطان صنم بانو 0 353 ۰۵-۰۱-۹۷، ۰۶:۳۶ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  ارتباط سرعت پیاده‌روی و ابتلا به زوال عقل در سالمندان صنم بانو 0 233 ۰۵-۰۱-۹۷، ۰۶:۲۹ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
2 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
صنم بانو (۳۰-۱۰-۹۶, ۰۷:۰۱ ب.ظ)، taranomi (۳۰-۱۰-۹۶, ۰۸:۰۳ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان