طرز تهیه
در ابتدا لپهها را میشوییم و به مدت ۲-۳ ساعتی در آب ولرم قرار میدهیم تا بخیسد لیمو عمانی را نیز به مدت ۲ ساعت در آب گرم باید قرار دهید تا تلخی پوست لیمو گرفته شود.
یک قابلمهای را بر روی حرارت قرار دهید، مقداری روغن داخل آن ریخته و میگذارید تا کمی داغ شود. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد میکنیم و داخلش قابلمه تفت میدهیم تا طلایی رنگ شود.
گوشت شترمرغ خورشتی را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. در حین تفت مقداری زردچوبه به پیاز بزنید و تفت دهید.
سپس رب گوجه فرنگی را داخل قابلمه ریخته و به همراه گوشت و پیاز تفت دهید تا رنگ رب باز شود. گوجه فرنگیها را هم رنده کنید و به همراه رب در قابلمه تفت دهید.
باید گوشت را داخل زود پز ریخته و تا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه صبر کنید تا کمی پخته شود.
در این فاصله لپهها را که به مدت ۳ ساعت خیسانده بودیم باید آن را در کمی روغن تفت بدهیم و تا که بوی خامی ندهند. بعد با گوشت اضافه کنید. روی لیمو عمانیها را هم چند سوراخ ایجاد کنید و به بقیه مواد اضافه کنید. بعد درب زودپز را ببندید تا لپه و لیمو به همراه گوشت، یک ربع دیگر بپزند.
بعد از یک ربع، باید در زود پز را باز کنید. تا لپهها له نشوند. نمک، دارچین و زعفران را به خورشت اضافه کنید و بعد از اینکه خورشت جا افتاد آن را به همراه برنج سرو کنید.
سیب زمینیها را هم خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید و در کنار خورشت بریزید البته میتوان آنها را بعد از سرخ شدن از یک ربع قبل داخل زود پز ریخته که طعم و لعاب خوشمزهای به خورشت دهد.
همچنین توجه داشته باشید که در صورت تمایل به استفاده از قابلمه به جای زودپز برای تهیه این خورشت شترمرغ باید بعد از تفت پیاز و گوشت، لپه را هم تفت دهید و بعد رب و زردچوبه را اضافه کنید؛ و بعد از یک ساعت و نیم پخت گوشت و لپه لیمو عمانی را داخل خورشت بریزید.