امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
لبیک یا حسین را خودمان ساخته‌ایم یا از معصومین به ما رسیده است؟
#1
❁﷽❁


سوال:
کدامیک از معصومین این تعبیر "لبیک یا حسین" را به ما آموخته است؟

«لبیک اللهم لبیک» که به خدا گفته می شود ریشه و اساس دارد؛ نمی دانم لبیک یا حسین را خودمان ساخته ایم یا از معصومین به ما رسیده است؟

[عکس: farhangnews_159992-465238-1447912420.jpg]

___________
پاسخ:
ابتدا و قبل از پاسخ به پرسش ، مناسب است بدانیم لبیک چه معنایی دارد.در کتاب های لغت آورده اند:
واژه "لبیک" در کتاب های لغت، به معنای اجابت است.(1)
جدای از معنای لغوی باید گفت این ذکر شریف جزء مناسک واجب حج به شمار می رود که حاجی با گفتن آن، وارد احرام می شود.
علاوه، لبیک اجابت همراه با احترام است.
حاجی ندای حق را می شنود و با گفتن لبیک، پاسخی در خور شان و عظمت خالق به خدای مهربان می دهد.ذکر لبیک یکی از زیباترین ذکرهای حجاج بیت الله الحرام است.
اما در پاسخ به پرسش می توان گفت:
این واژه پر بها در زمان های دیگر که مربوط به مناسک حج نیست، اما در مکان های دیگر به کار می رود در حالی که رنگی کاملا حماسی به خود گرفته است.آن هنگام که شخصی بزرگ با هدفی مقدس نیاز به یاری دارد،آنان که صدایش را می شنوند بی هیچ درنگی می گویند:لبیک یعنی ندای تو را شنیدیم و برای حمایت از تو آماده ایم.داستان لبیک به فرزند رسول خدا در واقعه کربلا، نمایشی از عشق راستین یاران حضرت به ایشان بود.
امام حسین سلام الله علیه روز عاشورا فرمود:هل من ناصر ینصرنی.آیا کسی هست مرا یاری کند؟ یاران مخلصش با گفتن لبیک یابن رسول الله، یا با گفتن لبیک یا حسین،عاشقانه پاسخ دادند و گرد خورشید وجود امام حلقه زدند و تا آخر کنار حضرت جنگیدند و با رسیدن به فوز شهادت، پاسخ لبیک خود را گرفتند.

این لبیک با لبیکی که حاجی در لباس احرام است،اگر چه هر دو به یک معنا یعنی اجابت در مقام جهاد است.اما لبیک حاجی در برابر دشمن درونی و لبیک در صحرای کربلا در برابر دشمن بیرونی است.آن لبیک یک واجب فقهی و تکلیفی از برای کامل شدن مناسک حج است اما این لبیک یک وظیفه دینی از برای پاسخ گویی به ندای مظلوم است که وقتی در جای خودش به کار رود زیبا است.زیرا برخی از کلمات حماسی در طول زمان شکل شعائر به خود می گیرد و ریشه در وابستگی های عاشقانه مردم به بزرگان دین دارد.
در هر حال ذکر لبیک یا حسین،خصوصا در مکانی چون مکه آن هم در حالت احرام،مطابق با دستور فقهی در قالب مناسک نیست و به نظر نمی رسد از طرف امامان معصوم سلام الله علیهم اجمعین خصوصا در زمان حج توصیه شده باشد . علاوه اقدام به چنین کاری موجب اختلال در مناسک حج و بعضا اختلاف میان حجاج و نوعی بدعت محسوب می شود.پس نمی توان از چنین لبیکی در هر جایی بهره برد، زیرا همان طور که بیان کردیم، این جمله در پاسخ به ندای سید الشهدا و برای همراهی همه جانبه با آن امام شهید یا هر ولی خدایی است که مردم را به سوی حق می خواند..البته باید گفت لبیک به ندای امام معصوم در اصل لبیک به خدای متعال است.زیرا اولیای الهی جز به حق فرا نمی خوانند.
مثلا وقتی در زیارت عاشورا خطاب به حضرت می کنیم و می گوییم "بأبی أنت و أمّی" این یک لبیک عاشقانه به سالار شهیدان سلام الله علیه و لبیک به خون خدا ثار الله است.
پی نوشت:
1.ر ک، قاموس اللغة و لسان العرب.
تصویرقشنگیست که در صحنه ی محشر مادورحسینیم(ع) و بهشت است که مات است!
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  تصویر هوایی دیدنی از حرم امام حسین(ع) sadaf 1 154 ۱۷-۰۵-۹۷، ۱۲:۱۶ ب.ظ
آخرین ارسال: نیـایــش
  عکس/ سنگ‌کاری اطراف ضریح شریف امام حسین (ع) sadaf 2 189 ۰۲-۱۱-۹۶، ۰۴:۳۴ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
Wink وقتی ارمنی ها هم کلیسا را به عشق امام حسین (ع) سیاهی میزنند taranomi 2 162 ۰۷-۰۷-۹۶، ۰۷:۳۲ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
2 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
نويد (۱۶-۰۵-۹۵, ۰۱:۵۴ ق.ظ)، nza3380 (۱۶-۰۵-۹۵, ۰۳:۰۲ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان