۲۰-۰۲-۰، ۰۸:۵۲ ق.ظ
روزنامه خراسان: گفتوگوی اختصاصی با بانوی هنرمند ژاپنی که برای تزیین هر غذا به اندازه طراحی یک اثر هنری وقت میگذارد و نتیجه کارهایش توجه مردم جهان را به خود جلب کرده است.
غذا موضوعی بسیار جدی در ژاپن است. توکیو با 14رستوران سه ستاره میشلن (بنیادی فرانسوی که معتبرترین سازمانی است که به ارزیابی رستورانها در جهان میپردازد و بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد) بیش از هر شهر دیگری در دنیا حتی پاریس، رستورانهای تراز اول را در خود جای داده است. شیوه آشپزی ژاپنی، یکی از سه نوع آشپزی ملیسنتی در جهان است که توسط سازمان ملل به دلیل اهمیت فرهنگی شان ثبت شدهاست. در این بین، مراحل آمادهسازی و ارائه غذا در فرهنگ غذایی ژاپن به اندازه خود غذا اهمیت دارد. آشپزهای ژاپنی با در نظر گرفتن فصلها، موادی را انتخاب میکنند که در زمان مصرف، بهترین طعم خود را دارند و با شرایط فصلی که در آن ارائه میشوند، کاملا هماهنگاند. اگر به عنوان مثال در فصل بهار به این کشور سفر کنید، بیشتر غذاهایی که خواهید خورد، طعمی تلخ و نسبتا تیز خواهند داشت که مختص این فصل است.
نکته دیگر قابل ذکر، اهمیت تزیین غذا از نظر ژاپنیهاست، هر غذای ژاپنی همچون یک اثر هنری است. مانامیساساکی، طراح و هنرمند 28 سالهای است که در یک شرکت طراحی در توکیو مشغول کار است. او صبح یکی از روزهای قرنطینه بعد از شیوع کرونا، صرفا برای سرگرمی مشغول طراحی روی نان تست صبحانهاش شد و این کار را در روزهای متمادی انجام داد و عکس مجموعه آثارش را در اینستاگرام خود با عنوان «در خانه بمانید» به اشتراک گذاشت، مجموعهای که با استقبال مردم بسیاری از کشورهای مختلف دنیا مواجه و پربازدید شد. او روزانه از قطعات نان تست برای پیاده کردن تصورات مقطعی با مضامین مختلف استفاده و آثار هنری را بر اساس یک موضوع متفاوت خلق میکند، از یک باغ سنگ ژاپنی گرفته تا پروژههای کاشی که به سفارش شرکت سرامیکسازی ایتالیا خلق کرد. ساساکی برای ایجاد تستهای هوس برانگیزش از موادی مانند خامه ترش، آجیل، گوجهفرنگی و حتی برگ طلای خوراکی استفاده میکند. مشتاق برقراری ارتباط با او بودم و این اشتیاق زمانی به اوج خودش رسید که به تمایل او برای تعامل و آشنایی با فرهنگ غذایی سایر کشورها پی بردم، پس به مدد آوازه خوش خوراکهای بومی ایران و کنجکاوی مانامی راجع به آن ها گفت و گویی با او را بخوانید.
غذا موضوعی بسیار جدی در ژاپن است. توکیو با 14رستوران سه ستاره میشلن (بنیادی فرانسوی که معتبرترین سازمانی است که به ارزیابی رستورانها در جهان میپردازد و بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد) بیش از هر شهر دیگری در دنیا حتی پاریس، رستورانهای تراز اول را در خود جای داده است. شیوه آشپزی ژاپنی، یکی از سه نوع آشپزی ملیسنتی در جهان است که توسط سازمان ملل به دلیل اهمیت فرهنگی شان ثبت شدهاست. در این بین، مراحل آمادهسازی و ارائه غذا در فرهنگ غذایی ژاپن به اندازه خود غذا اهمیت دارد. آشپزهای ژاپنی با در نظر گرفتن فصلها، موادی را انتخاب میکنند که در زمان مصرف، بهترین طعم خود را دارند و با شرایط فصلی که در آن ارائه میشوند، کاملا هماهنگاند. اگر به عنوان مثال در فصل بهار به این کشور سفر کنید، بیشتر غذاهایی که خواهید خورد، طعمی تلخ و نسبتا تیز خواهند داشت که مختص این فصل است.
نکته دیگر قابل ذکر، اهمیت تزیین غذا از نظر ژاپنیهاست، هر غذای ژاپنی همچون یک اثر هنری است. مانامیساساکی، طراح و هنرمند 28 سالهای است که در یک شرکت طراحی در توکیو مشغول کار است. او صبح یکی از روزهای قرنطینه بعد از شیوع کرونا، صرفا برای سرگرمی مشغول طراحی روی نان تست صبحانهاش شد و این کار را در روزهای متمادی انجام داد و عکس مجموعه آثارش را در اینستاگرام خود با عنوان «در خانه بمانید» به اشتراک گذاشت، مجموعهای که با استقبال مردم بسیاری از کشورهای مختلف دنیا مواجه و پربازدید شد. او روزانه از قطعات نان تست برای پیاده کردن تصورات مقطعی با مضامین مختلف استفاده و آثار هنری را بر اساس یک موضوع متفاوت خلق میکند، از یک باغ سنگ ژاپنی گرفته تا پروژههای کاشی که به سفارش شرکت سرامیکسازی ایتالیا خلق کرد. ساساکی برای ایجاد تستهای هوس برانگیزش از موادی مانند خامه ترش، آجیل، گوجهفرنگی و حتی برگ طلای خوراکی استفاده میکند. مشتاق برقراری ارتباط با او بودم و این اشتیاق زمانی به اوج خودش رسید که به تمایل او برای تعامل و آشنایی با فرهنگ غذایی سایر کشورها پی بردم، پس به مدد آوازه خوش خوراکهای بومی ایران و کنجکاوی مانامی راجع به آن ها گفت و گویی با او را بخوانید.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !