امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نظر فرمانده سپاه محترم است ولی کار من مذاکره است/هرگاه رهبری امر ک?
#1
محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه کشورمان با حضور در همایش مشترک مسئولان دفاتر نهاد و دبیران هم اندیشی استادان دانشگاه های کشور اظهار داشت: سعادتی است که در روز وحدت حوزه و دانشگاه در محضر اساتید محترم و رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها عزیزان مسئول هم اندیشی دانشگاه ها که آینده روشنی برای ارتباط میان علم و دین و تلیفیق این دو مقوله در جهت رسیدن به اهداف مقدس جمهوری اسلامی و مکتب تابناک عصمت و طهارت (ع) این مسئولیت را برعهده دارند حضور داشته باشند.

[عکس: 1850800_104.jpg]
وی ادامه داد: حتما فرصت را باید بیشتر برای آموزش بنده از نظرات و بیانات و دیدگاه های حضرات و اساتید محترم اختصاص بدهیم.

ظریف تصریح کرد: تقاضایی را از محضر شما مطرح می کنم و آن نیاز ما به دیدگاه ها، بررسی ها، نقدها و نظرات کارشناسی که از محیط علمی حوزه و دانشگاه برخاسته باشد است که روش آن قابل بحث است که چگونه می توان این کار را به صورت مرتب انجام داد.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان اظهار داشت: باید رابطه نهادینه میان دستگاه دیپلماسی و محیط دانشگاهی فراهم شود که بتوانیم از نظرات نخبگان استفاده کنیم که حتما چنین کاری برای تبیین سیاست خارجی امری بسیار ضروری است.

ظریف تصریح کرد: اگر شما آنچه را که در 7، 8 سال گذشته توسط دستگاه های مطالعاتی مختلف که در کشورهای دنیا تولید شده مطالعه کنید، مشاهده می کنید که تمام دنیا در مورد مولفه های شرایط جدید بین المللی صحبت می کنند.

ظریف تاکید کرد: تمام جهان پی برده اند که جولان جنگ سرد تمام شده ، در حالیکه روابط بین المللی و مولفه‌های آن و همچنین ابزارهایش شناخته شده بود، زمینه های رقابت معلوم بود، ابعاد رقابت و نتایج آن مشخص بود و این رقابت بسیار تنگ بود، چرا که رقابتی بود که دو ابرقدرت جهان در چارچوب روابط شکل داده بودند.

ظریف تصریح کرد: پس از فروپاشی شوروی آمریکایی ها توهم داشتند که دوران نظام دوقطبی با یک فاصله کوتاه انتقالی به یک نظام تک قطبی تبدیل شده، حتی بوش پدر وعده نظم نوین جهانی را داده بود و فکر می کرد نظم نوین آمریکایی جایگزین نظام گذشته شده است.

وی دوره طولانی گذار و انتقالی از نظام دوقطبی به نظام آتی که نمی دانیم چیست و هیچ کس نمی داند چارچوب آن چیست بازیگرانش چه کسانی خواهند بود آیا تنها دولتها بازیگران آن هستند یا خیر آیا قدرت نظامی حاکم است یا نظام پیچیده شده، امروزه آمریکایی ها علاوه بر داشتن قدرت نظامی و برای آنکه این قدرت را به نحوس تبدیل کنند، دچار مشکل شدند که از جمله این اقدامات می توان حمله نظامی آمریکا به عراق و افغانستان را مشاهده کرد.

ظریف گفت: آمریکا در دوره‌ای مجبور شد که با استفاده از نیروهای نظامی قدرت خود را در دنیا نهادینه کند، همان طور که در دوران کلینتون سالیانه یک عملیات جدی نظامی مانند حمله به سودان، لیبی و.... صورت می‌گرفت. بعد از دوره کلینتون و با آمدن بوش پسر با فراهم شدن زمینه‌های مختلف در حوادث 11 سپتامبر، آنان تلاش کردند که همان عامل نظامی را باز هم در دستور کار خود قرار دهند اما این بار شکست خوردند.

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: تمام موسسات مطالعاتی دنیا تلاش می‌کنند که واقعیت‌ها را درک کنند که ما در چه سطحی از جامعه قرار گرفته‌ایم، ما در جمهوری اسلامی باید تولیدکننده باشیم یعنی تمام دیدگاه‌ها فقط برای فهم تولید شود و حتی بیشتر از فهم برای توجیه آیندگان باشد.

ظریف تاکید کرد: در کنار فهم باید برنامه ریزی نیز قرار بگیرد و باید یادآور شد که ما خودمان آینده کشور را بسازیم.

وی به نقش محیط دانشگاه‌ها برای شکل گیری آینده اشاره و خاطر نشان کرد: نقش دانشگاه برجسته و حیاتی است و باید در حوزه شناخت و فهم گام بردارد مخصوصا که ما ادعا داریم در دنیا حرفی برای گفتن داریم.

وزیر امور خارجه کشور ادامه داد: همین که خود به باور برسیم و بتوانیم در مقابل آمریکا بگوییم که دیدگاهی مستقل داریم و به دنبال نمونه برداری از شما نیستیم، یک اعتقاد قوی است؛ چرا که ملتی داریم که با کسب برکت از امام راحل، رهبر معظم انقلاب و شهدای گرانقدر توانسته‌ایم استقلال خود را به دست بیاوریم حال اگر این قدرت را باور کنیم و نظریه پردازی دیگران را نشخوار نکنیم همیشه موفق هستیم.

وی گفت: محیط دانشگاه نباید به دنبال کپی برداری از دیدگاه‌های دیگران باشند.

ظریف افزود: بسیاری از قدرت‌های برتر شعارهای علیه دولت‌شان را دوست دارند، چرا که این شعارها قدرت آنان را نمایه می‌کند اما شعار و دیدگاه ایران به گفته رهبری باید براساس مبانی قدرت باشد.

وزیر امور خارجه کشور اظهار داشت: مردم کشور به برکت پیام امام راحل باور کردند که خود می‌توانند قدرتمند باشند؛ ما معتقدیم حماسه سیاسی در انتخابات علی رغم تحریم‌ها و فضاسازی‌ها کاملا نمایان شد.

ظریف ادامه داد: ما باید حق‌الناس را به حقوق بشر اضافه کنیم آن گاه است که حرفی برای گفتن داریم همان گونه که در انتخابات اخیر مسئولین کشوری این حق الناس را رعایت کرده و رای مردم را گرامی داشتند که این قطعا بزرگترین سرمایه اجتماعی کشور است.

وزیر امور خارجه کشور بیان کرد: ما از طریق صندوق‌های رای توانستیم بدون استفاده از قدرت اعمال فشار در انتخابات حمایت کنیم که این برای مردم ایران سابقه بی‌نظیری است.

ظریف با توجه به دیدگاه‌های مختلف کشورها گفت: امروزه در منطقه دیدگاه‌های افراطی سکولاریسم به بن بست رسیده است حتی افراط گرایان مدعی اسلام نیز شکست خوردند اما آن چه که در منطقه توانسته 35 سال از آزمایش‌های متعدد سربلند باشد کشور ایران است چرا که ما توانستیم مبانی قدرت را بشناسیم و از چالش‌های متعدد با پیروزی بیرون آییم.

رئیس دستگاه دیپلماسی به ر‍ژیم صهیونیستی اشاره و مطرح کرد: اگر این رژیم نگران سلاح هسته‌ای بود نباید از توافق نامه ژنو نگران می‌شد چرا که مرحله آخر این توافق نامه شفافیت ایران در انرژی هسته‌ای است که هیچ گاه ایران به دنبال بمب و سلاح هسته‌ای نبوده است پس رژیم صهیونیستی فهمیده است که راه پیشگیری از موفقیت جمهوری اسلامی ایران ایجاد فضای بین‌المللی ایران هراسی است.

وی ادامه داد: چرا کسی به شهرک سازی ژریم صهیونیستی توجه نمی‌کند این قطعا بازی رژیم صهیونیست است که خطر دروغین در خصوص کشورهای دنیا را افزایش دهند و از این جهت بر جنایت‌های خود سرپوش بگذارد.

ظریف تصریح کرد: در صد روز گذشته زلزله ایجاد شده در روابط بین‌المللی تمامی توهمات غرب را فروریخته است و آن‌ها را با یک بهت و حیرت مواجه کرده است در کنفرانسی که در منامه برگزار شد، گزارشی دیدم که با نگرانی همسایگان‌مان مواجه شدم، چرا باید آن‌ها نگران باشند؟ چون فضاسازی‌ها فرو ریخته و دیگر نمی‌توانند با ایران به عنوان یک خطر رفتار کنند و ما باید برای سلطه نگران باشیم، چرا که نظام سلطه به دلیل اینکه نمی‌تواند نگرانی خود را به زبان بیاورند، ایران را به عنوان یک تهدید هسته‌ای معرفی می‌کنند.

وی ادامه داد: آن‌ها نمی‌توانند با فکر ما برخورد کنند از این رو از ابزاری استفاده می‌کنند که در جهان مورد پذیرش است و ما باید این ابزار را در هم بشکنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان افزود: سیاست دولت دکتر روحانی آن است که این ابزار با حفظ اصول شکسته شود اصول ما آن است که کسی نمی‌تواند به ما دیکته کند ما نمی‌پذیریم که به ما امر و نهی کنند و برای ما نسخه بپیچند و نمی‌گذاریم که آینده ما را تعیین کنند و محدوده‌ای برای ما در نظر گیرند تا ما در آن بازی کنیم؛ ما خود بازی را تعیین می‌کنیم ما آینده را رقم می‌زنیم.

ظریف با بیان اینکه ما از یک سابقه طولانی بی‌اعتمادی و نگرانی مردم ایران نسبت به نیات غربی برخورداریم، تصریح کرد: مردم ما در طول 35 سال گذشته نشان دادند که تحریم و فشار کارساز نیست، البته این به این معنا نیست که فشار ایجاد نمی‌شود و یا شما به عنوان دولت وظیفه ندارید این فشار را از دوش مردم بردارید، ما مستخدم مردمیم ما وظیفه نداریم برای مردم هزینه درست کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: تعریف دیپلماسی آن است که شما اهداف را با کمترین هزینه پیش ببرید در غیر این صورت هزینه کرده‌اید که هزینه کردن هنر نیست آن هم در صورتی که از جیب همسایه‌ات باشد. مردم ایران نشان دادند که حاضر نیستند بر روی اصولشان معالمه کنند که این برای ما یک سرمایه به شمار می‌رود.

ظریف با بیان این که امکان رسیدن به راه حل وجود دارد اظهار داشت: ما به خودمان مطمئن هستیم آمریکا و رژیم صهیونیستی ابرقدرت نیستند برخی آمریکا را یک قدرت می‌دانند در حالی این طوری نیست تنها قدرت در جهان ذات مقدس خداوند است که باید آن را پذیرفت.

وی با اشاره به سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا در مرکز صهیونیستی تصریح کرد: اوباما با سخنرانی در این مرکز صهیونیستی به صراحت گفت اگر می‌توانستم، حتی نمی‌خواستم که یک پیچ و مهره در برنامه هسته‌ای ایران باشد! لذا ما باید بپذیریم که نمی‌توانند و نباید فکر کنیم اگر بخواهد می‌تواند، اگر اعتماد به خدا و خودباوری داشته باشیم می‌بینیم که اوباما چاره‌ای جز پذیرفتن حق غنی سازی ایران نداشته است اگر این را پذیرفتیم و این باور را در ذهن خود درست کردیم آن زمان می‌توانیم برنامه ریزی کنیم ما نباید براساس دیدگاه غرب برنامه‌ریزی کنیم، چرا که دیدگاه آن‌ها متضمن منافع آن‌هاست، بلکه باید براساس نگرش خودمان برنامه ریزی کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: جمهوری اسلامی با این توان و امکاناتی که دارد چطور می‌تواند در این شرایط حضور داشته و بر روی آینده منطقه و جهان تاثیرگذار باشد در این جا نیاز به نقد داریم باید تبادل نظر و فعالیت کنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اگر بخواهیم یک مقاله بنویسیم که یک حرف نو داشته باشد و متضمن منافع ما باشد نیاز به تلاش و زحمت بالاتری داریم ما باید این زحمت را بیشتر کنیم.

ظریف تاکید کرد: محیط دانشگاهی باید محیط نواندیشی و آزاد اندیشی باشد می‌شود جور دیگر فکر کرد که این امر مستلزم پذیرش برخی محدودیت‌ها دارد.

وی ادامه داد: ما در وزارت خارجه به عنوان مشتری و کسی که از شما درخواست می‌کند آماده هستیم از این اقدام استفاده و با اساتید حوزه و دانشگاه تبادل نظر کنیم تا در این تعامل نقش کوچکی داشته باشیم و براساس آن برنامه ریزی با فکر باز انجام دهیم.

وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: بیشتر دولت‌هایی که ساقط شده‌اند در شرایط سیال، یعنی در دوره انتقالی روابط بین‌الملل ساقط شده‌اند مگر عراق قدرت کمی بود، اما با اشتباه محاسباتی که داشت تصور می‌کرد با ابزارهای جنگ سرد می‌تواند پیروز شود از سوی دیگر سران کشورهای دیگر را می‌بینیم همچون قزافی که بر این باور بود که با وادادگی می‌تواند به نتیجه برسد که البته هر دو ضرر کردند و نابود شدند.

وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: آنچه ضروری است اینکه ما باید شرایط را بشناسیم، زمینه‌های فعالیت را از خود باوری ناشی از انقلاب فراهم کنیم زمینه برای کار بسیار است که با کمک همه توکل برخدا توسل به ائمه و هم چنین مقام معظم رهبری این بار سنگین را حتما به پیش ببریم که مطمئنا اشتباه خواهیم کرد حتما نیازمند نقدیم اما بیش از نقد نیازمند همدلی هستیم چرا که همه ما در یک کشتی نشستیم این کشتی جناحی نیست کشتی ملی است اگر این کشتی سوراخ شود همه باهم غرق می‌شویم.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: اخلاق ما، مبنای دیدگاه ماست، در برابر حرف بی‌مورد موضع محکم اتخاذ می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم منافع ملی‌مان را زیر پا بگذارند.

وی ادامه داد: پس از سخنرانی اوباما در مرکز تمامی کانال‌های بین‌المللی اعلام کردند اوباما حق غنی سازی ایران را پذیرفت.


ظریف گفت: ما متاسفانه تبلیغ حرف‌های گذشته اوباما را می‌کنیم و باید بگویم که هر بار که مقام خارجی به انقلاب توهین می‌کند در مقابل آنان خواهیم ایستاد.

ارشد تیم مذاکره کننده ایرانی به گفته‌های لشکر جعفری فرمانده سپاه در دانشگاه امام صادق(ع) اشاره و اظهار داشت: ایشان در یکی از سخنرانی‌های خود گفته‌اند که در تحریم‌ها چیز کمی به دست آورده‌ایم و بسیاری از مطالبات گذشته را نیز از دست داده‌ایم، اما من معتقدم تحریم‌ها بیش از یک ساختمان و فضا بود و بسیاری از این تحریم‌ها خارج از قاعده بود، چرا که در هیچ یک از تحریم‌ها حرف از تحریم واردات دارویی به کشور نشده بود بنده باید بگویم که ساختمان تحریم‌ها بعد از به دست آوردن توافق‌نامه فرو ریخته و فضاسازی‌های گذشته آمریکا از بین رفته است و قطعا بعد از توافق ساختمان برنامه هسته‌ای ما حفظ شده حتی غنی سازی کمتر از 24 ساعت قابل برگشت است.

ظریف مطرح کرد: باید به دوستان بگویم که به متن توجه داشته باشند نه تبلیغات و هرگاه نیز رهبری تصمیم بگیرند که ما از مذاکرات صرف نظر کنیم به دیده منت؛ گفته ایشان را اطاعت می‌کنیم چرا که اعتقاد بنده این است که ما باید خرج نظام و رهبری باشیم.

وزیر امور خارجه در پاسخ به این که آیا حق غنی سازی ایران بعد از توافقنامه به رسمیت شناخته می‌شود یا نه، باید بگویم حق غنی سازی و حقوق هسته‌ای در معاهده NPT به عنوان حقوق شناخته شده است چرا که حقوق هسته‌ای مانند حق حیات است.

وی ادامه داد: در دو قسمت از مذاکرات ژنو گفته شده برنامه هسته‌ای کشور ادامه پیدا خواهد کرد و تحریم‌ها نیز برداشته خواهد شد که این احترام به اجرای حق ما است.

ظریف تصریح کرد: آمریکا قاعده‌ای دارد که براساس آن هر کسی می‌خواهد با آمریکا قرارداد هسته‌ای امضا کند باید از روند توافق هسته‌ای کوتاه بیاید حتی امارات که نزدیک‌ترین کشور به آمریکا است تعهد داده که هیچ گاه برنامه هسته‌ای نخواهد داشت اما آمریکا حق ایران در روند غنی سازی را به رسمیت شناخته است.

وزیر امور خارجه کشور اظهار داشت: آمریکا در سال 1976 در سندی که در قبال دولت پهلوی ارائه داده پذیرفته که با شرایط خاص حق غنی سازی به ایران داده می‌شود.

وی به گفته اوباما اشاره و خاطر نشان کرد: اوباما در گفتگوهای خود اشاره کرده است که چاره‌ای جز پذیرش حق غنی سازی ایران ندارد.

ظریف در پاسخ به این پرسش که اگر طرف غربی اصرار بر تمدید گام اول توافق نامه بکند عکس العمل ما چیست گفت: فاصله رسیدن به توافق نامه یک ساله و غیرقابل تمدید است هم چنین قسمت نهایی قرارداد نیز باید مدت‌دار باشد، چرا که ما گفته‌ایم بعد از مرحله نهایی باید با ایران مانند تمام کشورهایی که سلاح هسته‌ای ندارند برخورد شود هم چنین محدودیت‌ها برای دوره نهایی نیز موقتی است اما باید بگویم که هیچ تنظیمی برای رسیدن به مرحله نهایی وجود ندارد.

ظریف گفت: در پاسخ به سوال یکی از دوستان که بیان داشته نصف اورانیوم 20 درصد را از دست داده‌ایم باید بگویم که روند اورانیوم قابل بازگشت است همان طور که برای اولین بار در طول سه سال آژانس بین‌المللی گفته است که اورانیوم 20 درصد حتی از 200 کیلوگرم نیز بالا زده است.

وی گفت: کسانی که صادقند نباید هزینه صداقت خود را بپردازند هم چنین میزان اورانیوم 20 درصد تبدیل به سوخت و رقیق کردن آن نیز کاملا شفاف و واضح است.

ظریف تصریح کرد: عده‌ای که می‌گویند وزیر خارجه کشورمان در عربستان واداده است کمکی به اوضاع کشور نمی‌کنند بلکه به رژیم صهیونیستی که مشروعیت و موقعیت ندارد کمک می‌کنند.

وزیر امور خارجه کشورمان بیان کرد: ساختار برنامه هسته‌ای ما باقی خواهد ماند و تمام آن چه که می‌پذیریم قابل بازگشت است و ما باید همدل و هم صدا از این فضای به وجود آمده از توافقات استفاده‌های بهینه ببریم و اسلام هراسی و ایران هراسی را که سکه روز دشمنان کشور شده است را از بین ببریم.

ظریف در پاسخ به این سوال که چرا سیاست خارجی کشور، مربوط به پرونده هسته‌ای و روابط با اعراب شده اظهار داشت: به اعتقاد بنده اصلا این گونه نیست چرا که امروزه نتانیاهو به اندازه 8 سال گذشته از جمهوری اسلامی ایران عصبی و خشمگین است هم چنین بنده بعد از 8 سال به آفریقای جنوبی سفر و کمیسیون مشترک را با این کشور شکل دادم همچنین با کشور کویت نیز بعد از 6 ماه کمیسیون مشترک را شروع کردیم.

ظریف گفت: بنده هیچ گاه داوطلب وزارت خارجه و یا پرونده هسته‌ای نبودم اما امروزه که در این جایگاه هستم تلاش می‌کنم تا در این عرصه موفق عمل کنم. هم چنین ما امروزه موفق شده‌ایم که فرش را از زیر پای رژیم صهیونیستی بکشیم.

وی گفت: برنامه اصلی ما در توافق نامه کاملا شفاف بوده و غنی سازی در ایران همواره ادامه پیدا خواهد کرد و تحریم‌ها تماما قطع می‌شود.

وزیر خارجه کشور تصریح کرد: عده‌ای می‌گویند که چرا تحریم‌های حقوق بشر حذف نمی‌شود بنده باید بگویم که ما برای حقوق بشر به پای میز مذاکره نرفته‌ایم ما برای برنامه هسته‌ای کشور توافق کرده‌ایم.

ظریف تصریح کرد: عده‌ای معتقدند که بنده گفته‌ام آمریکا از موشک‌های ساخته شده ایران نمی‌ترسد من باید بگویم که آمریکا از فرهنگ شهادت ایران ترس دارد چرا که بزرگترین قدرت مردم کشور خودباوری و فرهنگ ایثار و شهادت است که با هیچ سلاحی نمی‌توان عوض کرد.

ظریف با بیان این که ما ترسی نداریم چیزی را مخفی کنیم تصریح کرد: من از رهبری خرج نمی‌کنم، اما اگر مقام معظم رهبری نظری داشته باشند ما خود را ملزم به اجرای آن می‌دانیم.

وی تاکید کرد: ما دیپلمات‌های خوبی داریم ، اما هیچ کدام خود را زیبنده این نظام و این مردم نمی‌دانیم، لذا در این رابطه تلاش می‌کنیم و تاکید می‌کنیم که هیچ‌گاه به طرف مقابل خوش بین نیستیم، و تنها به خود و خدا خوش بینیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی در پایان خاطر نشان کرد: طرف مقابل نمی‌تواند برای ما تعیین تکلیف کند ما می‌توانیم مانع شویم که بدخواهان شرایط را به سمتی ببرند که خودشان می‌خواهند به همین دلیل اعلام می‌کنیم که کار سخت است تازه شروع شده است.
چقَـבر پــَـر می ڪِشَـב دلـَـــمـ
بـﮧ هــَـــوآی تـُـو
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  خط و نشان صریح فرمانده نیروی زمینی ارتش برای اسرائیل صنم بانو 0 13 ۳۱-۰۱-۳، ۰۲:۵۵ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  سپاه، دیشب دقیقا کجای اسرائیل را هدف قرار داد؟ و چرا؟ صنم بانو 0 27 ۲۶-۰۱-۳، ۰۶:۵۶ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  حال و هوای مجلس بعد از حمله سپاه به اسرائیل صنم بانو 1 7 ۲۶-۰۱-۳، ۰۶:۲۳ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان