امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نقش سایبر دیپلماسی در توسعه کارآفرینی دیجیتالی
#1
برترین ها: مجله اینترنتی برترین ها قصد دارد در مجموعه گفتارهای "کار آفرینی دیجیتالی"، هر هفته و در روزهای فرد، موضوعات مرتبط با فضای مجازی و جامعه اطلاعاتی را در زمینه های مختلف مورد بحث و بررسی قرار داده و خوانندگان محترم این پرتال را با موضوعات و مطالب جالب و خواندنی درباره دنیای دیجیتال، کسب و کار اینترنتی و ایده های موفق در این حوزه آشنا کند. هم چنین در بخش "کار آفرینی دیجیتالی"، آخرین تحولات دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران در قالب گزارش جامعی در 5 شنبه هر هفته تحت عنوان "گزارش هفتگی از وضعیت ICT ایران" مورد بررسی و اشاره قرار می گیرد. پس هر هفته با ما همراه باشید با مطالب خواندنی درباره تحولات ICT در ایران و سایر نقاط جهان.
حوزه کارآفرینی دیجیتالی پرتال برترین ها، برای نخستین بار در بین پرتال های اطلاع رسانی فارسی زبان، به طور اختصاصی به مقوله نقش کارآفرینی دیجیتالی در توسعه کسب و کار و اقتصاد در دنیای امروز می پردازد و مقالات مختلفی در عرصه های مرتبط با جامعه اطلاعاتی در چند ماه اخیر در اختیار مخاطبان خود قرار داده است. معرفی تجارب کسب و کارهای برتر کارآفرینی دیجیتالی در دنیای وب، یکی از مقولاتی است که در مدت اخیر به آن به طور جدی پرداخته شده است و در هفته های آینده نیز به آن بیش تر خواهیم پرداخت.


گفتار امروز به مقوله سایبر دیپلماسی در توسعه کارآفرینی دیجیتالی اشاره دارد. سایبر دیپلماسی مقوله جدیدی در عرصه فناوری اطلاعات و علوم سایبر است. سایبر دیپلماسی به این موضوع اشاره دارد که چگونه از قابلیت ها و ظرفیت های فضای مجازی، برای انتقال مفاهیم سیاسی استفاده شود. شاید تا کنون، حضور سیاستمداران را در شبکه های اجتماعی و فضای دیجیتال دیده باشید که با متن، صوت و تصویر و حتی فایلهای ویدئویی، پیام هایی را برای طیف وسیعی از مخاطبان خود ارسال می کنند. این ها، بخشی از توانمندی های سایبر دیپلماسی است که توسط فناوری اطلاعات گسترش می یابد.


[عکس: 545872_940.jpg]
یکی از بارزترین استفاده هایی که روزانه میلیون ها کاربر شبکه وب، صفحات این شاهراه عظیم را می کاوند، مشاهده صفحات مربوط به سایت های دولتی کشورهای مختلف جهان است. سایت های دولتی، امروزه یکی از پر مخاطب ترین بخش های وب هستند. گسترش دولت الکترونیک و انتشار اطلاعات گسترده سازمان ها، موسسات و نهادهای ملی و بین المللی در اینترنت، منجر به تولید هزاران ترا بایت اطلاعات درباره مراکز رسمی کشورهای جهان شده است. تولید گسترده محتواهای رسمی در وب، منجر به افزایش مخاطب این پایگاه ها در سال های اخیر شده است. دسترسی به سایت های دولتی کشورها، یکی از متداول ترین فعالیت هایی است که شهروندان در اقصی نقاط جهان انجام می دهند.


بنابراین، اهمیت سایت های دولتی کشورها به عنوان ویترین مالتی مدیای اطلاع رسانی آن ها در پهنه وب، غیر قابل انکار است. در ایران، از اوایل دهه هفتاد شمسی، توسعه و راه اندازی سایت های دولتی ایران در دستور کار نهادها و مراکز دولتی و حتی نیمه دولتی کشور قرار گرفت. ارائه دامنه بر روی پسوند کشوری ایران.ir که توسط پژوهشگاه دانش های بنیادی ایران صورت می گیرد، زمینه را برای توسعه فعالیت های سایت های دولتی ایران، در کنار تجهیز سخت افزاری و نرم افزاری سازمان ها، فراهم کرد. برای آگاهی از پسوند رسمی کشور، به مقاله ای که پیش تر در این حوزه نوشته بودیم مراجعه کنید. تاثیر شبکه های اجتماعی و سایت های اینترنتی، بر روی دنیای سیاست امروزی بسیار زیاد است و کنفرانس ها و مناظره های زیادی برای بررسی ابعاد آن تا کنون راه اندازی شده است که یکی از بحث های اخیر توسط دانشگاه فلوریدای مرکزی در سال 2012 میلادی انجام شد که در ویدئو زیر مشاهده می کنید.

تراژدی سایت های دولتی ایران!


هم اکنون، هزاران سایت دولتی ایران در وب طراحی و راه اندازی شده است و به نظر می رسد روزانه شمار زیادی از همطونان در داخل و خارج از کشور از این مجموعه غنی اطلاعاتی رسمی ایران در وب استفاده می کنند. دولت، مجلس و قوه قضائیه، صدها سایت دولتی دراختیاز دارند که نگاه کلی به آن ها نشان می دهد، ما وضعیت مطلوب بسیار فاصله داریم. طراحی مشتری مدار (customization)، سیستم پاسخ گویی الکترونیکی صحیح، ارتباط مناسب با مسئولان شرکت ها و سازمان ها به صورت الکترونیکی و حفظ حقوق مخاطبان سازمان ها در محیط مجازی، موضوعی است که سال ها سایت های دولتی ایران از آن رنج می برند.


اهمیت شیوه اطلاع رسانی در سایت های دولتی، نحوه بارگذاری و مدیریت اطلاعات، پشتیبانی و ارائه خدمات فنی و هم چنین سیستم های تولید و هدایت محتوا در پایگاه های دولتی از جمله مواردی است که می توان در بحث سایبر دیپلماسی تا حدودی به آن ها توجه کرد. ویکی لیکس (WikLeaks)که عنوان بزرگ ترین افشاگری تاریخ دیجیتال را یدک می کشد، نشانه ای از اثربخشی سایبر دیپلماسی در دهکده جهانی مک لوهانی امروزیست. دهکده ای که تافلر (Tofler)، آینده پژوه آمریکایی در کتاب موج سوم (Third Wave)خود، آن را به انقلاب اطلاعات (Information revolution)در هزاره سوم (Third Millennium)تشبیه کرده بود. دیپلماسی سنتی که پیش تر، بر آداب و رسوم و ادبیات گفتاری و نوشتاری خاص خود مبتنی بود، امروزه جای خود را تا حد قابل ملاحظه ای به اصول و مبانی سایبر دیپلماسی داده است.


سایبر ژورنالیسم (cyber journalism)در دیپلماسی سایبر (Cyber Diplomacy)به همان اندازه اثربخش است که آداب و رسوم دیپلماتیک و تکریم ارباب رجوع در سازمان های سنتی عصر موج دومی از اعتبار و توجه خاصی برخوردار بودند. در عصر سایبر، کشورهایی که سیاست گذاری های هدفمندی در طراحی نظام های اطلاع رسانی و ارتباطی مبتنی بر جوامع هدف متغیر را در فضای سایبر طراحی و تدوین می کنند، حداکثر سازی استفاده از پتانسیل وب را در کنار حداقل سازی از دست دادن مخاطب را دنبال می کنند. مخاطبی که به سایت های دولتی وارد می شود، میتواند پس از خروج از سایت، همچون سفیری، پیغام بر فرهنگ، سنت، اطلاعات و زبان و عقاید و نگرش فرهنگ و زبان خاص یک کشور باشد.


بنابراین مسئولان سایت های دولتی، میبایست به اهمیت کار خوب به عنوان یک ابزار رقابتی سازمان به خوبی واقف باشند. این قابل قبول نیست که فرم ارتباطی یک سازمان به درستی کار نکند یا سازمان های دولتی، از بخش انگلیسی خالی باشند یا پشتیبانی آنلاین اطلاعات در بعضی از مواقع شبانه روز به کاربران ارائه نشود. به هر حال،توجهات برای سایبر دیپلماسی در دنیای امروز افزایش یافته است. ویدئو کوتاه زیر، به این اهمیت روز افزون اشاره میکند که حوزه امنیت سایبر را در سایبر دیپلماسی مد نظر قرار داده است. در این ویدئو به بررسی حملات سایبری چین به پنتاگون امریکا و اهمیت سایبر دیپلماسی و تقویت زیر ساخت های مربوطه اشاره میشود.

وضعیت داخلی


پایگاه های دولتی ایران كه اكنون به بیش از 2000 سایت افزایش یافته است،‌ از وحدت راهبری و مدیریت یكپارچه در بارگذاری و راه اندازی و مدیریت اصولی برخوردار نیستند و بعضا مشاهده می شود كه پایگاه دولتی در وب،‌ماه ها به روز رسانی نمی شود.

پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  7 درس کارآفرینی از تام هنکس ~ MoOn ~ 0 331 ۱۶-۰۸-۹۴، ۰۷:۱۵ ب.ظ
آخرین ارسال: ~ MoOn ~
Star کارآفرینی از کجا آغاز می‌شود؟ .:SNOW G!RL:. 0 366 ۱۶-۰۵-۹۲، ۰۶:۱۵ ب.ظ
آخرین ارسال: .:SNOW G!RL:.
Star پروژه کارآفرینی تاسیس مهد کودک .:SNOW G!RL:. 0 534 ۲۹-۰۱-۹۲، ۰۱:۵۳ ب.ظ
آخرین ارسال: .:SNOW G!RL:.

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
1 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
love lorn (۰۱-۰۵-۹۴, ۰۶:۳۹ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان