امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پیشگیری تا درمان آبسه دندان
#1
پیشگیری تا درمان آبسه دندان

آبسه دندان
اگرپالپ دندان پس از عفوني (آلوده به باکتري) شدن نتواند از خود دفاع کند احتمال تشکيل آبسه دنداني در نوک ريشه بسيار زياد ميشود. چنين عفونتي از نوک ريشه دندان خود را به لثه رسانده و باعث تورم و ايجاد درد شديد آن ميشود! معمولا درمان در اين حالت کمي پيچيده تر بوده ودر مواردي ممکن است لازم باشد دندان را کشيد. در موارد پيشرفته تر از عفونت، آبسه دندان ممکن است به نواحي حساسي از سر و گردن نيز برسد که براي آن نياز به جراحي هاي پيچيده در اتاق عمل باشد.
[عکس: Abse01.jpg]
متأسفانه درمان دندانهاي دچار آبسه بسيار مشکل و گاه غيرممکن است. در صورت بروز آبسه و عفونت دندانها، استفاده سرخود از آنتي‌بيوتيک به هيچ وجه توصيه نمي‌شود، چرا که گاهي مصرف نابجاي آنتي‌بيوتيکها باعث پنهان شدن علائم يا مقاوم شدن ميکروبها مي‌گردد. پس در صورت بروز آبسه‌هاي دنداني در اولين فرصت بايد به پزشک مراجعه نمود تا اقدامات درماني لازم به عمل آيد. از طرفي باقي گذاشتن دندانهاي عفوني در دهان بسيار خطرناک است، چون علاوه بر تاثير عفونت بر سلامت عمومي بدن ، در برخي موارد عفونت دندانهاي شيري بر روي جوانه دندانهاي دائمي زيرين تاثير گذاشته، باعث نقص ساختاري اين دندانها مي‌شود.

نقش اصلي در درمان آبسه هاي دنداني، اول حذف عامل عفونت است که اين عمل به صورت باز کردن راهي مثل بريدن بافت هاي روي آبسه، عصب کشي دندان يا حتي خارج کردن دندان براي خروج چرک انجام مي شود و دومين راه تجويز آنتي بيوتيک هاي لازم براي کامل شدن درمان و حذف مواد عفوني است که البته هر دو مورد بايد در مطب و با نظر دندان پزشک انجام شود.
[عکس: Abse02.jpg]
اگر آبسه ها در نواحي سطحي و در مجاورت استخوان فک باشد، مشکل چنداني پيش نمي آيد و به آساني مي توان آن ها را کنترل و درمان کرد اما اگر اين عفونت به فضاهاي عمقي مانند فضاهاي اطراف حلق، مجاري تنفسي و حتي اطراف مغز راه پيدا کند مي تواند بسيار خطرناک باشد و موجب انسداد راه هاي تنفسي، درگيري مغز و مننژيت (التهاب پرده مغز) و انتشار در خون شود.

حتي اگر به يک آبسه سطحي به موقع رسيدگي نشود اين عفونت مي تواند به بافت هاي عمقي تر گسترش يابد و دردسرساز شود.

مکانيسم آبسه دندان :
منطقه محدودي از چرک ناشي از عفونت باکتريايي است سيستم ايمني بدن به عفونت واکنش نشان مي دهد گلبول هاي سفيد خون را به محلول عفونت مي فرستد تا به مقابله با آن بپردازد.

چرک مخلوطي از سلولهاي مرده و زنده خون آنزيم ها و بقاياي تخريب شده سلول ها و بافت هاست وقتي که راهي براي خروج چرک وجود داشته باشد آبسه تشکيل مي شود.
[عکس: Abse03.jpg]
آبسه ها در هر جاي بدن مي توانند تشکيل شوند در دهان آبسه ها در بافت لثه يا در ريشه هاي دندان و بافت هاي اطراف دندان تشکيل مي شود. علت آن مي تواند تروما (غذا يا بقاياي جمع شده در عمق لثه) باکتري ها ( که وارد فضاي پالپ شده اند) يا يک پاکت پريودنتالي عميق باشد.

افراد با مقاومت کم بدن در معرض تشکيل بيشتر آبسه ها هستند. در ابتدا آبسه ممکن است موجب سردرد شود که مي تواند شديد باشد عصب دندان مي تواند عفوني شود عفونت از لثه گذشته و در دهان باز شود وقتي آبسه به دهان راه باز مي کند درد کاهش مي يابد اما درمان دندانپزشکي بايستي انجام شود.

اگر آبسه درمان نشود عفونت به ساير جاهاي سر و گردن گسترش مي يابد.

علائم آبسه دندان
علائم اصلي آبسه دندان بتدريج ظاهر شده و ممکن است شامل موارد زير باشد :

1 درد شديد در لمس دندان مبتلا و حين گاز زدن و جويدن
2 سست شدن دندان مبتلا
3 تورم حساس و قرمز رنگ لثه روي ريشه دندان
4 آزاد شدن چرک به داخل دندان

اولين علامت اين آبسه هاي خطرناک به طور معمول تب بالا و بي حالي است.

در اين شرايط حال عمومي بيمار خوب نيست و فرد احساس درد، دشواري در بلعيدن غذا و آب دارد، با توجه به اين که پزشک مي تواند اين آبسه را احساس کند و تشخيص دهد بايد به محض بروز علايم به دندان پزشک مراجعه کرد.

در اين مرحله بسيار مهم است که مشخص شود، عفونت در کجا وجود دارد تا به موقع بتوان از طريق جراحي به آن رسيدگي و عفونت را تخليه کرد که در اين مرحله بايد فرد در بيمارستان بستري و با عمل جراحي، اين آبسه و چرک تخليه شود.

در اين مورد مصرف آنتي بيوتيک خوراکي بي فايده است و بايد در بيمارستان آنتي بيوتيک به صورت وريدي به بيمار تزريق شود.

به گزارش خبرنگار سايت پزشکی دکتر سلام، اگر آبسه درمان نشود، ممکن است عفونت از دندان به سطح لثه کانال زده و يک تورم دردناک که آبسه دندان ناميده مي شود، شکل بگيرد. اگر آبسه دندان بترکد چرک به داخل دهان آزاد شده و درد را کاهش مي دهد. اگر عفونت گسترش يابد ممکن است صورت متورم و دردناک شود و گاها تب نيز ايجاد شود. اگر به آبسه دندان مشکوک شديد بايستي هر چه سريع تر با دندانپزشک خود مشورت کنيد.

تشخيص
معمولاً دندانپزشک آبسه دندان را با معاينه دهان و دندان تشخيص مي دهد.

راه هاي تشخيص:
ضربه آرام به دندان ها
آزمايش حرارتي
استفاده از يک تستر الکتريکي
ممکن است استفاده از X.ray هم ضرورت داشته باشد.
وقتي آ ب تخليه مي شود علايم آبسه فرو کش ميکنند اما عفونت کما کان پابرجاست تا زماني که دندان درمان شود.

درمان
ابتدا بايستي آبسه تخليه شود که با آن درد و مقدار زيادي عفونت کاهش مي يابد سپس درمان ريشه ممکن است لازم باشد و بايستي سريعاً انجام شود. اگر آبسه بافت لثه را درگير کرده باشد توصيه مي شود دهان را با آب گرم شستشو کنيد اين کار چند بار در روزوچندين روز بايستي انجام شود. استفاده از آنتي بيوتيک براي حذف کامل عفونت ضروري است. راديوگرافي از دندان ? ماه بعد براي اطمينان از حذف عفونت لازم است.

دندان عقل هم مي تواند موجب آبسه و عفونت شود، به طور معمول دندان هاي عقل نيمه نهفته مي تواند موجب آبسه شود. اگر نيمي از دندان عقل شما زير لثه نهفته است، لثه اطراف آن مي تواند روي دندان را بگيرد و ميکروب ها در لثه اطراف اين دندان جمع شود و با تحريک اين بافت (هنگام گاز گرفتن لثه) دندان عقل عفوني و دچار آبسه شود بنابراين در اين مواقع لازم است ابتدا با مصرف آنتي بيوتيک مناسب، عفونت اطراف دندان عقل کنترل و سپس دندان عقل از دهان خارج شود چرا که عفونت اطراف اين دندان مي تواند موجب درگيري فضاهاي عمقي تر هم شود که اين امر خطرناک است.

ممکن نيست آبسه ها آن قدر وسيع شود که نياز به تخليه بافت و استخوان هاي صورت مانند استخوان گونه و … باشد به طور معمول چنين اتفاقي پيش نمي آيد و آبسه ها موجب درگيري استخوان نمي شود که نياز به خارج کردن استخوان باشد، فقط نياز است محل تجمع چرک تخليه شود.

پيشگيري:
رعايت بهداشت خوب دهان با تميز نکه داشتن لثه ها و دندان ها از بقاياي غذايي مي تواند پيشگيري کننده باشد معاينات منظم دندانپزشکي بسيار مهم است اگر شما يک سيستم ايمني ضعيف داشته باشيد دندانپزشک را از اين امر آگاه کنيد.
آمدن ' بودن ' شدن ' رفتن
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  دندان مصنوعی ثابت چیست و قیمت آن چقدر است؟ صنم بانو 3 239 ۲۴-۰۱-۰، ۱۰:۳۰ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  بهترین متخصص ایمپلنت دندان کیست؟ صنم بانو 3 336 ۲۵-۱۲-۹۹، ۰۶:۴۳ ب.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  علل ، علایم و درمان جوش لثه صنم بانو 2 131 ۲۵-۱۲-۹۹، ۰۹:۲۶ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان