۲۴-۰۷-۹۳، ۱۰:۱۷ ق.ظ
چرا گوجهفرنگیهای کبابی را نباید بسوزانید؟
چرا گوجهفرنگیهای کبابی را نباید بسوزانید؟
کباب کردن مواد غذایی، به شرطی که حرارت ملایم باشد و ماده غذایی نسوزد، جزو روشهای پخت مناسب محسوب میشود. با گرم شدن هوا بر تعداد دفعههایی که خانوادهها برای پیکنیک به خارج شهر و دامن طبیعت میروند، افزوده میشود و پرمصرفترین غذاها در این میان، انواع کباب است.
در حقیقت چون سرخ کردن مواد غذایی باعث مصرف مقداری روغن اضافی میشود، توصیه ما این است تا جایی که میتوانید، غذاها را به صورت بخارپز یا کبابی مصرف کنید اما کباب کردن هم شرایط خاص خودش را دارد. به طور مثال اگر گوشت، مستقیم روی شعله و آتش قرار بگیرد، ممکن است برخی از قسمتهای آن بسوزد یا به رنگ قهوهای تیره دربیاید. خوردن این قسمتهای قهوهای گوشت به صورت مکرر و مداوم به دلیل اینکه هم محرک ترشح بیشتر اسید معده هستند و هم قابلیت تبدیل شدن به ترکیبات سرطانزا را دارند، میتواند خطرهایی برای سلامت دستگاه گوارشمان داشته باشد. از نظر سلامت، بهتر است گوشتها با حرارت و شعله مستقیم کباب نشوند.
نکته دیگر، در مورد کباب کردن سبزیهایی مانند فلفل یا گوجهفرنگی است که اگر قسمتی از این سبزیجات بسوزد هم، مانند سوختن گوشتها مضر خواهد بود؛ اما پختن و حرارتدهی مناسب به برخی از سبزیها باعث افزایش ارزش تغذیهای مواد موجود در آنها میشود؛ مثلاً تفت دادن و پختن باعث بهبود هضم و جذب مواد پروتئینی میشود مگر اینکه بیش از اندازه باشد و تبدیل به سوختن شود. کاروتنوئیدهای موجود در فلفل یا گوجهفرنگی هم در اثر حرارت دیدن به هر روشی، بیشتر میشود اما ویتامین C موجود در آنها به سرعت کاهش مییابد. البته بهتر است پوستههای سوخته این سبزیها هنگام مصرف جدا شود.
جالب است بدانید که کاروتنوئیدهای موجود در این سبزیها وقتی همراه آهن موجود در گوشت کباب وارد بدن میشوند، جذب این ماده معدنی را نیز بالا میبرند. پس اگر کمخونی دارید، کباب را با گوجهفرنگی میل کنید.
چرا گوجهفرنگیهای کبابی را نباید بسوزانید؟
کباب کردن مواد غذایی، به شرطی که حرارت ملایم باشد و ماده غذایی نسوزد، جزو روشهای پخت مناسب محسوب میشود. با گرم شدن هوا بر تعداد دفعههایی که خانوادهها برای پیکنیک به خارج شهر و دامن طبیعت میروند، افزوده میشود و پرمصرفترین غذاها در این میان، انواع کباب است.
در حقیقت چون سرخ کردن مواد غذایی باعث مصرف مقداری روغن اضافی میشود، توصیه ما این است تا جایی که میتوانید، غذاها را به صورت بخارپز یا کبابی مصرف کنید اما کباب کردن هم شرایط خاص خودش را دارد. به طور مثال اگر گوشت، مستقیم روی شعله و آتش قرار بگیرد، ممکن است برخی از قسمتهای آن بسوزد یا به رنگ قهوهای تیره دربیاید. خوردن این قسمتهای قهوهای گوشت به صورت مکرر و مداوم به دلیل اینکه هم محرک ترشح بیشتر اسید معده هستند و هم قابلیت تبدیل شدن به ترکیبات سرطانزا را دارند، میتواند خطرهایی برای سلامت دستگاه گوارشمان داشته باشد. از نظر سلامت، بهتر است گوشتها با حرارت و شعله مستقیم کباب نشوند.
نکته دیگر، در مورد کباب کردن سبزیهایی مانند فلفل یا گوجهفرنگی است که اگر قسمتی از این سبزیجات بسوزد هم، مانند سوختن گوشتها مضر خواهد بود؛ اما پختن و حرارتدهی مناسب به برخی از سبزیها باعث افزایش ارزش تغذیهای مواد موجود در آنها میشود؛ مثلاً تفت دادن و پختن باعث بهبود هضم و جذب مواد پروتئینی میشود مگر اینکه بیش از اندازه باشد و تبدیل به سوختن شود. کاروتنوئیدهای موجود در فلفل یا گوجهفرنگی هم در اثر حرارت دیدن به هر روشی، بیشتر میشود اما ویتامین C موجود در آنها به سرعت کاهش مییابد. البته بهتر است پوستههای سوخته این سبزیها هنگام مصرف جدا شود.
جالب است بدانید که کاروتنوئیدهای موجود در این سبزیها وقتی همراه آهن موجود در گوشت کباب وارد بدن میشوند، جذب این ماده معدنی را نیز بالا میبرند. پس اگر کمخونی دارید، کباب را با گوجهفرنگی میل کنید.
تا حرف دلتو میزنی دلشو میزنی