۲۱-۱۱-۹۶، ۱۱:۲۴ ق.ظ
سرطان سينه شايعترين نوع سرطان در ميان زنان اروپايي است. با وجودي كه ميانگين بقاي پنج ساله -٨٢ درصد- طي ٣٠ سال گذشته بهشدت بهبود يافته است، اما هنوز هم انتظار ميرود از هر هشت زن، يك زن دچار سرطان سينه شود
روزنامه اعتماد - بهار سرلك: سرطان سينه شايعترين نوع سرطان در ميان زنان اروپايي است. با وجودي كه ميانگين بقاي پنج ساله -٨٢ درصد- طي ٣٠ سال گذشته بهشدت بهبود يافته است، اما هنوز هم انتظار ميرود از هر هشت زن، يك زن دچار سرطان سينه شود. (اين مقدار ١٠٠ برابر كمتر از مردان است.) بسياري از عوامل خطرناك خارج از كنترل ماست؛ با بالا رفتن سن يا بلندي قد فرد پيشرفت اين بيماري بيشتر ميشود.
اگر چه ممكن است اين ويژگيها به عواملي مانند رژيم غذايي در كودكي، كه به قد فرد در بزرگسالي مربوط است، نسبت داده شود اما يافتههاي تازهترين تحقيقات نشان ميدهد كه زنان ميتوانند تا حدي اين احتمالات را تغيير بدهند.
سوزانا بروان، پژوهشگر ارشد صندوق بينالمللي تحقيقات سرطان در لندن، ميگويد: «اينكه مردم بدانند در برابر اين بيماري ضعيف نيستند، خيلي مهم است. گامهايي هست كه با برداشتن آنها ميتوان به كاهش بروز خطر كمك كرد.» اوايل سال ٢٠١٧، صندوق بينالمللي تحقيقات سرطان با همكاري انستيتوي امريكايي تحقيقاتي سرطان، ١٠٠ پژوهش را كه شامل اطلاعات ميليونها زن از سراسر دنيا ميشود بررسي كرد. آنها شواهد محكمي دال بر كاهش خطر سرطان سينه با روشهاي سبك زندگي ساده كشف كردند. براون ميگويد: «براي سالمتر شدن هيچوقت دير نيست. اما هر چه زودتر، بهتر.»
با اين روشها ميتوانيد خطر بروز اين بيماري را كمتر كنيد:
الكل خادم سرطان است
مصرف الكل فقط خطر ابتلا به سرطانهاي مختلف را، از جمله سرطان روده بزرگ و سرطان كبد، افزايش ميدهد. يك نوشيدني در يك روز احتمال پيشرفت سرطان سينه را تا ١٠ درصد افزايش ميدهد. با نوشيدن دو نوشيدني اين ميزان را دو برابر و به ٢٠ درصد ميرسد. جوليان كيم، سرطانشناس در موسسه CancerCare Manitoba، ميگويد: «بسياري از زنان با شنيدن اين خبر شوكه ميشوند. آنها الكل مصرف ميكنند و فكر ميكنند تاوان اين كارشان را نخواهند پرداخت.» الكل ميزان استروژن را بالا ميبرد؛ استروژن مانند هورمونهاي ديگر، پيامهايي را كه مربوط به تقسيم سلولي است به مغز ميرساند. عامل طول عمر افزايش يافته استروژن با سرطان سينه در ارتباط است.
به همين دليل است كه تجربه نخستين عادت ماهيانه در ١٢ سالگي و تجربه يائسگي پس از ٥٥ سالگي از عوامل خطرناك اين بيماري به شمار ميروند. علاوه بر اينها، وقتي الكل وارد سوخت و ساز بدن ميشود، به سمي به نام استالدهيد تبديل ميشود كه به دي اناي صدمه ميزند و توانايي ما را براي اصلاح اين صدمه مخدوش ميكند.
ادواردو ازمبوجا، پزشك راهنماي گروه تحقيقاتي داروسازي سرطان سينه اروپا در انستيتو جولز بوردت بروكسل، ميگويد: «حتي مصرف كم الكل در طول روز هم خطر ابتلا به سرطان سينه را نسبت به كساني كه الكل مصرف نميكنند، تا ٥ درصد افزايش ميدهد.»
الكل خادم سرطان است
مصرف الكل فقط خطر ابتلا به سرطانهاي مختلف را، از جمله سرطان روده بزرگ و سرطان كبد، افزايش ميدهد. يك نوشيدني در يك روز احتمال پيشرفت سرطان سينه را تا ١٠ درصد افزايش ميدهد. با نوشيدن دو نوشيدني اين ميزان را دو برابر و به ٢٠ درصد ميرسد. جوليان كيم، سرطانشناس در موسسه CancerCare Manitoba، ميگويد: «بسياري از زنان با شنيدن اين خبر شوكه ميشوند. آنها الكل مصرف ميكنند و فكر ميكنند تاوان اين كارشان را نخواهند پرداخت.» الكل ميزان استروژن را بالا ميبرد؛ استروژن مانند هورمونهاي ديگر، پيامهايي را كه مربوط به تقسيم سلولي است به مغز ميرساند. عامل طول عمر افزايش يافته استروژن با سرطان سينه در ارتباط است.
به همين دليل است كه تجربه نخستين عادت ماهيانه در ١٢ سالگي و تجربه يائسگي پس از ٥٥ سالگي از عوامل خطرناك اين بيماري به شمار ميروند. علاوه بر اينها، وقتي الكل وارد سوخت و ساز بدن ميشود، به سمي به نام استالدهيد تبديل ميشود كه به دي اناي صدمه ميزند و توانايي ما را براي اصلاح اين صدمه مخدوش ميكند.
ادواردو ازمبوجا، پزشك راهنماي گروه تحقيقاتي داروسازي سرطان سينه اروپا در انستيتو جولز بوردت بروكسل، ميگويد: «حتي مصرف كم الكل در طول روز هم خطر ابتلا به سرطان سينه را نسبت به كساني كه الكل مصرف نميكنند، تا ٥ درصد افزايش ميدهد.»
برای هر دردی دو درمان است:
سکوت و زمان
سکوت و زمان