امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کوکوی بادکوبه ای ، غذایی گیلانی .
#1
[عکس: IMG_20160110_195116.jpg]

روش تهیه ی کوکوی بادکوبه ای (غذای گیلانی)
کوکوی باد کوبه ای چغرتمه ی بادکوبه ای نوعی کوکوی مرغ است چنانکه از اسمش پیداست دستور تهیه ان از بادکوبه (قفقاز) به گیلان آمده است. تا قبل از بلشویکی روابط گیلان و قفقاز بسیار حسنه بود و گروه زیادی از تجار سر شناس گیلانی در آنجا خانه و تجارت خانه داشتند و بین دو ناحیه رفت و آمد می کردند و مسلما هم آنها بودند که طرز تهیه چغرتمه بادکوبه ای را با خود به گیلان آوردند و خانم های کدبانوی و بااستعداد شمالی هم آن را به طرز صحیح طبخ نمودند.امروزه این کوکو در رشت و نواحی شمال متداول است و بسیار خوشمزه می باشد.

مواد لازم: (برای 6 تا 8 نفر )
مرغ: 1 عدد به وزن یک کیلو ونیم
تخم مرغ: 10 عدد
پیاز: 1 عدد
جوش شیرین: 1 قاشق مربا خوری
زعفران دم کرده: نصف قاشق چای خوری
زرد چوبه، نمک، فلفل و دارچین: به مقدار کافی
آب لیمو: یک یا دو قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق سوپخوری
آب مرغ: ۱ پیمانه
سیر : ۱حبه

طرز تهیه:
مرغ را می پزیم وآب آن را نگه می داریم. مرغها را ریش ریش یا ساطوری می کنیم. پیاز را هم با رنده درشت رنده می کنیم. تخم مرغ ها را جدا گانه با ۱ قاشق مرباخوری آب سرد می زنیم و به مرغ و پیاز اضافه کرده، یک سیر متوسط را هم رنده ریز می کنیم داخل مواد و زرد چوبه، کمی نمک (چون قبلا مرغ را با نمک پخته ایم)، فلفل، جوش شیرین، دارچین را با کوکو خوب مخلوط میکنیم. وقتی که تابه داغ شد ۲ قاشق روغن مایع در تابه می ریزیم و مایه ی کوکو را در آن می ریزیم و موقع ریختن مایه حرارت را کم می کنیم وقتی مایه را ریختیم تابه را کمی تکان می دهیم تا مواد یکدست شود وهمه ی تابه را بپوشاند در همین لحظه در تابه را گذاشته وحرارت را برای چند لحظه بالا می آوریم تا کوکو پف کند بعد شعله را ملایم می کنیم. در ضمن این کوکو را نباید در تابه ی با قطر زیادو بزرگ درست کرد. تابه ای را انتخاب کنیم که قطر کم و لبه دارباشد تا قطر کوکو زیاد شود. هر دو طرف که سرخ و طلایی شد. ۲ قاشق رب را در کاسه ای همراه آب مرغ با کمی زعفران و آب لیمو ترش خوب مخلوط کرده آرام روی کوکو می ریزیم ودر آن را می گذاریم. می توان به دلخواه چند برش به کوکو زد. وقتی کمی از آب کم شد برمی گردانیم تا طرف دیگرش هم طلایی شود و رب به خوردش برود .این غذا نباید خشک باشد. کمی مرطوب بودنش خوشمزه اش می کندو اگر خشک شود سفت می شود. کوکو آماده است این غذا با نان یا برنج سرو می شود.

چند نکته:
1- میتوانید در مواد ار نصف قاشق چای خوری دارچین نیز استفاده کنید.
2- در بعضی دستورات جوش شیرین نیز به اندازه یک قاشق غذا خوری استفاده شده.
بعضی ها قارچ و نخود فرنگی و فلفل دلمه ای ریز شده هم در مواد میزنند که به سلیقه افراد بستگی دارد ولی در دستور اصلی این غذا نیست.
نوش جان .
"مهربانی" مهمترین اصل "انسانیت" است .
اگر کسی از من کمک بخواهد یعنی من هنوز روی
زمین ارزش دارم.
پاسخ
سپاس شده توسط:
#2
خانوم معلم عزیز ممنون که دستور پخته غزای محلی شهرتون رو گزاشتید mara
ابر و باد و مه و خورشید و فلک یک شعر است / هر نسیم حرم کرب و بلا را عشق است.
پاسخ
سپاس شده توسط:


موضوعات مشابه ...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  کوکوی قارچ؛ یک غذای ساده، سالم و رژیمی صنم بانو 1 451 ۱۴-۰۳-۰، ۰۸:۱۷ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  پایِ اسفناج و پنیر؛ پیش‌غذایی ساده و سالم صنم بانو 1 104 ۱۴-۰۳-۰، ۰۷:۲۷ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو
  کوکوی قارچ؛ یک غذای ساده، سالم و رژیمی صنم بانو 1 132 ۰۲-۰۳-۰، ۰۶:۴۸ ق.ظ
آخرین ارسال: صنم بانو

چه کسانی از این موضوع دیدن کرده اند
5 کاربر که از این موضوع دیدن کرده اند:
خانوم معلم (۲۲-۱۰-۹۴, ۰۷:۴۲ ب.ظ)، Tabataba (۲۳-۱۰-۹۴, ۰۷:۵۴ ب.ظ)، شقایق سرخ (۲۳-۱۰-۹۴, ۰۲:۰۹ ب.ظ)، Mary.b (۲۱-۱۰-۹۴, ۰۳:۰۱ ب.ظ)، فائزه 2 (۲۰-۱۰-۹۴, ۱۰:۴۳ ب.ظ)

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان