۲۳-۱۲-۹۹، ۰۱:۳۶ ق.ظ
چندی است که در یخچال اغلب فروشگاهها و مغازههای سطح شهر کرههای مختلفی به چشم میخورد. اما این کرهها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ آشنایی با انواع کرههای موجود در بازار، میتواند به شما در انتخاب مناسبترین گزینه برای خود و خانوادهتان کمک کند.
روزنامه جامجم: چندی است که در یخچال اغلب فروشگاهها و مغازههای سطح شهر کرههای مختلفی به چشم میخورد. کره بانمک، لاکتیکی، ایرلندی، فرانسوی، دویچه مارکن، اسپرید، کره سنتی و…. اما این کرهها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ ارزش تغذیهای کدام یک بیشتر است؟ کرههای محلی مغذیترند یا صنعتی؟ کرههای گیاهی مفیدترند یا لبنی؟ تفاوت کره با روغن کرمانشاهی در چیست؟ آیا کره فاسد میشود؟ اینها قسمتی از پرسشهایی است که در ذهن اغلب ما بیپاسخ مانده است. برای رسیدن به جواب سوالاتمان نظر دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه را جویا شدیم.
کره در صنعت از خامه ترش یا شیرین تهیه میشود. به کرهای که از خامه ترش تهیه میشود، کره لاکتیکی هم گفته میشود. کره لاکتیکی همان نوعی است که عطر و طعم ویژه کره را دارد و اغلب سرسفره صبحانه مورد استفاده قرار میگیرد. روش تهیه آن به این ترتیب است که خامه را بهواسطه استارترهای لاکتیکی، تخمیر و ترش میکنند. در اثر فعالیت این باکتریها عطر و طعم خاصی در خامه ایجاد میشود، سپس طی عملیاتی از خامه، کره گرفته میشود و طی فرآیندهای حرارتی به بافت کره قوام مناسبی داده میشود. اما کره حاصل از خامه شیرین نوعی است که هیچ نوع تخمیری بهواسطه باکتریها روی آن انجام نشده و صرفا عطر و طعم خامهای دارد.
کره در صنعت از خامه ترش یا شیرین تهیه میشود. به کرهای که از خامه ترش تهیه میشود، کره لاکتیکی هم گفته میشود. کره لاکتیکی همان نوعی است که عطر و طعم ویژه کره را دارد و اغلب سرسفره صبحانه مورد استفاده قرار میگیرد. روش تهیه آن به این ترتیب است که خامه را بهواسطه استارترهای لاکتیکی، تخمیر و ترش میکنند. در اثر فعالیت این باکتریها عطر و طعم خاصی در خامه ایجاد میشود، سپس طی عملیاتی از خامه، کره گرفته میشود و طی فرآیندهای حرارتی به بافت کره قوام مناسبی داده میشود. اما کره حاصل از خامه شیرین نوعی است که هیچ نوع تخمیری بهواسطه باکتریها روی آن انجام نشده و صرفا عطر و طعم خامهای دارد.
از یهـ جاییـ بهـ بعدـ اگر نریـ خـــــری !